|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1152 1153 [1154] 1155 1156   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
9.9.2011 23:18:43   
Vodolija83
Hej Animagical,pa to je pravo krenulo,al nek si ti cevape pojela za pripremu,i ja bih...oni mi jedini daju energije user posted image user posted image user posted image
Ja mislila Bgm ti pravo iz setnje se javila vec dr.
Sretno sutra aBd,pa da cujemo ubrzo lijepe vijesti user posted image
minie ili ti Z user posted image lijepo spavaj,pa se cujemo i vidimo ubrzo user posted image

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 28826
9.9.2011 23:19:46   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Selminja

Sensia presladak krevetac i kutak user posted image user posted image user posted image

Hvala user posted image user posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 28827
9.9.2011 23:22:11   
Vodolija83
Sensiaaa,malo je reci da sam odusevljena kutkom male pisuljice user posted image user posted image user posted image
Pre,pre,predivno user posted image user posted image user posted image
A draga kod vas nije tijesno nimalo,da vidis kako je kod mene...samo se nadam da cu imati prolaz od bar 15 cm izmedju lezaja i user posted image krevetica,al nece ni tako dugo biti,aBd na proljece u svoj renovirani stan nadam se user posted image Moj ce djecarac imati roza zid,jer nam je gazda malo hmmm....

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 28828
9.9.2011 23:24:08   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Vodolija83

Sensiaaa,malo je reci da sam odusevljena kutkom male pisuljice user posted image user posted image user posted image
Pre,pre,predivno user posted image user posted image user posted image
A draga kod vas nije tijesno nimalo,da vidis kako je kod mene...samo se nadam da cu imati prolaz od bar 15 cm izmedju lezaja i user posted image krevetica,al nece ni tako dugo biti,aBd na proljece u svoj renovirani stan nadam se user posted image Moj ce djecarac imati roza zid,jer nam je gazda malo hmmm....

Hvala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
A vjeruj mi nisam ti ja slikala izmedju cega je krevetac, naseg kreveta i plakara, uknap. ne znam kako ce mm dolaziti do svojih stvari ali cemo se snaci user posted image user posted image user posted image user posted image

Puna soba krevca al meni opet drago

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 28829
9.9.2011 23:29:33   
Selminja
Sensia na kraju ćeš krevetac okrenut prema svom krevetu da ti je blize pisulja, i ja sam tako kontala,iako imam više prostora. Šta ima veze, bitno da je funkcionalno i nama lakse.
Vodolijo, sta ima veze sto je zid roza boje, ja se ne opterecavam toliko bojama zidova i krecenjem sobe za bebu, sta ona huda zna, bitno da je mama blizu i sika user posted image Ja vise imam zelju uraditi joj kutak kad malkice poraste, princess zavjese, lutkice, tepih barby i tako user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 28830
9.9.2011 23:32:20   
Vodolija83
Ma odlicno Sensia,vi ste ovo smjestili super,ja cu morati krevetic slikati sa naseg lezaja da bih ga uopste uhvatila...i komodica ce ici pored,a prije toga moram izbaciti svoj kozmeticki stolic iz sobe u koji mi stane puuuno stvari,a nemam ga vise gdje smjestiti,nego ga moram liferovati kod mame u podrum.Al strpicemo se koji mjesec...samo nek sve dobro prodje aBd.
I tapetica je divna,ma sve 5+ user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 28831
9.9.2011 23:40:34   
Sensia
Selminja to si u pravu 100%, najbitnije je da je sika blizu user posted image  a svakako cu ga morati primaknuti nasem krevetu al onda nema nikom uci u sobu, sreca pa je na tockice krevet user posted image user posted image user posted image user posted image

Vodolijo, ma to ce proletiti zacas, taman kad bebi bude malo veca. vjeruj mi mene ne bi iznenadilo da spava s nama na krevetu prvih mjesec dana jer nam je krevet bas velik a mi smo sitni ljudi user posted image user posted image user posted image user posted image
ja navijam za Lavica da i vi uzmete user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 28832
9.9.2011 23:42:46   
animagical
sensia ovo je divnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja se topim gledajuci....aaaaaaa pjavo cujasto coseuser posted image user posted image ma premedeno...

Neposredna veza do poruke: 28833
9.9.2011 23:50:25   
Anoniman
Animagical draga srecnoooo user posted image
Daj mi samo kretki rezime kako je prosla Enci, je li CR ili prirodno, kako su bebice, koliko su teske, kako mama podnosi oporavak itd. Pokusavala sam naci na temi ali nema sanse, znam da si pisala ali nikako da upratim user posted image

Sensia daj slikaj i u cemu ces pisuljicu iznijeti da vidimo, a kutak je bas predivan, iskreno meni najljepsi do sada sto sma vidjela...svaka cast mama na kreativnosti...tako je diskretan, bez puno nekih džidža a prelijepuser posted image

Nisam se javljala i ako sam obecala kad budu brisevi...kod nas je dijagnostikovana MRSA, nazalost. Kod malenog srece blazi oblik u nosu i na kozi, a kod mene tezi oblik na kozi, tako da smo sad u borbi protiv iste.
Ljubimo vasuser posted image

Neposredna veza do poruke: 28834
9.9.2011 23:55:15   
Vodolija83
Selminja,pa upravu si,al eto nekako sam opet htjela da sve bude malo drugacije,al nam je ovaj stan nikakav,pa cu dati sve od sebe da bude lijepo koliko moze.
I kad predjemo u nas stan,a nadam se da hocemo,opet ce nam soba biti relativno mala,al ne kao ovdje,bice opet lakse,kad sve bude po nasem ukusu aBd.user posted image
Hvala Sensia,mislim da ce ipak lavic prevagnuti,ali onaj krem...i krevetic i komodica. user posted image user posted image user posted image I ja i mm smo odusevljeniuser posted image Mislim da cemo ubrzo ici u kupovinu aBd.
A one djevojke iz Adaxa su ljubazne pravo,danas mi ulazimo,a one se smjeskaju,kazu prepoznale smo vas da ste vec dolazili,a mi bili bas davno kad se tek otvorila i to jednom.

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 28835
10.9.2011 0:01:47   
animagical
evo da ukratko-bio joj viskok pritisak, pa cekali prirodno, pa valjda posao porod, a bebice krenule istovremeno glavomuser posted image i zaglavile...pa su na carski zavrsili..kaze da su je svu izrezali, i do straznjice ima ranuuser posted image   hB sad su dobro, bar bebe, enci je jos slabo, jedna beba je u sarajevu a druga je kod nje...i jedna je teska 3100 a druga 3200 bas krupne curice...nek su joj zive i zdrave! 

jelo, kako ti je rana? joj al te to napati....ne daj Boze nikome...
ej i da te pitam, iskusnu zenu...jel de ok je sto ja od pregleda juce curim krvavo? imam ujutru pregled, pa se sve nadam da me ostavi..jer je napisao da se javim u 9...a nesto sam se kao otvorila i beba nisko, pipao je glavicu...ima li kakve sanse da se ovo zavrsi konacno sutra?user posted image dodijalo mi!

Neposredna veza do poruke: 28836
10.9.2011 0:02:30   
Vodolija83
Jelo,bas mi je zao sto je ustanovljena MRSA,al izboricete se vi ! Zelim vam sto brzi oporavak ! I ja se bojim te MRSE strasno...
A sto se tice kutka za  nase Sensie u potpunosti se slazem stobom !

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 28837
10.9.2011 0:09:38   
Anoniman
Bravo za Enci...hrabrica nasa, nek su princezice zive i zdrave user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ... A sto je malena u Sa, nadam se da je sve ok.
Normalno je da sukrvica izlazi posle gin pregleda, a klasicno krvarenje tipa obilnog i nije bas, kako je kod tebe? Ja ti iskreno zelim da se porodis i prije devet sati ujutru, vjerujem da ti je dosadilo, ja sam prvi porod devet dana prije termina, a drugi osam pa sam poludila skroz, a ti prenijela, ali jos malo i eto tebi tvog andjela medenog. Ako krene salji sms, u pripravnosti cu biti :)

Moja rana...hm... tri puta su je morali sjeci i budu li morali jos jednom ja cu poludjeti majke mi mile, ne moze vise pod kozu. Kod mene je kao bas tezak oblik MRSE pa sad se ganjamo sta piti od terapije posto dojim, pa cu izluditi jer jedni kazu ovo, jedni ono i tako u nedogled me zbunjuju. A koliko sam nacula za sve je kriv dr koji me je radio, jer sad koliko je to tacno kazu uposlenici na Jezeru da je on kliconosa i da je vec utvrdjeno.

Neposredna veza do poruke: 28838
10.9.2011 0:14:58   
animagical
ako budes morala piti nesto sto ne ide uz dojenje, mozes odrzati produkciju izdajanjem a malenog hraniti spricom umjesto flasicom, to ono za ne daj Boze, ali bi vam bilo lakse vratiti se dojenju... ma mislim da bi ti i lejla to bolje objasnila...ugl ne brini, bitno da ti ozdravis! vala su te i napatili, i tebe i enci...da se hoce otvoriti kakvo privatno porodiliste...

pa eto nije bas sukrvica, vise kao menstrualna krv izgleda, ali za mene je ok da vise krvarim zbog clexana,valjda...
mm se ziv cudi kako to da dr bebi pipa glavu a da se mali jos ne radjauser posted image ne mogu da mu objasnim nikakouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 28839
10.9.2011 0:42:00   
Sensia
jelo i ostale zene hvala vam puno na komplimentima..... user posted image

Draga Jelo bas te to potrefilo, al stvarno ne znam nijednu zenu koja je isla na carski a kojoj nisu nasli mrsu, pa sta je to sa tim salama i doktorima...ako je vec covjek kliconosa moje skromno znanje mi govorida bi trebao biti na bolovanju i terapiji.....jer poznajem jednog doktora koji je hirurg i kojem su isto nasli mrsu kad su im uzimali briseve i covjek je bio mjesec dana na bolovanju i stavljao neki antibiotik u nos, ponovili mu nalaze i vratili ga na posao.....
Nadam se samo da te ne boli puno user posted image  neko je spominjao plivasept sampon, daja cini mi se al opet sta covjek smije ako je rana nezarasla, hvala Bogu pa je misur Luka bolje, samo nek on doji to ce mu dati snagu.....uh...... ne moze cvojek biti pametan, a kazu fakat da je ima i u vojnoj isto samo sto se manje "prica"

Animagical sad ce to brzo, znam da ti to svi govore ali kad se to desi neces se ni sjetiti koliko si ga zeljno iscekivala, a sta ti ja pricam ja krizam dane kao u vojsci......

< Poruku je uredio Sensia -- 10.9.2011 0:43:24 >

Neposredna veza do poruke: 28840
10.9.2011 0:44:51   
animagical
uh...duzi sada jedan dan nego prije mjesec... ne bih ovo nikome pozeljela

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 28841
10.9.2011 0:45:58   
Sensia
p.s. Cicibanka nam je dobro, sve vas pozdravlja, niko joj nesto puno ne govori a ja se iskreno nadam da ce brzo kuci jer kaze da je vec predosadno user posted image user posted image user posted image user posted image  malo je odskrinuta ali usla je u 9. tako da ce sve biti super ako Bog da
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  stalno pita je li se ko porodio user posted image user posted image user posted image user posted image  i jesu svi dobro sa RR

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 28842
10.9.2011 0:48:48   
Sensia
IZVORNA PORUKA: animagical

uh...duzi sada jedan dan nego prije mjesec... ne bih ovo nikome pozeljela

a vjerujem ti, ali samo pomisli da je sa bebom sve ok i da je zdrava i da si ti ok (s obzirom na obzir i bocanja i terapije i sta sve ne)
Ma ja cu garant biti ista, nestrpljiva, ali kad se sjetim da je sve ok i da smo izgurale najgore bude mi lakse......

Neposredna veza do poruke: 28843
10.9.2011 0:54:44   
animagical
ma da mi je vise izgnjaviti malog smrdu, koliko sam se napatila da ga dobijem, misa mu njegovoguser posted image   sto kaze mm jesam ga pozelio (bebu)...meni sega cuj pozelio ni vidiio ga nijeuser posted image ali razumijem

uzivaj dok ne bude pet do 12 i hehe nemoj ko ja da mislis da ces roditi ranijeuser posted image kasnije jos gori crnjak kad otegneuser posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 28844
10.9.2011 0:58:33   
sporty mamaa
Vecer zene i od mene... Bila sam skoro zaspala, al reko da vidim jel animagical jos u komaduuser posted image user posted image  Joj sjetim te se cesto ovih dana, poceli i meni ljudi dosadivat i zvat s pitanjima jesi li, kad ces vise... user posted image  Ja sve kontam da im kazem, ma termin mi tamo oko nove godine... user posted image  Al kad kazu kad ces, ko ono ti imas namjesteno vrijeme... Al ajd dobro.
Vidim ima jos zena kojima bebe ne daju disatiuser posted image Vodolijo, i mene uvijek pritisce na desno, da mi je skontat s cimeuser posted image  Danas bila na ctg prvi put, mog doktora nije bilo, cekala neku doktoricu 45 minuta u hodniku da bi me samo upitala, boli li te ista, pogledala sekund nalaz i poslala kuci. Ja poludila stvarno za svaku sitnicu moras cekat i molit. Jos se neke dvije poradale, izasle malo na hodnik da vide muzeve, onako zale se, boli, a mene vamo panika hvata. Kontam i mene ovo ceka, kako cu, sta cu...user posted image  Sto je meni ovo trebalouser posted image  A ctg mi je bio tako neugodan, u nekim trenutcima sam htjela ustat i strgnut sve sa sebe, jer je bas bolilo, ono pode se beba nekako meskoljiti, i puhati na desnu stranu i bas se cuje kako se otkucaji naglo povecavaju a mene gusi, ne mogu do zraka. A nigdje nikog, samo me poslije sestra pitala, a imas li trudove, sta ovo ovako skace. Eto morala sam vam se malo izjadatuser posted image user posted image  Ja se ipak nadam da ce mm skupiti hrabrosti i biti sa mnom, rekla sam mu da bi mi to jako znacilo, posebno u psihickom smislu. Hoce li vasi muzevi biti na porodu, jeste li pricale o tome, sta bi vi voljele, mislite li da vam moze pomoci?
P.s. Semice i Sensia, ako sam dobro upratila, prelijepo ste vi to spremile, bebe ima da uzivaju u svome kutkuuser posted image  Kod mene je krevetac isto spreman, sad je trenutno pun druzine od moje djevojcice, plisane igracke u njemu, ne znam gdje da ih sklonimuser posted image
JelenaT a ebemu misa umjesto da uzivate vi se borite s tom Mrsom, ajde nadamo se brzo ce prociuser posted image
Animagical, moram jos ovouser posted image  Onaj tvoj post kako doktor dira glavicu me podsjeti na onaj vic s Mujom u kojem kaze: "Pa ja sam spavao sa zenom sve dok nisam mogao osjetiti glavicu"...user posted image  Bila je cini mi se neka rasprava o sexu u trudnoci, izmedu Njemca, Engleza i Mujeuser posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 28845
10.9.2011 1:09:11   
animagical
sporty i moj je dok nije dr osjetio glavicuuser posted image user posted image user posted image a muzu reci, kad ti mozes roditi moze i on biti tu ako mislis da ti treba...opet ako mislis da ce onesvijestiti, ne vodi ga da te jos i on prepadauser posted image   mm ce ici sa mnom aBd, ali doduse mene jos nije strah, pa mu ne stvaram frku,,, ah kakav moj strah, em prvorotka-pojma nemam, em bi se na glavu nasadila samo da imamo bebu...pa mi nekako svejedno, znam da mora boljeti, ali boljele su me i gore stvari, a sad dobijam bebu

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 28846
10.9.2011 1:18:24   
animagical
laku vam noc od mene i mog stomakauser posted image ako sta bude novo javim vam, ako me kojim slucajem ostave javim jeleni, njen broj jedino imam...ali ne nadam se previse...realno necu torbu ni ponijeti...nisam ja te sreceuser posted image

Neposredna veza do poruke: 28847
10.9.2011 1:26:50   
sunce27
Sretno sutra i neka bebica krene, vidim da sa nestrpljenjem cekas i nemas razloga za strah budi i dalje tako smirena, svaka cast.

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

Neposredna veza do poruke: 28848
10.9.2011 7:48:22   
animagical
hajmo zene budjenje, ima li te kafe?? ne mogu da pristavljam...

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 28849
10.9.2011 7:59:15   
animagical
aaaaaaaaaaa odem na kalendar trudnoce na rr, onaj gdje je unesen moj termin da vidim ima li uopste 41 sedmica...kad tamo-vase dijete ima izmedju jedne i 4 sedmiceuser posted image user posted image user posted image user posted image mozes misliti...user posted image user posted image user posted image odoh susiti kosu...

Neposredna veza do poruke: 28850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1152 1153 [1154] 1155 1156   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1152 1153 [1154] 1155 1156   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame koje imaju malo vecu djecu
Dida79

Da li dajete i koliko dajete novaca vasoj djeci kada krenu vani?

1 km (74%)

2km (13%)

5 km (13%)

Broj svih glasova: 124

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *