|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 5 6 [7]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ogtt, povišeni šećer u trudnoći
18.11.2014 21:15:34   
Medić*

IZVORNA PORUKA: Mushu

Pozdrav svim curama..

Ima li neka koja je u posljednje vrijeme radila OGTT da mi kaze gdje se radi i koia je procedura? Meni je dr naposao da uradim OGTT da li to podrazumijeva i inzulin?

Hvala vam puno


Ja sam radila privatno u eurofarmu. Ide se rano. Povjerava se inzulin na taste, nakon 2 h ide se ponovo i provjerava nakon operecenja glukozom. Nista strasno vadi se krv iz vene i popije se jedan slatki napitak kao serbe :)

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Mushu)
Neposredna veza do poruke: 151
   RE: Ogtt, povišeni šećer u trudnoći
3.4.2015 11:47:16   
KupusLivada
Eh da podjelim svoje iskustvo, možda će nekome biti od koristi

Rutinski me doktorica pošalje na ovu pretragu.

Dobijem uputnicu za dom zdravlja. Tamo se mora doći tačno u 8 sati, radi se na tašte a potom nakon glukoze na svakih pola sata (nakon 30 min, 60 min, 90 min, 120 min). Oni rade iz prsta, mjere na one trakice za šećer. Glukoza se kupuje u apoteci i donosi se svoja. Dakle mogla sam komotno uraditi kući ili u apoteci, umjesto što sam cijelo jutro bila izložena bolesnoj djeci i odraslima.

Dobijem loš nalaz., treba na patologiju, treba dalje raditi nalaze, treba dijeta itd...
Odlučimo da ponovim nalaz jer mi je sumnjivo vađenje iz prsta i mjerenje trakicama. U međuvremenu izbacim slatkiše i smanjim ugljikohidrate.

Drugi nalaz radim privatno, uz malo bolju pripremu dan ranije (pazim na ishranu i ne jedem kasno noć prije), objasne mi šta smije šta ne smije...
Kažu mi da dođem u 9 kad prođe gužva da ne bih rizikovala neku zarazu.
Radi se na tašte iz vene i još jednom nakon 2 sata od uzimanja glukoze također iz vene. savjetuju mi mirovanje u ta dva sata itd... (ništa mi nisu objasnili u DZ, nahodala se ja uz stepenice i niz stepenice, nemaš gdje ni sjesti od gužve a u pola sata nemaš gdje ni otići). U privatnom lab ne mogu da vjeruju da su mi prvi test radili iz prsta.

Drugi nalaz dobar, u granicama uglavnom, svi ostali pokazatelji uredni, i tako od te cijele priče ostane da pripazim na slatkiše i sokove i nikom ništa.

btw. privatni test platila sam 20 KM uključujući glukozu koju nisam morala posebno plaćati...

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 152
   RE: Ogtt, povišeni šećer u trudnoći
24.5.2016 10:42:30   
svamojadjeca
imam izulinsku rezidenciju,i usporen rad stitne,do prije 2 sedmice bila sam na fordexu 425mg 3x dnavno i endikrinolog mi ukinuo,medzutim prosle sedmice radila nalaze ujutro secer bio 4,6 al u urinu ima glukoze,8.6 sam narucena na engokrini,moja dr mi je dala da ponovim nalaz urina koji ce mi sutra biti gotov. u 13 sedmici trudnoce sam,da li ima trudnica i sta dalje ide ako se pojavi secer u urinu a krvni dobar,ja vec imam diagnozu,pa ne znam kakvo je ljecenje dalje

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 153
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 5 6 [7]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 5 6 [7]
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *