|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1136 1137 [1138] 1139 1140   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
6.9.2011 16:50:40   
Semica

IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: Semica

eheheheh dobar prijedlog...znaci ugasiti mob i sakriti ga u uloske user posted image user posted image user posted image user posted image

Znas sta zene rade, uzmu muzev mobitel i onda ga pred sestrama daju muzu, a svoj medju uloske user posted image

user posted image user posted image user posted image i to je dobra ideja user posted image user posted image user posted image Hih...sto meni to nije palo na pamet...user posted image user posted image user posted image

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 28426
6.9.2011 16:54:40   
Vodolija83
Aaa,Palachinken,ta ti je jos bolja user posted image user posted image user posted image

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 28427
6.9.2011 17:16:37   
sanela.asja
Semice zato ti kazem neki manji neseser za cetkice i kaladonta i stavi na dno kese ,mobitel u uloske punjac nemoj nositi moze ti muz dobaciti u tu kesu stavi sebi kremu za lice i labelo jer su meni s Asjom tako usne popucale..
E moje Sarajke kod vas je drugacije vama daju torbu pa i spavacicu nama u TZ nista jos nam daju one gumene papuce sto zuljaju user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 28428
6.9.2011 17:18:32   
Bebica11
Hajde sanela kod vas barem nema MRS-euser posted image

a kod nas....pravi dever i strah od te bajeuser posted image

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 28429
6.9.2011 17:22:24   
sanela.asja
Hajde sanela kod vas barem nema MRS-e

a kod nas....pravi dever i strah od te baje

Zato ima usiju i buha user posted image user posted image da se malo nasalim ma nigdje nije kako treba kakv drzava takvo i zdravstvo user posted image user posted image nazalost

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 28430
6.9.2011 17:35:28   
animagical
ma o kakvim vi buhama i mrsi pricate, ne prepadajte meuser posted image user posted image user posted image nema veze, lahko je za buhe, samo valja naci zrtvu da kupi onaj sampon u apoteciuser posted image user posted image user posted image ja dosla, evo sad skakucem uz onu novu pjesmu dubioze, predobra jeuser posted image making money, preporucujemuser posted image i bebise svidja, gura koljenimauser posted image odo vas citati

Neposredna veza do poruke: 28431
6.9.2011 18:40:27   
Hannica
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

user posted image Evo....od jutros.

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image masAllah bas je meden.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 28432
6.9.2011 19:14:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hannica

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image masAllah bas je meden.user posted image

presladak je masallah neka je ziv i zdrav puno godina.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 28433
6.9.2011 19:23:13   
bebix

user posted image

MasAllah presladak je, nek je zdrav i sretan puuuuuno godinauser posted image user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 28434
6.9.2011 19:40:12   
animagical
zene, javila se enci...jos je 3u1, ima kontrakcije, u bolnici je, pritisak joj set_a, ima neku upalu...mozda ce na carski, ali jos nista ne zna, kaze ko nasi doktori, nista ne pricaju...user posted image   aBd da joj brzo sve prodje i da se mazi sa svojim bebicama...javicu ako jos sta cujem... i sve vas pozdravlja!

ja evo sva nekakva umorna, lezala, stomak me boli ali nemam kontrakcije, piskim svako dvije minute, ma sva sam...umorna

< Poruku je uredio animagical -- 6.9.2011 19:41:24 >

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 28435
6.9.2011 19:42:07   
sanela.asja
Enci user posted image user posted image user posted image
Animagical odmaraj trebace ti snage user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 28436
6.9.2011 19:42:40   
gerberka
IZVORNA PORUKA: animagical

lahko je za buhe, samo valja naci zrtvu da kupi onaj sampon u apoteciuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ludo luda user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

skvooo, čestitaamooo user posted image user posted image user posted image

enči, sretno user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

Neposredna veza do poruke: 28437
6.9.2011 19:44:21   
animagical
hehe aBd uskoro, i meni a vala i njoj, da se hoce zena vise kutarisati... mislim,ako ce je na carski sta je pate bez veze s kontrakcijama... kaze pritisak joj bio 160/100 a sad 110/100 pa nema smisla...ovo kod nas u drzavi sve vela havle....a po bolnicama narocito

sanela meni kontrakcija danas nigdje ali me krsta i stomak konstantno bole...jel ovo treba ovako?

Neposredna veza do poruke: 28438
6.9.2011 19:51:05   
sanela.asja
sanela meni kontrakcija danas nigdje ali me krsta i stomak konstantno bole...jel ovo treba ovako?

Pa zar nisi citala neke kad imaju kontrakcije bole krste,a neke ispod stomaka,ma ko ce ti znat ovo sve haus sa nasom djecom user posted image user posted image
Ja danas googlam kako pokrenuti trudive kad ono pise da se prije zenama davala voda od kuhanih jaja i da je to pokretalo bolove,fujj ja ne bi mogla nikakouser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 28439
6.9.2011 19:58:05   
animagical
oj Boze...pa da ne znam odakle jaje izadje...mozda bih i popilauser posted image a ovako... uh da izvinite mene opet proljev ubi, stalno moram u wc... joj muke...
Boga ti kako je tebi krenuo prvi porod?

Neposredna veza do poruke: 28440
6.9.2011 20:04:12   
R&T@
Ja sam imala dva poroda, ali ne znam kako pocinju trudoviuser posted image

Kod mene je bilo kao u filmovima: pukne vodenjak, a nigdje bolovauser posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

Neposredna veza do poruke: 28441
6.9.2011 20:05:12   
animagical
IZVORNA PORUKA: tajra

Ja sam imala dva poroda, ali ne znam kako pocinju trudoviuser posted image

Kod mene je bilo kao u filmovima: pukne vodenjak, a nigdje bolovauser posted image

ma ne bih se ni protiv toga bunila-bar bih bila sigurna da je pocelouser posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 28442
6.9.2011 20:07:36   
sanela.asja
oj Boze...pa da ne znam odakle jaje izadje...mozda bih i popila a ovako... uh da izvinite mene opet proljev ubi, stalno moram u wc... joj muke...
Boga ti kako je tebi krenuo prvi porod?

Eto draga skuhaj koje jaje zivili mozemo zajedno da nazdravimo user posted image user posted image user posted image
Ma to nikad necu zaboraviti radila po kuci i odjednom sve me pocelo dole boliti,krsta stomak ma neznam ni ja sama sta uglavnom boli prevrcem se po bracnom nista nemogu nikako da se smirim mm ulazi u kucu jadan prepo se kad je vidjeo kako prenemazem dovuko me do kade istusirala se i na Gak gore bila 4 prsta otvorena probili mi vodenjak i mala izletila u roku od 20-30 minuser posted image ,a rodila sam 15 dana prije termina user posted image i sad bi volila kad ce 29.09user posted image

Neposredna veza do poruke: 28443
6.9.2011 20:10:40   
animagical
ih sanele, sto to ona expresnouser posted image nema kod mene nista od togauser posted image  

Neposredna veza do poruke: 28444
6.9.2011 20:13:25   
sanela.asja
Al je noc prije pukao keks i to kakav user posted image user posted image user posted image user posted image
e necete vjerovat sta pijem otvori mm pivu u limenci i tako mi je zamirisala,pa sam i ja jednu casu sebi nasula tako mi sjeda user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 28445
6.9.2011 20:17:29   
sanela.asja
Evo nasla sam nesto ,mada mi to sve znamo user posted image napametuser posted image
Na televziji, u filmovima, trudna žena se sruši na pod urlajući od bolova:"dolazi beba, rađam!"

Svi oko nje skaču u panici kao da će svake sekunde beba ispasti na pod.

U stvarnosti, stvari ni približno nisu takve: samom porodu prethodi više čimbenika i situacija.

Nitko od nas nije isti pa tako nije ni svaka trudnoća. Ne može se sa sigurnošću tvrditi da će svaka trudnica iskusiti sve, ali prepoznavanje i razumijevanje simptoma i znakova poroda može uvelike vama i vašoj bebi olakšati sam porod.

Znakovi poroda:

OLAKŠANJE: 2-4 tjedna prije poroda plod se spušta u zdjelicu i time mami stvara olakšanje. Pritisak na prsni koš je manji, no sada se očituje na mjehuru i time izaziva potrebu za češćim mokrenjem.
GRČEVI: Česti su grčevi i bolovi u preponama, popraćeni jakim bolovima u križima. Mogu se osjetiti i danima prije poroda.
TEŽINA: Najčešće, prirast težine trudnice usporava se u devetom mjesecu trudnoće. Kako se približava porod, neke trudnice čak izgube na težini.
«GNIJEŽĐENJE»: Neke trudnice osjećaju slabost i vrtoglavice. Nekima se dogodi navala energije koja se očituje nekontroliranom potrebom za čišćenjem i sređivanjem «gnijezda» za dolazak novog člana «plemena».Događa se par dana prije poroda.
PRSNUĆE VODENJAKA: U većini slučajeva prsnuće vodenjaka i curenje plodne vode znači da je porod već počeo.
SLUZAVI «ČEP»: Kako se vrat maternice širi i skraćuje (otvara) i time priprema za porod, sluzavi čep koji se nalazi na vratu maternice i koji je do tada štitio plod od bakterija i infekcija, odvaja se i trudnica primjećuje sluzavi iscjedak ružičaste boje ili prošaran krvnim žilicama. Gubitak sluzavog čepa ne mora nužno značiti da je porod počeo.
ISCJEDAK: Prilikom «otvaranja» (širenja vrata maternice) pucaju kapilare i trudnice mogu primjetiti sluzavi, krvavi iscjedak. Najčešće se u tom slučaju trudovi pojavljuju unutar 24 sata ali niti to, opet, nije 100 posto pouzdano.
BRAXTON HICKSOVE kontrakcije koje ste osjećali i tjednima prije poroda pojačavaju se i sve su bolnije. Porod je blizu.
MICANJE PLODA: Neke trudnice neposredno prije poroda možda više neće osjećati micanje ploda.
Porod nije počeo ako:

Trudovi nisu pravilnog razmaka i ne pojačavaju se.
Bolove osjećate u donjem dijelu trbuha, a ne u križima.
Trudovi prestaju ako promjenite položaj tijela ili ako se bavite nekom aktivnošću.
Vaginalni iscjedak je više smeđe boje nego ružičaste.
Micanje ploda je sve jače kako osjećate trudove (ovo može biti znak da s plodom nešto nije u redu).
Porod je počeo ako:

Trudovi se pojačavaju ako mjenjate položaj tijela ili ako se npr. krećete

Bolovi počinju u križima i šire se prema trbuhu. Mogu biti popraćeni proljevom.
Trudovi su sve češći i bolniji te se javljaju u više-manje pravilnim razmacima.
Vaginalni iscjedak je ružičast ili prošaran krvnim žilicama.
Vodenjak puca, i u 15 posto poroda, otječe plodna voda. Iako otjecanje plodne vode ne znači nužno da je porod počeo, bez plodne vode plod je izložen bakterijama i infekcijama pa stoga obavezno kontaktirajte svog liječnika ili se javite u bolnicu.Ako je plodna vode zelenkaste boje ili neugodnog mirisa znači da se radi o infekciji i plod može biti u opasnosti.
Znak
Kad se očituje?
Što se događa?
Što mama primjećuje?
Što učiniti?
Olakšanje
2-4 tjedna prije poroda
Plod se spušta u zdjelicu
Manji pritisak na prsni koš i trbuh, veći pritisak na mjehur
Čekati još znakova poroda
Gniježđenje
Dan-dva prije poroda
Neobjašnjiva želja za čišćenjem, sređivanjem «gnijezda»
Iznenadna navala energije
Pazite da se ne umarate previše
Iscjedak
Od sata do tjedna prije poroda
Sluzavi čep se odvaja od vrata maternice
Sluzavi iscjedak prošaran krvnim žilicama
Pripremite stvari za bolnicu, odmarajte se i čekajte trudove
Simptomi prehlade
Od sata do tjedna prije poroda
Priridan put čišćenja tijela i pripremanja za bebu
Proljev, mučnina, vrtoglavice ili blagi grčevi
Odmarajte se, pijte dosta tekućine i spremite stvari za bolnicu
Bolovi u leđima
Prije ili za vrijeme poroda
Kontrakcije maternice izazivaju bolove u križima
Bolovi u križima popračeni grčevima ili trudovima
Opustite se, otuširajte ili napravite toplu kupku. Masaža vam može pomoći
Prsnuće vodenjaka
Može se dogoditi bilo kada od početka poroda, do samog čina poroda
Pucanje vodenjaka koji izaziva curenje plodne vode
Kapanje ili naglo izlijevanje plodne vode
Obavijestite svog liječnika o boji, mirisu, količini i vremenu curenja plodne vode
Trudovi
Mogu se pojaviti bilo kada
Maternica se steže i opušta
Blag ili jak pritisak u trbuhu i bol
U konzultaciji s liječnikom odlučite jesu li lažni ili pravi te postupite u skladu s njima

Ako ste u dvojbi (i nakon što ste pročitali gornju listu) te niste sigurni je li porod uistinu počeo, ne ustručavajte se zatražiti stručni savjet svog liječnika. Iako se može desiti da ste «pogriješili» u procjeni, nitko vam neće zamjeriti - nemojte osjećati neugodu. Smatrajte to dobrim treningom za porod. Sretno!

Neposredna veza do poruke: 28446
6.9.2011 20:27:19   
animagical
ih znam ja ovo napamet s rodeuser posted image nego ja pitam za stvarna iskustva... ne radja svako po knjizi...mislim, slabo kome pocne tako tim pravilnim kontrakcijama ili pucanjem vodenjaka...
ovo moje dijete se gura vise nego ikad...pun ga je stomak, bas osjetim da vise nema gdje da stane...a dzabe me gura, ne mogu se ja rasklopitiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 28447
6.9.2011 20:31:02   
sanela.asja
Hahahha i ja znam sve ovo napamet,ma sta ces kad krene krene to ce biti kad se najmanje budes nadalauser posted image A ovo "Sine mi smo spremni" ti je mrak user posted image
Odo ja da gledam seriju i da uspavam ljubav svoju malu koja je bolesna povraca i ima turuuser posted image
Laka vam nocuser posted image

Neposredna veza do poruke: 28448
6.9.2011 20:35:21   
Hannica
Enci sretno.user posted image user posted image user posted image  

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 28449
6.9.2011 20:36:49   
animagical
sanela mazi tu malenu, nisam ni znala da je bolesnauser posted image

hanice, kako tvoja djeca, velika i mala?user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 28450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1136 1137 [1138] 1139 1140   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1136 1137 [1138] 1139 1140   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mlijeko.
Admin

Koje je mlijeko zdravije davati djetetu nakon godinu dana:

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *