
- Sastojci za 10 porcija: 
- Kora: 
- 4 žumanjka 
- 1 šolja ulja 
- 1 šolja šećera 
- 1 šolja brašna 
- 1 šolja mlijek 
- 1 prašak za pecivo 
- 1 kašikica kafe 
- Bijela krema: 
- 4 bjelanceta 
- 8 kašika šećera 
- Glazura: 
- 200 grama čokolade 
- 3 kašike ulja 

- Pomiješati sastojke za koru  i peći tijesto u zagrijanoj rerni na 200 stepeni celzijusa 30 minuta. Zatim umutiti bijelu kremu - bjelanca i šećer, te sipati na koru. Sušiti na 100 stepeni celzijusa oko 20 minuta. Izvadidi iz rerne i rastopljenu čokoladu sa uljem sipati na kolač kao glazuru. Ostaviti da se ohladi i sjeći na kocke. . 
 Može se ukrasiti naknadno i šlagom sa višnjicom na vrhu.
Može se ukrasiti naknadno i šlagom sa višnjicom na vrhu.
 
 
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
         
        
        
        
        
            
    Palenta pomodoro
    
Ringerajin kuvar: Visnja RR
 3
3
 
    
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
 2
2
 
 
        
            
    Kraljevska jaja
    
Ringerajin kuvar: Hanady RR
 2
2
 
    
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
 2
2