|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Moja beba ima proljev
26.2.2011 12:21:23   
mamin cvjetić
JUtros stolica normalna i nakon skoro dvije sedmice ponovo je žuta a ne zalena

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

(odgovor članu mamin cvjetić)
Neposredna veza do poruke: 351
11.4.2011 8:45:38   
amy09
treba nam velika pomoc naime prije 2 dana moja curica od 2 godine je povracala neznam zasto ni kako i to bas obilno,nakon sto je to stalo,pojavila sma temperatura....oblozi i te muke.zatim smo i temperaturu ublazuli,i juce vidim 2 do 3 stolice proljeva ne bas da se covjek pretjerano zabrine,do jutros suzasss zivii jutrosss svu sam je morala skinut da je operem mogu reci u nenormalnim kolicinama...neznam vise sta da radim..osim dok da odem...sta da joj dam da jede ona je zivahna sto mi je i super i to me tjesi da nije tako ona losa...ukljucila sam joj evo od jutrso enterofuril...sta joss...vec jedom smo isli zbog proljeva dali su nam jos nesto ali nemogu vise da se sjetim ...ko kad nema sta nam ne ukljuce....sta bi vi ....dokad da je pratim...sta da joj dam da jede...vidim da je po mom nekako stomak prehladila dobro,..dala sam joj petit keks hvala bogu pa ga voli,sta jos....bas sam zabrinutaa user posted image user posted image

(odgovor članu mamin cvjetić)
Neposredna veza do poruke: 352
11.4.2011 8:57:54   
Mya_81 RR
Amy, daj joj da jede rižu, pogotovo onu sluz. Čaj od šipka je takodjer dobar. Ne znam kako na nju djeluje banana, nama i ona pomaže. Uglavnom, dijetalna ishrana, recimo kuhana piletina, krompir, mrkva. Ne daji ništa slatko i mliječno.

A ako ima baš česte te proljevaste stolice daji joj da pije da ne dehidrira. Imaš u apoteci onaj pripravak ili ORS napitak od HIPP-a, to se daje po kašikicu svakih cca. 15-tak minuta da se nadomjeste elektroliti.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu amy09)
Neposredna veza do poruke: 353
11.4.2011 9:02:47   
bebacha
nama uvijek upali pecena jabuka pomjesana s bananom

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 354
11.4.2011 9:03:35   
Mya_81 RR

IZVORNA PORUKA: bebacha

Eh, da, i ovo je odličan recept!

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 355
11.4.2011 9:08:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: amy09

vec jedom smo isli zbog proljeva dali su nam jos nesto ali nemogu vise da se sjetim ...ko kad nema sta nam ne ukljuce....sta bi vi ....

sigurno prolife ampule, nama uvijek pomažu a za ishranu drži se ovoga što ti je Mya napisala.
user posted image

(odgovor članu amy09)
  Neposredna veza do poruke: 356
11.4.2011 9:11:03   
R&T@
Petit keks nije dobar jer sadrzi puter...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 357
11.4.2011 9:14:31   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Amy, daj joj da jede rižu, pogotovo onu sluz. Čaj od šipka je takodjer dobar. Ne znam kako na nju djeluje banana, nama i ona pomaže. Uglavnom, dijetalna ishrana, recimo kuhana piletina, krompir, mrkva. Ne daji ništa slatko i mliječno.

A ako ima baš česte te proljevaste stolice daji joj da pije da ne dehidrira. Imaš u apoteci onaj pripravak ili ORS napitak od HIPP-a, to se daje po kašikicu svakih cca. 15-tak minuta da se nadomjeste elektroliti.

ovo sto ti je mya napisala i nama pomogne a i dr je meni isto rekla.a vidim pises enterofuril si joj dala, za bebe je bolji linex, a za potporu prolife kao sto ti je breskva napisala.

banana bi samo trebala da bude zdrava bez smedjih fleka ionda je super za pupu.
a ako hoce mlijeko a pije obicno daj joj lagano jutro sa 9o% manje laktoze ili ako pije ad onda novalac za proljev.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 358
11.4.2011 9:15:13   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

IZVORNA PORUKA: bebacha

Eh, da, i ovo je odličan recept!

ovo je i super ukusno, barem meni.

Neposredna veza do poruke: 359
11.4.2011 9:17:57   
DM
Dvopek, riža iskuhana do sluzi zajedno sa mrkvom(mrkva da malo bolji okus riži pa je hoće jesti-bar kod mojih to upali)!
Čokolada za kuhanje, čaj od kore nara, linex je isto dobar za obnovu crijevne flore........

Nama je zadnji put enterofuril samo produžio prolivuser posted image -čim mu ga dam da popije, za 10-15 min-ponovo stolica-ni meni nije bilo jasno!

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 360
11.4.2011 9:38:10   
amy09
ok super hvala vam imam mislim jos jednu dvije bocice prolifa...a pa cu joj dati samo sam kutiju bacila zna li neko ja mislim da mi cijelu bocicu popije ujutru prije jela ....ali dat cu joj sad samo 2 keksa je popila...ali me sad zbunjuje evo vidim malo malo se zarumeni nevjerovatno ima temperaturu pa nakon 15 min tema...ovo je cudno pravo ko da se neko igra samnom ima je nema...jojjj boze moj kontam i paracetamol onaj od jagode joj dat ojj tolko ljekova...a nisata jela nijeee....

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 361
11.4.2011 9:41:08   
amy09
smijem li joj dati kuhano jajee to bas voli...onako samoo

(odgovor članu amy09)
Neposredna veza do poruke: 362
11.4.2011 9:44:49   
Malenaoduvijek

niposto

(odgovor članu amy09)
Neposredna veza do poruke: 363
11.4.2011 9:46:34   
Malenaoduvijek

ok super hvala vam imam mislim jos jednu dvije bocice prolifa...a pa cu joj dati samo sam kutiju bacila zna li neko ja mislim da mi cijelu bocicu popije ujutru prije jela ....ali dat cu joj sad samo 2 keksa je popila...ali me sad zbunjuje evo vidim malo malo se zarumeni nevjerovatno ima temperaturu pa nakon 15 min tema...ovo je cudno pravo ko da se neko igra samnom ima je nema...jojjj boze moj kontam i paracetamol onaj od jagode joj dat ojj tolko ljekova...a nisata jela nijeee....

a  ako ti to potraje duze od tri dana ja bih je odvela doktoru.
pazi samo da ti ne dehidrira to je jako vazno, ovaj hipp ors ti je najbolji nadomjestak tecnosti, a ima i sluzi u sebi i mrkvice.

(odgovor članu amy09)
Neposredna veza do poruke: 364
11.4.2011 9:47:05   
bananica
dadni joj malo cole da pije, ona uspjesno zaustavlja proljev
neka gricka stapice, kuhani krompir, kuhanu rizu
sokove nemoj davati, niti voce
prolife je dobar za regulaciju crijevne flore

(odgovor članu amy09)
Neposredna veza do poruke: 365
11.4.2011 9:48:55   
bananica

nemoj, bolje da ne jede nista, samo ces produziti proljev svakim unosenjem pogresne hrane

(odgovor članu amy09)
Neposredna veza do poruke: 366
11.4.2011 10:31:55   
amy09
ok zene moe dragee hvala vam punooo pokusat cemo sve to evo danas pusaa

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 367
12.4.2011 9:01:53   
DM
Amy kako je maleno?

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu amy09)
Neposredna veza do poruke: 368
12.4.2011 15:16:08   
amy09

IZVORNA PORUKA: doublemum

Amy kako je maleno?

sto bi rekli da kucnem u drvo masalla..bolja je skroz hvala bogu bas imam osjecaj da mi je onaj hipov sok stal li je mrkva i rizina sluz punoo pomogla...danas je imala tacnije od jutros samo jednu staolicuu i to dosta rijedzu...ali kako je bilo suoper je...hvala doublemum na pitanju :-**

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 369
13.4.2011 10:26:56   
amy09
opet nismo dobre evo 3 dan sta god pojede odma obilna stolica naravno proljev i to jako smrdi....i cujem stomak joj radi,bojim se da nije stomak pokvarila...evo planiramo dokroru....ali sta mislite da joj ukljuvim linex i enterofuril 3 puta po 1,i jos sam joj dala onaj rastvor oros 65 mislim tako nesto da joj dasm po kasicicu do 2 na 5 min...a od jela samo rizu i neznam sta vise..vidim da joj se hrana gadiiuser posted image user posted image

(odgovor članu amy09)
Neposredna veza do poruke: 370
13.4.2011 11:08:13   
hanabanana
Koliko je dijete?

(odgovor članu amy09)
Neposredna veza do poruke: 371
13.4.2011 11:10:41   
amy09

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Koliko je dijete?

2 god i mjesec

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 372
13.4.2011 13:04:16   
Malenaoduvijek

opet nismo dobre evo 3 dan sta god pojede odma obilna stolica naravno proljev i to jako smrdi....i cujem stomak joj radi,bojim se da nije stomak pokvarila...evo planiramo dokroru....ali sta mislite da joj ukljuvim linex i enterofuril 3 puta po 1,i jos sam joj dala onaj rastvor oros 65 mislim tako nesto da joj dasm po kasicicu do 2 na 5 min...a od jela samo rizu i neznam sta vise..vidim da joj se hrana gadiiuser posted image user posted image

ako ces je voditi danas dr nemoj joj nista ukljucivati.a ne bi bilo lose da uzmes uzorak stolice da ti urade analizu.

a gore smo ti pisale sta joj sve mozes dati.
banana, pecena jabuka, caj od sipka ....

(odgovor članu amy09)
Neposredna veza do poruke: 373
13.4.2011 13:09:08   
cicimici
amy, mi smo imali isti problem i mom malom je 2 god.jedan dan je povračao cijeli dan,a sutradan je imao proljev,nije htio ništa jesti,zvala sam pedijatra on mi kaže da je neki virus zavladao i da mu dam linex 3x1,ali i pored linexa to je trajalo 5 dana

Ne mogu vam dati recept za uspjeh,ali vam mogu reći formulu za neuspjeh : NASTOJTE SVAKOM UGODITI

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 374
13.4.2011 15:15:35   
amy09

IZVORNA PORUKA: cicimici

amy, mi smo imali isti problem i mom malom je 2 god.jedan dan je povračao cijeli dan,a sutradan je imao proljev,nije htio ništa jesti,zvala sam pedijatra on mi kaže da je neki virus zavladao i da mu dam linex 3x1,ali i pored linexa to je trajalo 5 dana

i meni je cura povracala pa pola dana mirna pa proljev i to jako obilan,i sad prducka to je haus....nikad ovo nisam ovako culaod ni osjetila da ti pravo kazem pravo se cuje...sta god joj napravim rizu bilo sta tjera je na povracanje,a i da je vodim dok,bezveze cu je istraumirat jel mi toliku scenu napravi,kontam ja sama da odem doktoru kazem sta je i da vidim sta cemo i kako cemo dalje

(odgovor članu cicimici)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *