|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Atopijski dermatitis
24.12.2013 0:24:00   
Mamuskica
Moj bebac je dobio osip vec u prvom mjesecu. Pedijatrice ( njih 5) rekose da smo ga pretoplili. Hmmmm, ok, moguce, prva nam je beba, pa sta mi znamo kad je bebi toplo kad pretoplo user posted image . Kasnije je jedna pedijatrica rekla da je seboroicni dermatitis. I preporucila Mustelinu Stelatriu. Ja pretrazim i net uzduz i poprijeko, i nikako da "svarim" tu dijagnozu. Vise lici na atopijski nego na seboroicni, a najsretnija bih bila da nije niti jedan od ta dva. Al hajd, sta ja znam, pedijatar je pedijatar kazem sama sebi i mazem stelatriom. No moj bebac i dalje izgledao kao da nosi neku grozomornu masku za horor film. Da bi na kraju sedma pedijatrica rekla da je atopijski i da mazem a-derminom exomega kremom. I sve u fazonu, ma sta cete, nema tu lijeka, samo pazite na ishranu, kupanje, odjeca stogo pamucna....bla...bla...bla. Eh, tu mi prikipi pa odem privatnom dematologu. I ona isto kaze cim ga je vidjela "Ah, atopijski!". I dade neki pamflet o atpijskom dermatitisu, i propisa neki tecni puder na bazi cinka i opet aderma exomega. Kaze kupaj ga u destilovanoj vodi. Lijeka opet nema, samo da cekam da samo prodje.
A moje jadno dijete ne spava skoro pa nikako, budi se svakih pola sata, grebe se, pravi rane na licu od silnog grebanja, plahte su krvave ako mu slucajno ne stavim rukavice na ruku kada spava....ma uzas zivi. Ko nije vidio ne moze ni da pojmi o cemu pricam. Grozota. I onda ti ljekari i specijalisti kazu, pa sta cete, nema tu pomoci, samo strpljenja,... ma ne brinite, nije kod vaseg djeteta tako tezak slucaj kakvih ima...
More ljudi za sta vama sluzi ta diploma???
I nakon ovako opsirnog uvoda da dodjem do svoje poente.
Trazila sam lijek, nisam prihvatila da ne postoji rjesenje. Cackala po netu, pitala ljude, saslusala milion savjeta i na kraju dobila pravi. Iliti dva prava. Jedan je homeopatija. Zahvaljujuci njoj cu, nadam se, bebacu pomoci na duze staze. Nakon sto sam probala homeopatske lijekove mislim da cu totalno okrenuti ledja klasicnoj medicini.
Drugi je biljna krema, koju pravi doktor Dragan koji ima biljnu apoteku Hilandar u Banjaluci. Cula za nju od prijatelja i kaze da je prezadovoljan i jos rece da je on za to cuo od svog prijatelja koji je istu nosio na analizu da bude siguran da nema kortikosteroida. Ja ocajna odlucim da probam. Jeftina nije, ali nije ni aderma ni mustela a od njih nikakve vajde. Dvije kreme i mlijeko za tijelo kostaju 80 KM. Oni koji koriste adermine ili musteline priozvode znaju koliko su skupi pa neka uporede.
I vjerujte mi, vec nakon prvog dana mazanja primjetila sam rezultate. U toku pet dana osip je nestao.
Za sad nema naznaka da ce se vratiti, no i ako se vrati imam rjesenje. Prirodno rjesenje, bez kortikosteroida i kojekakve hemije. Konacno vidim lice svoje bebe! Konacno ima onu lijepu bebecu njeznu kozu!

Sad bih sve one pedijatrice i dermatologa postrojila pa opalila po usima.
Toliko o tome da nema lijeka!

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 926
   RE: Atopijski dermatitis
25.12.2013 16:11:13   
lady_bubamara
Mamuskice drago mi je da je tvojoj bebi sada bolje , i da se povuklo user posted image

Hvala što si napomenula za ovu kremu i za apoteku, nadam se da nam neće zatrebati , jer smo danas bili kod doktorice i kaže da nije AD u pitanju, al opet nikada se ne zna.

Dobili smo acidi borici 3x na dan i pantenol kremu i kaže doktorica da se kroz nekoliko dana treba povući, pa , budemo vidjeli...

< Poruku je uredio ninulina -- 25.12.2013 16:13:06 >

(odgovor članu Mamuskica)
Neposredna veza do poruke: 927
   RE: Atopijski dermatitis
10.1.2014 11:37:31   
crvic2013
Drage moje, mom A se prije 7 dana pojavilo neko crvenilo iza koljena, sa sitnim malim tackicama. Ja mu prvo bademovu mazala, kontam da je zbog trenja, jer je debeljuca, al ne prolazi.. Danas otisli u Omer Maslic DZ, pedijatrica, blago receno, pojma nema. Poslala nas dermatologu u Cemalusi, ambulanta ko iz prahistorije.... Ona gleda, kaze: Moze biti od hrane, moze od pelena(jer ima po koju tackicu i ispod pelena), mozda od stramplica, mozda je Atopijski... Uglavnom, nista novo mi nije rekla, naravno dala kortikosteroide i A-dermu. Valjda oni to tako svima kad ne znaju sta je u pitanju.

Vidjela sam da su neke mame bas upucene u temu ATopjski dermatitis, pa pliz, lici li vam na to.

I pominjali su da je najbolja stara dr Djulistana Prohic koja je u penziji, pa bih molila br tel ako neko ima, da odemo po drugo misljenje.

_____________________________

22.05.2013.
Ti si bio sa mnom, u mom svemu.Pile moje,pače moje malo, lavče moje...

(odgovor članu lady_bubamara)
Neposredna veza do poruke: 928
   RE: Atopijski dermatitis
10.1.2014 15:04:10   
crvic2013
valjda se neko javi :(((user posted image

_____________________________

22.05.2013.
Ti si bio sa mnom, u mom svemu.Pile moje,pače moje malo, lavče moje...

(odgovor članu crvic2013)
Neposredna veza do poruke: 929
   RE: Atopijski dermatitis
10.1.2014 15:29:01   
niki83
Nisam iz Sa i ne mogu ti pomoci kod ovog kontakta nazalost! user posted image
Ne znam tacno kako izgleda, pa je tesko reci je li AD..
Ako ste dobili kortikosteroide, onda probaj mazati 2-3 dana po jednom...svi smo ih u jednom trenutku koristili..pa da vam barem smire stanje, a onda prati da li ce se opet pojavljivati..jer mozda zaista jeste od neke hrane user posted image

_____________________________

N&N

(odgovor članu crvic2013)
Neposredna veza do poruke: 930
   RE: Atopijski dermatitis
10.1.2014 15:37:00   
minie

IZVORNA PORUKA: crvic2013

valjda se neko javi :(((user posted image


Probaj na Googlu naci br telefona, vjerovatno ima. A mi smo isli kod dr Knor. Ja ne bih mazala tim kortikosteroidima, a oni tako to svima daju :(

Kakva mu je koza, je li hrapava, suha na tim mjestima? Ako je suha i hrapava moguce da je AD, mada je i kod mog R bila, ali nije bio AD nego alergija na kravlje mlijeko. Je li probao mlijeko, jaje, orasaste plodovoe, citruse?



(odgovor članu crvic2013)
Neposredna veza do poruke: 931
   RE: Atopijski dermatitis
10.1.2014 15:49:42   
SREĆNA
Crvic 2013

pročitaj ovaj post od Iman , ona je meni ovo svajetovala, mojoj bebi je bilo po licu, katasrofa, ali nikad se više nije javilo fala dragom Bogu, možda i nije AD, nas je isto pedijatrica poslala dermatologu, koja nije bila ama baš n imalo zainteresovana za nas, tako da pprepušteni smo sami sebi.Ja svojim bebama stavljam maslinovo ulje u vodu kad ih kupam, samo kap kupke i šampona.

IZVORNA PORUKA: Iman83

Shea maslac sam ja našla u lokalnom apoteci...košta oko 30-40 KM...možda 200-250 ml, nisam sigurna.
Pogledaj...ako želiš, kupim ti i pošaljem.

Aderma Trixera mi se nije pokazala uopće efikasnom.

Izbaci afloderm. Ako i jest AD, pomažeš mu samo kratkotrajno i osip će se opet vratiti.
Fenistil po potrebi...ako baš vidiš da ga svrbi, muči onda mu daj.
Izbaci svu kozmetiku koja sadrži parabene.

Pokušaj mu mazati jekodermom i bepantheneom.
Jedna naša forumašica mi je dala savjet za kupku...ne može odmoći. Par kapi lavadinog eteričnog ulja i nekoliko kašika zobi stavi u gazu ili čistu najlon čarapu i potopi u vodu.
Moje iskustvo s AD-om, a obje kćeri ga imaju jest da on ima svoj tijek. Ako uspiješ skontati na šta je alergičan, super, izbaci, ako ne...tretiraj i vodi računa o higijeni kad bukne, i to je to. Proćiće...ma šta god koristila, može samo ublažiti simptome dok organizam ne sazrije.

Meni su jako hvalili Bioeliksir, ali ja čisto sumnjam da nema KS u sebi...čak sam čitala da i Mustela kao i Aderma u sebi imaju tragove KS...pa eto.




(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 932
   RE: Atopijski dermatitis
12.1.2014 12:20:41   
crvic2013
puno,puno havala na odgovorima! Mene buni sto mu koza uopste nije hrapava, i da se ljusti. Crveno je, sa sitnim osipom, i nije mu prijalo kantarionovo ulje kad sam probala mazati. Kupila sam sudocrem, i mislilm da mu prija, i malo bepantena plus krema namazem. Ima iza koljena i na kuku i guzi, gdje dira rub pelene. Slikacu kasnije pa cu staviti sliku, ko ima iskustva sa tim sigurno ce prepoznati. Sve vas ljubi A i mama!

_____________________________

22.05.2013.
Ti si bio sa mnom, u mom svemu.Pile moje,pače moje malo, lavče moje...

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 933
   RE: Atopijski dermatitis
12.1.2014 12:48:58   
Visnja RR
vec sam pisala da je moja kcerka na koljenima imala osip koji je trajao skoro 6 mjeseci...dva vrsna dermatologa dala svoju dijagnozu (razlicitu -jedna je bila AD) kreme koje su propisali nisu pomogle pa sam na kraju sasvim slucajno dosla do Dr.Pasha baby kreme... nakon tri mazanja proslo ...i nikad se vise nije vratilo...
probaj....

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu crvic2013)
Neposredna veza do poruke: 934
   RE: Atopijski dermatitis
12.1.2014 13:04:06   
crvic2013
http://album.ringeraja.ba/index.php?page=image&ID=26028

Evo slika u mom albumu. Voljela bih da mamice pogledaju, mozda i prepoznaju o cemu se radi...

_____________________________

22.05.2013.
Ti si bio sa mnom, u mom svemu.Pile moje,pače moje malo, lavče moje...

(odgovor članu crvic2013)
Neposredna veza do poruke: 935
   RE: Atopijski dermatitis
12.1.2014 13:21:58   
crvic2013
visnja koritsila sam mu ja tu kremu kad se rodio, odlicna je. A tek kako lijepo miriseeee :) Mogu probati...

_____________________________

22.05.2013.
Ti si bio sa mnom, u mom svemu.Pile moje,pače moje malo, lavče moje...

(odgovor članu crvic2013)
Neposredna veza do poruke: 936
   RE: Atopijski dermatitis
12.1.2014 22:24:52   
minie
Ako samo na tim mjestima ima, ja mislim da je to od toplote, ne znam. Probaj ovu kremu dr Pahsa ili jos bolje njihov Zlatni melem, on drzi pod kontrolom AD kod malenog od mog brata.

(odgovor članu crvic2013)
Neposredna veza do poruke: 937
   RE: Atopijski dermatitis
24.1.2014 15:26:36   
bebana12
Drage moje,moj bebac ima 4 mj.,tek mu je ustanovljen AD,mada sam ja skontala i ranije da je o tome rijec.On ima crvene osipe po tijelu,izrazito suhu kozu hrapavu,oci natekle osip na guzi,hroptanje i usi mu se lijepe tj.neka tecnost iza uha se pojavi pa se to skori.Za to mi je dala bivacin mast i ljubicasti prah.Eh sad,ona kaze da su ovo svi simptomi AD,da probram sa a-dermom.Interesuje me vase misljenje sta mi je raditi????Budici da nasi doktori blago reci pojma nemam...Voljela bih da nadem rjesenje da drzim ovo pod kontrolom prije nego gore postane...Unaprijed zahvalna..

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 938
   RE: Atopijski dermatitis
24.1.2014 19:07:24   
Ben 10
Imali smo sve te simptome ,pocelo malo prije drugoga rodjendana i jos uz to alergijski bronhitis,Ad smo usijesno rijesili ,nemamo sada problema ,bronhitisa imamo povremeno ,ustvari nije bronhitis ,nego samo otezano disanje ,imamo terapiju.Nama ta aderma nije pomogla ,najbolje nam je pomogao pantenol mast i melem od nacurka linoderm ,mazali ,to jeste samo hranili kozu.

_____________________________

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu bebana12)
Neposredna veza do poruke: 939
   RE: Atopijski dermatitis
26.1.2014 13:31:47   
bebana12
Od aderme mu se jos vise prosilo crvenilo po obrazima,a na tijelu stanje isto.Hvala punoo na odgovoru i savjetu..

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 940
   RE: Atopijski dermatitis
30.1.2014 22:00:12   
BBubica
Evo i mene nakon nekog vremena..
Iza nas je grozan period, uzasan.cesanje , rane , krv, nespavanje..
Dakle nova homeopatica nam je poslije desetak dana promijenila terapiju-ona misli da to nije klasican ekcem. Nova terapija je pocela djelovati.
Naravno na samom pocetku je sve jos gore nego sto je bilo (zar moze biti gore-moze!)
Evo sad su ledja i trbuscic vec cisti potpuno, rukice puno bolje, lice se iscistilo..sve se spusta na dole. Ostalo je to prokleto cesanje -sto je i najveci problem, a sad svrbe i rane koje prolaze..Uglavnom sad je dan dobar, dan nije sto je ipak neki pomak.
Kremice Dr Dragana nam nisu pomogle, platili smo sve 105 KM, poslao postom a da nam predhodno nije ni javio,ccc
Kontakt Djulistane Prohic imam kome treba-mi se nismo odlucili za nju jer smo culi da u kremu stavlja kortikosteroide-sto opet vodi tom da je to samo povrsinsko rjesenje problema.
Malo nam je pomogla tj ublazila Dr Theiss krema na bazi nocurka, a nocurkovo ulje uveliko poboljsalo kozu.
Narucili smo AD rescue wear odjelce, stizu nam i rukavice.
nisam sigurna smijem li staviti ovdje link?
Stavicu, pa ako ne moze ...
http://www.everythingforeczema.com/baby.html
Inace na ovoj stranici je mnostvo jako dobrih savjeta za djecu i odrasle sa ADom.
http://www.everythingforeczema.com/
Salju i neke testne proizvode pa ako neko zeli moze im se javiti.

Ja sam uspjela kontaktirati i doktore u Japanu..i ko zna gdje sve ne. Za AD svi kazu da nema nekog lijeka, vec svaka osoba nadje sta njoj odgovara kao tretman ili sta najvise smeta. Koliko vidim najcesci uzrocnik je hrana (sto kod nas nije slucaj)
Isprobali smo mislim sve dostupne kreme, meleme, ulja..ne znam da li nam je ostalo jos nesto-mogu slobodno otvoriti apoteku !

Nadam se da cu nekome pomoci ovim postom.
Kad kazem ne daj Boze nikom-razumjece samo oni koji su nazalost prosli i prolaze ove muke. Ostali ljudi kazu hvala Bogu nije nista gore...al ovo je bolest koja lagano iscrpljuje i dijete i roditelje i sve one oko nas jer smo vecinom bespomocni...

user posted image




(odgovor članu bebana12)
Neposredna veza do poruke: 941
   RE: Atopijski dermatitis
30.1.2014 22:07:11   
Visnja RR
BBubice koliko je godina sunašcu?

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 942
   RE: Atopijski dermatitis
31.1.2014 0:22:54   
BBubica
Tri godine i dva mjeseca.
Pocelo je sa sest mjeseci trajalo do jedanaestog ali u puno blazem obliku.
Tad smo tu na forumu nasli da je krema bioeliksir dermio mnogima pomogla, nabavili je i tako se krpili do prije godinu dana kada je naglo opet buknuo AD u najgorem mogucem obliku.
Opet da ponovim-poslije kosristenja Bioeliksir kreme uocila sam dlacice ne mjestima gdje sam je najcesce stavljala-dakle laz je da je 100 % na prirodnoj bazi.

Kazu proci ce do godinu, pa do tri, pa do cetvrte pa.....uh
user posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 943
   RE: Atopijski dermatitis
31.1.2014 8:34:32   
niki83
Nazalost ovo je istina..kazu proci ce do 4.godine.. Evo mi navrsavamo 4 god. i 4 mjeseca..a ne prolazi..niti izgleda da ce! Period februara i marta je onaj kad se kod nas budi AD..i evo vec nekoliko dana curi su ruke upaljene, crvenilo oko ociju, koza na nogicama postaje gruba, itd. Srecom nama barem pomaze ovaj melem iz Posusja pa i dalje nastavljamo s njim.

Bbubice drago mi je cuti da homeopatska terapija pocinje djelovati! Sve najbolje vam zelim!

_____________________________

N&N

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 944
   RE: Atopijski dermatitis
18.2.2014 11:25:24   
tratinčicaa
Evo i mene na ovoj temi user posted image
Jučer dijagnoza ekcem.
Terapija Fenistil 2x5 kapi, Advantan i Avene cold cream. Mogu reći da se povlači, ali ne mogu da skontam od čega mu se javlja. Prvi put se javilo s 2 mj. sad mu je 4 i ima na oba obraza i kapku oka.

Za pranje veša koristim Persil sensitiv, tečni...omekšivač nekad...i to po propisu, dakle razblažen, ispiram 2x....

Jel neko u međuvremenu od vas pronašao neku kremu na prirodnoj bazi, a da je bila učinkovita?
Jesu li ove kapi štetne? Kako su ih vaše bebe podnosile?

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 945
   RE: Atopijski dermatitis
18.2.2014 15:52:56   
Ben 10

IZVORNA PORUKA: tratinčicaa

Evo i mene na ovoj temi user posted image
Jučer dijagnoza ekcem.
Terapija Fenistil 2x5 kapi, Advantan i Avene cold cream. Mogu reći da se povlači, ali ne mogu da skontam od čega mu se javlja. Prvi put se javilo s 2 mj. sad mu je 4 i ima na oba obraza i kapku oka.

Za pranje veša koristim Persil sensitiv, tečni...omekšivač nekad...i to po propisu, dakle razblažen, ispiram 2x....

Jel neko u međuvremenu od vas pronašao neku kremu na prirodnoj bazi, a da je bila učinkovita?
Jesu li ove kapi štetne? Kako su ih vaše bebe podnosile?


Te kapi su ti samo protiv svraba,jer ekcem uzasno svrbi,advantan ti je kortikostroidna krema ,oprez oko ociju,a avenine kreme nama nisu pomogle.
iscitaj temu atopijski dermatitis i bronhitis jer je dosta povezano i naci ces dosta savjeta.Mi smo svasta probali,smirio se poprilicno ,ponekada se pojavi samo na nogicama ispod koljena,a i to ga vecinom izritira neki osdjevni predmet.
Omeksivac izbaci odmah,vecinu hemije svedi na minimum ,kupanje jednom sedmicno sa samponima ,a ostalim danima samo voda cista.Nama je dobra kupka i sampon iz DM-a Babylove,sa pantenolon i kamilicom.

_____________________________

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu tratinčicaa)
Neposredna veza do poruke: 946
   RE: Atopijski dermatitis
18.2.2014 16:56:06   
niki83
Tratinciceee user posted image user posted image
Mozda je i prolaznog karaktera..ne mora znaciti da ce ostati!
Nemoj ga samo topliti puno, lagana pamucna odjecica! Omeksivac izbaci. A nastavi ispirati dodatno..
Probaj sa Bepanthenom prvo, nece mu naskoditi..a taj Advantan max.3 dana! Bez sampona, sapuna i sl.
Da vam se sto prije povuce aBd!

_____________________________

N&N

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 947
   RE: Atopijski dermatitis
18.2.2014 22:56:20   
tratinčicaa
Hvala vam drage moje!
Svaki savjet mi je dobro došao. Crvenilo mu jenjava, tako da se nadam da će se povući aBd.

Bepanten i pantenol, jel to ista krema? Pantenolom sam mazala. Kupit ću i bepanten.

Umivam ga fiziološkom, a probat ću i čajem od hajdučice. Vjerujem u te trave.
Zar je povezanost moguća s bronhitisom i ekcemom user posted image Svašta!

Čitam dalje. Pozdrav!

< Poruku je uredio tratinčicaa -- 18.2.2014 22:57:37 >

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 948
   RE: Atopijski dermatitis
18.2.2014 23:00:36   
bebaa
bepanten,pantenol,pantegal....sve ista krema......
što se tiče povezanosti kod nas je baš izražena...čim se javi crvenilo počinje i kašalji i sekret.....ali treba paziti da do toga ne dođe....stalno pratimo da je nos čist,da nema sekreta .....

_____________________________

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu tratinčicaa)
Neposredna veza do poruke: 949
   RE: Atopijski dermatitis
28.2.2014 9:58:09   
alfaalfa
Drage moje mame,
Nisam se odavno javljala, ali vidim da vas je na zalost sve vise sto bitke bijete sa dermatitisom.Nisam uspjela iscitati sve postove,ali mogu svima reci iz vlastitog iskustva:dermatitis nije bolest koze nego stanje organizma, odbrambenog sistema.Nemojte se ljutiti na doktore, oni su nauceni da vam daju kortikosteroide, ali je na vama da budete pametne i same uzmete stvari u svoje ruke. Mozda ce zvucati grubo,ali nema kreme koja ce izlijeciti dermatitis, krema moze samo malo ublaziti simptome. Moj sin je imao najgori moguci oblik dermatitisa,sa krvavim ranama,cesanjem, infekcijama, nervozom i svim ostalim. Prvo smo rane zalijecili kantarionovim uljem. Kantarion nije dobar za derm.ali je dobar za rane jer izvlaci infekciju i isusuje rane.nakon toga mozete koristiti bilo koju masnu kremu na prirodnoj bazi, pod uslovom da dijete nije alergicno na neki sastojak (npr.badem iz kreme). Ali uz sve to mi smo izlijecili dermatitis sa immuno g 100, koji mu je ocistio organizam iznutra.Vec nakon 6 sedmica su se vidjeli rezultati i nikada vise se nije ekcem vratio.On se moze davati djeci od prvog dana zivota. Evo vam jos jedan link za prirodno lijecenje dermatitisa pa vrijedi procitati.Moj mozak je bio programiran da vjerujem samo u ono sto mi dr.kaze,ali nakon 5 godina lutanja,eksperimenata na mom djetetu,a bez ikakvih rezultata,vise nemam uopste vjeru u medicinu.
http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/kako-ukloniti-dermatitis-prirodnim-putem

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *