|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Stolica u trudnoći :(
13.5.2010 19:18:37   
nemo
e ovako, ja sam prije trudnoce imala problema sa stolicom, pa i sada samo sto je sad gore, jer se ne valja naprezati. ja pijem sumeci magnezij i donat, to ne djeluje. skontala sam da su zato grozdjice na taste dobre, sok od kruske isto na taste, sljive koje pokiselite noc prije i ujutro pojedete i popijete tu vodu, a u zadnje vrijeme kad sve zakaze popijem dobro zasladjen nes, inace ne pijem kafu, mozda meni zato djeluje. e cure da ne bude zabune ne koristim ovo sve skupa user posted image , dobro hajde sad bas kad zakaze onda sve jedem user posted image . cak sam pila portalak po preporuci ginekologa, ali kod mene nije imao efekta user posted image . sretno i nadam se da ce nesto upaliti.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Stolica u trudnoći :(
15.5.2010 20:43:04   
vila_7
Evo, meni je pomogao jedno jutro Donat Mg , ali sam ga popila natašte 0,2 l - tako i piše na njemu. Jutros sam ga opet popila tako,ali nije bilo stolice, tako da je uz Donat,još sljedeći korak uzeti šljive,jer me inace samo 2 protjeraju odmah.

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu nemo)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Stolica u trudnoći :(
15.5.2010 21:10:53   
lillyy85
Ja ne mogu ništa bez  bar tanjira supe dnevno user posted image ,a kad ništa ne pali-popijem frape od banana i gotovo-riješena stvar user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Stolica u trudnoći :(
13.6.2010 14:41:12   
Rimljankaa
Uh drage moje, sve nekakvi sitni problemcici..

ja inace kad sam kod svoje kuce nemam problema sa stolicom,pa cak ni sad u trudnoci. Hvala dragom Bogu!

Ali,inace,i prije trudnoce,ako promjenim sredinu,odem negdje nema sanse da odem u wc. Prosle godine na moru,to je patnja bila...Napuhala se da puknem,a nece ,pa nece,da sma na kraju laksative morala kupiti...

Sad sma u 9-toj sedmici,spremamo se na more krajem sedmice,i to je moj jedini problem. Znam,znam,ZNAM da cu imati frke,a ne znam sta da radim?!

Kontala sam da kupim suhe sljive pa d aponesem ili???

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Stolica u trudnoći :(
13.6.2010 15:13:09   
taurus
Obavezno ponesi suhe ćljive i smokve. Možeš praviti kompot ili ih jesti onako ali je važno da piješ puno tečnosti. Ja da sam na tvom mjestu počela bih sa tretmanom dan ranije da se ne dovedeš u nezgodnu situaciju na moru.
U svakom slučaju užiivaj, šetaj, odmaraj se i razmišljaj kako ćeš iduće godine ako Bog da na moru vozati kolica sa user posted image

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Stolica u trudnoći :(
13.6.2010 21:00:43   
Anidae
Meni pomaze vruce mlijeko sa kasikom meda, razmucena u mlijeku ili onako pojedem kasiku meda pa zalijem toplim mlijekom... Najkasnije ujutro ja se lijepo ispraznim user posted image Eto pokusaj i sa srecom ! Ugodno ljetovanje!

_____________________________

Mama i tata ocekuju svoga djecaka polovinom avgusta...
Prezivjeli smo sve i svasta i dogurali do 8.-og mjeseca :)

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Stolica u trudnoći :(
13.6.2010 21:35:33   
Anoniman
kupi donat...jedna casa dnevno...sve fercerauser posted image

(odgovor članu Anidae)
  Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Stolica u trudnoći :(
14.6.2010 9:27:54   
Rimljankaa
Hvala vam! Ponjecu suhe sljive i smokve. Mlijeko svakako se trudim sad piti u trudnoci. Bojim se i zbog svojih zubica...

A Donat cu tamo kupiti,nadam se da ce sve biti ok... Jer bas mi se ne uzimaju nikakve tabletice,bez obzira sto su namjenjene trudnicama...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Stolica u trudnoći :(
1.7.2010 11:31:53   
tijanica
Zdravo drage moje evo da vam se i ja javim na ovu temu. Naime ja sam imala problema sa stolicom i u prvoj trudnoci a rezultat su hemeroidi koji su mi ostali u trajno nasljedje poslije poroda. Tada su mi pomagale suhe sljive i jogurt a kasnije kad je trudnoca vec odmakla i portalak sirup.Poslije trudnoce se sve smirilo i hemeroidi me nisu boljeli ali su povremeno krvarili pa sam presla razne pretrage jer se u medjuvremenu pojavio i ponovo problem sa tvrdom i ali ovaj put i krvavom stolicom.user posted image Lijecnici nisu tacno znali radi cega je krvava jer nisu bili samo hemeroidi u pitanju I tako drage moje ja sam tu krvavu stolicu vukla citavu godinu dana dok se nisam okrenula bilju i prirodnoj medicini . Pocela sam piti mljeveno laneno sjem u jogurtu, jesti dosta bjelog luka ( ili sam onako mala cehna gutala kao tablet ), Pocela sam piti Svedsku grancicu i sok od narandze i na posljetku sam si jos nabavila i gljivicu za pravljenje domaceg kefira. I nakon 15 dana upotrebe ovih preparata moje se stanje normalizovalo i sve je bilo ok Stolica je bila normalna i nije bilo krvi. Bila sam presretna ali moje veselje je kratko trajalo  Ostala sam trudna i jako sam se obradovala. Naravno sve sam prestala koristiti jer neznam sta smijem a sta ne. Naravno znam da smijem lan i bijeli luk ali mi ne pomaze sad. Imam problem stolica mi je opet jako tvrda U 10 sam nedelji trudnoce i svaki put kad idem van a idem svaki dan ja prokrvarim vginalno valjda radi tvrde stolice . dr mi je savjetovala mirovanje i dabroston. E sad je pitanje ako neka od vas zna ili moze pitati svoga lijecnika da li se ui trudnoci smije piti taj domaci kefir meni stvarno pomaze neki dan sam popila jednu solju i bilo mi je super samo neznam da li se on smije koristiti u trudnoci pa ako neka zna ili moze pitati svoga dr. molim da mi javi  i ja cu pokusati pitati svoju dr alo ona je jako skrta na objasnjenjima i na rijecima., pa tak da se bas puno i ner nadam.

E drage moje stvarno sam puno napisala i izvinjavam se u buduce necu ali sam mkrala pojasniti problem od pocetka .user posted image
Unaprijed vam hvala....user posted image

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Stolica u trudnoći :(
1.7.2010 11:36:32   
Anoniman
tijanica,a zasto neprobas sa kiwijem meni je extra pomagao citavu trudnocuuser posted image jer sam imala isti problem nisam mogla na wc uzas jedan muka i patnja.
Pa mi je dokt.davala u trudnoci da pijem taj portalak sirup po kasiku,dnevno.
Rijetko sam ga pila kad je kiwi pomagao.
Probaj i stim.


(odgovor članu tijanica)
  Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Stolica u trudnoći :(
1.7.2010 11:49:45   
mama Nataša
svako jutro na tašte supenu kašiku maslinovog uljauser posted image




_____________________________

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Stolica u trudnoći :(
18.7.2010 19:20:14   
tijanica
Drage moje evo da vam se opet javim .Sto se tice stolice sad i problema sa tim mnogo mi je bolje jer pijem domacikefir koji sama pravim sa onom kefir gljivicom . Pitala sam dr. da li smijem na sta mi je odgovorila da mi je to super samo ako imam pa sam i njoj odnijela malo da i ona sebi pravi . Meni je naime taj kefir i prije pomogao mozda sam i pisala o tome vec .. Uglavnom sad sam puno bolje... a svima vama koje ste mi davale tako lijepe i ok savjete hvala puno... Ja sam iz Tuzle pa ako nekom treba gljivice nek se javi....

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Stolica u trudnoći :(
18.7.2010 21:32:17   
Atarka
Uh, ja sam u trudnoci imala gadnih problema sa tvrdom stolicom. Donat mi nije bas pomagao i nisam regulisala stolicu sve dok nisam pocela za dorucak jesti zitarice. Kupovala sam posebno zobene, jecmene, razeve, psenicne, laneno sjeme, suncokretovo sjeme i grozdjice. Sve bih to izmijesala u jednu veliku teglu u ujutro jela sa mlijekom. Obicno bih dodala kasiku meda i ako imam neko svjeze voce. Obavezno poslije toga treba popiti dvije case vode. I danas povremeno jedem taj dorucak, jer osim sto omeksava stolicu (vlakna), obiluje sa vitaminima i esencijalnim masnim kiselinama.

_____________________________

30.09.2009

(odgovor članu tijanica)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Stolica u trudnoći :(
10.4.2013 0:26:14   
HEMRO
Nakon dužeg vremena moje borbe sa hemoroidima, ja ima jednu preporuku za sve koji imaju problema sa hemoroidima.

Naime, treba se nositi sa hemićima i protiv njih, odnosno znati živjeti sa njima, nakon izvjesnog vremena adekvatne terapije u većini slučajeva oni se povuku. E u tom periodu, sebi trebate maksimalno olakšati, a ja sam otkrila kako. Ja sa njima živim već 4 godine.

Preporuka za sve je da sebi olakšaju bolove i sjedenje. pa čak i za one nakon operacije, kao i za preventivu. Naime, radi se o jastuku za hemoroide, antihemoroid jastuk - hemro, na njega sam sasvim slučajno naletila. Košta 25,00 KM, a meni izuzetno pomaže. (znam mislite reklama, ali nije, vjerujte da pomaže, jer želim svakom olakšati jer i sama imam hemiće i znam kako je). Znatno olakšava tegobe. okruglog je oblika sa rupom u sredini, posebno punjenje. nisam se još usudila da radim operaciju bilo kakvu, nego se borim sa raznim kremama i kremicama ali ovaj jastuk mi mnogo pomaže, hoću reći puni pogodak. Koristim ga bukvalno 24 sata i stalno nosim sa sobom, kad sam u autu (ako duže putujem), u kancelariji obavezno a i kod kuće. Oslobađa me pritiska prilikom sjedenja, tako da mogu dugo i bez bilo kakvog bola da sjedim.

Koga zanima, neka se javi na pp, neće zažaliti.


(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Stolica u trudnoći :(
10.4.2013 10:36:01   
Lejla Ka
Meni je u trudnoći probavi pomagalu u jutro na prazan stomak čaša tople vode sa supenom kašikom meda (med otopljen u vodi). To mi je toliko pomoglo u prvoj trudnoći da sam i nakon trudnoće riješila svoj dotadašnji problem (od kad znam za sebe imala sam problem sa eliminacijom). Sad jel baš samo ta čaša pogodovala, jer je nisam više pila nakon trudnoće, nije li, ali je korist od nje i veća od samog regulisanja probave.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu HEMRO)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Stolica u trudnoći :(
17.6.2013 10:57:16   
macka i mis
POzdrav svima! Nista bez jogurta i pahuljica, barem kod mene...Mada, otkrila sam dobar recept koji glasi ovako: uzmete malo grozdjica,malo suhih sljiva i smokava, moze i brusnice, smokve i sljive isjeckate, nalijete obicnim jogurtom,ostavite u frizideru preko noci i ujutro papate prije dorucka. Ukusno je, slatko, hranjivo i izuzetno djelotvorno za probavu! Kao sto je vec neko gore napisao, ne moze odjednom, ali za par dana,stolica bude redovna. Meni je pomoglo i pomaze i dalje :D nadam se da ce koristiti i nekoj od vasuser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Stolica u trudnoći :(
4.11.2013 10:26:09   
Lilyfee
Ja se evo sedmicama patim sa probavom, pa čak zaplačem u WC.
Ne idem u WC po 3 -4 dana,a i kad odem imam osjećaj da je tek pola izašlo.
Uz to se baš napatim. Jedem baš zdravo, dosta voća, jogurta i črobica al ništa.
Jučer sam uzela donat vodu i krenulo je konačno. Nadam se da će potrajati.
Za sad mi je samo to pomoglo...pa čak me i jutros oslobodilo nakon jedne čaše.user posted image

_____________________________

<3 Love <3

(odgovor članu macka i mis)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Stolica u trudnoći :(
4.11.2013 10:35:29   
veeseelaa
popite koju čašu surutke

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Lilyfee)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Stolica u trudnoći :(
4.6.2014 21:59:26   
malica_
drage moje ne snalazim se s ovom stranicom, od skoro sam u tim vodama :) imam pitanje za trudnice koje su u ranoj trudnoci,osjecam bol podnu stomaka 4 jutra za redom, ali to traje samo 5 minuta??? sta bi to znacilo? imam mucnine samo u jutru ali dok se ne zakasljem nemogu povratit, imala sam meku stolicu i ne znam da li je to normalno ili je kriticno? hvala vam unaprijed user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Stolica u trudnoći :(
4.6.2014 22:14:12   
lovepower
nemoj da se sikiras sve sto si navela su simptomi trudnoce,uzivaj u slatkim mukama,malo se strpi i brzo ce prociuser posted image

_____________________________

26.08.2014-fetus mortus in uterus 36 sedmica

(odgovor članu malica_)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Stolica u trudnoći :(
5.6.2014 16:37:42   
simply

IZVORNA PORUKA: malica_

drage moje ne snalazim se s ovom stranicom, od skoro sam u tim vodama :) imam pitanje za trudnice koje su u ranoj trudnoci,osjecam bol podnu stomaka 4 jutra za redom, ali to traje samo 5 minuta??? sta bi to znacilo? imam mucnine samo u jutru ali dok se ne zakasljem nemogu povratit, imala sam meku stolicu i ne znam da li je to normalno ili je kriticno? hvala vam unaprijed user posted image user posted image user posted image


Koliko rana trudnoća? Jesi li išla dr.?
Ako te stomak boli onako kao menstrualna bol, ništa se ne brini, to je normalno.
Meka stolica je u svakom slučaju bolja od tvrde. Nemoj da se brineš zbog toga.

(odgovor članu malica_)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Stolica u trudnoći :(
5.6.2014 18:42:03   
malica_
hvala vam punoo, nisam isla doktoru cekam 7.jun da prodje jer tad treba da imam mjesecnicu, tacna je kao sat nikad ne kasni niti brza , nadam se da nece ni doc, iskreno u ubraku sam 3 mjeseca i toliko radimo na tome da imamo bebu, jako sam emotivna inace u zivotu i sve me lako pogodi, uradila sam 2 testa za trudnocu oba su bila negativna i vjeruj te da sad imam strah da ga opet uradim :( user posted image

(odgovor članu simply)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Stolica u trudnoći :(
6.6.2014 12:32:42   
simply
IZVORNA PORUKA: malica_

hvala vam punoo, nisam isla doktoru cekam 7.jun da prodje jer tad treba da imam mjesecnicu, tacna je kao sat nikad ne kasni niti brza , nadam se da nece ni doc, iskreno u ubraku sam 3 mjeseca i toliko radimo na tome da imamo bebu, jako sam emotivna inace u zivotu i sve me lako pogodi, uradila sam 2 testa za trudnocu oba su bila negativna i vjeruj te da sad imam strah da ga opet uradim :( user posted image


Nadam se da mi moderatori neće zamjeriti što ću se udaljiti od teme.

Nije ti dobro da se toliko opterećuješ trudnoćom. (Ni ičim u životu,ali posebno zatrudnjivanjem.) Imala sam priliku da upoznam ženu koja je 22 godine bila u braku, išla na liječenje neplodnosti, primala hormonske terapije, elem sve i svašta. Na kraju se pomirila s tim da neće imati djecu, a zatrudnila je tek u 42. godini života, početkom rata, kada je kao izbjeglica završila u prihvatnom centru u Njemačkoj, i kada joj nije bilo do bebe i trudnoće po prvi put u životu. user posted image Zato ti govorim, imaš svog mužića, još si friško u braku, opusti se i uživaj malo s njim u životu, izlazite, provodite se, beba će doći kad joj bude vrijeme. Nemoj da te razočaravaju testovi trudnoće.
Samo opušteno i bez brige.



< Poruku je uredio simply -- 6.6.2014 12:34:26 >

(odgovor članu malica_)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Stolica u trudnoći :(
25.7.2015 16:08:17   
nessy
Pomoć!!! Užasno me pati probava i stolica vise neznam sta da radim..inace sam 15 nedjelja trudnoce.. Hvala

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 99
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *