|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1018 1019 [1020] 1021 1022   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
18.8.2011 0:22:02   
enči80

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

jelouser posted image je li rana ista bolje? ja sam virila na bebece teme pa znam da je malecki dobro i da dojiteuser posted image kako ana?

skvo...ali meni je treca tura ispadanja sluznoguser posted image hoce li vise....user posted image

jel tebi prestalo ono krvarenje iza pregleda??

zumbule nemoj ziva bila da mi krene po danu, ja se po danu bocam, a mogu da radjam samo po noci, inace belaj...ko bi mi ziv zaustavio krvarenje...

Pa i meni je tako curkalo iz par puta i onda taj veci komad, kao 2 KM.. i poslije toga...ma ja vise uopste nisam sigurna sta je sve izlazilo...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A meni je tek danas stalo...dakle dva dana je bilo malo krvi, pa roskasto....ali me boli pravo prepona....i znojim se nenormalno....po licu...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja nam svima dajem rok do vikenda, dalje nema smislauser posted image user posted image user posted image hajmo, kladite se...ja  se kladim na tebe da ces prva...zatim enci..a ja cu da placem ovdje zadnja...zumbul ce nekad do petka garant

Daj Božeuser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 25476
18.8.2011 0:22:10   
Anoniman
Sporty i moja sestra je prvi porod carski, pa posle godinu i po prirodno, pa posle cetiri godine jos jedan prirodno.

Enci ne smijem momka puno faliti da ne ureknem, samo cu reci da sekunde ne osjetim da imam novorodjence u kuci... nocas se on budio jednom, a Ana sedam puta pa se ja pitam koje mi je dijete novorodjenceuser posted image

(odgovor članu enči80)
  Neposredna veza do poruke: 25477
18.8.2011 0:29:54   
enči80
Mora malkice Ančica ljubomoru pokazati,a za ranu želim ti zaista od srca da što prije zaraste pa da se ne mučiš sa tim.

Sanelaceca evo ti linik neke knjige koju je SElma postavila o dojenju neku dan:http://issuu.com/quipos.art/docs/bros_dojenje_web1/1

< Poruku je uredio enči80 -- 18.8.2011 0:31:45 >

'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25478
18.8.2011 0:30:59   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

jelouser posted image je li rana ista bolje? ja sam virila na bebece teme pa znam da je malecki dobro i da dojiteuser posted image kako ana?

skvo...ali meni je treca tura ispadanja sluznoguser posted image hoce li vise....user posted image

jel tebi prestalo ono krvarenje iza pregleda??

zumbule nemoj ziva bila da mi krene po danu, ja se po danu bocam, a mogu da radjam samo po noci, inace belaj...ko bi mi ziv zaustavio krvarenje...

Pa i meni je tako curkalo iz par puta i onda taj veci komad, kao 2 KM.. i poslije toga...ma ja vise uopste nisam sigurna sta je sve izlazilo...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A meni je tek danas stalo...dakle dva dana je bilo malo krvi, pa roskasto....ali me boli pravo prepona....i znojim se nenormalno....po licu...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja nam svima dajem rok do vikenda, dalje nema smislauser posted image user posted image user posted image hajmo, kladite se...ja  se kladim na tebe da ces prva...zatim enci..a ja cu da placem ovdje zadnja...zumbul ce nekad do petka garant

Ova opklada mi ne dade da zaspim,moradoh da ustanem iz kreveta i da stavim cenera na Animagical,petak vece,Skvo-vikend,Enci-vikend(dogovorite se koja ce subotu koja nedelju) Meni ostaje ponedeljak( za tad mi je zakazan carski)
user posted image ...

Jelo
,drago mi je da je beban dobro,cuvaj se,ljubi bebe.

Neposredna veza do poruke: 25479
18.8.2011 0:33:11   
animagical
uh al me uvali preko reda i preko veze prvuuser posted image user posted image user posted image samo, jel ovo danas vec cetvrtak?

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 25480
18.8.2011 0:34:22   
enči80

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Jesi smiješnauser posted image user posted image user posted image
Mogu i ja u pon,meni tada rođkasuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 25481
18.8.2011 0:34:44   
zumbulcica

uh al me uvali preko reda i preko veze prvuuser posted image user posted image user posted image samo, jel ovo danas vec cetvrtak?

user posted image ,moradoh tebe,ja sam bas nespremna...a ti bas nestrpljivauser posted image

Neposredna veza do poruke: 25482
18.8.2011 0:35:07   
Anoniman
Zumbulice sto carski? sto je termin presisan ili?
Samo nemoj spinalnu ni pod razno uzeti, ako imas kakvih zdravstvenih problema obidji sve moguce dr i donesi potvrde, samo nedaj da te nagovore na spinalnu.

Neposredna veza do poruke: 25483
18.8.2011 0:37:28   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: enči80

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Jesi smiješnauser posted image user posted image user posted image
Mogu i ja u pon,meni tada rođkasuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image ma moze,sve mozeuser posted image , hej mozemo pare zgrnut na opkladeuser posted image ,da nije ramazan mogle smo i zaraditi na ovim tvrdoglavim bebamauser posted image ...ma u stvari vase i nisu tvrdoglave,vama fakticki jos nije vakatuser posted image a moj i prosouser posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 25484
18.8.2011 0:37:53   
sanelaceca
ENČI hvala ti vidjela sam juce sam isprintala i procitalauser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25485
18.8.2011 0:39:06   
animagical
jelo a Boga ti jel primas ti heparin? ipak je carski bio, pa jos sa spinalnom, pa ti jos rano kuci izasla??? treba bar pet dana...nije se saliti s trombozom..mislim gluho bilo ne slutim, nego znam koji je belaj

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25486
18.8.2011 0:40:06   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Zumbulice sto carski? sto je termin presisan ili?
Samo nemoj spinalnu ni pod razno uzeti, ako imas kakvih zdravstvenih problema obidji sve moguce dr i donesi potvrde, samo nedaj da te nagovore na spinalnu.

Ja htjela spinalnuuser posted image , ali me dr nagovori na opstuuser posted image , hvala Bogu.Termin proso,ja ko da nisam trudna,nisam ni malo otvorena,nemam kontrakcija,uska....jos puno toga...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25487
18.8.2011 0:41:22   
enči80

IZVORNA PORUKA: sanelaceca

ENČI hvala ti vidjela sam juce sam isprintala i procitalauser posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu sanelaceca)
Neposredna veza do poruke: 25488
18.8.2011 0:41:46   
Anoniman
Primam onaj Clexan ili vec kako se zove. Prima svaka porodilja na carski sto rodi sedam dana ne racunajuci dan poroda i dan uoci poroda sto se primi. Znaci ja imam primiti devet, tj primila sam sedam jos dva. Mada s obzirom da nisam lezeca, dosta sma u pokretu i na nogama nije bilo ni potrebno toliko.

Neposredna veza do poruke: 25489
18.8.2011 0:43:16   
animagical
Boga ti jel ti ga dadose u bolnici ili si morala obilaziti apoteke nakon otpusta?? ma pitam ako ti treba koji, ja uspjela nabaviti, moram ga primati jos jedno 2 mjeseca, pun mi frizideruser posted image  

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25490
18.8.2011 0:50:19   
Anoniman
Ja sam bila kod interniste par dana prije CR i fino joj rekla da imam astmu koja u zadnje dvije godine je skroz mirna bez napada, ali da sam prije kad sam bila pod totalnom anestezijom, tj kad sam operisala oci i krajnike morala ici kod pulmologa i raditi spirometriju i oba puta su mi niripan prije anestezije davali da ne bi doslo do napada u toku anestezije, ona mi samo rekla na to "pa ne mogu ja vama napisati da se vi ne mozete poroditi zbog toga". Tako kad sam legla u bolnicu dosla anesteziolog i ja joj kazem za stmu i vidjela da je indikaciaj za CR Miopiya alta ona mi kaze niposto totalna, mora spinalna, jer kao totalna sadrzi nesto u sastavu sto opusta misice, samim tim opusta i ocno dno zbog koga idem na CR, onda kao astma mora spinalna. Pa reko nisam imala napade dvije godine, a ona meni pa nisi imala ni totalnu anesteziju dvije godine, nisi se ni poradjala na CR. Tako da mi ni pod razno nije htjela dati opstu, jedino na moj potpis, ali naglasila mi da je ogroman rizik. Kad su mi dali spinalnu mali razmak izmedju prsljenova mi bio pa sedam puta me boli, onda sam sve osjetila, osjetila sam i bol i to ni malo malo, i ako kazu sve osjetis sem boli, ja sam mogla pomjerati i nogama dok su me radili, da bi na pola operacije rekli pa vama stvarno nije djelovala anestezija, a posle kad su me odveli u intenzivnu konstatovali da su mi dali malu dozu i propisali mi dva dana trodon i analgin an tri sata radi bolova... rana nista ne boli koliko bole ledja, ja i dalje imam taj neki cudan osjecaj u ledjima, a necu ti reci da mi se cesto desi da mi uhvati grc lumbalni dio kicme i onda bukvalno kao da mi se taj dio oduzme...ja uglavnom iscekujem da me ti bolovi u ledjima prodju...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 25491
18.8.2011 0:52:42   
Anoniman
Animagical ja kad sam izasla iz bolnice oni mi rekli da svratim i kupim, trebala jos pet primiti, mi odmah svratili u apoteku i kupili dva komada vise nije bilo, kad mi je sutradan dosla ova komsinica sto radi kod nas u ambulanti da ga da kaze on ide na recept sto si kupovala, tako da mi je ona jos tri donijela, samo dr napisala preporuku i ona izvrsila trebovanje kod njih u ambulanti.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 25492
18.8.2011 0:55:48   
animagical
jelo meni je bilo tako cudno u ledjima nakon lumbalne punkcije, eh sad to je vadjenje likvora, ne znam jel se da uporediti s primanjem anestezije, ali ide na istu rupu, jel...ugl proci ce, ne bi trebalo da ti ostanu bolna ledja od toga.a i ledja bole jer je stomak pomjerao taj dio kicme ka naprijed a sada se vraca sve kako je bilo...ne znam otkud im ideja da te tako puste da se patisuser posted image e svasta... jel to stede i na anesteziji...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25493
18.8.2011 0:58:13   
animagical

Animagical ja kad sam izasla iz bolnice oni mi rekli da svratim i kupim, trebala jos pet primiti, mi odmah svratili u apoteku i kupili dva komada vise nije bilo, kad mi je sutradan dosla ova komsinica sto radi kod nas u ambulanti da ga da kaze on ide na recept sto si kupovala, tako da mi je ona jos tri donijela, samo dr napisala preporuku i ona izvrsila trebovanje kod njih u ambulanti.

ne ide na recept clexane, to znam sto posto....e mozda ga je ona nabavila, to moguce, bolnice ga imaju, ali na recept ne ide...nije na esencijalnoj listi lijekova...mozes misliti kako je meni bilo nabaviti toliku kolicinuuser posted image mislim, ako je to clexane od sanofi aventis, a ja ne znam da drugi postoji...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25494
18.8.2011 0:59:47   
zumbulcica

Ja sam bila kod interniste par dana prije CR i fino joj rekla da imam astmu koja u zadnje dvije godine je skroz mirna bez napada, ali da sam prije kad sam bila pod totalnom anestezijom, tj kad sam operisala oci i krajnike morala ici kod pulmologa i raditi spirometriju i oba puta su mi niripan prije anestezije davali da ne bi doslo do napada u toku anestezije, ona mi samo rekla na to "pa ne mogu ja vama napisati da se vi ne mozete poroditi zbog toga". Tako kad sam legla u bolnicu dosla anesteziolog i ja joj kazem za stmu i vidjela da je indikaciaj za CR Miopiya alta ona mi kaze niposto totalna, mora spinalna, jer kao totalna sadrzi nesto u sastavu sto opusta misice, samim tim opusta i ocno dno zbog koga idem na CR, onda kao astma mora spinalna. Pa reko nisam imala napade dvije godine, a ona meni pa nisi imala ni totalnu anesteziju dvije godine, nisi se ni poradjala na CR. Tako da mi ni pod razno nije htjela dati opstu, jedino na moj potpis, ali naglasila mi da je ogroman rizik. Kad su mi dali spinalnu mali razmak izmedju prsljenova mi bio pa sedam puta me boli, onda sam sve osjetila, osjetila sam i bol i to ni malo malo, i ako kazu sve osjetis sem boli, ja sam mogla pomjerati i nogama dok su me radili, da bi na pola operacije rekli pa vama stvarno nije djelovala anestezija, a posle kad su me odveli u intenzivnu konstatovali da su mi dali malu dozu i propisali mi dva dana trodon i analgin an tri sata radi bolova... rana nista ne boli koliko bole ledja, ja i dalje imam taj neki cudan osjecaj u ledjima, a necu ti reci da mi se cesto desi da mi uhvati grc lumbalni dio kicme i onda bukvalno kao da mi se taj dio oduzme...ja uglavnom iscekujem da me ti bolovi u ledjima prodju...

Drga Jelo, jesi se napatilauser posted image .Zelim ti da svi bolovi brzo prodju.Jooooj doktoraa,dali ti malu dozuuser posted image user posted image user posted image
Ja danas isla internisti,nemam nikakvih zdr. problema,sve je ok.Ja prizeljkujem da sve krene samo, prije ponedeljka...a dr kazu i ako krene samo,krene....ne vjeruju da ce se samo i zavrsiti...ali eto dali mi vremena do ponedeljka, pa mozda se i prirodno porodim.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25495
18.8.2011 1:01:33   
Anoniman
Animagical nije na esencijalnoj listi u apoteci, ali isto kao sto ga bolnice imaju tako ga imaju i dom zdravlja i ambulante. sa njim je kao sa penicilinom, kad ti dr propise imaju ga u ambulanti i primas ga, ne placas nista ako si osiguran. Tako i clexane isto, ako ti dr napise recept primas ga uredno u ambulanti bez placanja, s tim da ja ne idem u ambulantu vec mi ova donosi kuci. Sutra cu bas pogledati ko proizvodi kad mi dodje da da, jer ona svaki dan donese po jedan pa ne znam sad ko proizvodi.

< Poruku je uredio jelenaT -- 18.8.2011 1:02:38 >

Neposredna veza do poruke: 25496
18.8.2011 1:07:55   
animagical

Animagical nije na esencijalnoj listi u apoteci, ali isto kao sto ga bolnice imaju tako ga imaju i dom zdravlja i ambulante. sa njim je kao sa penicilinom, kad ti dr propise imaju ga u ambulanti i primas ga, ne placas nista ako si osiguran. Tako i clexane isto, ako ti dr napise recept primas ga uredno u ambulanti bez placanja, s tim da ja ne idem u ambulantu vec mi ova donosi kuci. Sutra cu bas pogledati ko proizvodi kad mi dodje da da, jer ona svaki dan donese po jedan pa ne znam sad ko proizvodi.

ma ja isla kod interniste u vojnu i kod reumatologa na dip, primam ga i ja tj dajem sama sebi, i isla u ambulantu svoju da mi pokazu kako ga sebi davati...ne znam za poslije carskog jer je to samo 10-ak doza ali sam pitala i u socijalnom, posto ja to trebam jako dugo, heparinska trudnica jel, i nije bilo sanse da ga dobivam i na koji nacin besplatno... a u aptekama kosta dvije doze oko 36 km...bilo mi preskupo i nabavila na drugi nacin, iz njemacke...kupila tri doze bolnicke-jedna doza-25 dana, znaci nije pojedinacno pakovano vec velika bocica, pa izvucem spricom 0,4 ml i tako se snalazim... ali da je bilo sanse da bude besplatno vala nije

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25497
18.8.2011 1:08:55   
enči80
Draga Jelena ,i u tebi 100 srca kuca što kaže naš narod.user posted image

Zumbule ja bih ipak cenera na skvo da će prva,nešto mi ona sve okolokole hodauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25498
18.8.2011 1:09:53   
Anoniman
Joj kako sam se danas ismijala...danas mi tek otpusnica bila gotova i na njoj pise... dijagnoza kod prijema Graviditas XXIX, Myopia alta...onda ide...Dijagnoza kod otpusta: Graviditas XXIX, Myopia alta... tako ispade da se nisam ni porodila nikako...hahha... a da i napisali mi da sma u opstoj anesteziji se porodila sto ni to nije tacno...ne znam ko im te otpusnice pise majke mi.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 25499
18.8.2011 1:17:18   
animagical
IZVORNA PORUKA: enči80

Draga Jelena ,i u tebi 100 srca kuca što kaže naš narod.user posted image

Zumbule ja bih ipak cenera na skvo da će prva,nešto mi ona sve okolokole hodauser posted image

i ja kazem, ide skvo pa ti...za zumbula ne mogu tacno da odredim...ugl ja zadnjauser posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 25500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1018 1019 [1020] 1021 1022   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1018 1019 [1020] 1021 1022   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pranje guze.
пеперутка16

Da li vaš muž presvlači djetetu odjeću, mislim na pranje guze i mijenjanje pelena?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *