Ringerajin kuvar: Amela2208

- 5 patlidzana
- 3 kasike od caja (one najmanje) soli
- 1 casa maslinovog ulja
- 2 luka
- 200 gr mljevenog mesa
- 4 komada paradajza
- 50 gr persuna
- kasika slce od paprike-paradajza
- 4 cehneta bijelog luka

- Patlidzan oguliti,Isjeci ih uzduz(znaci ne skroz dodna samo da bi mogla smjesa od mesa tu da se stavi)i staviti u vodu sa
- 3 kasike male soli da odstoji 30 min. ,Izvaditi i posusiti patlidzane, uprziti ih na ulju dok ne dobiju zlato boju. ,spremanje mesa: 2 luka i 2 cehneta bijelog luka isjeci i prziti ih dok ne omeksaju, dodati 200gr mesa i prziti dok meso ne ispari svu vodu,dodati 4 paradajza sitno isjecena i njih prziti zajedno dok ne ispari sve. Ugasiti vatru i dodati 50 gr sitno isjecenog persuna.
- Patlidzane koje ste uprzili na ulju i koje ste rasjekli uzduz napuniti sa smjesom koju ste napravili od mesa.
- ,
- Poredjajte u tepsiju ukrasite sa paradajzom i paprikom.
- U posebnoj posudi napravite 2 case vode, salça, maslinovo ulje i 2 cehneta bijelog luka isjecenog. Pomijesajete sve i zalijte po patlidzanima. Ubacite u sporeti pecite 20-25 min dok sva voda ne ispari ne ostane samo sos.
Napomjena: Patlidzni trebaju bit tanji i ne puno dugi, u slucaju da su vam patlidzani debeli puno moze se napraviti 2 od jednoga.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Zeleni umak
Ringerajin kuvar: Hanady RR
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2