|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Ringerajin kuvar: Amela2208
Ključne riječi:

image
/11


  • 5 patlidzana
  • 3 kasike od caja (one najmanje) soli
  • 1 casa maslinovog ulja
  • 2 luka
  • 200 gr mljevenog mesa
  • 4 komada paradajza
  • 50 gr persuna
  • kasika slce od paprike-paradajza
  • 4 cehneta bijelog luka


  1. Patlidzan oguliti,Isjeci ih uzduz(znaci ne skroz dodna samo da bi mogla smjesa od mesa tu da se stavi)i staviti u vodu sa
  2. 3 kasike male soli da odstoji 30 min. ,Izvaditi i posusiti patlidzane, uprziti ih na ulju dok ne dobiju zlato boju. ,spremanje mesa: 2 luka i 2 cehneta bijelog luka isjeci i prziti ih dok ne omeksaju, dodati 200gr mesa i prziti dok meso ne ispari svu vodu,dodati 4 paradajza sitno isjecena i njih prziti zajedno dok ne ispari sve. Ugasiti vatru i dodati 50 gr sitno isjecenog persuna.
  3. Patlidzane koje ste uprzili na ulju i koje ste rasjekli uzduz napuniti sa smjesom koju ste napravili od mesa.
  4. ,
  5. Poredjajte u tepsiju ukrasite sa paradajzom i paprikom.
  6. U posebnoj posudi napravite 2 case vode, salça, maslinovo ulje i 2 cehneta bijelog luka isjecenog. Pomijesajete sve i zalijte po patlidzanima. Ubacite u sporeti pecite 20-25 min dok sva voda ne ispari ne ostane samo sos.


Napomjena: Patlidzni trebaju bit tanji i ne puno dugi, u slucaju da su vam patlidzani debeli puno moze se napraviti 2 od jednoga.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Umak od brokule
Ringerajin kuvar: Mya_81 RR
4
medo kiflice
Ringerajin kuvar: gvendolina
4
Američke palačinke
Ringerajin kuvar: Iman 83
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *