|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Žene koje boluju od astme, bronhitisa ili alergija sa simptomima otežanog disanja, svakako bi čim saznaju za trudnoću trebale konzultirati liječnika vezano za lijekove koje smiju koristiti u periodu dok u njima raste novi život
Ključne riječi:

image
/11


Živjeti s astmom znači uvijek uz sebe imati inhalator. Inhalacijska terapija je vrsta terapije pri kojoj lijek ulazi u organizam zajedno sa zrakom koji udišemo. Lijek ulazi u dišni sustav i ciljano djeluje na respiratornu sluznicu. Lijek nema težih neželjenih nuspojava i većina djece i odraslih podnosi ga bez većih problema.

Inhalacija je iznimno važna za oboljele od astme ili dišnih alergija jer im olakšava disanje i normalizira funkciju pluća.

Kod trudnica je pravilno disanje još važnije, jer beba treba regularnu opskrbu kisikom kako bi se zdravo razvijala i rasla. Beba kisik dobiva preko majčine krvi i ako je dotok kisika nedostatan, odnosno ako mama ne može disati, ne može ni beba u maternici. Zbog toga je jako važno da trudnica koja boluje od astme održava pravilan rad svojih pluća i da adekvatno opskrbljuje svoju bebu kisikom.


Kakav utjecaj imaju lijekovi za astmu na bebu?

Svaki lijek koji unesemo u organizam odrađuje određene kemijske procese i ima utjecaj na naš organizam. No liječnici se slažu da je manje opasno po bebu uzimati lijekove za astmu nego preživjeti trudnoću uz nekontroliranu ili loše kontroliranu astmu! U većini slučajeva liječnik će ostaviti onu terapiju koju je žena imala i prije trudnoće. Ako liječnik to sam nije predložio, trudnica bi trebala sustavno kontrolirati bolest kroz cijelu trudnoću i posjetiti pulmologa jednom mjesečno kako bi liječnik izmjerio plućnu funkciju. I ginekolog treba posebnu pažnju posvetiti činjenici da trudnica boluje od astme te pomno motriti razvoj fetusa i njegovu aktivnost. To možda znači nešto više ultrazvučnih pregleda, ali ključno je, posebno nakon 32. tjedna trudnoće.

U trudnoći je važno da liječnik prepiše najmanju dozu potencijalno najmanje škodljivog lijeka koji se treba uzimati kontinuirano. Liječnici najčešće odabiru inhalacijske terapije (ispred tableta i injekcija).

Ono što će svaki liječnik definitivno savjetovati je dobra prevencija. To znači izbjegavanje bilo kakvih okidača i alergena poput prašine, grinja, cigaretnog dima, jakih parfema i drugih trudnici već poznatih okidača. Bilo bi dobro kada bi trudnica mogla izbjeći prehlade i gripe te druge respiratorne probleme (npr. alergije).

Uz dobru prevenciju, sustavnu kontrolu i kontinuirano uzimanje propisanih lijekova u točno onoj dozi koju je dozvolio liječnik, beba ne bi trebala imati nikakve nuspojave. Cilj je držanje upala i astmatičnih napadaja pod kontrolom i pravilno opskrbljivanje bebe kisikom.

 

 

Trudnice razvoj svoje bebice u tibi mogu pratiti ako se prijave na Kalendar trudnoće

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba 

I još mnogo zanimljivih tekstova o trudnoći čitajte u rubrici TRUDNOĆA.

Ako želite diskutovati sa našim trudnicama možete na > forumu <

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodni porođaj/carski rez - oporavak i k...
Koje su razlike u oporavku i komplikacijama kod prirodnog poroda i poroda carskim rezom?
4
Znakovi višeplodne trudnoće
Znači li višeplodna trudnoća i posebne znakove trudnoće? Da, .... i ne.
2
Začeće - 1. dio
Pogledajmo kako se odvija kompletan proces začeća.
2
Mučnina u trudnoći!
Mučninu u trudnoći? (video)
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *