|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Biohemijska trudnoća
4.11.2007 21:46:56   
sanja.sa
drage moje,
ja sam u januaru imala biohemijsku trudnocu, bila sam najtuznija na svijetu kada sam saznala sta se desilo, a saznala sam slucajno kada sam otisla ginekologu zbog prehlade... uglavnom, tri doktora su mi nakon toga potvrdila da to nije nista strasno, da to prezive mnoge zene, a da to i ne znaju i da to ne predstavlja nikakve probleme za narednu trudnocu...
mene interesuje da li je neko imao slicno iskustvo ili zna nekoga ko je imao to ruzno iskustvo? da li ste poslije biohemijske trudnoce uspijele da ostanete trudni i koliko vam je vremena trebalo? mi pokusavamo vec pola godine i zasada nistauser posted image ... svi kazu opsuti se i tada ce biti, ali to je lako reci, ali ne i uraditi...

< Poruku je uredio malena27 RR -- 23.5.2011 14:14:08 >
Neposredna veza do poruke: 1
   Biohemijska trudnoća
5.11.2007 9:36:37   
budućamama
Draga buduća mama,
ja nisam imala takvo iskustvo, odnosno i ako jesam, bar ga nisam bila svjesna. Moja prijateljica je imala tu vrstu trudnoće, i nakon par mjeseci je zatrudnila normalno i rodila zdravog dječaka. Ja i moj muž pokuašavamo napraviti bebu tri mjeseca, ali do sada bezuspješno. Na žalost, juče sam dobilauser posted image . Ipak, odbijam da se sikiram i vjerujem da će sve biti u redu i da će se beba desiti kad bude suđeno. I ja sam se jako sikirala prošli mjesec, bila sam stalno nervozna od želje za bebom, ali sam shvatila da mi to samo pogoršava šanse za trudnoćom. Pokušaj se opustiti i vjeruj da će sve biti u redu. Bitno je samo da misliš pozitivno. Želim nam puno sreće

< Poruku je uredio malena27 RR -- 23.5.2011 14:15:09 >

(odgovor članu sanja.sa)
Neposredna veza do poruke: 2
   Biohemijska trudnoća
5.11.2007 9:46:30   
Suncica*
Moja snaha je imala biohemijsku trudnocu, nisam bas razumela dobro o cemu se tu radi, mislim da beta Hcg bi nesto pozitivniji nego inace i plod je otisao sa menstruacijom. Nakon tri meseca je ponovo zatrudnela i rodila divnog, krupnog decaka..
Zato nema potrebe da se sekiras. Bebica ce doci kada se najmanje budes nadala.
Zato se lepo opusti, pozitivno razmisljaj..
Zelim ti srecu..


< Poruku je uredio malena27 RR -- 23.5.2011 14:15:25 >

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 3
   Biohemijska trudnoća
5.11.2007 10:39:27   
hana
I ja sam u junu mjesecu imala biohemijsku trudnocu. Da krenem hronoloski, mm i ja smo odlucili dobiti bebu i prvi mjesec desi se cudo: meni kasni ciklus nikada nije kasnio niti 1 dan, obicno su od 24-28 dana maksimalno. Bili smo presretni, to se ne moze opisati, samo dozivjeti. Bila sam sigurna da sam trudna, uradim test: blago pozitivan, sacekam par dana i opet uradim test, opet blago pozitivan, narucim pregled kod dr Cengic, gdje sam do tada isla na preglede, i doktorica nije nista vidjela na ultrazvuku, uradila sam test na trudnocu i kod nje, opet isto crtice postoje ali su jako tanke i ona kaze da sacekam 10 tak dana i dodem, valjda bi se tad trebalo nesto vidjeti. Medutim ja sutradan dobijem ciklus, bio je to 36.dan od prethodnog. Zovem doktoricu ne javlja se i odem kod drugog ginekologa, i on kaze 80% zakasnjelih menstruacija su ustvari pobacaji. Nakon menzesa sam opet dosla na pregled kod tog doktora, on je rekao da je u pitanju kompletni pobacaj i da odmah mogu raditi na bebi. Medutim od tada nista. Evo pola godine, isla sam na pregled opet kod doktora, a on kaze da cekam jos pola godine, pa da onda radimo dalje analize. Zao mi je sto tad nije uradio neki test da potvrdi i on da je bila trudnoca, ovako ja se samo mogu nadati da sam bila trudna i da cu opet biti trudna akobogda i da ce ovaj put biti sve u redu akobogda. Mada ja poznavajuci sebe, mogu biti i sigurna da sam bilatrudna, jer ciklus nikad ne prede dalje od 28 dana, mogla bih reci da je u prosjeku 25 dana, a ovo je bilo 36 dana.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 23.5.2011 14:15:42 >

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 4
   Biohemijska trudnoća
5.11.2007 13:35:50   
sanja.sa
Sigurno si bila trudna, ako ti je test tri puta pokazao pozitvno, to je 100% bila biohemijska trudnoca... ja test nisam ni radila i kod mene menstruacija nije ni kasnila, samo je bila jako obilna. 15-tak dana nakon menstruacje sam otisla ginekologu jer sam osjecala bolove i jak pritisak u donjem dijelu stomaka. U isto vrijeme sam imala i jaku prehladu, pa sam mislila da sam dobila neku upalu. Doktorica je pod rukom vidjela da je maternica uvecana, poslala me da uradim beta hcg i rezultat je bio 66, sto je znacilo da je trudnoca bila i da se organizam cisti... (vjerovatno znas da samo trudne zene imaju betu u krvi ili mokraci, na osnovu toga rade i testovi za trudnocu...).
Uglavnom, organizam se sam ocisto i doktri su rekli da nema nikakvih problema, da odmah mogu raditi na drugoj trudnoci i da to nije nista strasno....
Za sada nema nikakvih ruzultata, nadam se da ce uskoro biti...
Pretpostavljam da ako je jednom bila trudnoca, plodnost nije u pitanju... moji nalazi su svi ok, tako da mislim da je uzrok zasto jos nema bebe najvise psiha... vidjet cemo, nadam se da cemo sve uskoro imati pozitivne vijestiuser posted image !!!!

< Poruku je uredio malena27 RR -- 23.5.2011 14:16:31 >

(odgovor članu hana)
Neposredna veza do poruke: 5
   Biohemijska trudnoća
5.11.2007 14:05:20   
Lejla K
Takođe imam vlastito iskustvo sa biohemijskom. Sličan scenario kako kod hane, bez ljekarskih pregleda. Samo se očistilo. Odmah nakon toga desila se trudnoća nakon koje sam konačno dobila svoju E. Bez sekiracije, i sa pozitivnim mislima naprijed user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 23.5.2011 14:16:52 >

(odgovor članu sanja.sa)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: biohemijska trudnoca
4.2.2009 14:03:14   
Minče
Imam jedno pitanje??? Da li je moguca biohemijska trudnoca ako dva testa pokazu jako vidljive obadvije user posted image ??? Malo me strah jer me jako zna zaboliti u dnu stomaka kao da ce svakog casauser posted image

(odgovor članu Lejla K)
Neposredna veza do poruke: 7
   Biohemijska trudnoća
23.5.2011 12:50:56   
Lulu_08
Mene interesuje kakva su vam iskustva sa periodom poslje biohemijske, da li se ciklus vratio "na staro" ili se promijenio (produžio, skratio, više ili manje izražen nego ranije)?

Pitam iz razloga što su mi u poslednjih 7-8 mjeseci ciklusi malo duže trajali, a ovulacije koje su prije bile skoro pa tačno na 14dc su se produžile na 17-20dc. Prošli mjesec sam imala biohemijsku, nakon 2 pozitivna testa user posted image je došla na 32dc. Sada odmah poslje biohemijske trudnoće mi je ovulacija bila na 12-13dc, pa me interesuje uticaj biohemijske na hormone i dalje funkcionisanje reproduktivnih organa? Odnose smo imali 9dc, jer je muž poslje toga otišao u inostranstvo. Imam djevojčicu od 3 godine koja je začeta "slučajno" prilikom jedne od ranijih ovulacija, odnos je bio odmah poslje user posted image .

< Poruku je uredio malena27 RR -- 23.5.2011 14:14:32 >


_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Minče)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Biohemijska trudnoća
25.8.2011 9:33:05   
Lulu_08
Evo mene opet na ovoj temi, a ni na prošlu objavu niko reagovao nije. Elem, 99% sam imala još jednu biohemijsku. Ponovo 2 blijeda testa pa dolazak user posted image .

Planiram pregled kod gin. da vidim ima li konkretnih savjeta.

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Biohemijska trudnoća
25.8.2011 9:44:28   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Djana

Evo mene opet na ovoj temi, a ni na prošlu objavu niko reagovao nije. Elem, 99% sam imala još jednu biohemijsku. Ponovo 2 blijeda testa pa dolazak user posted image .

Planiram pregled kod gin. da vidim ima li konkretnih savjeta.


Ja sam imala biokemijsku.....karakteristicna je bila po velikom bolu u stomaku i "odljevu"...user posted image ..Otisla sam doktoru...na jednu kontrolu, pa ovako poslije 10-tak dana na drugu...Doktor nije pravio nikakvu frku, samo sam radila vaginalni bris za infekcije, tada mi je papa test bio svjez pa nisam morala....uskoro sam ostvarila trudnocu.


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Biohemijska trudnoća
25.8.2011 10:31:30   
Lulu_08
Skvo hvala na tome što si podijelila, i kod mene je tako bilo, 2 dana prije nego što je počelo krvarenje jaka bol koja nije prolazila, onda presijecanje pa krvarenje. Ono što me začudilo jesu ti "komadi" čitavi, baš vidljivo otkidanje endometrija, hmm. Otići ću u ponedeljak doktorici na pregled, baš me interesuje šta je u pitanju.

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Biohemijska trudnoća
25.8.2011 14:19:14   
Skvo RR
Meni je ginekolog rekao da dosta zena ima biohemijsku, a i ne znaju da su je imali..jednostavno misle, da im je "jaca, bolnija menstruacija", da su se "prehladile" i slicno...

Vjerovatno ne bi ni ja otrcala odmah doktoru, da nemam endometriozu...pa uvijek se moram "dole" pratiti.

Ja sam poslije pila folacin i brusnicu encian na cuclanje...user posted image


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Biohemijska trudnoća
25.8.2011 14:20:34   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Djana

Skvo hvala na tome što si podijelila, i kod mene je tako bilo, 2 dana prije nego što je počelo krvarenje jaka bol koja nije prolazila, onda presijecanje pa krvarenje. Ono što me začudilo jesu ti "komadi" čitavi, baš vidljivo otkidanje endometrija, hmm. Otići ću u ponedeljak doktorici na pregled, baš me interesuje šta je u pitanju.


Meni su bili velicine 2 KM...ako bas moram tako opisno....vrlo slicno dzigerici...

P.S. izvinjavam se na detaljnom opisu.user posted image user posted image


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Biohemijska trudnoća
25.8.2011 14:20:53   
Lulu_08
Ja ću aBd sljedeće sedmice na pregled i konsultaciju pa da vidim šta će mi reći.

Hvala Skvo opet user posted image .

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Biohemijska trudnoća
25.8.2011 14:23:03   
M kao Mama
Jao,žene pa ja sam skoro sigurna da se i meni ovo desilo, fakat, pogotovo u zadnje xy godine kako se ne čuvamo, ja sam uvijekimala kratke menstruacije tri dana u vrh glave, nikada obilne, rijetko bolove, nakon poroda počele su mestruacije da traju nekada i dva dana, ali uvijek tačno u dan dođu, i dalje tako normalne što bi se obima ticalo, međutim, desilo mi se u zadnju godinu dana, pogotovo kako se ne čuvam, upravo to jaki bolovi, prejaki kao porođajne kontrakcije i ti dijelovi skoro crni da izlaze, i bol kado da neki teg imam koji vuče tonešto vani, požalila sam se kolegici i svekrvi, kažu ma prehladila sigurno, sada sam fakat sigurna da nije bila prehlada već ova biohemijska trudnoća za koju sam eto prvi put danas čula. Zaista ostadoh šokirana.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Biohemijska trudnoća
25.8.2011 14:24:05   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: Djana

Skvo hvala na tome što si podijelila, i kod mene je tako bilo, 2 dana prije nego što je počelo krvarenje jaka bol koja nije prolazila, onda presijecanje pa krvarenje. Ono što me začudilo jesu ti "komadi" čitavi, baš vidljivo otkidanje endometrija, hmm. Otići ću u ponedeljak doktorici na pregled, baš me interesuje šta je u pitanju.


Meni su bili velicine 2 KM...ako bas moram tako opisno....vrlo slicno dzigerici...

P.S. izvinjavam se na detaljnom opisu.user posted image user posted image




skvo identično, rehoh baš da ne pišem, da ženam ne zgadim

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Biohemijska trudnoća
25.8.2011 14:24:38   
Lejla Ka
Ja sam nakon dva spontana imala biohemijsku. Ne bih ni znala, da nisam sva bila ko struna napeta, a očekivala sam izostanak. Kod mene je prvo kasnila dva dana, onda krenuo smeđkasti iscjedak pa stao. Ja sam onda napravila test i dobila blijedu crticu. Isti taj dan je krenulo krvarenje. Nazvala sam gina i sve mu ispričala, on je potvrdio da je najvjerovatnije pobačaj i da se javim kad krvarenje prestane, ali da pratim tok krvarenja. Kod mene nije bilo ništa posebno drugačije nego obična menstruacija.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Biohemijska trudnoća
25.8.2011 14:30:49   
Lulu_08
mama alma RR, identično je bilo kod mene u maju i sada evo, komadići crni - tekstura poput želea, i obilno jako, bolovi baš jaki i presijecanje poput grčeva materice.

Ja da nisam priželjkivala izostanak user posted image  ne bih ni testirala, ali pošto jesam i u maju i sada sam testirala, u maju imala 2 blijedo pozitivna i jedan negativan (taj dan je krenulo krvarenje) a sada sam imala 2 blijedo pozitivna i jedan negativan (1 dan prije krvarenja).

Sada zato čvrsto odlučih da se više neću testirati dok dobro ne izostane user posted image  hehe.

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Biohemijska trudnoća
25.8.2011 14:31:56   
M kao Mama
E, svašta ja i dalje ne mogu sebi da dođem, sada ide pitanje koje me muči, što dolazi do te biohemijske trudnoće,

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Biohemijska trudnoća
25.8.2011 14:34:12   
Lulu_08
Najčešći razlog je isti kao i u regularnog pobačaja, tojest hromozomski defekti u ploda. Pročitah da je također moguće da je kvalitet jajašca nedovoljan (nedovoljno zrelo jajašce koje biva oplođeno) a pored toga je moguće da sperma koja je oplodila jajašce nije bila kvalitetna (oštećena, stara i sl.).

Eh sada, kao što je misterij zašto dolazi do spontanog pobačaja tako je i misterij zašto dolazi do biohemijske trudnoće.

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Biohemijska trudnoća
25.8.2011 14:37:14   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: mama alma RR

E, svašta ja i dalje ne mogu sebi da dođem, sada ide pitanje koje me muči, što dolazi do te biohemijske trudnoće,


Biohemijska je trudnoća kod koje se desi oplodnja, ali se zametak dalje ne razvija, tijelo počne proizvoditi "bio-hemijske" uslove za trudnoću, pa se pojavi i beta HCg u malim količinama koje dovedu do blijedo pozitivnih testova za trudnoću, međutim sve to vrlo brzo prestane i kreće krvarenje, koje može nešto kasniti, a i ne mora. Jedini siguran pokazatelj da jeste bila biohemijska trudnoće ja ako napraviš test u tom nekom periodu oko očekivane menstruacije.

Žene koje se bore sa neplodnošći, naročito one koje idu na IVF češće otkriju bio-hemijsku trudnoću zato što prate porast bete. Žene koje pokušavaju prirodno zatrudniti najčešće ne primjete.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Biohemijska trudnoća
25.8.2011 14:38:28   
M kao Mama
Kod mene iznad glave 100 ?, jel vjeruješ, ovo je nešto novo za mene, ne čuvamo se izvjesni period, ali trudnoće nema, i ne pravim paniku oko toga, kontam hajd bit će, međutim, sada kada ovo pročita, sada more pitanja, zaista, zbunjena sam, znači u suštini mi možemo ostati trudni, ali eto plod ne može da opstane.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Biohemijska trudnoća
25.8.2011 14:41:15   
M kao Mama
Lejla kontala sam stvarno da uzmem nekoliko testova pa da pratim,

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Biohemijska trudnoća
25.8.2011 14:47:21   
Lulu_08
Evo citirat' ću jedan članak:

Tijekom biokemijske trudnoće krvarenje je pojačano, često s komadićima krvavog tkiva, a redovito ga prate i bolni grčevi.

Kao najčešći uzroci ranog pobačaja navode se kromosomske anomalije, pa je 'greška' prilikom spajanja jajne stanice i spremija često ona koja koja je presudna. Većina ostalih uzroka je, tvrdi Dragun, zanemariva, iako rani pobačaj mogu izazvati bakterije poput primjerice, klamidije.

Gotovo polovica svih prvih trudnoća završava spontanim pobačajem, uglavnom jer se oplođeno jajašće ne uspijeva implantirati, a kada se implantira ubrzo nakon toga propadne.

A evo i link: KLIK

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Biohemijska trudnoća
25.8.2011 14:51:51   
M kao Mama
hvala djana

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *