|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?

Kajmak pituljice sa višnjama

Uredništvo Ringeraja.ba, 6.7.2013
Ringerajin kuvar: Hanady RR
Ključne riječi:

image
/11


  • jufka za pitu-osušena ( ili pakovanje jufke)
  • šolja od 250 ml mlijeka
  • 1 i pol šolja od 250 ml griza
  • 3 jajeta
  • slatki kajmak-kajmak pokupljen sa mlijeka 4-5 supenih kašika ( može se zamjeniti kupovnim slatkim kajmakom)
  • 3-4 supene kašike šećera
  • kapika ulja i kašika -dvije putera ( zajedno istopiti)
  • oko 500 gr slatka do višnja ili svježih višanja koje prije umotavanja treba porkuhati sa šećerom malo
  • Agda:
  • 1:1
  • 1kg šećera:1 l vode
  • limun isječen na kriške


  1. Skuhati agdu sa limunom i ostaviti na hlađenje.
  2. Razviti jufku i sačekati da se osuši. Jufku potkuhati standardno kao za pitu samo u nju dodati na vrh noža praška za pecivo da se prije osuši.
  3. Jufku isjeći u trake širine -10 cm...komletnom dužinom stola.
  4. ( kupovne jufke sastaviti dužinom po 2-3 da dobijete na dužini traka)
  5. Prokuhati mlijeko, u to dodati griz i skuhati, dodati šećer...
  6. skinuti sa šporeta da se ohladi pa u to umutiti jaja i kajmak
  7. Rastopom od ulja i putera premazati svaku traku malo.
  8. Na vrh (početak sa jedne strane) svake trake od jufke staviti po dvije supene kašike nadjeva skuhanoga i na to po kašiku slatka do višnja ili 3-4 višnje iz skuhanoga sirupa.
  9. savijati trake u oblik hamajlije (trokuta)
  10. Slagati u namaćen pleh, voditi računa da pleh u koji slažemo popunimo pituljicama savijenim jedna do druge.
  11. Staviti na pečenje u zagrijanu rernu na 200 stepeni. Kad porumene i porastu spustiti temperaturu na 150 i peći još 30-minuta.
  12. Ispečene pituljice vruće zaliti hladnom agdom, poklopiti da se ohlade..


Pleh za slaganje neka bude dublji da agda pokrije pituljice kada se tek zaliju.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Muffini sa špinatom
Ringerajin kuvar: Iman83
3
Šarena dolma, jelan dolma
Kuhala, za nas fotografisala i podijelila recept mama alma RR
3
Lazanje
Ringerajin kuvar: Nunichi
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2






Anketa

Bebe i mazenje.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12 mjeseci) vole da se maze? Moja čak ni ne sluša, samo me odguruje, penje se na mene, vuče,... ne želi čak ni da se nosi, samo gleda da se odmakne. To mi je stvarno čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *