|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Prirodni sokići za trudnice!

Uredništvo Ringeraja.ba, 27.2.2016
Svježe cijeđeni sokovi su jako zdravi i preporučuju se trudnicama. Treba obratiti pažnju kod izbora voća i povrća.
Ključne riječi:

image
/11


Ako ste u  mogućnosti, birajte organsko a ako ne postoji mogućnost za to onda je potrebno dobro oprati i oljuštiti voće i povrće prije cijeđenja.

Ukoliko se pravilno pripremaju svježe cijeđeni sokovi su bogati izvori vitamina, minerala i drugih hranjivih materija. Svježe iscijeđen sok se vrlo brzo apsorbuje u organizam i ne oprerećuje probavni sistem.

Svježe cijeđeni sokovi imaju djelotvorno dejstvo na organizam, između ostalog sok od jabuke – pomaže kod anemije i gastritisa, sok od paradajza – reguliše metabolizam i snižava visok krvi pritisak, sok od grožđe – čisti organizam od štetnih materija a posebno su zdravi sokovi od mrkve i cvekle. Mrkva utiče na vid a cvekla je ljekovita kod anemije.

Preporuka je da se svježe cijeđeni sokovi piju na prazan stomak, radi brže apsorpcije u organizam. Takođe trebaju se konzumirati odmah nakon pripreme, da ne dođe do oksidacije, promjene boje i okusa.
Trudnicama se preporučuje 1-2 čaše svježe cijeđenog soka, koji mogu razblažiti sa malo vode ili dodati med i limun (da poboljšaju okus).

Zeleni cijeđeni sokovi su posebno zdravi jer je zeleno bilje bogato hlorifilom i nakon konzumacije brzo se apsorbuje u organizmu i daje energiju gotovo odmah nakon konzumacije.

Najbolje kombinacije za cijeđenje:

  • jabuka i mrkva
  • narandža i mrkva
  • cvekla, jabuka i limun
  • paradajz, bosiljak
  • ananas i mandarina

Ukoliko vam ne prija citrusno voće zbog kiselosti uradite slijedeće – iscijedite limun ili narandžu a zatim izmiksajte sa bananom i mljevenim orasima ili bademima.

 

 

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba

 

Još mnogo zanimljivih tekstova o trudnoći čitajte u rubrici TRUDNOĆA.

Trudnice o razvoju svoje bebice u tibi mogu pratiti ako se prijave na Kalendar trudnoće

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Da li ste spremni za još jedno dijete?
Kako donijeti odluku kada biološki sat otkucava, a vi razmišljate o novoj bebi? Postavite si 10 pitanja?
6
Kako vanjski zvuk utječe na bebu u maternici?
Sluša li trudnica klasičnu muziku, njezino će dijete biti mirno, inteligentno, snažnije i brže će razvijati govor. Ako b...
3
Žena sa "pola" srca rodila blizance
Samo 4 slična slučaja poznata u svijetu, a prvi u Italiji: žena rođena prije 36 godina sa srcem bez komore, postala je m...
3
Šta je dijastaza i zašto se javlja u trudn...
Šta je dijastaza? Zašto se javlja u trudnoći? Kako, na koji način i kojim vježbama ojačati trbušne mišiće?
3






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *