Ringerajin kuvar: Amela RR

- 1 kg brašna
- 1 kvasac (45 gr)
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 250 ml kiselog mlijeka ili jogurt
- 250 ml mlijeka
- 3 jajeta
- 1 margarin za premazivanje

- U mlako mlijeko staviti kvasac i pustiti da naraste. U veću posudu sjediniti jaja,kiselo mlijeko-jogurt,šećer i so.Dodati mlijeko sa nadošlim kvascem i sa brašnom zamjesiti tijesto. Ostaviti da odstoji 30 minuta. Kada je tijesto nadošlo podijeliti ga na dva djela. Svaki dio podijeliti na 8 jednakih loptic. Razvući jednu lopticu, veličine palacinke i premazati je margarinom. Razvucemo slijedecu lopticu i stavimo na onu vec premazanu margarinu, i opet premazemo. Tako uraditi s svih 8 ali posljednja se ne premazuje. Razviti tijesto 50-55cm i isjece se na 12 jednakih trokutica. Na svaki dio staviti dzem, eurokrem( po vasem izboru). Uviju se kroasani, premazu zumancetom i ostave da narastu prije pecenja. Mogu se praviti i slatki, samo povecate kolicinu soli.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2