|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Osjetljivo i povučeno dijete treba odrastati uz kućnog ljubimca?

Uredništvo Ringeraja.ba, 14.9.2016
Na djetetovim strahovima je potrebno raditi, jer ako ih budete ignorisali, oni će se gomilati, pa će dijete s godinama postajati sve više povučeno i sve teže će ostvarivati nove socijalne kontakte
Ključne riječi:

image
/11


 

Osjetljiva i vrlo povučena djeca često su kreativna, više su zabrinuta za okolinu i mnogo emotivnije doživljavaju stvari oko sebe.

Takvu djecu iznimno je važno na vrijeme upoznati s ljubimcima, jer bi u suprotnom mogli razviti velik strah od životinja. Ako vidite da je dijete nesigurno i preplašeno u blizini tuđih ljubimaca, pobrinite se da što prije djetetu objasnite i pokažete koliko velike maze mogu biti ljubimci.

Na strahovima je potrebno raditi, jer ako ih budete ignorirali, oni će se gomilati, pa će dijete s godinama postajati sve više povučeno i sve teže će ostvarivati nove socijalne kontakte.

 

 

Pročitaj: Djeca i kućni ljubimci


Koje su najveće prednosti nabavke kućnog ljubimca za povučenu i strašljivu djecu?


1.    Prihvaćanje

Sramežljiva djeca često imaju problema sa sklapanjem prijateljstava. Njihova preplašenost često bude od strane vršnjaka prepoznata kao ćudljivost. Kućni ljubimac uvijek će biti tu za dijete, nikada ga neće osuđivati i biti zločest prema njemu, pa dobar odnos s ljubimcem može pozitivno djelovati na djetetovu interakciju i s ostatkom okoline.


2.    Vjernost

Ljubimci, osobito psi, poznati su po svojoj privrženost uz vlasnika. Onni su puni ljubavi i vjerni u svim situacijama. Osjetljiva djeca često budu povrijeđena ako misle da ih roditelji ili odgajatelji ne tretiraju jednako kao ostalu djecu, no s ljubimcem se nikada neće osjećati zapostavljeno.

 

Pročitaj: 8 najboljih mačaka za djecu i porodicu


3.    Druženje

Djeca su često ponosna na svoje ljubimce, žele ih naučiti nove stvari, pričati im, ali se njima i pohvaliti. Tako će imanje ljubimca često potaknuti povučeno dijete na razgovor s vršnjacima. Uz temu ljubimca uvijek je lako započeti razgovor.


4.    Strpljenje

Sramežljiva i osjetljiva djeca često se loše nose s frustracijama. Uostalom, djeca nisu poznata po osobitoj strpljivosti, pa će ljubimac biti rješenje ovih problema. Dijete će biti svjesno da ljubimca treba nahraniti, prošetati ili okupati i vrlo brzo će se naučiti strpljenju i biti spremno svoje potrebe staviti na drugo mjesto.

Ako imate uvjete za ljubimca i dovoljno ljubavi prema životinjama, vrijeme je da nabavite jednog i dopustite ljubimcu da cijelu obitelj nauči ponešto o bezuvjetnom davanju, ljubavi, igri i zabavi. 

 

 

Još  na Ringeraji

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba

Klikni “Like” i dod

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Izljevi bijesa
Nastupi bijesa variraju od cmizdrenja i plakanja do vrištanja, udaranja, bacanja i hvatanja zraka. Jednako su česti kod ...
3
Uši i gnjide u kosi
Uši i gnjide u kosi: mitovi i istina o tim groznim i dosadnim parazitima.
3
Razvoj govora
S govorom dijete razvija intelektualne sposobnosti – kad nešto kaže, ono pokušava riječima izraziti misli. Tako misli po...
2
Volim kretanje uz ritam
Vaši mališani vole da vas imitiraju! "Kad si sretan" je svima draga I poznata pjesmica.
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *