|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
12.2.2010 0:27:29   
Hanady RR
dobro došla mila na forum...pričaj i piši mila dok sve tvoje tuge ne izađu iz tebe...a želim ti da jednog dana brzi brzo zagliš svoju bebu i ona ostane kraje tebe dugo dugo.
user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu moja ljubav)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
12.2.2010 0:28:18   
veeseelaa
pretužnouser posted image user posted image user posted image  neka ti dragi Bog da snagu da nastaviš dalje

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu moja ljubav)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
12.2.2010 0:35:23   
new mama
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image stvarno tuzno,zelim ti od srca puno snage i sabura da nastavis daljeuser posted image

_____________________________

A&V ~moje sve na svijetu ~


(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
12.2.2010 0:40:50   
Skvo RR
Pretuzno,,,,,user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
12.2.2010 0:50:36   
misica

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Pretuzno,,,,,user posted image user posted image user posted image user posted image


sat reci, nemem jednostavno rijeciuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
12.2.2010 1:10:55   
acudesa
user posted image user posted image user posted image ......

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu misica)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
12.2.2010 8:07:17   
Anoniman
Mahunek, bori se do zadnjeg, traži i drugo i treće i četvrto mišljenje.  I meni je predložena da u 7. mjesecu trudnoće prekinem trudnoću.  Zahvaljujući snazi koju sam prikupila od žena na ovom forumu, nisam je prekinula.  Moja se bebica rodila zdrava i čitava.  Kasnije je imala malo razvojih poteškoća, ali je sada sasvim vesela i bistra djevojčica

Moja ljubav, žao mi je što si prošla kroz to bolno iskustvo.  Iskreno se nadam, da će tvoje oči zablistati ponovo i da ćeš imati svoju bebanu u rukama.  Čudna su iskušenja na koja nas Bog stavlja... isplači se i izvrišti, a onda skupi svu svoju snagu da guraš dalje...

(odgovor članu acudesa)
  Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
12.2.2010 9:23:17   
enna
Moja ljubav dobro dosla na forum i medu ove divne zene.Tvoja prica me jako pogodila rasplakala ali skupi snage i kreni dalje radi svoje malene princeze malog andela koji te gleda negdje sa visine.Podjeli sa nama i srecu i tugu pricaj pitaj sta te zanima i druge forumasice ce ti pomoci i savjetim zelim i puno srece i da aBd sto prije drzis svoje maleno cedo u rukama.Saljem ti jedan veliki zagrljal user posted image podrske da istrajes u svemu!!!

_____________________________

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
12.2.2010 11:59:25   
moja ljubav
Pozdrav!
Zahvaljujem se na ovako divnoj dobrodoslici i razumijevanju.Zaista mi je potrebno sve to u ovim teskim trenucima.
Znam da se nista ne moze zaboraviti,ali takodje sam svjesna da trebam nauciti zivjeti sa svojom sudbinom.
Imam dva sina(stariji ima sest a mladji pet godina)koji su mi velika utjeha i zelim da se borim za njih,oni su moja snaga.
Cesto me pitaju za sestru,gdje je,zasto nije s nama.....tesko mi je odgovarati na njihova pitanja,ali djeca su inteligentna shvataju sve cak i kada mislimo da nece razumjeti.Oni su vidjeli svoju malu sestru.Mislila sam da to nije dobro za njih,da ce to biti trauma za njih,cak sam se poslije krivila zasto sam dozvolila da vide bebu.Medjutim ,poslusala sam savjet psihologa i danas mi je drago sto smo vidjeli nasu malu bebicu koja nije vise s nama,ali svi znamo kakva je i ne moramo da zamisljamo kakva je i kakva bi bila.
Jos uvijek pokusavam da se vratim u svoj zivot,na stare navike i uspijevam u toku dana,ali kada noc padne zatvaram se u svoje misli i postajem im rob.Tesko mi san dolazi na oci ,tako sam umorna i dok sam sa porodicom privremeno zaboravim na sve sto se dogodilo,ali kad ostanem sama mislim o svemu sto se dogodilo i pitam se da li je moglo biti drugacije.Ovakve stvari se desavaju bez najavljivanja,pogode te i tesko je izaci iz svega toga.Oprostite mi sto ovoliko pisem,znam da cete me shvatiti i razumjeti jer majka majku razumije,ono sto osjecamo prema svojoj djeci je ljubav i naravno vise od toga.
Hvala vam jos jednom mile moje!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
12.2.2010 12:12:52   
Mirkica
moja.ljubav  zao mi je sto si dozivjela tu sudbinu od dana kad sma ja izgubila mog sina u 31 sedmici od tog sam Boga molila da to niko ziv ne dozivi al nazalost desava se i desavace se .
Znam sta god da ti kazem bol ti nemogu umanjiti ja i godinu i vise nakon smrti mog sina i ako sam Elhamdulial trudna s drugim djetetom ja mislim 24 sata dnevno na dan, na njega njegove rucie kosicu ta slika je tu i uvjek ce biti i ja nedam da ode aliiii s vremenom postaj lakse covjek se lakse nosi s time , moras nauciti da se nosis inace ce put biti tezak i trnovit a ti moras biti jaka za svoju novu bebacu , naravno tvoja mila curica ce uvije biti u tvom srcu jer tu joj je i mjesto allll zivot ide dalje i snjim sve , odplaci odtuguj vristi sve izbaci to iz sebe i krene dalje .
Ja ti zelim svu srecu ovog svijeta  , mozes mi se uvijek javiti i na pp ako neki savjet nesto sta ja znam trebas jer  znam kad se meni desilo voljela sam da se druzim s ljudima moje sudbine jer su me oni najbolje mogli razumjeti , saljem ti hiljadu zagrljaja podrske i utjehe.



_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu moja ljubav)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
12.2.2010 12:15:21   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: mahunek

pozdrav. nažalost našla sam se u situaciji da moram razmišljati o prekidu trudnoće zbog utvrđene teške srčane mane kod moje bebice koja se ne da ispraviti. doktori su mi tu rekli da nema nade ali da idem u inozemstvo po još jedno mišljenje. idem za tjedan dana , već imam i termin. spominjali su mi komisiju koja odlučuje o prekidu. stvarno ne znam o čemu se tu radi. na čiji zahtjev , preporuku , na koji način, žalba????sad sam u 21 tjednu.još ne mogu shvatiti da se to stvarno meni događa. kao da sam u nekoj magli i nadam se da to sve nije istina. ne mogu vjerovati koliko nas je na foruimu sa sličnim problemima. do prije dva tjedna nisam ni znala da se takve stvari uopće mogu dogoditi.....već sam sve isplanirala za svoju bebicu, a sad taj šok. molim vas za neke informacije.

nek ti je BOg na pomoci ,  nazalost ja nemam nikakvih informacija koje mogu s tobom podjeliti samo zelim da ti pozelim srecu i nadam se da ce biti sve ureduuu od srac se nadam.


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu mahunek)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
12.2.2010 12:34:04   
misko
draga moja,mahunek,ja te vrlo dobro razumijem i ja sam jednu bebu izgubila u 9 a drugu u 20 nedelji,moras biti jaka,neznam kako sam ja izgurala normalna al crpila sam snagu iz najbliznjih.ako nekako mogu da ti pomognem tu sam moj problem je bio od pocetka s trudnocom al nakraju mi je otisla plodna voda.Ja sam pusila i pusila al nakraju sam sklopila kockice tj ako je tako najbolje bilo za nas hvala bogu,bolje i tako nego citav zivot patiti  a nemozes pomoci ni sebi ni njoj.znam da sad sve stoti bilo ko kaze je dosadno i bez smisla, ja ti mogu reci budi jaka jaka jaka evo dok ovo pisem i ja placem,ali evo i na kraju svog tog mraka ja sam rodila prelijepu curicu bez koje nemogu da zamislim zivot.pusa 

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
12.2.2010 13:01:51   
mahunek
hvala vam svima na podršci, ali imam osjećaj da ću izludjeti do drugog tjedna. imam doma malog sina kojem nije jasno zašto mama stalno plače a nemam snage mu reći , ne mogu, ne znam kako i da li bih uopće trebala. kada mi kaže da sam najljepša i najbolja mama na svijetu srce mi se para na pomisoa da nema pomoći, a najgore je što imam osjećaj  da se već na neki način opraštam od svoje male bebice. nemam snage, imama onaj grozan osjećaj da stvarno nije dobro i da gubim tlo pod nogama. svi mi govore da se smirim radi malog ali........

(odgovor članu misko)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
12.2.2010 14:13:45   
moja ljubav
MAHUNEK
Znam kako ti je i vrlo dobro te razumijem u kakvoj situaciji se nalazis.Neizvjesnost ubija,nosimo u sebi bebice koje su ozivjele,koje osjecamo u svojoj utrobi a ne znamo da li ce ostati ili ne.Znam da ti je tesko ali isto znam da ti je sada u tom momentu tesko shvatiti da ono sto ce doci ne moze se izbjeci,niti zaobici.Budi hrabra jer moras ,nemas izbora.Ja sam isto tako morala da odem kod posebnog ginekologa,specijaliste koji me pregledao da bi mi isti saopstio tuznu vijest.Sto se tice tvog sina,ne znam koliko je star ali ti mogu reci kako je kod mene bilo tada.
Moji su znali,naravno vidjeli su da im je mama trudna i pricala sam im o svojoj bebici njihovoj sestri kao sto to rade sve majke.Odjednom se sve promijenilo,odjednom mama stalno ide kod ljekara,cesto skoro svaki dan place pred nama a mi ne znamo sta se to desava sa nasom mamom.
Jednom mi je moj mladi sin koji ima pet godina rekao:"Mama obecavam ti da cu sve igracke sloziti i da cu te slusati".Pitala sam se zasto mi je to rekao.Popricala sam sa psihologom o svemu tome.Dijete se osjeca krivim zasto je mama tuzna i zasto place.Za njenu tugu krivi sebe jer drugog objasnjenja nema.Poslije tog razgovora sa psihologom,djeci sam objasnila sta se desava i sve je bilo drugacije,znali su zasto je mama tuzna i zasto place,da to nije njihova greska.Ako se djetetu ne objasne neke stvari kod njega se stvara blokaza za poslije i dijete ne moze da rasudjuje i shvati neke stvari poslije u zivotu.Ponekad imamo zelju da zastitimo dijete od stvarnosti i nesvjesno pravimo gresku.
Zao mi je i suosjecam se sa tvojom boli,ja sam jos uvijek u svemu tome.
Saljem ti puno zagrljaja!
MIRKICA
Hvala ti puno mila,bas je tako kao sto kazes da je dobro razgovarati posebno sa nekim ko je sve to prosao.
Bilo je osoba koje su ragovale grubo,sto me cinilo jos tuznijom.Neke osobe su tako ragovale na sve sto mi se desilo kao da je to nesto eto sto se desi,nije strasno,bit ce djece.Ali majka osjeca bol,svako dijete je prica za sebe.
Hvala puno i ja tebi saljem veliku pusu,drago mi je sto postojite.user posted image user posted image

(odgovor članu mahunek)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
15.2.2010 22:59:44   
Magicze
Moja ljubav, bas me je razalostila tvoja prica. Mogu da razumijem kroz sta prolazis jer kao sto si vidjela iz moje price i ja sam prosla kroz slicno....ovo sto se nama desilo desi se 1 u 100 slucajeva i bas nas da potrefi, ja se stalno pitam sto bas ja...ali eto valjda allah nam salje neku poruku, bar meni a to je da budem strpljivija i da imam vise sabura ....evo sad sam opet trudna u 8oj sedmici i doktor mi je rakao da ce morati podvezati grlic maternice (to nam je oboma sigurno uzrok bio, slab grlic i onda sto beba postaje teza udara na grlic i onda se to otvori, voda pukne i krene porod)...to ce mi raditi u 12oj sedmici tako da se nadam da ce ovaj put biti sve ok i da cu donijeti na svijet jednu lijepu bebicu....meni je to bila prva trudnoca pa me je to bas pogodilo ali eto opet sam morala da se priberem radi muza i da ne jaucem po citav dan; pocela sam raditi nakon sedmice da mi misli ne lutaju (mada me je mama moja naruzila :))....cim mi je doktor rekao da se maternica vratila na svoje i da mozemo da ponovo pokusamo (a proslo samo 2 mjeseca) mi smo odma i eto ako bog da da prode sve kako treba.....sretno ako pokusavate ponovo i drago mi je da imas slike svoje male bebe kao i ja, tako da ne moram da se pitam kako li je izgledao, bar sam vidjela.....

(odgovor članu moja ljubav)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
17.2.2010 23:39:29   
moja ljubav
MAGICZE
Pozdrav draga,da bas sto i sama kazes da su ovakvi slucajevi rijetki,sto mi je u jednu ruku drago hvala bogu da se ne desava cesto,mada nekad kazem pa bas da mene potrefi.Da citala sam tvoju pricu kada sam se ukljucila na ovaj divni forum.Citajuci tvoju pricu vidjela sam sebe,jer nekako je sve to slicno.Kazes da ljekari trebaju da vide da li ti je matrenica pravilnog oblika,bas me zanima sta su ti za to rekli.To govorim zato sto kod mene matrenica nije pravilnog oblika ali to nikad mi nisu rekli da je problem biti u drugom stanju.
Ja se jos uvijek i svaki dan,svaki sat prisjecam svoje bebice i nedam da mi vrijeme imalo oduzme sjecanje na moju ljubav.Kad vidim bilo gdje malu bebicu,djevojcicu zamisljam svoju i pitam se kakva bi sad bila i kolika,tesko je prihvatiti sve to kao jednu surovu istinu i pomiriti se s tim,nastaviti zivjeti.....Nadam se da je kod tebe sada sve uredu i da ces akobogda proci sve to uz boziju pomoc s hajrom i da ovaj put ces uzivati u trudnoci bez problema u iscekivanju svoje bebice.Zelim ti od srca sve najbolje i cuvaj se,saljem ti veliku pusu,kao i svim ostalim clanicama ovog divnog foruma.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Magicze)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
18.2.2010 0:06:44   
pjenica mala
Draga moja ljubav, pročitala sam tvoju priču, i evo suze su oblile moje obraze.
I ja sam sa punih 21. sedmice ''izgubila'' svoju djevojčicu, duša mamina prelijepa. Teško mi je što je tada nisam niti pogledala, nisam smogla snage, a nisam niti imala nekog pored sebe, ko bi me posavjetovao.
Kada sam izlazila iz bolnice, dali su nam je u plastičnoj vrećici, bio je to više nego užasan osjećaj, ja tu vrećicu nisam mogla uzeti u ruke, osjetiti ''težinu'' sadržaja.
Pokopali smo je na obali rijeke izvan grada u kojem živim, i volim posjetiti to mjesto, tamo nalazim smiraj svojoj duši, kada mi je najteže.
Voljela bih tako da sam je pogledala, poljubila, pomilovala, ali nisam....voljela bih to sad, ali tada nisam mogla.
Isti dan sam na hodniku porodilišta ''prisluškivala'' porođaj, i bila sam presretna kada sam čula plač zdrave bebe, strijepila sam sve dok nije bilo gotovo, da se ne daj Bože nešto loše ne desi.
Prihvatila sam to da moje bebe ''više nema'', vratila se svojoj porodici, svojoj djeci(2) i mužu, ali onda su polako počonjali razno razni komentari,....da nisi dizala šta teško?''.....možda se ipak moglo nešto uraditi.....ma da ste bili negdje vani a ne u BiH, bilo bi drugačije.....jedna mi je čak osoba rekla, hajde bolan sad nećeš imati obaveze, ova su ti djeca velika....
A ja se osjećala sve gore i gore......
Jedne noći osjetila sam kako su mi prsa tvrda....nazovem babicu....ona kaže mlijeko, stavi hladne obloge...
E onda je sve provalilo iz mene...mislila sam da tu noć neću ''preživjeti'''....
I onda sam usnila predivan san, sanjala sam svoju djevojčicu, dojila sam je, gledala sam njene predivne oči, i ona mi je rekla:''Mama, nisi me izgubila''
Posloije kada god mi je bilo teško, sjetila sam se tog sna, i bilo je lakše...išla sam dalje....
Nakon 6 mjeseci pokušali smo ponovo, i ostala sam trudna, ali sam morala ''očistiti'', jer se embrio apsolutno nije razvio.
Opet razočarenje, bol...
Poslije toga odlučili smo da nećemo više, ''čuvali se'' kao nikad do tad, i samo nakon jedne mjesečnice posli0je čiščenja...iznenađenje!!!
To iznenađenje sada spava, ima 5 mjeseci (skoro6) i sjadak je skjoz imama i brat i sestra puuuuno ga vole.
A rodio se baš na sestrin 17. rođendan!
I tebi želim da ti se desi sve najljepše u životu, kao i MGICZE, ali tvoju priču nisam još pročitala, jer ne mogu trenutno, bilo bi mi previše.
Grlim vas obje

(odgovor članu moja ljubav)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
18.2.2010 16:16:31   
Magicze
Moja ljubav, to za maternicu meni je doktor rekao da ako je u obliku srca ili nekog drugog oblika (zaboravila sam sad naziv) da se to mora rijesiti operativnim putem jer maternica nema dovoljno mjesta da se dijete razvije; to su mislili da je mozda razlog ali eto kad su uradili test bila je oblika kakvog treba na svu srecu...hvala ti na podrsci i ja tebi zelim da ako bog da se javis sa lijepim vijestima uskoro....
Pjenice mala, mogu totalno da te razumijem, i ja kad sam izgubila bebu pocele nekakve price, ah to si ti bila pod stresom pa ti je od toga, ti si isla da se rekreises to ti je sigurno od toga, vise su mu svi dosadili....svaki put kad sam se cula sa roditeljima mama govori kako je ona dosla do zakljucka da je stres uzrok, ma ne znam sta da ti kazem, svi su me toliko nervirali....a vjeruj mi da nema veze ili u Bosni bila ili u Americi ako se nije moglo spasiti onda nije....ja zivim u prokletoj americi sa svom tom savremenom tehnikom i doktorima i dabe je sve bilo, jos nisu ni pokusavali da spase, cim su me pregledali kaze nema spasa....eto daba je, ali drago mi je da imas sad malog djecaka i da uzivas..nadam se da cu i ja ako bog da....
Hvala vam obadvije sto ste se javile....

(odgovor članu pjenica mala)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
18.2.2010 18:53:51   
moja ljubav
PJENICA MALA
Hvala ti mila sto kazes ono sto mislis i osjecas jer onaj ko se nasao u svemu tome prolazi isto i nalazi utjehu u rijecima jer jedino na taj nacin moze da kaze i iznese tugu svoju.Jako mi je zao i tesko sto smo prosle kroz sve ovo,ali sve sto se desava je odredjeno i tako je moralo biti.Majka ima glavnu ulogu a to je da da zivot a nama je bilo tesko jer nismo mogle da damo zivot.Zao mi je sto nisi vidjela svoju djevojcicu mada sam i sama dugo razmisljala kako cu ja to prezivjeti,kakva je nije dovoljno narasla ipak je to pet mjeseci ..... hiljadu pitanja,ali ohrabrili su me oni koji su bili oko mene i kad sam je vidjela uzela sam je i ljubila kao da je ziva jer je bila topla,lijepa,mila nista ljepse nisam vidjela u tom momentu.
Ali draga PJENICE MALA ne tuguj ipak si je vidjela u snovima ona je tebi ipak dosla da je vidis,bas sam se sva najzeila citajuci tvoj slucaj,isplakala sam se jer tvoje rijeci kao da su moje.Tesko mi je i danas,ja sam svoju djevojcicu slikala dala sam joj ime,ona je dio moje porodice i akobogda nadam se da cemo se nakad tamo sresti....Moj muz i ja sad trenutno ne mislimo vise djece jer se bojimo,savladali su nas osjecaji boli i tuge.Bas kao i ti kazemo imamo dvoje djece,dva sina i jednu kcerku koja nije s nama ali je uvijek u nasim mislima i srcima.....Mozda se sve promijeni ne znam jer to dijete smo zeljeli mozda ce se ta zelja opet vratiti.Jako mi je drago kad kazes da si usojla i da imas sad bebica,da je zdava i ziva i kazem ti uzivaj sa svojom dusicom.....Saljem vam veliku pusuuuuuuu
MAGICZE
Da draga sto i sama kazes i slazem se s tobom ma gdje god da bili nista nece promijeniti neko stanje ako je tako odredjeno,bili mi u Bosni ili Americi gdje si ti sada ,jer ja sam u Evropi i nista nije promijenilo niti je ista moglo spasiti moje dijete,nista se nije moglo uraditi.
Ja sam prvo dijete cekala tri godine,nisam mogla ostati u drugom stanju.Doktor mi je rekao da mi je maternica specificnog oblika(u obliku srca)kao sto i sama navodis ali nikad mi nisu govorili da operisem.Sad ne znam da li je to imalo nekog utjecaja na ovu moju trudnocu,niko mi nista o tome nije govorio.Hvala i tebi sto si se javila jer jako smo bitne jedna drugoj kada je podrska u pitanju.Hvala jos jednomuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Magicze)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
18.2.2010 19:29:27   
Husic10
Zao mije od srca sve ovo sto vam se desavalo , ne mogu ni zamisliti tako nesto...ali samo se uzdajte u Boga i sve ce doci na svoje.Roditi ce te vi nama puno mali bebica da na pjacu i prduckaju cijelu noc i nedaju mami spavati user posted image

Bila sam sva nesto napeta danas i prije nego sto sam procitala vase price a sad sam se posteno isplakala

No nego samo naprijed i cuvajte mi se



_____________________________

"Kad trazis mahane upotrebi ogledalo, a ne dvogled" ♥

“Gdje je stida, tu je i poštenja.” ♥

(odgovor članu moja ljubav)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
18.2.2010 22:37:52   
krestalica
Danas sam se registrovala na forum gdje sam procitala sve ove predivne poruke utjehe i podrske zenama koje su imale i imaju problema oko trudnoce. user posted image  Uvijek sam se ljutila na nas balkanski mentalitet, uvijek se prikljucimo grupama i forumima kada imamo problem, a ne kada smo zdrave i tako pokusamo pomoci ostalim zenama sa slicnim problemima. Nazalost, ja sam jedna od tih zena. Udala sam se u oktobru prosle godine, imam predivnog muza, porodicu koja mi je uvijek pruzala ljubav i podrsku. Zatrudnila sam odmah drugi mjesec braka - pocetkom decembra. .....Ocistila sam se u ovaj ponedjeljak. user posted image
U petak prosle sedmice kada mi je doktor rekao da mi je plod mrtav u osmoj sedmici, nisam vjerovala da meni govori, kao da sam duh koji stoji pored neke druge zene i slusa njenu pricu i sudbinu njenog djeteta....nazalost, istina je gorka i desava se mnogima. Danas sam sjela tek za internet da potrazim i informisem se o ovoj dijagnozi i zapitam da li se to desava drugima.?!?Mislim, sigurno nisam jedina....user posted image  Vjera, ljubav, podrska prvo mog supruga, zatim porodice pomogla mi je da savladam i da se pomirim sa ovom sudbinom. Treba se isplakati, treba to ispricati drugima, podijeliti na forumu, ali na karaju treba ostati jak...zdravog duha i glave....Na ovaj nacin zelm da pruzim podrsku svim zenama koje su prethodno pisale o svojim sudbinama i da sam uz njih i da nisu jedine...svako ima svoju sudbinu i sve se desava sa razlogom i Bozijim određenjem. U 40 danu trudnoce Bog udahne zivot, a 80ti dan mu odredi sudbinu. Ako Bog da i ja evo pokusavam biti jaka i ako Bog da jedva cekam da opet zatrudnim i da moj suprug i ja  se opet radujemo nasoj bebici....hvala svim zenama na ovom forumu za sve.....

(odgovor članu Husic10)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
20.2.2010 17:50:46   
mama1989
Evo nas, okupile se s istim osjecajima i zeljama da se to nikome ne dogodi...
ja sam imala spontani u 13.tj trudnoce. sve je bilo ok, sve super, prva trudnoca i onda dođem na uzv, decko prvi put samnom, i ono nista. nema otkucaja srca...doktorica gleda i gleda, povečava i smanjuje, gleda pupčanu, ali nista. zao mi je decka sta je i on to morao proživjeti ali...sljedeci dan kireta, gotovo za 10 min...
nakon mjesec dana ostala sam ponovo trudna...sada sam u 16.tj trudnoce, sve je ok, super...sada prije par dana sam osjetila kako se po prvi put pomaknulo i poskakljalo me... sretna sam jako, ali isto tako se jako bojim...
valda ce sve biti okuser posted image

_____________________________

Nensi

(odgovor članu Magicze)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
20.2.2010 18:29:51   
gagach
IZVORNA PORUKA: krestalica

Danas sam se registrovala na forum gdje sam procitala sve ove predivne poruke utjehe i podrske zenama koje su imale i imaju problema oko trudnoce. user posted image  Uvijek sam se ljutila na nas balkanski mentalitet, uvijek se prikljucimo grupama i forumima kada imamo problem, a ne kada smo zdrave i tako pokusamo pomoci ostalim zenama sa slicnim problemima. Nazalost, ja sam jedna od tih zena. Udala sam se u oktobru prosle godine, imam predivnog muza, porodicu koja mi je uvijek pruzala ljubav i podrsku. Zatrudnila sam odmah drugi mjesec braka - pocetkom decembra. .....Ocistila sam se u ovaj ponedjeljak. user posted image
U petak prosle sedmice kada mi je doktor rekao da mi je plod mrtav u osmoj sedmici, nisam vjerovala da meni govori, kao da sam duh koji stoji pored neke druge zene i slusa njenu pricu i sudbinu njenog djeteta....nazalost, istina je gorka i desava se mnogima. Danas sam sjela tek za internet da potrazim i informisem se o ovoj dijagnozi i zapitam da li se to desava drugima.?!?Mislim, sigurno nisam jedina....user posted image  Vjera, ljubav, podrska prvo mog supruga, zatim porodice pomogla mi je da savladam i da se pomirim sa ovom sudbinom. Treba se isplakati, treba to ispricati drugima, podijeliti na forumu, ali na karaju treba ostati jak...zdravog duha i glave....Na ovaj nacin zelm da pruzim podrsku svim zenama koje su prethodno pisale o svojim sudbinama i da sam uz njih i da nisu jedine...svako ima svoju sudbinu i sve se desava sa razlogom i Bozijim određenjem. U 40 danu trudnoce Bog udahne zivot, a 80ti dan mu odredi sudbinu. Ako Bog da i ja evo pokusavam biti jaka i ako Bog da jedva cekam da opet zatrudnim i da moj suprug i ja  se opet radujemo nasoj bebici....hvala svim zenama na ovom forumu za sve.....

Jako jako jaako mi je zao zbog tvog gubitka, zbog vaseg gubitka... Znam koliko je tesko jer sam prije mjesec dana prosla kroz isto a i kod mene je bilo u osmoj sedmici. Najvaznije je da ne krivis sebe i  ... i ja sam proplakala more suza, krivila sebe, razmisljala sta je moglo prouzrokovati to...al onda sam shvatila da moram dalje i nasla sam podrsku i utjehu medju svim ovim zenicama koje dijele istu sudbinu kao ja...
Najvaznije je da se sada odmoris i pazis...pa kad prodje nekoliko mjeseci i budes psihicki spemna krenuti u nove pobjede... user posted image Nadam se da cemo se ubrzo vidjeti na nekoj ljepsoj temi....veliki poljubac

(odgovor članu krestalica)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
20.2.2010 22:01:19   
krestalica

[/quote]
Jako jako jaako mi je zao zbog tvog gubitka, zbog vaseg gubitka... Znam koliko je tesko jer sam prije mjesec dana prosla kroz isto a i kod mene je bilo u osmoj sedmici. Najvaznije je da ne krivis sebe i  ... i ja sam proplakala more suza, krivila sebe, razmisljala sta je moglo prouzrokovati to...al onda sam shvatila da moram dalje i nasla sam podrsku i utjehu medju svim ovim zenicama koje dijele istu sudbinu kao ja...
Najvaznije je da se sada odmoris i pazis...pa kad prodje nekoliko mjeseci i budes psihicki spemna krenuti u nove pobjede... user posted image Nadam se da cemo se ubrzo vidjeti na nekoj ljepsoj temi....veliki poljubac
[/quote]

hvala puno gagach...puno mi to znaci:) i ja se nadam da cemo se brzo cuti na ljepsoj temiuser posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Izgubila sam bebu krajem 5tog mjeseca
4.3.2010 10:44:44   
mahunek
Nažalost, sve je ispalo loše. Nakon nekoliko "drugih mišljenja" kod nas i vani pokazalo se da je dijagnoza najlošija koja može biti i da moja bebica nema šanse.Sad je prošlo tjedan dana da nema moje cure i osjećaj je grozan.uz pomoć supr ljubaznih doktora i med.sestara sve je dobro prošlo. ali ja nisam dobro. ne mogu o tome pričati , samo šutim, plačem i stalno se mazim po trbuhu kojeg gotovo više i nema.nemam snage za ništa,malo sam troma a onda opet nervozna, kroz dan se mučim da budem dobre volje pred sinom a kad on zaspi samo plačem.......

(odgovor članu moja ljubav)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *