|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Porod je ostvarenje sna za mnoge i vrhunac višemjesečnog iščekivanja. To je trenutak nagrade za sve dane trudnoće, nesanice, bolnih leđa, otečenih nogu, ali i slatkog iščekivanja. Rađanje daje život, to je krajnji dar koji možemo dati i primiti...
Ključne riječi:

image
/11


 

Rađanje daje život, to je krajnji dar koji možemo dati i primiti, za koji ćemo biti zahvalni zauvijek.

Zapravo, tako bismo trebale razmišljati. Međutim, porođaj ponekad može biti pomalo neugodno iskustvo za mnoge majke. Najčešće pitanje među trudnicama je da li porođaj boli i kojeg je zapravo ta bol intenziteta. Ovo pitanje je naročito često kao se radi o prvom djetetu, odnosno prvom porodu. Unatoč povećanom znanju zahvaljujući informacijama koje su dostupne o rađanju, još uvijek se ne osjećamo ugodno pri pomisli na porod, pa se i najhrabrije među nama počinju pomalo pribojavati tog trenutka.

Vjerojatno najbolji način da saznate što više o porodu je da o tome razgovarate sa svojim ginekologom, medicinskim osobljem, te prijateljicama koje već imaju djecu. Gotovo bez iznimke, dobićete mnogo korisnih savjeta od medicinskog osoblja i žena koje imaju malu djecu. Prikupite informacije iz različitih iskustava. Također, mogu pomoći i mediji kao što je televizija, jer su sada dostupni i TV kanali koji mnogo govore o porodu gdje čak možete i vidjeti kako porod izgleda. Internet je također mjesto gdje možete prikupiti informacije. Važno je pri tome znati da je svako iskustvo individualno i da ovisi o mnoštvu faktora, stoga bi bilo mudro ograničiti se na šture medicinske činjenice.

Kad je u pitanju vaš porođaj, važno je znati da, u većini slučajeva, imate mogućnost izbora bolnice. Bez obzira da li vam trudnoću vodi ginekolog iz bolnice u kojoj namjeravate roditi ili ne, otiđite prije termina u bolnicu, upoznajte se sa osobljem i uradite barem jedan pregled tamo. Biće vam mnogo ugodnije kada dođe trenutak poroda i kada se nađete u poznatom okruženju bolnice koju ste već posjetili. I zapamtite, ukoliko dođe do neplaniranog toka porođaja, bolničko osoblje se već mnogo puta suočilo sa sličnim problemima.

I da odgovorimo na pitanje iz naslova: porod nesumnjivo boli. Gotovo je nemoguće opisati o kojem se intenzitetu bola radi jer je on individualan kod različitih žena. Međutim, važno je znati da ćete imati vrijeme između trudova kada se možete odmoriti i pripremiti za sljedeći val trudova, a nakon svakog sve ste bliži trenutku kada ćete na bol potpuno zaboraviti. U trenutku kad ugledate svoj mali “paketić” sva bol nestaje kao da je nije ni bilo, a u vašem životu nastupa takoreći nova era. I još nešto: uživajte u porodu, ma koliko to nevjerojatno zvučalo. Rađanje novog života je jedinstveno čudo prirode koje vas u konačnici ispunjava ponosom i srećom. Zato, bez straha i  sa puno optimizma zakoračite u nezaboravno iskustvo stvaranja života.

 

Šta naše trudnice i mame pišu o trudnoći i porodu možete da čitate ali i same da pišete svoja iskustva OVDJE

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Carski rez - Prvi dan - GAK, Sarajevo
Sarajevo, GAK, carski rez, dan 1 - PRIJEM NA PATOLOGIJU TRUDNOĆE... Iskustvo zlata vrijedno piše naša vortex RR
3
Znakovi višeplodne trudnoće
Znači li višeplodna trudnoća i posebne znakove trudnoće? Da, .... i ne.
2
Začeće - 1. dio
Pogledajmo kako se odvija kompletan proces začeća.
2
Mučnina u trudnoći!
Mučninu u trudnoći? (video)
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *