Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.7.2011 13:46:02
mala86
sorry trudnice sto ulijecem-vezano za ovaj dvd mlijecna staza
ja ne znam jel on vama skroz stane ili samo negdje bude prekid tona
kod mene se na par mjesta desavalo to od prvog gledanja (njihova greska)ima slike ali nema tona,al to kratko traje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.7.2011 13:49:07
drznica
Sinoc mi rece prijatelj da mu je zena rodila, aliu prije vremena u 36.sedmici. Nisu jos pluca razvijena, beba u inkubatoru. Ona se tesko oporavlja, morala je na CR jer je u prvoj trudnoci dobila secer Bas mi je zao, bila je super trudnica ko leptiric i eto dobila kontrakcije, u bolnicu otvorena i odmah CR. Nadam se da ce brzo ozdraviti. Kaze bas teazk ce biti oporavak nakon CR. Ja se nadam da cu prirodno aBd da nece bit potrebe za CR.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.7.2011 13:52:13
drznica
Sad sam zvala da vidim kako je...kaze prima i danas infuziju, izgubila dosta krvi, ali sutra bi vec mogla na poluintezivnu i sljedece sedmice kuci...a beba je u inkubatoru malo teze dise. Lutka draga!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.7.2011 13:54:26
Anoniman
Drznice bas mi je zao... mene je toga najvise strah posto je meni kasnije ovulacija bila da me prije vremena ne porode, bez obzira sto doktori kazu da kao sto vide na uz sve je razvijeno ne volim ove zakazane termine za CR ili vaginalni porod.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.7.2011 13:56:32
Anoniman
Semice prije dvije sedmice sam bila 2,5-3 prsta otvorena posle toga me nisu ni cackali dole, a iskreno koja mi i korist otvorenost kad moram na CR . Sa Anom sam posle 36 sati bolova na tri minuta bila otvorena samo prst i po i odvedu me u salu na indukciju, a sad bez icega ja se skolski otvaram.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.7.2011 13:56:49
drznica
Jelena, ne znam sta bih ti rekla...oduipri se heheh. Sala naravno...nadam se da ces ti to onako na vrijeme kako treba...i aBd jos jedno slatko malo frckavo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.7.2011 13:58:15
Anoniman
IZVORNA PORUKA: drznica
Sad sam zvala da vidim kako je...kaze prima i danas infuziju, izgubila dosta krvi, ali sutra bi vec mogla na poluintezivnu i sljedece sedmice kuci...a beba je u inkubatoru malo teze dise. Lutka draga!
zao mi je drznice sto se tice CR svaka osoba je drugacija i svako drugacije to podnosi.Bit ce beba dobro abd ja sam svog rodila u 35 sedm bio 4 dana u inkb. i kuci sam ....brzo izasla..... nemoj se sekirati ....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.7.2011 13:58:36
Semica
a jojjjj Jelo ja zab da ti moras na CR ...hajde no sikiriki...eno Selma nam je to prosla pa je superiska...nisi ni prva ni poslednja...samo optimisticno...sjeti se sta ide poslije toga-puno mazenja...ljubljenja...grljenjaa sa bebicom...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.7.2011 14:04:09
drznica
Ma naravno 100 zena, 100 razlicitih poroda...prije 10 dana kod istog dr.porodila mi se prijateljica isto na CR...ona ko leptiric. Nema nikakvih problema, niti je nesto boli. tako da je sve to individualno. Ima li kakvih novosti od Anice??? Kako je ona?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.7.2011 14:09:06
Semica
joj...neki dan kupila jogurt u BINGU koji je bio pokvaren iako mu je rok dobar...usmrdio se...i ne htjednem vratit-da se ne maltretiram dzabe oko toga...kad mm sinoc uzeo onaj paladinov budjavi sir-on to jako mnogo voli...kad i on se usmrdio...fuj...odem maloprije da zamijenim i dadne mi isto tako usmrdjeli...i uvjerava me da takav treba biti jer to je-budjavi sir...nisam se htjela prepirat...reko hajd doci ce vam mm kad zavrsi sa poslom jer je i ovaj pokvaren..i odem...ccccccc...bem im njihove frizidere...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.7.2011 14:34:55
zumbulcica
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Zumbule koji te dr tako isprepadao...meni je identicno tako jedan na Gak-u rekao sa Anom, ja dva dana preplakala, a cetvrti dat od toga se porodila i sve ok bilo i beba nije bila sitna.
Pozdrav drage zene.Jelo,isprepadao me doktor u domu zdravlja na vojnickom,nisam mogla doci sebi.Cim je MM doso s posla odemo privatno,drugom doktoru i on me jos vise ubije u pojam,kaze beba odgovara po dimenzijama za 33 sedmice,a ja vec u 37. nidje veze,pregledao me za 30sekundi,uzeo 70km,ubio u pojam....zakazala sam kod moje doktorice pregled u utorak...Moj Zakljucak:drzi se jednog doktora,eventualno dva ...kad krenes da lutas i ides kod svakog,a svaki od njih drugacije mjeri,haos. Javi sta su tebi rekli,ko ono tebe vodi?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.7.2011 14:46:38
animagical
zumbule nas, kakve su ti mjere bebe bile kod tog privatnika? tog sto ti je rekao da je beba za 33 sedmice...ne brini draga, bitno da je beba zdrava, zrela, a debljanje je lako postici
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.7.2011 15:23:17
Anoniman
Hannice , sta bi jesil isla sa nal. doktoru sta ti je dao rekao jel se javljala ??? Trudnace izvinite sto vam vako ponekad "ulecem " nadam se da nesmetam Al zanima me kako je Hanicina mama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.7.2011 16:03:12
pahuljica_25
Selmaaaa čestitke na malenoj princezi,neka je sve prošlo s hajrom.... A sad skontah da smo Sensia, Gift i ja tu negdje sa trudnoćom bar mi se tako čini....Meni je termin aBd 08.11. a vama malo ranije zar ne?Izgleda da ćemo mi zajedno odbrojavati aBd heheehh....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.7.2011 16:05:52
Anoniman
IZVORNA PORUKA: animagical
felix, hajd ti idi uradi test nesto mi se puno motas oko trudnica salim se, a vala i mogla bi opet u trudnice, bas je fino
pa i sto bi tebe nema vidi ti masallah pred kraj trudnoce Ma jok ja draga ocekujem svaki dan tiba boli samo sto me ne posjeti ..... Nisam nesto bila aktivna da ti budem iskrena ovi dana mm po terenu previse ima posla oabaveza ovaj mjes. i sledeci tako da je ne moguce ista
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.7.2011 16:11:51
Gift
IZVORNA PORUKA: pahuljica_25
Selmaaaa čestitke na malenoj princezi,neka je sve prošlo s hajrom.... A sad skontah da smo Sensia, Gift i ja tu negdje sa trudnoćom bar mi se tako čini....Meni je termin aBd 08.11. a vama malo ranije zar ne?Izgleda da ćemo mi zajedno odbrojavati aBd heheehh....
blizu smo pahuljice a nikad se ne zna kojim cemo redom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.7.2011 16:46:58
zumbulcica
IZVORNA PORUKA: animagical
zumbule nas, kakve su ti mjere bebe bile kod tog privatnika? tog sto ti je rekao da je beba za 33 sedmice...ne brini draga, bitno da je beba zdrava, zrela, a debljanje je lako postici
bpd 86 femur 66, a kod moje doktorice prosle sedmice bpd bio 89,5 a femur 72...ispade beba mi se smanjila ,sto je prosto nemoguce...eto ti ludih doktora