|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
2.2.2010 11:10:38   
škorpija




Što je to retencija testisa? Retencija testisa ili nespušteni testis poremećaj je kod kojeg tijekom unutarmaterničnog razvoja dječaka nije došlo do spuštanja testisa u njihov prirodni položaj – u mošnje (skrotum). Testisi mogu biti nespušteni samo s jedne ili s obje strane.





Zbog čega dolazi do retencije testisa i koliko se često javlja?
Testisi se započinju razvijati u abdomenu (trbuhu). Tijekom razvoja djeteta u maternici, testisi se, slijedom niza hormonalnih i anatomskih poticaja, spuštaju prema mošnjicama. Do poremećaja spuštanja može doći u bilo kojoj fazi spuštanja, pa o tome ovisi i gdje će zaostati nespušteni testis. Testis se može nalaziti bilo gdje na putu od trbuha do mošnjica - u trbuhu, pred ulazom u preponski kanal, u preponskom kanalu, na izlasku iz kanala, te na ulazu u mošnje. Najčešće se nespušteni testis nalazi u džepu ispod potkožnog masnog tkiva, nakon što je izašao iz preponskog kanala.
U zdravih dječaka, rođenih u terminu učestalost retencije testisa je od 1% do 2%, ovisno o studiji i praćenoj populaciji. Kod nedonešenih dječaka je učestalost nespuštenih testisa pri porodu nešto veća, no u dobi od godinu dana to se praktično izjednači.


Treba li i zbog čega liječiti nespušteni testis?
Nespušteni se testis obvezno mora liječiti, zbog dva razloga. Prvi je razlog (ne)plodnost muškarca. Naime testis koji se ne nalazi u mošnjama izložen je temperaturi višoj nego što bi trebalo, te dolazi do promjena u njegovom tkivu, uslijed čega se remeti stvaranje sjemena (spermija). Drugi razlog je što takav testis, ukoliko se ne spusti u mošnje, ima veće izglede za razvijanje zloćudnih bolesti. Da bi stvar bila gora, kada se razvije tumorski proces, testis koji se ne nalazi u mošnjama nije dostupan kontroli, tako da se zloćudna bolest nespuštenog testisa u pravilu otkrije sa značajnim zakašnjenjem.

Do kada čekati da se testis spusti sam?
Iako se oko 4% zdravih dječaka rođenih u terminu rodi se s jednim ili oba nespuštena testisa, nakon 6 mjeseci taj postotak padne na otprilike 2%, a do dobi od godinu dana padne za još 0,2-0,5%. Drugim riječima, testis ima određene šanse da se sam spusti u mošnje do dobi od godinu dana života djeteta.

Kada je najbolje vrijeme za liječenje nespuštenog testisa?
Za bilo koju vrstu liječenja da se odlučite, poželjno je da se liječenje dovrši do kraja druge godine života. Osnovni razlog za to je plodnost muškarca. Jednostavno rečeno, to znači da 10% muškaraca u kojih je testis spušten u trećoj godini života neće moći imati djecu, da će taj postotak biti 20% u onih u kojih je testis spušten u četvrtoj godini života, 30% u onih u kojih je testis spušten u petoj godini života i tako dalje.

Kako liječiti nespuštene testise, operacijom ili hormonalnom terapijom?
Na to je pitanje teško odgovoriti jednostavno. Hormonalna terapija pokazala je određene rezultate u djece kod koje se testis nije spustio na obje strane, dok su ti rezultati značajno slabiji kod dječaka u kojih se testis nije spustio samo s jedne strane. Hormonalna je terapija također uspješna u mobilinih testisa, no, budući se takovi testisi u pravilu spuste tijekom puberteta, postoji sumnja u opravdanost terapije. Bez obzira za koji se oblik terapije odlučite, ona treba biti dovršena do kraja druge godine života.

Kako izgleda operacija nespuštenog testisa i koliko traje oporavak?
Operacija se sastoji od dva dijela. U prvom se dijelu u preponi pronađe testis i oslobodi priraslica, a u drugom se dijelu kreira tunel prema istostranoj mošnji, testis se provuče kroz taj tunel i učvrsti u mošnjama, kako se ne bi ponovo povukao prema gore. Današnji šivaći materijali nam omogućavaju da se šavovi u pravilu ne moraju vaditi, već se sami otope u organizmu.
Oporavak nakon operacije ovisi o djetetu i, naravno, operacijskom nalazu. U pravilu ležanje u krevetu traje 7 dana, a kućna njega još tjedan do dva. Dijete se većini normalnih aktivnosti vrati za otprilike mjesec dana, a vožnja bicikla i kontaktni sportovi se ne preporučaju u razdoblju od tri mjeseca.
Ukoliko je retencija obostrana, moguća je i obostrana operacija i u nekim se zemljama i izvodi. Kod nas se u pravilu operira prvo jedna strana, a po kraćem oporavku od 6 tjedana do 3 mjeseca druga strana.

Što ako se testis uopće ne pipa u preponi?
Ako se nespušteni testis ne može napipati u preponi, tada je nužno učiniti ultrazvučnu pretragu prepone, kako bi se testis locirao. Ako se ni ultrazvukom ne nađe testis u preponi, potrebno je učiniti UZV abdomena. Ako se ni tada ne nađe testis, može se još učiniti i scintigrafija testisa. U slučaju da se testis ne može sa sigurnošću locirati, preporučljivo je potražiti ga operacijskim putem, bilo klasičnom operacijom, bilo endoskopski.

Što ako testisa nema?
Ako testisa nema, odnosno ako je došlo do agenezije ili aplazije testisa, testis suprotne strane sasvim je dovoljan za normalne funkcije, kako hormonalne, tako i produkcije sjemena. Dapače, preostali će testis pod utjecajem hormona biti najčešće veći od prosječnog testisa.
Ukoliko se ne nađu oba testisa, tada je potrebna detaljna obrada pedijatra endokrinologa i genetičara kako bi se odredio točan spol djeteta i sa sigurnošću isključio pravi ili lažni hermafroditizam (dvospolstvo).

Što su to mobilni testisi i treba li ih liječiti?
Mobilni testisi su testisi koji se dio vremena ne nalaze u skrotumu, već se povlače u preponske kanale. Takve testise, međutim, lako je navući u skrotum, gdje oni neko vrijeme spontano i ostaju. Obično se oni spontano spuste u skrotum prilikom kupanja u toploj vodi, kada se lako mogu napipati. Mobilne testise u pravilu nije potrebno liječiti, jer će se oni sami spustiti u skrotum početkom puberteta. No potrebno ih je pratiti kod specijalista kako se ne bi zamijenili za nespuštene testise i obrnuto, kako se pravi, nespušteni testisi ne bi proglasili za mobilne i tako izgubilo vrijeme.

Tko treba liječiti nespuštene testise?
Nespuštene testise treba liječiti liječnik specijaliziran za to područje. Kada je riječ o hormonalnoj terapiji to treba biti specijalist pedijatar-endokrinolog, a za operacijsko se liječenje treba obratiti specijalistu dječjem kirurgu. No, u svakom slučaju treba izbjegavati liječenje u ustanovama i kod liječnika koji nisu specijalizirani za dječju patologiju.


_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
3.2.2010 22:20:24   
lila25
skorpija hvala na ovom tekstu,iako sam sve iscitala po internetu dobro dodju ovakve informacije na jednom mjestu...pozzz

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
5.3.2010 8:13:31   
vila
zdravo, juce sam sina vodila na vakcinu i doktorica mi nije mogla da mu napipa testise. malisa je star 16 mjeseci, od rodjenja ja njemu provjeravam mosnjice, u pocetku sam to radila svaki dan, i testisi su uvjek bili tu. primjetila sam u zadnje vrijeme kad mu je hladno ili kad mu diram oko cune da se oni povuku. prije sest mjeseci smo ga osunetili, vodila sam ga redovno na sve vakcine i preglede i nikad mi nijedan doktor nije rekao nista prilikom pregleda, uvjek je bilo sve ok. e sad mene zanima kako testisi mogu da se povuku ako su vec jednom bili spusteni. pitala sam doktoricu, ona uopste nije htjela da diskutuje o tome, samo mi dala uputnicu za djeciju hirurgiju. pa bih zamolila ako iko zna nesto o tome da mi kaze. hvala

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
9.3.2010 21:28:38   
škorpija
e vila , mi smo prije nekoliko dana operirali nespušteni testis, bebeiju je sad 10,5 mjeseci, a od rođenja su pedijatri provjeravali testise i uvijek govorli da je sve u redu. ali kad mso ga htjeli sunetiti hirurg je na operacionom stlu primjetio da jedan testis nije spušten pa je predložio da sunet i tu operaciju obavi odjednom. to nije teška operacija, uglavnom se ide kući dan nakon operacije,a mi smo duže ostali jer je bebi u bolnici pokupio neki virus

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu vila)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
22.3.2010 5:08:15   
Dalila Sa
Pokušala sam naći odgovor na naš problem ali nisam uspjela pa evo pitam vas možda se neko susretao sa problemom natečenog testisa.Naime mojoj bebi je četrnest mjeseci i od rođenja pa do sad sa testisima je bilo uredu,sunetili smo ga u šestom mjesecu.Prije par dana sam primjetila da mu je lijevi testis veći (natečen) u odnosu na desni,pa me to pravo zabrinjavauser posted image user posted image .Nisam ga nosila pedijatru sve kontam vratit će se u normalu.A da napomenem imao je laringitis i upalu grla,pa je pio antibiotik i sirup od bijelog šljeza pa me zanima da li je možda zbog toga reakcija na testis user posted image

_____________________________

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
22.3.2010 12:50:02   
škorpija
dalila ne bih da te strašim , ali svakako se trebaš javiti pedijatru, a još bolje dječijem hirurgu, čini mi se da natečenost može biti simptom torzije testisa. nadam se da je do sada natečenost prošla, ali ako nije odmah se javite dr. i ne vjerujme da to može biti rekacija na neke lijekove ili sirupe

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Dalila Sa)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
22.3.2010 17:35:58   
Dalila Sa
Škorpija hvala na svjetu user posted image ,evo maloprije gledam nije mu još natečenost prošla.Ako neprođe u ova dva tri dana obaezno ću ga odnijeti doktoru.Ma joj iskrena da budem pravo me strah šta će nam pedijatar reći,ja molim Boga da mu prođe da ne idemo ped user posted image .
Al jedno mi nije jasno od rođenja uvijek kad ga odvedem na kontrolu i vakcinu ped pregleda čunu i testise i uvijek je sve bilo uredu i odjenom natečen testis baš me to zbunjuje user posted image


_____________________________

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
26.3.2010 18:43:12   
škorpija
Dalila ba nedavno jedna forumaica napisala na temi beba 2009 da se njenom muu pojavila natečenost na testisu i ispostavilo se da se radi o kili (bruh), moda je i kdo vas to u pitanju, a ti nemoj čekati da samo prođe, nekad se od jednostavne stvari moe zbog čekanja iskomplokovati

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Dalila Sa)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
26.3.2010 18:48:02   
Trnoruzica
Kako mislis nateceni? U kom smislu ti mislis da su testisi kod djecaka nateceni?

Draga moja, jel ti dr rekla da je natecen testis, ili si to sama zakljucila?

Opcepoznata stvar je da su kod muskaraca testisi razlicite velicine. Uvijek je jedan veci u odnosu na drugi user posted image i nize je smjesten u odnosu na drugi


< Poruku je uredio Trnoruzica -- 26.3.2010 18:50:03 >

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
28.3.2010 15:13:28   
Dalila Sa
Ma primjetila sam od prije dvadeset dana da mu je lijevi testis veći od desnog,i tad je bio duplo veći i malo kao plavkast.Tad je bio bolestan i pio antibiotike pa sam pomislila moda je od grla i antibiotika.Međutim kad je ozdravio to se smanjilo,skoro pa ujednačilo(ne isti) ali se i sada zna desiti da je veći pa se smanji i tako evo pratim par dana,poveća se ,ali nije kao ranije ba da je ono puno veći.
Nisam ga jo nosila doktoru,planiram ovih dana,al opet sve nekako čekam da prođe,a i iskreno me strah ta će doktorica reći user posted image


_____________________________

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu Trnoruzica)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
28.4.2010 11:24:46   
Dalila Sa
Evo da se napokon javim,vezano za natečenost jednog testisa kod bebe.Bili smo kod pedijatra i pregledala je bebu,rekla mi je da se ta natečeneost javlja od naprezanja,dosta je ljut pa kad vrišti ili plače (napreže se )i to natekne,a i od kašljanja ,jer je sad bio prehlađen i odmah je nateklo jer je puno kašljao,a i prošli put kad je imao laringitis i od kašlja isto tako je naticalo.Teko da mi je ped. rekla da se nesikiramo i da je to vjerovatno od toga.E sad dali im vjerovati ili ne user posted image ,sačekat ću neko vrijeme pa ću ga odnijeti drugoj ped. da pogleda user posted image

_____________________________

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu Dalila Sa)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
26.5.2010 14:48:41   
lila25
evo da se ponovo javimo radili smo UZ testisa tu su oba samo sto su visoko u abdomenu,pa cemo morati na operaciju.Bili smo na pregledu kod dr.zvizdica na dj.hirurgiji,konstatovao nam je  Kryptorchismus bilateralis i uputio djecijem endokrinologu da kontrolisemo hormone,najvjerovatnije cemo ubrzo i na operaciju kaze da se radi od 7 do 8 mj.Ove mame koje su kroz sve vec prosle zanima me jesu li vasim bebama radili nalaz muskih hormona

< Poruku je uredio lila25 -- 26.5.2010 14:50:30 >

(odgovor članu Dalila Sa)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
1.3.2011 11:09:31   
bojana86
Mom sinku koji ima 16 mjeseci isto po redjenju se nije spustio jedan testis,i u savjetovalistu su to stalno pratili,i kada je napunio 1 godinu poslali su nas hirurgu,koji ga je pregledao i rekao da je on u kanalu i da ce se spustiti,i da se to prati do 2 godine,i ako se do tada ne spusti tek onda operacija....ja mu uspijem napipati kada sjedi i kada je u toploj vodi.... eto to je moj slucaj,al sve to zavisi,tako da....svim sretno sa slicnim problemima i da se ne ide na operacije

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
18.3.2011 8:58:17   
lila25
Evo navratih malo i na ovu temu hvala Bogu kod nas je sad sve super,ja bih svima savjetovala da bebice prate jer dosta ima slucajeva da se uopste ni nezna da testisi setaju ili da nisu ni spustani. Vec sam pisala negdje da smo mi izasli iz bolnice pedijatrica ga pregledala i otpustila kao sve u redu da bi nam patronazna rekla da njemu testisi nisu spustani.Nasi pedijatri to uopste ni ne gledajuuser posted image .
Bojana kod vas bi trebalo da se spusti ali ipak budi pod kontrolom i naravno sa vjezbicama bi trebalo da bude ok.sretno vam...

(odgovor članu bojana86)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
25.3.2011 11:13:59   
newyear
Pozdrav svima,
molim vas ako mozete da podijelite sa mnom svoja iskustva oko operacije testisa, naime mojoj bebi je 15 mjeseci,jucer smo ga vodili na pregled kod dr.Dizdarevica koji nam je rekao da su mu oba testisa visoko i da na jednom ima kilu i da mora operisati najvise za jedan mjesec, ....
Pravo smo se zabrinuli najvise zbog opce anestezije, idemo danas u Sanasu po drugo misljenje, nadam se da ce nam tamo uraditi i UZ jer Dizdarevic nije...
Plz sve mame koje su kroz ovo prosle javite se da mi date neke prakticne savjete, npr. kojem dr. da se obratim, gdje da ga operisemo, koliko traje postoperativni oporavak, user posted image

_____________________________

Najljepsi poklon za Novu godinu - 31.12.09. ocekujemo nase malo zlato

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
26.3.2011 14:07:17   
lila25
poslala sam ti pp jesi li je dobila ?

(odgovor članu newyear)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
26.3.2011 14:27:29   
lila25
E ovako mi smo od rodjenja imali nespustene testise zbog bruha (kile) operisao nas je Zvizdic po meni najbolji dr.jer nam je sve super uradio,objasnio,obilazio pratio sta god sam pitala vrlo ljubazno odgovarao a u tim momentima koliko sam bila izgubljena i ne sjecam se niti jednog drugog dr. sem da su u viziti samo pogledali i otisli dalje. BIli smo primljeni na kliniku oko 17 h vec sutra smo bili operisani mislim oko 10:30 h operacija trajala 1,5 h a meni cini mi se vjecnost ostali smo jos tri dana i sve je sad za sada u najboljem redu na kontoli smo za pola godine.
Tesko jeste psihicki jer se radi o djetetu jos sama pomisao na sunet a tek jos i operacija ali covjek prezivi sve sto mora.Sta god budem mogla pomoci tu sam

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
26.3.2011 14:37:22   
lila25
a da imas i temu Kako se pripremiti za operaciju i tamo smo pisale ko je prosao kroz ovo iskustvo. sve ce to proci ok aBda imas i iskustvo cini mi se forumasica Esmica koja je vjezbama spustila testise pa mozda da i to iscitas pozdrav veliki.

< Poruku je uredio lila25 -- 26.3.2011 14:38:50 >

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
28.2.2012 20:48:06   
floweret
Zdravo Lila25,
Ja sam sada u istoj situaciji u kojoj si ti bila prošle godine. Zanima me da li mi preporučuješ dr Zvizdića? I mi smo kod njega išli na prvi pregled. Da li ti mogu poslazi pp ili mail jer imam jedno diskretno pitanje za tebe?

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
28.2.2012 21:04:06   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: floweret

Zdravo Lila25,
Ja sam sada u istoj situaciji u kojoj si ti bila prošle godine. Zanima me da li mi preporučuješ dr Zvizdića? I mi smo kod njega išli na prvi pregled. Da li ti mogu poslazi pp ili mail jer imam jedno diskretno pitanje za tebe?



ne znam kada je lila25 zadnji put bila na forumu

ali sto se tice dr Zlatana Zvizdica sa djecije hihurgije ja ti ga toplo preporucujem

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu floweret)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
5.3.2012 14:00:56   
lila25

IZVORNA PORUKA: floweret

Zdravo Lila25,
Ja sam sada u istoj situaciji u kojoj si ti bila prošle godine. Zanima me da li mi preporučuješ dr Zvizdića? I mi smo kod njega išli na prvi pregled. Da li ti mogu poslazi pp ili mail jer imam jedno diskretno pitanje za tebe?



flowereret tek sad vidjeh da si pisala slobodno se javi na pp ako jos uvijek imas pitanja.rado cu odgovoriti ako budem mogla bilo kako pomoci pozzz.

(odgovor članu floweret)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
14.3.2012 17:50:01   
manfri
Cao drage moje, ja sam nova ovdje i zapravo sam ludeci zbog brige i trazeci komentare i iskustva sa nespustenim testisima naisla na ovaj forum i sad mi je bar malo lakse user posted image user posted image user posted image
Naime, mom maleckom je 9.2. bilo pune dvije godine i dijagnosticirali su mu nespustene testise vec sa 8 mjeseci, medjutim po prijedlogu hirurga i pedijatara cekalo se do druge godine. E, posto se jos uvijek nije spustio lijevi testis koji se nalazi odmah iznad mosnjica ( tako su nam rekli) dr. popovic je rekao da treba na operacijuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
On mi je prvo dijete i ja sam skoro poludila od brige , nespavam nocima ne3 znam sta mi je gore to sto je mali a mora na operaciju ili to sto se bojim kako ce sve prociuser posted image

Molim vas one koje su imale iskustvo sa doktorima na kosevu u zadnje vrijeme da mi posalju kako to izgleda nakon operacije??? Je li djete mnogo nemirno , boli li ga , je li rez veliki, vade li se konci i sl.

Molim vas user posted image

HVALA

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
16.3.2012 9:40:07   
škorpija
Manfri znam kako ti je, moj bebi je operiran prije nego što je napunio godinu, a pored nespuštenog testisa, ujedno su mu uradili, operaciju bruha i ukopanog penisa. Sama operacija samo nepsuštenig testisa nije teška, traje 2 sata, nas je operirao dr. zvizdić, bio je stvarno divan, uslovi su na dječijoj hirurgiji loši, ali bolji nego na pedijatriji. rez je mali, u dnu stomaka i ja nisam primjetila da ga je nešto puno boljelo, prvi dan je presspavao nakon operacije, a već sutradan je digao na noge i skakutao u krevetiću nije još hodao)
ako te šta interesira pita, a

evo na ovoj temi imaš puno savjeta, meni su pomogli , ima tu i moji postova vezanih za operaciju i boravaka u bolnici,
http://www.ringeraja.ba/forum/m_514632/mpage_1/key_/tm.htm#514632


_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu manfri)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
20.3.2012 13:20:58   
emma.L
Pitanje, jer ne mogu pronaći slučaj sličan našem. Hidrokela na desnoj strani se nakon rođenja povukla, još na prošlom pregledu je malo bilo, a danas kad smo išli na vakcinu dr kaže da je moguće da se s hidrokelom povukao i testis user posted image .
Testisi su bili spušteni još u stomaku i to mi je moj dr. dva puta ponovio da je 100% siguran.
Znam da nije smak svijeta, ali znate i same kako mi je sada. Uputnicu kirurgu imamo, ići ćemo sljedeći tjedan a do tada me zanima je li itko imao ovaj slučaj. Ja sve čitam da kod vaših dječaka testisi nisu nikad bili spušteni. Nitko nema da su bili ok skroz i povukli se uz povlačenje hidrokele?

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Skriveni testis ili kriptorhizam
20.3.2012 14:52:35   
manfri
skorpija hvala ti user posted image user posted image ma i moj malac ima pored nespustenog testisa ukopan penis i hipospadijuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image brinem se skoro sam luda user posted image jedina utjeha ste mi vi kada cujem da je sve ok id su djeca dobro Hvala Boguuser posted image . Mi sutra akoBogda idemo na prijem u bolnicu, operacija je predviđena za cetvrtak akoBogda, Pa kad izadjemo akoBogda iz bolnice javim vam situaciju ako nista bar zbog ostalih koji moraju proci isto ... u svakom slucaju hvala vam na podrsci i utjehi zaista mnogo znaci

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *