|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Inovativna hipnoterapija za trudnice

Uredništvo Ringeraja.ba, 13.6.2016
Livanjska bolnica uvodi inovativnu hipnoterapiju za trudnice, od sada opušten porod

image
/11


Ginekološki odjel Županijske bolnice "Dr.fra Mihovil Sučić" u Livnu kroz tradicionalni program Škole za trudnice od 9.lipnja je uveo kao prvi u Bosni i Hercegovini pripreme za opušten porod bez stresa i sa što manje bola uz psihologinju i kliničkog hipnoterapeuta.

Doktorandica psihologije i certificirani klinički hipnoterapeut Andrea Vlašić kazala je kako kada se pomisli na porod, prvo što većini žena padne na pamet je neizdrživa bol te kako upravo iz tog razloga spomenuti Odjel uvodi inovativne programe poput hipnoporoda koji, kako kaže Vlašić, daje roditeljima važne informacije o trudnoći i rađanju učeći majku kako sarađivati sa svojim tijelom i umom pomažući joj da se opusti.

“Žene su stvorene za prirodni porod a priprema za hipnoporod daje ženama alate uz koje će svoju bebu na svijet donijeti u smirenoj atmosferi, nekada čak potpuno bez bola”, naglašava Vlašić.

Ona je pojasnila kako je hipnoporod puno više od samohipnoze jer dozvoljava ženi da se osjeća pozitivno, samouvjereno i opušteno tokom trudnoće i samog poroda, a sve vrijeme je potpuno svjesna svega što se oko nje događa. 

Vlašić je dodala kako pripreme za jedan hipnoporod traju mjesec dana kroz četiri susreta kako bi se izvježbala trudnica da se opusti i da na porodu iskoristi savladane tehnike.

 

Hipnoterapeut

Andrea Vlašić

+38763250461

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Šta je dijastaza i zašto se javlja u trudn...
Šta je dijastaza? Zašto se javlja u trudnoći? Kako, na koji način i kojim vježbama ojačati trbušne mišiće?
3
Znakovi višeplodne trudnoće
Znači li višeplodna trudnoća i posebne znakove trudnoće? Da, .... i ne.
2
Začeće - 1. dio
Pogledajmo kako se odvija kompletan proces začeća.
2
Mučnina u trudnoći!
Mučninu u trudnoći? (video)
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *