|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Čorba od povrća sa kiselom pavlakom

Uredništvo Ringeraja.ba, 10.6.2013
Ringerajin kuvar: Hanady RR
Ključne riječi:

image
/11


  • 200 g tikvica
  • 200 g karfiola
  • 50 g boranije zelene
  • 50 g graška
  • 2-3 šargarepe
  • 1/2 korena peršuna
  • 1/3 korena pasternaka
  • 100 g celera
  • 1 srednji krompir
  • 1-2 sveže paprike
  • 1-2 paradajza
  • 1 list lovora
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kocka za supu (povrtna, kokošija)
  • 1 jaje
  • 2 kašike brašna
  • 1 dl kisele pavlake
  • prstohvat seckanog peršunovog lista
  • prstohvat seckanog celerovog lista


  1. Staviti u lonac oko 1,5 l hladne vode i iseckano povrće na sitne kockice, poklopiti i kuvati. Kada provri, dodati so, biber i list lovora.
  2. 2
  3. Pred kraj kuvanja, kada povrće omekša, dodati kocku za supu, a zatim i suvi biljni začin.
  4. 3
  5. Odvojiti jednu kutlacu tečnosti iz lonca u činijicu i ostaviti da se malo prohladi.
  6. 4
  7. U posebnoj činiji viljuškom umutiti kiselu pavlaku, brašno i jaje, pa razrediti sa ohlađenom čorbom.
  8. 5
  9. Skinuti lonac sa plotne i u vrelu čorbu sipati tanak mlaz umućene mase, uz istovremeno i neprestano mućenje čorbe viljuškom, ali samo po površini čorbe, nikako u dubinu, da se zaprška od jaja ne bi zgrudvala, nego da bude sitnije granulacije.
  10. 6
  11. Pri serviranju, čorbu posuti sitno seckanim peršunomovim i celerovim listom.


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kolač od oraha i jabuka
Ringerajin kuvar: amanullah
4
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2






Anketa

beba
milenium

za bebinu guzu,koristite li samo kremu ili samo puder ili obadvoje istodobno?

ne koristim ništa (10%)

samo kremu (71%)

samo puder (1%)

obadvoje istodobno (2%)

nekad kremu a nekad puder za promjenu (16%)


Broj svih glasova: 92

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *