Ringerajin kuvar: Hanady RR
    
    
  
 
         
   
 
                
    
    
            
            
       
       
       
       
- potrebno:
- 1 cijelo pile
- 2 glavice crvenoga luka
- 1 mrkva
- 3 čhna bijeloga luka
- so, biber, malo ulja i putera
- svježi začini list peršuna, komorača i kadulje
- 250 gr riže

- Pile oprati pa u isto namazati soli i biberom i u nutar njega unaciti mrkvu, jednu glavicu crvenoga luka, 1 čehno bijeloga luka, grančicu komorača...staviti ga da se peče u vatrostalnoj zdjeli oko 15 minuta...
- u tepsiju staviti ulje i putera, dodati izrendanu glavicu crvenoga luka, bijeloga luka i opranu rižu, u to dodati sitno nasjeckane začine komorača, peršuna i kadulje....
- izvaditi pečeno pila...staviti na sredinu riže...u pleh u kome se peklo pile nasuti tiplu vodu i time preliti rižu...
- sa malo putea premazati mlako pile
- peći u zagrijanoj pećnici na 200 stepeni oko 30-35 minuta
 kada pravim ovako rižu uvijek je zalijem u omeru 1:3 sa telučinom...znači riže 250 gr, vode tri puta toliko
kada pravim ovako rižu uvijek je zalijem u omeru 1:3 sa telučinom...znači riže 250 gr, vode tri puta toliko
 
 
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
         
        
        
        
          Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
         Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
      
     		
    
        
            
    Kolač od prezle i oraha
    
Ringerajin kuvar: Pahuljica
 4
4
 
    
Palenta pomodoro
Ringerajin kuvar: Visnja RR
 3
3
 
 
		
    
        
            
    Cannelloni
    
Ringerajin kuvar: Amanullah
 3
3
 
    
Ćufte od piletine
Ringerajin kuvar: jasmin
 3
3