|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Pet pravila unutarnjeg uređenja

Uredništvo Ringeraja.ba, 14.10.2012
Način na koji ćemo urediti naš dom sasvim je subjektivan, a budući da ljepota leži u oku promatrača - ono što se sviđa nama, neće se nužno sviđati i drugima.
Ključne riječi:



Ipak, postoji nekoliko univerzalnih pravila koja bi mogla uzeti u obzir prilikom uređivanja

 

Kombiniranje

Ne treba se sve savršeno poklapati, dapače - što je više tekstura, uzoraka i boja, soba će izgledati "bogatije" te dobiti na dubini i dimenzionalnosti. Idealan primjer bila bi dva kauča različitih uzoraka i boja. Ako se odlučiš pak na ležajeve u istoj boji, primjerice bijeloj - ukrasiti ih možeš s nekoliko različitih jastučića te uz to iskombinirati i tepih koji će upotpuniti look.



Boja zidova

Prije nego što obojiš zidove u željenu boju, najprije ju testiraj na manjem uzorku jer često se puta zna dogoditi da boja izgleda prilično drukčije na zidu nego što to bude naznačeno na limenci.



Više je ipak više

Nema potrebe za tim da sve što posjeduješ pokažeš u jednoj sobi, pogotovo ako se radi o prostoriji u kojoj se želiš opuštati. Ako primijetiš da je soba pretrpana stvarima, pobrini se da barem nekoliko predmeta ukloniš i učiniš je prozračnijom.



Dalje od zidova


Mnogi ljudi imaju naviku automatski postavljati namještaj uz zid, pogotovo što se ležajeva tiče. Ako se radi o manjoj prostoriji, onda to i nije veliki grijeh budući da je cilj prostor učiniti vizualno većim. No ako imaš veći prostor na raspolaganju, potrudi se ležajeve odmaknuti od zidova te tako stvoriti intimniju atmosferu za druženje.



Obrati pažnju na centar

Prije nego što počneš uređivati odredi koji će ti dio sobe predstavljati centar oko kojeg ćeš ići prema ostatku prostorije. Možda će to biti veliki prozor, starinska peć ili ogromna vintage sofa.

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN/dg)

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znate li šta sve možete praviti u aparatu ...
S ovim praktičnim uređajem nikada nećete morati ponavljati jela. U njemu možete napraviti zdrav smoothie, ukusnu kašu pa...
25
Ringerajin vodič :)
Pogledaj spisak alata koje MORAŠ da koristiš u određenom periodu svog života :) Šta sve možeš da nađeš na svom omiljenom...
4
Hranom protiv proljetne alergije
Ako imate proljetne alergije ovo su najbolje namirnice koje će ih ublažiti...
3
Ženski sajam slavi žensko prijateljstvo i ...
Ženski sajam, koji će se ove godine održati u Sarajevo City Centru 28. i 29.5., iz široke lepeze međuljudskih odnosa bir...
3






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *