|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 8 [9] 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: kako povećati količinu mlijeka
15.2.2010 23:57:42   
Lejla Ka
Niina, koliko je beba stara?
Možeš pročitati koristan tekst o tome da li beba dobiva dovoljno mlijeka: Dobiva li moja beba dovoljno mlijeka?
A ovdje možeš pročitati o tehnici kompresije dojki koja pomaže bebama da efikasnije i duže sisaju: Kompresije dojke
Dobar savjet za povećanje proizvodnje je što češće stavljati bebu da doji. Važno je obezbjediti da beba efikasno prazni dojke pri podoju, a to znači da se dojke ne smiju pre često mjenjati, jer onda beba dolazi samo do manje masnog mlijeka, a ono masnije ostaje u dojkama. Ovo je jedan od najčešćih razloga slabog napredovanja dojenih beba. I slabo napredovanje je relativan pojam.
Ne brini, ovdje ćeš naći dobre savjete ako želiš nastaviti dojenje. Piši nam još konkretnih podataka: zašto kažeš da beba slabo dobiva, da li po jednom podoju daješ jednu ili obje dojke, koliko beba ima mokrih pelena i koliko stolica dnevno?


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 201
   RE: kako povećati količinu mlijeka
16.2.2010 0:06:29   
Anoniman
Lejla Ka, bas ti hvala na ovom linku bas je super... evo kako procitah kako izgleda kada beba pravilno doji i dobiva dovoljnu kolicinu mlijeka i kako prepoznati po stolici da li je beba sita ili ne, potvrdilo je moje zadovoljstvo da moj bebi dovoljno doji, ispravno doji i ima finu i redovnu stolicu... hvala jos jednom

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 202
   RE: kako povećati količinu mlijeka
16.2.2010 2:11:34   
milenium
niina prvo što ti savjetujem da skloniš sat iz sobe ili van dometa dok dojiš,dok god mi mjerimo vrijeme nismo dovoljno opušteni.user posted image su sličen kao i mi,nekad više pojedu nekad manje,sve je to normalno.
ak ti vidiš na njoj da je ona gladna iako je možda jela ima sat vremena ti joj to i omogući,podoji djete,i sve podredi njezinim (ili njegovim,neznam jel muško il žensko)potrebama,a ostalo suđa,gosti nek čekaju.3.6.9.mjesec su najteži zbog tih skokova u razvoju.i meni se jedan dan činilo da nemam mlijeka a drugi dan da imam pa opet da nemam ...itd i da mi je netko tad rekao da ću sad ja nekome davati savjet o dojenju,ja bi mu rekla da je LUD!!!user posted image isto nisam baš imala neku podršku ali kad sam skontala da nemam baš te podrške ,ono galantno i šarmerski usput u priči kao da se radi o drugim ljudima sam im rekla ovo:''ako se meni nije teško ustavat po noći 10 puta,zašto se onda oni brinu' stvarno mi nije jasno''user posted image .što se tiče hrane jela sam sve,nisam pila pivo al jesam čaj za dojilje.i po noći obavezno voda il neki sok na ormarićuuser posted image  evo već dojim godinu ipo i polako prestajem.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 203
   RE: kako povećati količinu mlijeka
16.2.2010 11:22:35   
iv@ncica
upravo tako..po danu bebi zna cesce i dojiti, a i ti se umoris dok svasta nesto. pa mlijkelo dolazi, ali ne u onoj kolicini kao nocu..dok se odmaras , mi smo to kao i danas zvali ko fol odmaranje ehhehe...vise igramo spavanja, ali nije bitno..bitno se opustiti...covjece sta ti je ovo opustanje, sve u zivotu..hahah..ej da ti i ovo napomenem..pomazi se s muzemuser posted image ... ne mora biti nista..ali opusta fino, meni je nakon cmakanja s muzem , a onog drugog znalo fino nadoci..tocnije bebi bi od vesele mame se fino nadokio..valjda se mama opusti hahahha...salu na stranu , ali palilo je i to ;)))..i evo i ja nakon svega dajem savjete..ma ko bi rekaouser posted image , uostalom ono su ti gore linkovi dobri..mi jos dokimo..uiako bebi s am ih odbacuje..sve vise i vise,,jos po noci hoce i nekad po danu malo..ali bitno je barem nekoliko puta...ali planiram ga do prvog rođendana forsirati bar 2-3 dnevno..pa poslije ako nece sta mogu...ionako bih prestajla zbog pšosla..malo mi je dobro stresan posaouser posted image , ali i godina dana mi je 10 puta vise nego sam ocekivala..user posted image

< Poruku je uredio iv@ncica -- 16.2.2010 11:27:52 >


_____________________________

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 204
   RE: kako povećati količinu mlijeka
16.2.2010 12:55:41   
Niina
Stvarno ste krasne, nemam rijeciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image puno ste mi sinoc pomogle jer sam bila bas na rubu, plakalo mi se i osjecala sam bas da tonem mada sebi to nisam htjela priznati. Bila mi je to porazna cinjenica da ne mogu bebu da dojim. A onda sve te price....dotuku te i onako krhku kava sam postala nakon poroda. Kad beba nije uredu meni se samo place. Vjerujem da jako puno zena prolazi kroz ovo sve i nadam se da ce i njima ovi nasi razgovori pomoci, jer ste stvaro divne i ahhh.. to iskustvouser posted image user posted image user posted image a Ivancica to bas lijepo objasni
sinoc sam vas poslusala, bebu uspavala i onda se istusirala smirom izmasirala dojke toplom vodom, napravila si veeekiku zdjelu cokolesnikauser posted image user posted image user posted image , pripremila fino grickalice, piva muzu, jedna meni 0% user posted image user posted image user posted image i pogledali avatar-a ....i moram vam priznati do kraja filma dojke su bile bas nadosle a i moja sreca je bila  OOOGROOOMNAAAAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Danas pijem vise caja za dojilje, vode i mlijeka cesce je stavljam na dojku....pa valjda cemo prevazici tu malu krizu uspjesno.

Lejla Ka, to je jedna mala manina djevojcicauser posted image user posted image user posted image user posted image i sutra ako Bog da puni dva mjesecauser posted image user posted image user posted image ,mokri ona,pa eto presvucem je dnevno 6x i svaki put bude puna pelena, stolica je malo problematicna, nije imala stolice i po 7 dana te je tek dobije nakon glicerinskog cepica ALI danas  je imala bez da smo sta intervenisali, i zlatno zute je boje. A sada cu procitati one linkove sto si postavila.


Ljuuuuuubiiiimmmm vaaaaaaaaassssss bessssskoooonacnooooouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i hvala vam na razumijevanju, savjetima, podrsci prije svegauser posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 205
   RE: kako povećati količinu mlijeka
16.2.2010 15:03:17   
iv@ncica
MA BRAVO..... u ne brini za stolicu, moj andrej je uvijek kakio nakon 4-5 dana..i ja se prepala..kazu da je to normalno kod odjenih beba pa cak i 10 dana..samo nemoj da cesto radis to s cepicima jer se maja crijeva naviknu na pomoc pa ce tesko sama da kake poslije...hehhehe...varno visak , evo sad od kad jede ostalu hranu kaki po 5 puta dnevno..ma nemogu napripraviti pelena i maramica..e sad to znaci da je stvarno visak i da posteno jede i izbacuje..a dok je bio beba znaci da je dobro i sve iskoristavao od mog mlijeka koje je vidi se bilo kvalitetnouser posted image i dobro, i uspjeli smo bez obzira na druge price okoline, mlijeko ti tanko user posted image , nemasno, nije dovoljnu, kupi ti njemu milumil, daj mu secera i vode, vidis da ti ne spava, gladan je,. i ti moras puno i masno i slatko,da bi njemu bilo mlijeko jako..,hehheeh user posted image user posted image i tako ja ti nisam slusala nista osim sto sam tukla slatko i sokove user posted image koje inace ne volim , a meni je to pasalo iz njihove price user posted image ..ali mlijeko je isto dolazilo..a ja nagurala kila...e da mi je iko rekao haj odmori i opusti se malo, mi ce mo ti pricuvat bebu, pocistit kucu, napravit rucak , kolac..docekat goste ...pa ces vidjeti onda mlijeka ...eeeee nego svi znaju pricati ali u praxi su svi slabi...i onda im najlakse kupiti hapu...jos kod mene sestra rodila nakon mene..i nije dojila...mali pre dobar, beba iz knjiga samo spava i dan i noc, moz mislit poređenja kad vide mog zivahnog i ne spavalicu pored malog mirnog decka koji sa 1,2-2 prespava noc, a dotad se samo ponekad probudi da pojede uhh...prezivjele smo svasta..i jos ce mo, ali neka sebi sam ga rodila..da ga vollim, ljubim, gnjavim, mazim , hranimuser posted image , i odgajam..user posted image

_____________________________

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 206
   RE: kako povećati količinu mlijeka
16.2.2010 20:27:15   
milenium
user posted image user posted image user posted image za niinu
user posted image user posted image user posted image za ivančicu

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 207
   RE: kako povećati količinu mlijeka
16.2.2010 21:05:24   
Lejla Ka
Stolice su važan pokazatelj prvih 6 sedmica, tad bi beba morala imati više stolica dnevno. Kasnije to više prestaje biti toliko važno, naročito kod dojenih beba. Majčino mlijeko je potpuno probavljivo, i 100% iskoristivo, tako da nemoj brinuti zbog stolica ako se beba ne muči.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 208
   RE: kako povećati količinu mlijeka
16.2.2010 21:58:14   
iv@ncica
hvala milenium...istina je stvarno smijesna hahaha..pogotovo ova za hranjenje gdje su svi pametni i guraju mu ćevape neki danuser posted image user posted image , a ja ko glupa sto bebi nedam,,aa on zinuo mirisu mu hahahhahaa..ma kazem sine neka te malo, ko ce poslije lijeciti zeludac i kile skidati hahahahh...user posted image

_____________________________

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 209
   RE: kako povećati količinu mlijeka
16.2.2010 22:30:55   
Niina
i za mileniumuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Lejla
to je bas tako i bilo, sve dok nije napunila 6 nedjelja stolica je bila redovna i onda kao da je neka klapna spala i stolice postale neredovne.
Ivancice ,a pusti starce, mene moji jos uvijek maltretiraju da joj dajem kamilicu...ama ja poludila reko dosta mi je i vas i vase kamilice. Znaju valjda moju ters naravuser posted image user posted image pa ja kako kazem tako i bude, tacnije ne oklijevam reci svima, pa sam sigurno babaroga u necijim ocima ali ja to kazem, mogu mi biti dragi ali svi zajedno nisu ni do koljena mom djetetu!!!!!
A ne daj malom da ga hrane kojekakvim glupostima, sokovima kupovnim , slatkisima i sl...

PS.Danas je legla jos jedna piva 0%, presmijesna sam s tom flasomuser posted image user posted image user posted image , popila caja za dojilje, soka od jabuke, supice, nuteluuser posted image user posted image user posted image user posted image i nju tjerala da jede, radila kompresiju dojke nebil fino dojila....ali ovo je jedna mala lijencina mislim kad bih joj flasicu ponudila vise nikad ne bi siku ni pogledala.


_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 210
   RE: kako povećati količinu mlijeka
17.2.2010 0:39:46   
Lejla Ka
Ah ta kamilica user posted image . Kaže moja mama "pa neće mu od nje ništa biti", kažem ja "pa baš zato, šta će mu onda" user posted image

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 211
   RE: kako povećati količinu mlijeka
17.2.2010 10:30:43   
teacher75
ja sam pocela uvoditi kamilicu u 3. mjsecu al samo ako vidim da se beba napreze, muci je stomak. dala bih joj nezasladjene kamilice po 4-5 kasicica, ne na flasicu. to nije bilo svaki dan, vec samo ponekad. smirio bi joj se stomak. inace nisam pristalica dohrane prije 6. mjeseca i ne namjeravam nista ukljucivati do 6. mjeseca. beba super napreduje, ima citav zivot pred sobom da proba razne ukuse, zasto razvaliti crijeva i zeludac unosenjem cvrste hrane prerano

< Poruku je uredio teacher75 -- 17.2.2010 10:31:24 >


_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 212
   RE: kako povećati količinu mlijeka
17.2.2010 15:23:52   
Niina
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ah ta kamilica user posted image . Kaže moja mama "pa neće mu od nje ništa biti", kažem ja "pa baš zato, šta će mu onda" user posted image


Ma jasta, kako dodje tako i prodjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Teacher i ja sam pristalica toga, neka doji i samo doji do 6mj, jer to je i lijek i hrana i nista nece biti zdravo kao to zato zasto to svom djetetu uskratiti.


_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 213
   RE: kako povećati količinu mlijeka
21.4.2010 19:50:55   
Husic10
Za pojacanje mlijeka pij sto vise tekucine...posebno mlijeka.user posted image

_____________________________

"Kad trazis mahane upotrebi ogledalo, a ne dvogled" ♥

“Gdje je stida, tu je i poštenja.” ♥

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 214
   RE: kako povećati količinu mlijeka
21.4.2010 19:59:02   
iv@ncica
pa nece ti mlijeko preci u mlijeko...bitno je puno tekucineee piti....vode najbolje...a brate ko ti kaze sokova ovoga onoga, i da jedes puno ..laze ti , jer je bitno da je tekucina, ajedi umjereno i laksu hranu zbog baby grceva..a od ostalog samo nabijas kile, kao ja, a mlijeko isto dolazi...manje nervoze, tople kupke i odmor,..i ja cajevi za dojilje su super...

_____________________________

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Husic10)
Neposredna veza do poruke: 215
   RE: kako povećati količinu mlijeka
5.6.2010 9:09:27   
Hanady RR
prenos posta sa srodne teme
IZVORNA PORUKA: bebana27

ne znam da li tebi nadolazi mlijeko jer vidim da imas samo u jednoj dojci
ovako ja pijem sok od jabuke,jedem puno slatkog i naravno jedem crveni luk
to ti poboljsava mlijeko i brzo ti nadolazi znam po sebi jer ja dojim a to su mi rekli doktori tako da znam
ako te sta bude intersuvalo pitaj



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu medavi)
Neposredna veza do poruke: 216
   RE: kako povećati količinu mlijeka
5.6.2010 11:19:15   
acudesa
ja sam pila mnogo kompota

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Husic10)
Neposredna veza do poruke: 217
   RE: kako povećati količinu mlijeka
6.6.2010 16:06:22   
moja barbika
friski crvrni luk isto tako je dobar mlijeko bude gusce i bolje,pa ko moze bujrum

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 218
   RE: kako povećati količinu mlijeka
7.6.2010 3:06:24   
Niina
joj taj crveni luk....ja sam ga pokusala jesti svjezeg....mila majko kako me je stomak bolio ko da sa sam zeravice jela...oganj zivi.....
uh ko moze nek jede ja nisam mogla.


_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu moja barbika)
Neposredna veza do poruke: 219
   RE: kako povećati količinu mlijeka
7.6.2010 3:10:51   
Niina
Eh da kazem...ja jos uvijek dojim po malo...mada sam u zadnjih mjesecdana morala uvesti i ad mlijeko jer mog  jednostavno nije bilo dovoljno.user posted image user posted image user posted image
sve zivo sam pokusala i same znate da sam se zalila...ali jednostavo kolicina mlijeka nije bila dovoljna....Sada ona ima skoro 6 mjeseci i doji nekoliko puta na dan i ja sam sretna koliko god ga bude ja cu joj davati.


_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 220
   RE: kako povećati količinu mlijeka
7.6.2010 11:23:04   
Lejla Ka
Niina, svaka kap je bitna i dragocjena! Što kažu bolje dojit i dva dana nego nikako.
Ako sad krećete sa dohranom krutom hranom, možda budete u mogućnosti da postepeno izbacite AD i ostanete na dojenju i dohrani.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 221
   RE: kako povećati količinu mlijeka
7.6.2010 11:31:38   
Niina
Joj Lejla iskreno se nadam da ce tako biti. U principu ona bi trebala da pojede 150ml ad za obrok ali njoj bude dovoljno 60ml jer doji i samo po nekada pojede 150ml ad.
Nakon prvog mjeseca meni se smanjilo mlijeko jer ona nije htjela da doji, pa su to bile zive muke da odrzim mlijeko......uvijek sam bila malo ljubomorna na zene koje s takvom jednostavnoscu doje...zato sve vi moje drage mame koje prolazite kroz slicno znajte da mlijeko ne moze tek tako nestati....ako u pocetku posustanete i date bebi ad mlijeko (na "pametan"savijet drugih) u vecini slucajeva desi se oprastanje od dojenjauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja sam zivi primjer da se dojenje moze odrzati cak i onda kada beba nece da doji, samo morate biti  UPORNE, UPORNE i ne slusati te pametnjakovice oko sebe.


_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 222
   RE: kako povećati količinu mlijeka
18.6.2010 23:46:56   
official


HiPP Bosna i Hercegovina official facebook page

user posted image user posted image

http://www.facebook.com/#!/pages/HiPP-Bosna-i-Hercegovina/127961573904887

(odgovor članu medavi)
Neposredna veza do poruke: 223
   RE: kako povećati količinu mlijeka
18.6.2010 23:55:17   
škorpija
šta je ovo, neki manijak reklamira hipp stranicuuser posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu official)
Neposredna veza do poruke: 224
   RE: kako povećati količinu mlijeka
9.8.2010 8:34:40   
mala86
evo i mene ovdje user posted image

sinoc sam htjela izdojit malcu mlijeka tako da se mm moze dignut jedan obrok umjesto mene!i krenula ja izdajat-skoro nista user posted image user posted image user posted image !ma jedva sam u dnu boce izdojila i to iz obe,nema i gotovo!pa sam stavljala tople obloge da bi se otpustilo-nista!a prije toga malac je zaspo u 7 i do 9 sati probudio se vec 3 puta user posted image ,mislila sam da mu je "naletilo" jer bi kao dojio i zaspo!

popila sam 2 solje onog baby love caja za dojilje negdje oko 10,do 12 je malac nastavio sa precestim budjenjem,tek iza 12 je razduzio na 2-2,5 sata,i sad se mislim da je to pomoglo da nesto mlijeka nadodje i zasitilo ga...

sta da jedem,pijem jer ja od dojenja jos ne zelim odustati,bar do 1 rodjendana?
dosad nismo imali problema i ovo mi je bas user posted image

_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦






(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 8 [9] 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 8 [9] 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *