Ringerajin kuvar: Mya_81 RR

- 1 manja tikva (težine oko 1 kg)
- par grančica svježe majčine dušice
- 4-5 čehna bijelog luka (neoguljenih)
- malo maslinovog ulja
- par grančica celera
- 1mrkva
- 3 čehna bijelog luka
- 1luk
- 4-5 listova svježe kadulje
- 500 ml vode
- 500 ml povrtnog temeljca
- so
- biber

- Rernu zagrijati na 200 stupnjeva.
- Tikvu razrezati na četvrtine. U veliki lim staviti papir za pečenje, staviti komade tikve i premazati s malo maslinovog ulja, posoliti i pobiberiti. Peći oko 25 minuta.
- Zatim dodati majčinu dušicu i bijeli luk i peći još oko 15 minuta. Ohladiti pa nožićem odvojiti pečenu tikvu od kore.
- Na malo ulja propržiti nasjeckani luk, bijeli luk, mrkvu i celer te dodati listove kadulje. Doliti temeljac i vodu i pustiti da zakipi. Smanjiti temperaturu i kuhati 15-ak minuta. Dodati komadiće pečene tikve i nakon par minuta skinuti s vatre. Usitniti štapnim mikserom.
- Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Sladoled - gvendolina
Ringerajin kuvar: gvendolina
3
Zdrav keks za djecu!
Zdravi keksići - zajedno u kuhinji mama i djeca
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2