Ringerajin kuvar: Hanady RR

- 4 glavice crvenog luka
- 2 čehna bijeloog luka
- 4 paprike
- 5 paradajza
- 5 patlidžana srednje veličine
- 5 badema
- malo ulja
- soli
- bibera
- paršunov list

- u jednu dublju tavu propržiti sitno nasjeckan luk crveni i bijeli....
- paradajz oguliti kao jabuku i narezati na kockice pa sve sa onim sokom staviti na porpržen luk i pirjati
- narezati paprike na kockice i dodati u isto
- začiniti po želji i staviti peršunov list
- pirjati jedno 20 minuta uz stalno dodavanje vode
- patlidžane oguliti, rasjeći po polovini i izdubiti kašikom sredinu...sredinu od 2 patlidžana narezati na sitno u ubaciti među ostalo povrće....
- patlidžane samo malo okrenuti na vrućoj plati...za jedne i duge strane po pola minute
- nauljiti tepsiju pa u nju poredati patlidžane...u svaki sa trane zabosti po pola badema ( badem je dobar za izvuče ljutinu iz patlidžana)
- patlidžane napuniti dinstanim povrćem i svu tečnost iz tacne nasuti oko patlidžana...
- peći na temperaturi od 250 stepeni nekih 20-25 minuta....
- po želji ko voli na ove palidžane može staviti i krišku trapista pa peći još 5-10 minuta da se on istopi i poveže
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Zeleni umak
Ringerajin kuvar: Hanady RR
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2