|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Kada dijete osjeća tugu zbog loše ocjene u školi?

Uredništvo Ringeraja.ba, 24.9.2023
Važno je pristupiti situaciji na empatičan i podržavajući način kako biste mu pomogli da se nosi s tim iskustvom i da nauči iz njega. Evo nekoliko koraka koje možete poduzeti:

image
Loša ocjena nije kraj svijeta, možda je znak da dijete treba vašu pomoć - >Freepik
/11


Izrazite saosjećanje i empatiju:

Prvo i osnovno, pokažite svom djetetu da razumijete njegove osjećaje. Možete reći nešto poput: "Vidim da si tužan/na zbog ove ocjene, i razumijem da to može biti teško."

Slušajte ih:

Dajte svom djetetu priliku da ispriča svoje osjećaje i razmišljanja o tome što se dogodilo. Aktivno slušanje pomaže djetetu da osjeća da ste ga čuli  i razumijeli.

Ohrabrite razgovor:

 Postavite pitanja koja će potaknuti razgovor, kao što su: "Što misliš da je pošlo po zlu?" ili "Imaš li ideje o tome kako možeš poboljšati svoje rezultate?"

Ne krivite ih:

Izbjegavajte krivicu i kritike. Dijete već može osjećati pritisak i stres zbog loše ocjene, pa je važno da se ne osjeća dodatno napadnuto.

Pomozite im da analiziraju:

Pomažući djetetu da analizira razloge loše ocjene, možete zajedno razmisliti o mogućim uzrocima. Možda su potrebni dodatni napori u učenju ili bolja organizacija vremena.

Razgovarajte o rješenjima:

 Potaknite dijete da razmišlja o tome što može učiniti kako bi popravilo svoje ocjene. Razmislite zajedno o strategijama za učenje, kao što su izrada rasporeda ili traženje pomoći od učitelja ili tutora ako je potrebno.

Podrška i ohrabrivanje:

Pokažite pozitivan pristup i ohrabrite dijete da se trudi i uči iz svojih pogrešaka. Recite im da svatko ima loše trenutke, ali da je važno raditi na tome kako se nosimo s njima.

Postavite realna očekivanja:

Razgovarajte s djetetom o realnim očekivanjima i ciljevima. Ponekad se loša ocjena može dogoditi unatoč trudu, ali važno je da dijete zna da je vaša podrška konstantna.

Nastavite pratiti napredak:

Redovito pratite napredak svog djeteta i ponavljajte razgovore o školi kako biste bili informirani o njihovim izazovima i uspjesima.

Posavjetujte se s učiteljima:

Ako se problemi s lošim ocjenama nastave, obratite se učiteljima ili stručnjacima u školi kako biste zajedno radili na rješenju problema.


Važno je naglasiti da je loša ocjena samo jedan trenutak u životu djeteta i da ne definira njihovu vrijednost. Vaša podrška, razumijevanje i motivacija igraju ključnu ulogu u njihovom razvoju i učenju kako se nositi s izazovima.


 

 

**** Na Ringeraji ****

  • Još mnogo zanimljivih tekstova o vašoj dječici pročitajte ovdje >>>KLIK<<<
  • Da bi ste pratili razvoj vaše bebice možete ako se prijavite i svakog ponedjeljka primate mailing kalendara razvoja djeteta
  • Ako želite diskutovati sa mamama dječice možete ovdje >>>KLIK<<<

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Patike i cipele za djecu u omiljenoj proda...
Sjajne vijesti za roditelje mališana svih uzrasta ovih dana stižu iz omiljene destinacije za kupovinu obuće za cijelu po...
3
Sretno đaci i pačići!
Sretan polazak u školu svim školarcima! Sretno i predškolarcima i pačićima!
3
Šta su zaboravili roditelji
U želji da ispune visoka očekivanja svojih ambicioznih roditelja, neka djeca će uložiti veliki napor. Uz puno odricanja ...
3
Prva pomoć kod lakših povreda na igralištu
Modrice, otekline i čvoruge, male ogrebotine i plitke posjekotine...
3






Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *