|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Inseminacija
7.7.2008 9:56:52   
Lilly
Pozdrav svima!
I ja se spremam za prvu inseminaciju. Molim sve one koje su prosle insem. kod dr. Godinjaka ili negdje drugo da opisu ukratko postupak pa da imamo sve na jednom mjestuuser posted image . Koliko puta folikumetrija? Koja terapiju Koliko kosta postupak? Pregnyl da li se daje na klinici, itd???

< Poruku je uredio Vedica RR -- 13.9.2008 9:25:56 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Inseminacija
7.7.2008 10:03:14   
tikica_69
Ne znam kako je kod vas. U HR se ide 8 dan ciklusa ne prvu folikulimetriju, 10 dc na drugu, ovisno o velicini folikula 11. ili 12. dc se daje stoperica i nakon 36 sati od te injekcije dolazis sa svojim suprugom na kliniku, on daje svoj prilog koji se u laboratoriju pripremi, odnosno optimizira, te zatim to sjeme ubrizgaju u tvoju maternicu (spricom koja ima kateter). Po stupnju boli ili neugode, mogla bi ti to opisati kao papa-test. Dakle nemas ni straha ni panike.
Sretno!!!

< Poruku je uredio Vedica RR -- 17.2.2009 15:23:32 >


_____________________________

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!


(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Inseminacija
7.7.2008 10:13:26   
Lilly
Hvala tikice na brzom odgovoruuser posted image
Posto sam ja kod dr.Godinjaka na Kosevu a tamo su strasne guzve, interesuje me da li se i taj dan ceka duze ili ulazis prekoreda. Sta ako je dr. na op.a muz vec dao uzorak??? Da li se postupak radi vikendom?

< Poruku je uredio Vedica RR -- 17.2.2009 15:23:43 >

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Inseminacija
7.7.2008 16:03:12   
zvončica
Ono što sam vidjela dok sam išla na kontrole kod dr. Godinjaka a vezano za inseminaciju je sljedeće: sve ukupno košta oko 113km (13 km je za postupak, a oko 100 km je što kupiš u apoteci za spermiće), nema veze koji dan ti pada inseminacija, i ako je nedelja dolaze svi. Žene koje rade inseminaciju su među prvima, tj. njih prvo završi pa onda preglede radi. Kolko sam ja skontala, muž da uzorak dan ranije da bi se to sve fino pripremilo, a što se tiče Pregnilla on se daje naveče oko 22, mogu ti ga i u Hitnoj dati ili ako imaš nekoga pa kod kuće.
Eto nadam se da sam ti malo razjasnila, a i ja kontam od jeseni gore pa da tražim da mi se radi inseminacija, jer nemam šta više čekati. Sad sam malo stopirala preglede, a i ja sam bila i na Klomifenu i radila laparo i sve ok. al nema bebasa.user posted image
Javi kako ide kod tebe i ako te još šta zanima, ćaosuser posted image

< Poruku je uredio Vedica RR -- 17.2.2009 15:23:56 >


_____________________________

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Inseminacija
7.7.2008 20:46:40   
Lilly
Zvoncice, hvala na informacijiuser posted image
Meni je dr. tek sada predlozio inseminaciju a ja jedva docekalauser posted image . Prije toga sam radila laparo i histero. Posto je novi ciklus vec poceo, kasno je za terapiju a sledeci mj. dr nije tu tako da bih najvjerovatnije u septembru poceo postupak. U meduvremenu cu jos uraditi nalaz stitne z. jer to jedino nisam radila. Inace radila sam sve moguce pretrage i nista da nadu a trudnoci ni tragauser posted image . I ja sam bila na klomifenu 7mj. (kod druge dr.), ovulacija, endometrij+++ i na kraju nistauser posted image

< Poruku je uredio Vedica RR -- 17.2.2009 15:24:07 >

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Inseminacija
7.7.2008 22:45:02   
sabas
Lily
lijepo od tebe za otvaranje teme i ja se vodim kod godinjaka i on mi je najavio inseminaciju jer spermiogram mm nije ok, na kontrolu papa idem u augustu moja ti je preporuka da se vec sada najavis jer narucuje se pravo rijetko
kao i obicno hvala tikici na info i ostalim
puno pusa sabas

< Poruku je uredio Vedica RR -- 17.2.2009 15:24:17 >

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Inseminacija
8.7.2008 15:19:48   
miha
drage moje sadašnje i buduće user posted image ,molila bih vas za savjet.po svim vašim pričama vidim da mnogo hvalite dr,godinjaka.ja sam iz zenice i vjerujte mi,već godinama idem ovdje kod privatnih dr.ali,ja zaista nisam zadovoljna njihovim odnosom prema pacijentu u smislu da je sve kod njih biće ABD,nemojte se uzrujavati,sekirati,vidjećemo nakon još nekoliko ciklusa,bez konkretnih poteza.
molim vas da me ne shvatite pogrešno,ja znam da se treba opustiti,ali godine prolaze.MM ima dg.asthenooteratozoospermia-zbog varikokele.ja visok prolaktin koji sada liječim,već 2 mjeseca pijem bromergon i dr.kaže ako ne ostanete  user posted image ,dodjite ponovo na kontrolu.kada odem,produži bromergon bez kontrolnog nalaza prolaktina i kontrola poslije men.
izvinite na opširnosti,ali me zanima da li dr.godinjak prima privatno pacijente iz drugog kantona,da li ja mogu tražiti inseminaciju ili neki dr.oblik potpomognute oplodnje.

puno sreće svima koje željno čekaju user posted image

< Poruku je uredio Vedica RR -- 17.2.2009 15:24:38 >

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Inseminacija
8.7.2008 15:28:54   
dadakg
Lilly
Ja sam imala dve inseminacije, ali na zalost bez uspeha

tebi zelim jednu i uspesnu.

Od 8 dana svaki dan folikumetrija dok velicina fol. ne dodje negde na 20
onda injekcija "pregnyl" (ja sam je kupovala i primala u hitnoj) i nakon tacno 34 sata folikul puca. mm je davao uzorak na nekih sat ipo vremena pre pocetka inseminacije to jest tog 34-og sata. Uzorak se obradi u laboratoriji sa "medijum" podlogom (to je roze tecnost, u bocici kao za urin, koja odvaja najbolje sp. i jaca ih) i tehnikom centrifugiranja da se sp. odvoje od njihove tecnosti.
Legne se na sto kao za obican ginekoloski pregled. Tako pripremljeni sp. se spricem na cijem vrhu je kateter uvode u matericu bas kada treba da pukne folikul. To sve traje 2 minuta. Onda ostanes da lezis sa podignutim nogama nekih 20-30 min, obuces se i ides kuci. Nije bolno slicno je kao kada probada donji deo stomaka kada krece ciklus.
Preporucljivo je da se taj dan odlezi, i posle toga odmaranje i da se izbegava podizanje teskih stvari. Sasvim normalno se ponasas i zivis.
Probaj da se posle toga ne oprerecujes da li je uspelo ili ne i da pratis i umisljas simptome. Iste simptome mozes da imas u oba slucaja. Zato se opusti posveti paznju drugim stvarima jer to iscekivanje ubija.

Od srca ti zelim sve naj naj lepse i user posted image .
drzim ti fige...

< Poruku je uredio Vedica RR -- 17.2.2009 15:24:48 >

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Inseminacija
8.7.2008 20:25:30   
zvončica
Miha, možeš doći kod dr. Godinjaka na Kliniku, nema veze što nisi iz Sarajeva, sa mnom su dolazile žene iz Zenice, Visokog, Bihaća, Mostara... Jedino što ćeš ti platiti puni iznos. Najbolje ti je da odeš na Koševo direktno pa da se dogovoriš, al požuri, jer se dugo čeka. A pošto je kod vas takva situacija vjerovatno bi i on odmah krenuo sa nekim postupkom potpomognute oplodnje. Eto, ćaouser posted image

< Poruku je uredio Vedica RR -- 17.2.2009 15:25:02 >


_____________________________

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu miha)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Inseminacija
9.7.2008 9:00:34   
miha
zvončice,hvala ti puno,znaš li br.tel.ili tačnu adresu.

sretno draga moja i tebi i ostalim trudilicama

< Poruku je uredio Vedica RR -- 17.2.2009 15:25:14 >

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: INSEMINACIJA
9.7.2008 12:50:49   
Lilly
Dadakg, da li si ti imala neku stimulaciju prije inseminacije? Da li muz prilikom postupka bude tu? Ako ne uspije iz prve da li se odmah sledeci ciklus radi druga?Koliko inseminacija se radi prije dr. predlozi IVF- ili neku dr.metodu?
Sto se tice dr. Godinjaka moram reci da sam prezadovoljna. Termini jesu rijetki ali za pola godine se napokon nesto konkretno odradilo, bar kod mene, kao hormoni, papa-test, brisevi, laparo.,histero, MRI-hipofize zbog malo povisenog prolaktina, itd. Sad krajem jula sam se narucila za stitnu a onda mi slijedi inseminacija. Ja sam presretna jer nesto se radi. Do sada sam godinama bila kod drugih doktora koji su i vise nego zadovoljni bili mojim i muzevim nalazima, tjesili me da treba samo da se opustim, da je probl. u glavi, itd., a trudnoci ni traga. Sve se svodilo od kontrole do kontroleuser posted image . Nije mi zao novca koliko izgubljenog vremena i tapkanja u mjestu. Nadam se uskoro da ce svemu biti kraj i da ceuser posted image promjeniti sveuser posted image

P.S. I jos neto me interesuje, da li se za folikumetrije mogu uzeti uputnice iz doma zdravlja ili se to obicno placa kao UZ, za nas koji smo osigurani?

Eto cure pa javljajte se!user posted image
Sve vas puno volim i nadam se da cemo uskoro razmjenjivati iskustva kao user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu miha)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: INSEMINACIJA
9.7.2008 16:11:54   
zvončica
Miha, dr. Godinjak je na Klinici za ginekologiju na Koševu, a broj telefona je 033-250-276, to je broj sestara što sa njim rade, mada bih ti ja preporučila da odeš gore direktno da se dogovoriš, jer preko telefona te mogu zavlačiti.
Lily, što se tiče stimulacije prije inseminacije daje se Klomifen,a ako treba i inekcije najčešće Menopur. Dok traje postupak muž nije sa tobom, al to ne traje puno. A za folikulometriju mogu uputnice iz Doma zdravlja, al se svaka gore svejedno plaća 10 km, bez obzira što si osigurana. E, da ne može se raditi inseminacija odmah sljedeći ciklus ako prva nije uspjela. To sam ti ja sve prostudirala, a možda se i vidimo gore uskoro. Sretno svimauser posted image user posted image user posted image


_____________________________

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu miha)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: INSEMINACIJA
9.7.2008 17:15:22   
dadakg
Lilly

Meni su obe rađene bez stimulacije. Doca je smatrao da je tako bolje pošto imam uredne ovulacije sa po 3 - 4 jaka folikula. Primala sam samo "pregnyl" za pucanje folikula.
Ko će ga znati možda mi zato nije ni uspelo.
Muž nema potrebe da prisustvuje, jer rekla sam ti sve je isto kao na običnom gin.pregledu, samo ti ubace tanko crevce od katetera i polako ubrizgaju pripremljen uzorak tvog muža. Ceo postupak traje nekih 2-3 minuta.

Nemaš čega da se bojiš.
Držim ti fige i od srca želim da ti uspe iz prve user posted image   

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: INSEMINACIJA
9.7.2008 22:31:48   
Lilly
Dadakg, a vidis ja sam imala bas suprotno, stimulaciju bez pregnyla (kod druge dr.privatno).I to sam imala dozu za koju neki kazu da je van pameti, 200mg + dabraston i neki vitamin. Inace pila sam 7mj.klomifen pa ne znam da li ima smisla piti ponovo pred inseminaciju ili radije probati nesto drugo. Sa dozom od 100mg jedan folikula a sa 200mg, dva folikula. Prirodno imam samo jedan osim ako se nekad jajnici ne odmarajuuser posted image
U svakom slucaju ostajemo u kontaktu;)
Uskoro javljam dalji tok dogadaja;)....

< Poruku je uredio Lilly -- 9.7.2008 22:33:02 >

(odgovor članu dadakg)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: INSEMINACIJA
9.7.2008 23:09:09   
zvončica
Ja sam poslije svake (obične) stimulacije dobijala Pregnil, a ako mi nije bio dovoljan Klomifen (jedna kutija) onda mi je dr. Godinjak davao inekcije Menopura.
Lily, ništa se ti ne brini on će ti sve reći šta i kad treba da primiš. Samo slušaj njega, ništa na svoju ruku i budi strpljivauser posted image


_____________________________

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: INSEMINACIJA
10.7.2008 10:43:03   
liebevoll
Drage moje, zelim vam puno srece sa inseminacijama, i imam jedno pitanje.moze li se inseminacija raditi u Skerlicevoj? I koliko kosta na Kosevu, za nekoga ko ne zivi u BiH?
Ljubim vas user posted image

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: INSEMINACIJA
10.7.2008 11:03:07   
zvončica
Ćao, Libi, ne može se raditi inseminacija u Skerlićevoj, znam da je rade u Koševu, Opštoj i kod dr.Mehmedbašića. Što se tiče cijene u Koševu, ona je oko 113 km, a koliko bi bila za tebe jer ne živiš ovde ne znam. Kad dođeš u Sarajevo otiđi gore pa vidi sa njima. Pozzuser posted image user posted image

_____________________________

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu liebevoll)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: INSEMINACIJA
10.7.2008 11:08:29   
dadakg
Lilly

Slušaj svog docu, i radi kako ti kaže
Klomifen je stvaranje više folikula i stimulacija da narastu.
Pregnyl služi da ti folikul sigurno pukne i to u tempirano vreme to jest nakon 34 sata od kada ga primiš. Tada se i radi inseminacija.
Iskreno malo mi je čudno da su te 7 meseci držali na klomifenu jer ipak jajnici moraju i da odmore malo da bi ojačali.
Ja nemam problema sa ovulacijom ali sam pila Marulju (očajnicu) i sa njom sam imala jače ovulacije i jaču sluz. Možda da probaš sa tako nekim čajem recimo Marulja i Vrkuta. Ja ću početi ponovo to da primenjujem. Jer sam do ove zadnje ovulacije "sama na svoju ruku" što uopšte nije pametno, 3 meseca uzimala klomifen. Uradila sam šta sam uradila pa šta mi Bog da.
Većina doktora taj klomifen odmah u startu prepiše pacijentima koji rade na zatrudnjivanju, ovaj moj je protiv toga ako se prirodno sve odvija kako treba kao što je kod mene bio slučaj. Sve je to lepo ali od bebe još uvek ništa.
Pošto u Septembru idem na odmor, do tada šta bude bude, a čim se vratim počinjem dalje sa ispitivanjima ali kod nekog drugog doktora jer hoću da imam još nečije mišljenje. Čak šta više imam soluciju da odem u Bg. Pet godina je pet godina!

Želim ti puno sreće i smo napred jer sve smo mi veliki borci u još većoj bitci

(odgovor članu liebevoll)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: INSEMINACIJA
14.8.2008 14:39:46   
bugaboo
pozdrav svima,i ja sam nova pa evo da podijelim i svoja iskustva.. muž i ja imamo 27 god, 3 god smo u braku i isto toliko želimo i borimo se za našu user posted image . mužev spermiogram i sve ostalo super. ja- mukotrpne i bolne pretrage, između ostalog hsg, laparoskopija, histeroskopija, biopsije...user posted image antispermalna tijela u krvi,u desnom jajovodu malo priraslica, operirana i dr me uvjerio da ću sad moći prirodno zatrudniti.prvi mjesec nakon operacije- ništa. drugi mjesec. menstruacija kasni 8 dana..mi PRESRETNI, nikakvih simptoma za menstruaciju. i onda se pojavila. opet kod dr, od trudnoće, naravno ništa, a razlog kašnjenja menzisa - cista od 7 cm na desnom jajniku.ona je nestala sa sljedećom menstruacijom sama od sebe, i mi smo s odlučili na iINSEMINACIJU. klomifen+gonal f+ovitrelle i 30.06. inseminacija. nije uspjelo...opet cista, drugačija od one prve ali jednako velika, + još 2 na ljevom jajniku, malo manje, gubitak ovulacije...i, naravno, totalno poremećene menstruacije. sljedeći tjedan idem napraviti biopsiju te ciste, a dr misle da je folikularna, folikul mi naraste ogroman, ali ne pukne nego se pretvori u cistu i zato sam izgubila i ovulaciju...nadam se da će se to uspjeti riješiti i da ćemo i mi napokon ugledati user posted image ....

_____________________________

...cekamo nase mrvice...

(odgovor članu dadakg)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: INSEMINACIJA
14.8.2008 14:44:04   
budućamama
Bugaboo,
dobro nam došlauser posted image
Želim ti uskoro malu user posted image  za početak...

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu bugaboo)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: INSEMINACIJA
15.8.2008 18:00:35   
dadakg
Lilly nam se nije više javljala?

_____________________________

Nemogućnost postaje mogućnost kad dovoljno snažno poverujemo u nju.

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: INSEMINACIJA
18.8.2008 14:47:09   
Lilly
Pozdrav cure!user posted image
Dr. Godinjak je na odmoru pa cu zvati u septembru kako bi dogovorili za terapiju i ostalo. U meduvremenu sam za svaki slucaj vadila hormone stitne, i u soku sam. odjednom sad imam usporen rad stitneuser posted image . Dobila sam terapiju <letrox. Slijede kontrole, Uz, antitjela stitne itd. Spadam u grupu koja nema apsolutno nikakvih simptomauser posted image
Tek kada odem na razgovor sa dr. saznat cu da li bi to mogao biti razlog zasto nije dolazilo do trudnoce. Vec godinama se lijecim i navodno je sve ok, do sada. Mada se desavalo da iskrsne nesto a da se nakraju ustnovi da to nije prepreka.

Sta mislite da li ima smisla raditi inseminaciju? Nemam pojma kakve su mi sanse, a nestrpljiva sam dok se dr. ne vrati s odmora. Da li neko ima slicno iskustvo sa povisenim TSH?
Mada, citala sam na netu da ima dosta zena koje uz terapiju ostaju trudne!?

(odgovor članu dadakg)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: INSEMINACIJA
20.8.2008 11:15:03   
bugaboo
draga Lilly,

i ja sam imala i jos imam problema sa stitnjacom, povisen THT i ciste 2 na obe strane stitnjace, koje same odlaze i dolaze. moj ginekolog je to znao pa sam svejedno napravila inseminaciju, nazalost nije uspjela, ali mislim da stitnjaca nije bia uzrok neuspjeha.a sad sam u drugoj klinici i vidjeli su mi sve nalaze, i cim rijesim problem cista na jajniku i vrati mi se ovulacija opet idem na inseminaciju.
nemoj se bojati i sretno

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: INSEMINACIJA
20.8.2008 13:06:31   
Lilly
Evo sad sam dobila odgovor od jednog dr. sa neta. On kaze da TSH nebi trebao biti uzrok. Da bi oticao na jajnike njegove vrijednosti trebale bi biti znatno vece, a ja imam jako uredne cikluse, znaci ne utice na rad jajnika. Za svaki slucaj uzimam terapiju letrox i spremam se za inseminacijuuser posted image . Nadam se da nece biti odlaganja. Vrijedi pokusati pa sta dragi Bog da!!!

(odgovor članu bugaboo)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Inseminacija
20.8.2008 13:10:02   
Lilly
Bugaboo, pisi nam kad budes radila drugu inseminaciju da razmijenimo iskustva. Od sveg srca ti zelim da uspije i da ugledasuser posted image . Sretno!

< Poruku je uredio malena27 RR -- 13.7.2010 14:34:26 >

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *