Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.5.2011 12:05:49
Bebica11
Ja vam nemam iskustva osim losih(malo crnog humora) al vidim da je svaka trudnoca razlicita. Kada sam izgubila bebu imala sam 22 god, nisam se ni osjecala trudnom osim mucnina, nit me sta bolilo, ni glavobolje ni stucanje ni nadimanje stomaka...NISTA...i na kraju pred 4.mj umrla beba iz cista mira....sve povadim nalaze, sve ok, jednostavno takva sudbina.
A sad evo kontrakcije, hematom, nadimanje,glavobolje, malo manje mucnina nego u prvoj, zgaravica i STUCANJE non stop, kao neke nane , itd itd
Ja mislim da je sve to od trudnoce do trudnoce i
DIJAMANT ja mislim da ces ovaj put lakse proci, eto i trudnoca ti je hB laksa i sve.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.5.2011 13:36:57
mea29
Hej iskusne trudnice imam jedno pitanje vezano za more i suncanje. Planirate li ici na more? Meni godisnji pada kad budem u 24 sedmici pa razmisljam da li da idem? Rodica mi je rekla da treba izbjegavati sunce, zbog fleka, ima li neka od vas iskustva sa tim?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.5.2011 13:43:58
palachinken
Jooooooooooooj moreeeeeee Da mi je samo noge oprat Slobodno ti idi, ali se drži hlada. Bježi sa plaže u kritičnom periodu 12-18h i ne bi trebalo biti problema.
Joooooooj moreeeeeeeeeeeeee
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.5.2011 14:05:50
emma.L
Ovo tenk ću zanemariti - ja ću biti veeeeelikiiii tenjak i baš me briga (ako uopće bude gornjeg dijela za mene igdje). I ja ću isto biti 25. tjedan kad budemo išli. Kupanje ok, ali sunčanje treba izbjegavati, pogotovo pretjerivanje jer bebe nemaju termoregulaciju unutra, to je jedini razlog (nema klime ). Za fleke nisam čula ali s obzirom da sve što može to će me i napasti, eto, i to ću imati na umu. Sombrero, suncobran i faktor 1000. Ali bez mora ne ide .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.5.2011 14:09:50
palachinken
Ja cu sebi izbaciti ležaljku na balkon, nasuti lavor vode i u njega ubaciti morsku so, namazati se maslinovim uljem a ispred ventilatora staviti borovih iglica da malo raspuše. Narezati paradajza i umakati u argetu (ima li šta morskije haha) i naći neku češku radio stanicu za pozadinu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.5.2011 14:14:50
Sensia
IZVORNA PORUKA: palachinken
Ja cu sebi izbaciti ležaljku na balkon, nasuti lavor vode i u njega ubaciti morsku so, namazati se maslinovim uljem a ispred ventilatora staviti borovih iglica da malo raspuše. Narezati paradajza i umakati u argetu (ima li šta morskije haha) i naći neku češku radio stanicu za pozadinu
ma ja sve nesto kontam da ce mi isti scenario zadesiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.5.2011 14:15:30
ziki
IZVORNA PORUKA: palachinken
Meni je muž opremio bakon, postavio zavjese za zaštu od sunca, baenčić za Nemrika spreman, pored pumpe, kupaći kostimi, još da kupimo ležaljku za junora i uživaćemo to nam je do maja iduće godine ako Bog da najbliže moru
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.5.2011 14:20:38
mea29
IZVORNA PORUKA: Sensia
IZVORNA PORUKA: mea29
meni se od pocetka trudnoce ide na more i kupa mi se bas bas...a kad pomislim na kupaci ha ha ha pa ja cu u 24 sedmici biti "mali" tenk
hehehe i ja sam mislila pocetkom jula, ako dr pusti i kaze da je ok, al me strah vrucina .......
mea hoces ti negdje blizu ili?
eto jos razmisljam da li cu ici, pa ako budem isla, iz predostroznositi planiram negdje najblize moguce..a moguce je i da zavrsim na vikendici u plasticnom bazenu sa morskom soli :) sigurnije je a i jeftinije, valja sve za bebi kupiti :(
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.5.2011 14:21:26
palachinken
Kad je rezervisala rodu za 22.7. Ali neka, super su mi ljetna djeca pa onda ljetni rođendani i, kao što doktor kaže, lakše je kad je toplije i nema epidemije virusa.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.5.2011 14:23:49
emma.L
I lakše se izbjegne žutilo . Kad pomislim na tmurne dane krajem oktobra u Sarajevu zlo mi dođe, još uvijek imam traume od vađenja krvi zbog bilirubina. Čak mislim da ovaj put uopće neću tražiti da mi donesu bebu, nego da je vode na sunčanje što više.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.5.2011 14:25:28
mea29
ja bas volim svoj termin, sad me palachinken poremeti sa ovim epidemijama, ali meni se cinilo idelano da rodim u jesen aBd pa tokom zime beba malo ojaca i onda na proljece reli sa kolicima po gradu i more u ljeto kad mama dotjera liniju ha ha ha
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.5.2011 14:29:17
Sensia
ja bas volim svoj termin, sad me palachinken poremeti sa ovim epidemijama, ali meni se cinilo idelano da rodim u jesen aBd pa tokom zime beba malo ojaca i onda na proljece reli sa kolicima po gradu i more u ljeto kad mama dotjera liniju ha ha ha
potpisujem! mislim nije sto nam je termin u 2 dana al eto
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.5.2011 14:40:14
Gucci
Hej iskusne trudnice imam jedno pitanje vezano za more i suncanje. Planirate li ici na more? Meni godisnji pada kad budem u 24 sedmici pa razmisljam da li da idem? Rodica mi je rekla da treba izbjegavati sunce, zbog fleka, ima li neka od vas iskustva sa tim?
Ako je sa trudnocom sve ok onda mozes slobodno ici na more... Ja sam pitala svog doktora mogu li ici, covjek se odusevio kaze sto ne bi mogla to je super i za mene i za bebu... iznenadila sam se kad mi je rekao da je njegova zena isla na more u 9 mjesecu A pitala sam ga i za suncanje, kaze covjek da se mogu i suncati samo da stavim nesto preko stomaka ali naravno ne treba pretjerivati s tim, jer jako sunce je stetno za svakog covjeka pa tako i za trudnicu... Sad sam bas opustena sto se tice odlaska na more, ove nase babske price su me udavile kako trudnica ne smije na more, kako ne smije plivati, suncati se bla bla bla
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.5.2011 14:44:23
palachinken
Ma svaki termin je najbolji termin, samo nek nama stignu žive i zdrave. Ja se baš ne usuđujem u devetom na more, nije mi muž ginekolog haha ali kazu otvorit će se aqua park u vitezu krajem juna, pa cu tu da se nasučem u kakav plićak i guštam (sve dok ne dodje green peace i vrati me u more hahaah)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.5.2011 14:46:55
animagical
gdje ste zene ja sinoc zaspala u 9 danas se ishodala, isla podici nalaze... ne svidjaju mi se bas... al hajd, izdrzo je mujo i gore pitala na jezeru za ogtt, moram doci u utorak u pola 7 ujutru ooo majko moja...
za to more ja cu vala pitati divanovica, a i masica, pa ako me koji pusti bar na produzeni vikend odoh da jedem, nisam nista jela od juce...i smrsala sam kilu ebo ga njegova dijeta, pa ce da me ruzi sto sam smrsala...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.5.2011 14:53:00
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Gucci
Ako je sa trudnocom sve ok onda mozes slobodno ici na more... Ja sam pitala svog doktora mogu li ici, covjek se odusevio kaze sto ne bi mogla to je super i za mene i za bebu... iznenadila sam se kad mi je rekao da je njegova zena isla na more u 9 mjesecu A pitala sam ga i za suncanje, kaze covjek da se mogu i suncati samo da stavim nesto preko stomaka ali naravno ne treba pretjerivati s tim, jer jako sunce je stetno za svakog covjeka pa tako i za trudnicu... Sad sam bas opustena sto se tice odlaska na more, ove nase babske price su me udavile kako trudnica ne smije na more, kako ne smije plivati, suncati se bla bla bla
Može biti da na moru trudnica ne smije ni živjeti
Ako je trudnoća uredna bolje je na moru nego u bazenu. Ja sam prvu čuvala pa nisam nikud mrdala, a u drugoj sam u 6. mjesecu trudnoće išla u Tursku.