Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
nisam ljuta al nerevozna i depresivna ovih dana itekako...ne znam sto i od cega al dovoljna je sitnica da me onako raspali..pa se onda za minutu pitam, a sta mi bi? Selma kakve sobice si to gledala?
Gift meni su benkice dugih rukava bile spas vjeruj još se mije grijemo na Termo peć i klimu (zajedno ) ali opet kad pođeš negdje trebju ti benkice bez rukava jer nemožeš direkt majcu ili gegice jer kako se beba nosa tako se i izvuče majčica pa budu gola leđa..................Možda da uzimaš i ovih i onih i bolje je da budu malo veće nego da ide ono knap jer onda se rasteže oko vratića .............
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 13.6.2011 1:05:16 >
kazem ja pitaj iskusnu mamu a i skontas po sebi, ako nosit ti dvoje duge rukave onda trebaju i bebi jel...a poneki bodi bez rukava ili kratkih ja uzela da mi sluzi kao kod mene potkosulja...dzaba meni rukavi, ja stvarno evo trenutno osjecam potrebu za potkosuljom... a brojeve sam uzela 56, 62 i poneki 68... po sestrinoj bebi vidjela sam da one gegice iz jednog dijela, sa stopicama nisu bas isplative, za koji dan zategnu stopalo...pa sam uzela bez stopala te iz jednog dijela, a one kao trenerkice poneku i sa stopalima..jesam fulila??
nisam ljuta al nerevozna i depresivna ovih dana itekako...ne znam sto i od cega al dovoljna je sitnica da me onako raspali..pa se onda za minutu pitam, a sta mi bi? Selma kakve sobice si to gledala?
Nego žene zna li ko kako izgleda "ubodna sijalica" kupila sam lampu a nisam gledala kakva sijalica ide ,kad nije mogla ni jedna ,onda to kao spomenem mužu,kad će ti on ne može ovdje sijalica sa navojem (grlom) već treba ubodna (što se ne zavrće) i ne znam gdje da tražim??
A i ako ko zna gdje se mogu kupiti oni stickeri (sličice za zid ) ?? I kako se kreću cijene toga ?
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 13.6.2011 1:15:42 >
joj jesam ja bez mozga, popila prental prije jedno dva sata i sad trebam Gynipral, a kako mi obadvije bocice stoje jedna pored druge ja mahinalno uzmem i opet popijem prenatal? jesam otisla..ccccc
kazem ja pitaj iskusnu mamu a i skontas po sebi, ako nosit ti dvoje duge rukave onda trebaju i bebi jel...a poneki bodi bez rukava ili kratkih ja uzela da mi sluzi kao kod mene potkosulja...dzaba meni rukavi, ja stvarno evo trenutno osjecam potrebu za potkosuljom... a brojeve sam uzela 56, 62 i poneki 68... po sestrinoj bebi vidjela sam da one gegice iz jednog dijela, sa stopicama nisu bas isplative, za koji dan zategnu stopalo...pa sam uzela bez stopala te iz jednog dijela, a one kao trenerkice poneku i sa stopalima..jesam fulila??
One sa stopicama su stvarno dobre jer bebi se ne zavrnu dok spava pa ne budu goli zglobovi,ali baš kao što kažeš brzo prerastu ,pa je bolje uzeti malo veće,bolje da "landara" nego da kad se beba protegne ono spadnu do pola pelene ..........A ja sam isto ponekad sjekla te stopice kad preraste pa mu preko oblačila čarapice ,jer je bilo šteta ih baciti a ne traju ni mjesec ipo u komadu,(dječica rastu najviše i nabrže u prvoj godini ) ............ Ma samo ne treba pretjerivati..........
gift tebi vitamina ne fali a ubodna sijalica ti izgleda isto samo umjesto onog sto ide u grlo ima ko dva siljka koja bikvalno ubodes....ne znam kakvih radnji ima kod vas,ali ovdje to ima u onim za kucu i vrt tipa penny ili obi... ono gdje imas i farbe, alate, svasta za bastu...one glupe muske radnje samo procitaj na lami pise ogranicenje, da ne kupis sijalicu s previse wati pa pregoris lampu...ja tako prejakim sijalicama istopila zice na plafonjeri
Animagical sad bi te izljubila da si mi bliže sutra maksuz odoh hodati po muškim radnjam da nađem i to čudo ....
Gift i ja se gubim sa ovim svojim lijekovima,više ne znam šta i u koliko pijem,alarm mi zvoni u 3h ujutro pa u 6h pa u 8 a ja samo gutam pa ponekad i zaboravim da sam popila jer sve ide u krug : Ampicilin 4X1,PTU 3X2, Pregnavit 1x1 ,Tothema ampule 2x1 ma za pobudaliti...............
ja sam u pocetku morala sebi pisat sta kad pijem jer neke na 4 neke na 6 sati pa hajd ti to uprati i meni mob zvoni po cijelu noc..al najgore mi je bilo kad sam tek sve pokupoval u apoteci i izvalila na sto ko kakav narkoman, i jos mi mm kaze de da ti kupim onu kutijicu sa pregradicama za lijekove, kad ga nisam zadavila (njegov tata, srcani bolesnik to ima jer pije ako puno lijekova)..
Joj Animagical ja zaboravila na tebe oki-doki neću se žaliti....A odoh vam ja spavati,valja ujutro ustati, muž mi prva smjena,a malac se ako navijen probudi u isto vrijeme kad i on (pa ga isprati) pa onda podigne roletne i kaže : Ajde mama evo došao dan" pa onda ja bi meka malo,daj mi crtani i neda mi spavati ............
joj nemojte mi o lijekovima, ja sam dugogodisnji konzument da ne kazem narkic neka ih Bog mu dao ko ih izmisli
ma znam sve mi ovdje kuburimo s njima na ova ili onaj nacin.. nego ja se sad zadevera, kontala kupit jedno 5-6 bodija dugih rukava 56 i 62 i ono kao gegice bez rukava, a sad vidim treba jos svasta..
Nije da te plašim,ali stvarno puno ti sitnica treba,meni je drugo (kao što već znate ) ali sam potrošila namanje jednu platu na sve sitnice koje trebaju .........
Od posteljine,odjeće,kozmetike (za mene i bebu), podloga za presvlačenje,čaršafa za krevetić,pamučni pelena,Pampersa, pribora za bebinu higenu auuuu pravo je to duggggg spisak bar kod mene .........
ej gift ja imam kutijicu za lijekove, a usput mi je i privjesak za kljuceve, posudim ti dok rodis joj suti sve dok ih pijes samo u trudnoci, niej to nista..a vala ne fali ni inace, evo ja se kljukam svim i svacim pa sam prava i vesela sad, da ne pretjerujem da kazem i zdrava selma, razguli...ja mogu jos, mene nema ko buditi ujutru
ej gift ja imam kutijicu za lijekove, a usput mi je i privjesak za kljuceve, posudim ti dok rodis joj suti sve dok ih pijes samo u trudnoci, niej to nista..a vala ne fali ni inace, evo ja se kljukam svim i svacim pa sam prava i vesela sad, da ne pretjerujem da kazem i zdrava selma, razguli...ja mogu jos, mene nema ko buditi ujutru
tako je
ja kupila i te kremice bademovu i pavloderm i ona cuda za kupanje becutan, nek stoji ne jede mi hljeba... s odjecom moram se jos prebrati kad budem prala ali mislim a imam sve...e moram jos sebi kamion ulozaka, to mi mm nece znati kupovati... znate vi da je meni dr na prosloj kontroli rekao-i citiram ga sad-strpi se jos samo 7 sedmica ja tada bila tacno 27 punih...znaci on bi mene do 34 i hajd cao
joj nemojte mi o lijekovima, ja sam dugogodisnji konzument da ne kazem narkic neka ih Bog mu dao ko ih izmisli
ma znam sve mi ovdje kuburimo s njima na ova ili onaj nacin.. nego ja se sad zadevera, kontala kupit jedno 5-6 bodija dugih rukava 56 i 62 i ono kao gegice bez rukava, a sad vidim treba jos svasta..
Nije da te plašim,ali stvarno puno ti sitnica treba,meni je drugo (kao što već znate ) ali sam potrošila namanje jednu platu na sve sitnice koje trebaju .........
Od posteljine,odjeće,kozmetike (za mene i bebu), podloga za presvlačenje,čaršafa za krevetić,pamučni pelena,Pampersa, pribora za bebinu higenu auuuu pravo je to duggggg spisak bar kod mene .........
ma mislila sam na odjecu samo da treba svasta os pored onog sto sam ja kontala, a za ovo drugo sam znala da treba..
ja kupila i te kremice bademovu i pavloderm i ona cuda za kupanje becutan, nek stoji ne jede mi hljeba... s odjecom moram se jos prebrati kad budem prala ali mislim a imam sve...e moram jos sebi kamion ulozaka, to mi mm nece znati kupovati... znate vi da je meni dr na prosloj kontroli rekao-i citiram ga sad-strpi se jos samo 7 sedmica ja tada bila tacno 27 punih...znaci on bi mene do 34 i hajd cao
izvini nisam upratila a sto to?
pardon i gegice!!! a ja se jos ne mogu da naviknem da me stvarno udara, da mogu ja bi skakala od srece kad pocne, jedva cekam da vidim i te nogice i guzu, kad ce to?
izvini nisam upratila a sto to?
ma tad me skida sa svih lijekova pa i aspirina pa izgleda da me ne bi stavljao na heparin on bi mene da ja rodim doduse rodjena sestra mi je rodila cim je prestala s ginipralom, pa me ne bi ni cudilo...a da ti pravo kazem s ovim antifosfolipidnim vala mi se i ne ostaje prekomjerno dugo trudno...nek se on radi da sam ja mirna...ovako samo mislim da ne bude kakav ugrusak, trece tromj, je najopasnije...jos bez aspirina ne znam..ne bi se ni bunila vala...a drzavni dr me planira na heparin staviti (boce) i poroditi na carski ps ovo guranje je pocelo..pa ne znam ima mozda sedmica-kako je prebacio 1kg
< Poruku je uredio animagical -- 13.6.2011 1:55:35 >
ma nista bona, kad se smijem ja smij se i ti pa ne cekam da me kolju nego da mi se rodi dijete ljubi ga mama vala nek mi rade sta hoce samo da ovaj vrtirep rodi da ga gnjavimo mm i ja smo totalno zaljubljeni u bebu...mislim kad se rodi pa prducne da cemo svima pricati i odusevljavati se