|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
22.7.2008 16:25:49   
jelena_ena
pozdrav svima ja sam u 38.tjednu i beba mi je okrenuta zadkom. ja bih voljela na carski znam prirodno je prirodno ali nebi patila ni sbeb ni bebu. Moj dr.ide na godišnji, kaže mi da još malo sačekam iako bi ja radije pripremljeni carsko nego hitni. inače imam jako nizak tlak. Ima li tko slično iskustvo?

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Carski rez
23.7.2008 17:09:10   
Anoniman
poslusaj svog dr.

(odgovor članu jelena_ena)
  Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Carski rez
23.7.2008 17:25:34   
ja
draga Di
Ja sam radila sekciju u opcoj bolnici ali nije bio ugovoren nego je se desilo spontano u 34 sedmici....inace beba mi je od prvog pregleda pa sve do tad bila okrenuta naopako to jest guzom,onda nizak tlak citava trudnoca,a i pocela sam puno naticati....taj dan otisla sam na redovnu kontrolu i prilikom pregleda puko mi je vodenjak odma su me prebacili na odjel pregledali detaljno nisu me klistirali posto se bas zadesilo da nista nisam jela jer je to bilo oko 11 a inace nisam ranijoc za dorucak,onda su me odvukli u salu i trajala je opercija svega 15 do 20 min ali zbog obilnog krvarenja ostavili su me na promatranju 1 sat.zatim su me prebacili u sobu i tu su me sestre obilazile svaki 5 min i nakon par sati su me digle i obukle....taj dan su mi tek navece malo bebu donjeli da ga vidim i tek ujutro sam mogla da ga drzim ali opet su ga navece nosile to je trajalo 2 dana i onda jos tri je bio pored mene ....lezi se 5 dana jer ipak je to rez dobijas analgetike kad ti zelis ali ne puno zbog mlijeka,i infuzije posto ne jedes niti sta pijes tek malo 3 dan caja....
nadam se da sam pomogla i zelim ti srecu
a sa kojim si dr dogovorila ako nije tajna

_____________________________

emman 17.5.2007

(odgovor članu Di)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Carski rez
20.9.2008 19:56:32   
lejlaze
drage mame, mozete li mi reci koliko dugo ste vi krvarile poslije carskog, jer ja jos uvijek krvarim, proslo je 11 dana, pa ne znam da li je to uredu.

(odgovor članu ja)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Carski rez
20.9.2008 21:04:57   
jasmina_mm
ja sam krvarila gotovo 40 dana, nekada manje nekada vise ali otprilike toliko i prvu mjesecnicu sam dobila nakon devet mjeseci

_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Carski rez
21.9.2008 14:05:04   
tresnjicaaa
Ja sam prije dvije i pol godine imala carski rez u Opcoj bolnici. Nije bio planirani. Uradili su mi zato sto poslije 12 sati bolova i lezanaj u bolnici, 3 dripa nisam se mogla otvoriti ni jedan centimetar. Sad sam trudna 15 sedmica i ne znam sta ce da budem. Nekad posmilim da bi bilo dobro opet carski a nekad zelim prirodno. Iskreno strah me i jednog i drugoguser posted image

_____________________________

Namik 23.01.2006.
http://selma-sarajevo-tripoli.blogspot.com/

(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Carski rez
22.9.2008 11:29:29   
amrab
Draga trešnjice,ja sam prvu curicu rodila na carski rez,a sada imam još dvije.Carski je urađen zato što je beba bila okrenuta na zadak,a ja sam bila ok.Ove dvije sam hvala Bogu rodila normalno.Imala sam toliku želju da sve bude prirodno i tako je bilo.Ja bih svakom ko može preporučila da porod bude prirodan,a ako nemože hvala Bogu ima i carski.Nemoj da te bude strah jer to je stvarno najljepši tren u životu.Slagala bih kad bi ti rekla da mene nije bilo strah,sva sam se tresla kad sam došla u bolnicu,ali sad kad je sve gotovo,mislim da me nebi bilo strah još jednom se poroditi.Želim ti ugodnu i laganu trudnoću i što lakši porod.

Moje curice Adna  " 99
                 Farah   "03
                 Zara    " 08

(odgovor članu tresnjicaaa)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Carski rez
22.9.2008 11:54:22   
tresnjicaaa
Hvala ti puno. Ja bih od sveg srca zeljla prirodno. Razlika j e sto je prvi put bilo do mene a ne do bebe. Ja se samo bojim da opet ne pokusam prirodno pa da se ne napatim ko prosli put a da mi na kraju carski urade. Toga me najvise strah. Al eto vidjecemo. Ako se nisam otvorila prosli put ne znaci da necu ni ovaj.

_____________________________

Namik 23.01.2006.
http://selma-sarajevo-tripoli.blogspot.com/

(odgovor članu amrab)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Carski rez
9.10.2008 13:26:14   
jelena_ena
Drage buduće mame ja sam prije dva mjeseca rodila na carski rez prekrasnu djevojčicu. I samo da vam kažem carski rez nije uopće ništa strašno, nakon 2 dana sam izašla iz intenzivne, a 4 dan sam hodala smijala se nosala bebu i izašla iz bolnice. što se bola tiče sitnica malo poslije anestezije i to je to. Drage moje ukoliko ne možete roditi prirodnom putem ne bojte se carski rez idealno rješenje.

(odgovor članu tresnjicaaa)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Carski rez
13.10.2008 15:41:19   
bebbe RR
Imam pitanje za zenice koje su se porodile na carski rez: zanima me da li je ijedna od vas imala spinalnu anesteziju i kakvo iskustvo imate nakon toga? Ja idem na ugovoreni carski rez i na zadnjem pregledu doktor mi je rekao da ce ba obaviti u spinalnoj anesteziji i da i muz moze biti sa mnom. Hvala vam unaprijed za vasa iskustva i pozdrav!

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu jelena_ena)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Carski rez
28.10.2008 23:38:12   
bebbe RR
Eh, mene od mog carskog po sadasnjim planovima, dijeli cetiri sedmice manje jedan dan, a niti jedne od vas sa odgovorom jos nema?! Pa, evo, da upitam jos jednom da li je iko od vas imao iskustvo carskog reza u spinalinoj anesteziji i da li ga je spreman podijeliti samnom?! Nadam se da ce se naci barem neko s takvim iskustvom. Mene zapravo zanima realan opis dozivljaja, jer sve to nesto o tome kako i na koji nacin protice postupak sam i citala i dr mi je objasnjava. Ja bih licno iskustvo.
A, ako ne, napisacu vam ja svoje uskoro, aBd. Nadam se cim pozitivnije. 

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Carski rez
1.11.2008 8:00:39   
bubamara80
nije me duze bilo razlog naravo porodjajuser posted image  rodila sam 25.09 sina na carski sa opcom anestezijom na Kosevu, beba masala 4550guser posted image  carski je bio sa opcom anestezijom. dan prije sam legla a ujutro je radjen klistir koji mi je bio tako fuj. onda su me pozvali u salu. tamo kad udhes ceka par hirurga i sestara. legla sam na sto i stavili su mi kateter jos jedno neugodno iskustvo, nakon toga anestezija i nista nisam znala do budjenja. kada se probudis ne dobijas nikakve analgetike jer te moraju pratiti neko vrijeme i taj bol vam ne mogu opisati lezite bez ikakvog lijeka prerezanog stomaka, nakon sat su mi ukljucili infuziju i analgetik. dan poslije moras ustati, ja kad sam ustala i probala hodati krv je iz mene lila pa me sestra vratila u krevet. drugi dan sa treceg pjeske silazis niz stepenice u porodiljski odjel gdje sve sama moras raditi iako ne mozes na noge. dakle kateter sama sebi praznis a moja beba je imala i skoro 5kg pa nije bilo lahko, sestre su bile na nivou (pisacu i  tome drugi put)da sam preplakala drugi i treci dan a treci dan kad je dosla vizita na svoju sam odgovornost napustila bolnicu jer smo beba i ja pravu njegu dobile tek kuci. Ko god misli da je carski laksi vara se.

_____________________________

Ten tiny little fingers that always want to play,
That never stop exploring the wonder of today.
Ten tiny little fingers that from the very start,
Will reach out for tomorrow yet always hold your heart

Moje srce se rodilo 25.09.2008

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Carski rez
1.11.2008 14:49:52   
seky
Ovako..Ja sam se dva puta porodila na carski rez,razlog je uska karlica... Prvi carski je bio posle dukotrpnog bola i ne otvaranja i tek onda odluka da se radi carski rez...Drugi carski je uradjen odmah da me ne pate jer na rendgenu je ustanovljeno da je karlica jako mala da bi se otvorila dovoljno da beba moze da izadje..Mada vjerujte sanjam kako se poradjam prirodnim putem..Ali sta mogu ne ide pa ne ide..Sada sam trudna treci put i odmah mi je receno da nece ni pokusavati da me poradjaju prirodnim putem a ja se nadam cudu :) da se porodim prirodnim putem...Sto se tice pripreme za porod sad acu sama akBda sve prije uraditi..Od brijanja do klizme jer ne zelim da me sestre prpremaju...Najbolje je da uzmete u apoteci klizmu i ako ne mozete same da uradite ponesite u bolnicu i nek to urade sestre,bolje je vjerujte od vode i sapuna koji koriste u bolnici....Za carski rez naravno treba te se potpisati to je kao i svak druga operacija jer porodjaj se zavrsava operativnim putem.Prije toga vam vade nalaz zbog anestezije.Kada uradite klizmu i brijanje (briju i dio stomaka kuda ide rez)to opet zavisi od toga koji ce radit poprecni ili uzduzni rez.Posle toga idete u spavacici do operacione sale gdje vas skidaju skroz nage,lijezete na stol i pokrivaju vas zelenim plahtama..Kateter nekad ugrade odmah nekad pod anestezijom.Sa vama pricaju da vas opuste i narvno onda vam stavljaju masku da udisete i pri tome vas ispituju sasvim lijeve stvari da budu sigurni kad ste zaspali :) onda pocinje carski rez...Poslije obavljenog posla od strane doktora,dolazi budjenje iz narkoze,bude vas odmah u sali(neko povrati narkozu,neko ne )voze vas na intezivu i stavljaju na ranu vrecu sa pijeskom od 2kg..da ptoiskuje matenicu.Sada se odlezi dva sata(prije 24h)i odvoze vas na porodjani odjel i odmah mozete da vidite bebuuser posted image  Ne smije se nista jesti ni piti 24h.Sto se tice bolova normalno da ih ima pogotovo ako se nakasljete tad je uzas imate osjecaj da sve puca...ali sve je to normalno..prva dva dana dolaze sestre da vam urade higijenu sa toplom vodom,posto ne mozete ustati odmah..Drugi dan dolaze sestre da vade kateter i  da vam pomognu da ustanete, i to je malo teze jer vam se nesvjesti od duzeg lezanja..malo vas prosetaju i natrag u krevet..Bebe su pored majke 24 sata s tim da sestre dolaze skoro svaki sat da vide dali bebe jedu i dali se pravilno doji..i svakako pomazu majkama...Ali opet kazem sve zavisi od karaktera  i majke i sestre..ako  suradjujete sa njima i one ce rado sa vama..Oporavak ne traje dugo,brzo se mozete vratiti normalnim aktivnostima jer dok lezite u bolnici svi bolovi skoro nestanu..Izadjete kuci kao novi :) Kada je carski rez boravak je do 5 dana ako je sve u redu..Mada je carski rez rizican kao i svaka operacija majke se brze oporavljaju nego majke koje rode prirodnim putem..Krvarenje kod mene nije trajalo ni 4 dana poslije toga sve redovno..( da dodam zene koje rode CR odnose mogu imati brze od zena koje rode normalno i koje su sjecene)mozda neke i to zanima:) Sve u svemu nije toliko preporucljiv al ja kazem nek i CR postoji :) A da mogu da biram birala bih prirodan porod... da budem svjesna kad beba dolazi na svijet :)
Ne znam ni ja dali ovdje kod nas rade porod u budnom stanju i koliko je to bolje od potpune anestezije...
Sve gore navedeno je vezano za bolnicu Zenica,bar tako je bilo oba puta kad sam se ja porodila,ne znam dali ima promjena a to cemo znati kad bude vrijeme...

_____________________________

moja zivotna bogatstva
Ensar 31.03.1999
Ajla 22.03.2002
moje trece bogatstvo stiglo na svijet 10.01.09 Sanjin

(odgovor članu bubamara80)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Carski rez
1.11.2008 15:08:10   
Visnja RR
Dosta toga se razlikuje u SA (opca bolnica)
Kateter se stavlja odmah nakon klistriranja a to je jos dok ste u svojoj sobi ( al se radi u prosotriji koja je osposobljen za to)...
taj pjesak od 2 kg se ne stavlja...
ne postoji intezivana njega nego vas iz operacione sale odmah vode u vasu sobu ( u kojoj je jos jedna pacijentica)
Ne jede se i ne pije 3 dana tj 72 sata ..naravno prima se infuzija... i tek tada se vadi i kateter...
sve ostalo je tako user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu seky)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Carski rez
1.11.2008 15:34:26   
bebbe RR
Hvala. cure za iscrpne izvjestaje. Malo sam zatecena, jer ovdje, navodno, ostajes u bolnici dva dana i, ako je sve OK, posalju te kuci, te moras naknadno doci da ti izvade konce. Zanima me jos koliko vremena prije dogovorenog CR treba doci u bolnicu i koliko vremena uzmu sve te pripremne procedure. Visnja, da li je i tvoj CR uradjen u potpunoj anesteziji?

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Carski rez
1.11.2008 15:38:00   
seky
Draga bebbe,dovoljno je dan prije doci i da se pripremis za porod,jedino ako doktor ne kaze drugacije.Sve se obavi u roku sat dva i nalaz i priprema....Bar je tako u Bosni

_____________________________

moja zivotna bogatstva
Ensar 31.03.1999
Ajla 22.03.2002
moje trece bogatstvo stiglo na svijet 10.01.09 Sanjin

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Carski rez
1.11.2008 15:44:47   
bebbe RR
Seky, hvala puno! 

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu seky)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Carski rez
1.11.2008 15:50:56   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: bebbe

Hvala. cure za iscrpne izvjestaje. Malo sam zatecena, jer ovdje, navodno, ostajes u bolnici dva dana i, ako je sve OK, posalju te kuci, te moras naknadno doci da ti izvade konce. Zanima me jos koliko vremena prije dogovorenog CR treba doci u bolnicu i koliko vremena uzmu sve te pripremne procedure. Visnja, da li je i tvoj CR uradjen u potpunoj anesteziji?


da potpuna anestezija... mene licno je strah one druge...
ti se zelis poroditi u Bosni?
Ono sto znam da se radi prije poroda je...
dogovor sa doktorom...on uradi pregled i potvrdi da je potreban CZ...
zatim se treba misljenje anesteziologa tj razgovor s njim na osnovu kojeg on nesto napiskara...
e s tim se ide na komisiju koju doktor zakaze... cini mi se da je u Opcoj ta komisija svakog cetvrtka...  a komisija se sastoji od jedne osobe (dr Gutic u mom slucaju) koja je na osnovu tih papira i misljenja mog doktora odredila kada ce biti datum poroda, pazeci da je moj doktor tada u smjeni...
U bolnicu se ide dan prije poroda... ja sam dva dana jer je beba bila jako uspavana na CTG-u... eee da su znali koji je vrtoguz ispala ne bi mi rekli da mi je beba uspavana user posted image ...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Carski rez
1.11.2008 17:24:01   
bebbe RR
Hvala, Visnja. Ne, porodicu se ovdje, u Damasku. Sada svakako visde nema vremena za predomisljanje, jer me ne bi na avion pustiliuser posted image user posted image user posted image Pa, OK, vjerovatno je procedura svuda ista. I mene je malo strah te spinalne anastezije, pogotovo sto kazu da je grozno neugodan osjecaj da ne osjetis noge nekih sest sati po zahvatu... Ma, vidjecemo... Mogu misliti kako su te uplasili kada su ti rekli da je Asja uspavana, nas trudnice sve izbija iz cipela. Ali, vazno je da je ona tebi ziva zdrava i vesela. Pa neka je i vrtoguz, takva djecica su napornija ali i zabavnija. Moja starija kcerka ima 13, 5 godina i od kada se rodila svi nam govore proci ce to i smirice se ona, ali nikada se nije desilouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Ma, nista joj ne fali, nek' je ziva i zdrava, ali energije ima od prvog dana za petoro prosjecnih ljudi:)  

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Carski rez
10.11.2008 14:06:56   
belmica
ja sam sada 38+1 dan, sutra idem kod Godinjaka na kontrolu.
Beba mi je i dalje u sjedećem polozaju tako da ce vjerovatno biti CR

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Carski rez
11.11.2008 18:52:07   
melissad
Zene recite mi, da li  potpuno opijaju prilikom carskog porodjaja, da  li muz treba da prisustvuje i koliko dugo traje taj proces, kada mogu da vidim bebu? Uh prepuna sam pitanja, zivim u Belgiji, pa nisam bas najbolje informisana o ovdasnjim sistemima.Da li neko od vas moze da mi pomogne?

_____________________________

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

(odgovor članu belmica)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Carski rez
11.11.2008 19:07:30   
Nana_Ze
melisadd kod nas, barem u zenici, carski rez rade pod općom anastezijom, dakle poptuno te uspavaju...ja vjerujem da ce tebi carski rez uraditi u spinalnoj anasteziji..svako jutro u pola 11 imas na RTL super emisiju Mein baby i dosta zena porode bas na taj nacin, pogotovo ako su blizanci....znaci zena je svjesna, muz je drzi za ruku, a bebu izvade:)..bas je jutros bio jedan takav porod prikazan...

vidim da i bebbe trazi necije iskustvo u spinalnoj, ali mislim da kod nas u bosni toga nema, pa joj zato niko ne odgovara

_____________________________

http://www.pampers.ba/profile/4746

(odgovor članu melissad)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Carski rez
11.11.2008 20:07:23   
melissad
hvala ti nana_ze bar si mi nesto rekla, ma pitacu doktora o svemu detaljno, a i jos nije 100 % sigurno da li cu carski roditi, a mozda i jesteuser posted image U bozjim rukama je sve i bice kako mi je sudjenouser posted image user posted image user posted image

_____________________________

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Carski rez
12.11.2008 10:21:10   
bebbe RR
Nana_ze, vjerovatno si u pravu da je kod nas premalo ljudi s iskustvom carskog u spinalnoj anasteziji, zato mi sigurno niko nije nista o tome ni pisao. Ja sam se ovdje (U Damasku) raspitivala i kod doktora i kod zena s tim iskustvom i evo, ovo sto sam saznala mogu podijeliti sa tobom, melissad: Naime, ovdje se u opcoj anesteziji radi carski rez samo kada je hitno i kada nemaju vremena da daju epiduralnu ili spinalnu anesteziju. Ove obje se daju u kicmu, a razlika je, ako sam dobro shvatila, u tome sto se spinalna da odjednom i traje koliko traje (navodno, oko 6 sati po zahvatu ne osjetis noge), a epiduralna se moze dozirati. Ovdje za carski rez preferiraju spinalnu anesteziju. Prema uputama od mog doktora, mm moze biti uz mene cijelo vrijeme. Sjedi pokraj glave i drzi ruku. Tebi, pa i njemu, pogled na operativni zahvat nije otvoren. Vidis samo ispred sebe zeleno platno. Procedura vadjenja djeteta traje kratko, nekih 15tak minuta. Poslije toga ti daju bebu da je vidis, i poslije toga beba ide u svoju proceduru - vaganje, mjerenje, pranje, oblacenje, a tebi se nastavlja sivenje koje traje oko pola sata, jer treba usiti vise razlicitih slojeva - matericu, misice, kozu.... Rez je po automatizmu kod dogovorenog carskog horizontalni, tzv. bikini rez. Jedna moja prijateljica je prve dvije kceri rodila normalno, u Sarajevu, a trece dijete, sina, ovdje na carski rez u spinalnoj anesteziji i tvrdi da joj je to trece iskustvo bilo najjednostavnije i najbolje. Ona je, dodse, jedina koja tvrdi takvo sto, ali i jedina koja ima oba iskustva... Ovdje se u bolnici ostaje jedva 3 dana... Toliko za sada znam. Moj termin za CR je 25. 11. Doktoru idem u nedjelju popodne, 16. 11. da me pregleda vaginalno (joj, toga se uzasavam, taman sam se odvikla:) i da dogovorimo sve detalje za carski rez. Nadam se da cu saznati vise i onda su ti i to drage volje prepricati. Kada bi bio, ako bude, tvoj CR, Melissad? Mene isto zanima kako to ide s klistiranjem i brijanjem prilikom CR u spinalnoj, jos uvijek nista o tome nisam saznala. Ako ti sta saznas, molim te podijeli samnom. Lijep pozdrav svima! 

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu melissad)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Carski rez
12.11.2008 13:37:59   
Anoniman
Drage ženice, i mene čeka carski u februaru, na Koševu, aBd.  Zanima me, pošto ću biti "nokautirana" od anestezije, da li moj muž može vidjeti bebu čim se rodi?  Meni će sigurno trebati neko vrijeme da dođem sebi, ali bih voljela da je barem on vidi čim se rodi.
Ne bih voljela da MM prisustvuje porodu, zato što će biti CR, ali barem da čeka vani.

< Poruku je uredio pingpong -- 12.11.2008 13:39:28 >

(odgovor članu bebbe RR)
  Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *