|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Slađe od ovoga ne može!

TLC, 9.9.2015
Buddy Valastro je Šef Slastičarne! Njegove torte i kolači, svojim okusom i izgledom će rijetko koga ostaviti ravnodušnim.

image
/11


Zvijezda TLC-a, najgledanijeg internacionalnog kanala posvećenog ženama, 16.09. sa svojim zaposlenima počinje novu slatku uzbudljivu avanturu.

Njegove torte su umjetnička djela, jedan je od najuspješnijih američkih slastičara i za njega nema nemogućih zahtjeva, samo izazova koje treba savladati kako bi usrećio najvažniju osobu na svijetu: svog klijenta!

 

Q:        Kada ste odlučili postati slavni slastičar i što vas je potaknulo na takvu odluku? 

Buddy Valastro:      Iskreno nikada nisam planirao postati slavan. Znate, kada sam se još kao klinac počeo baviti  slastičarstvom, želio sam slijediti stope svoga oca, a što sam više radio počeo sam shvaćati kako su televizija i mediji sjajan način da ispunim obećanje koje sam dao svome ocu. Obećao sam mu kako ću proslaviti slastičarnicu i učiniti je usješnim porodičnim poslom, a kada sam dobio vlastiti televizijski serijal to se zaista i dogodilo, no nikada nisam mogao ni zamisliti da će prerasti u nešto ovako veliko. Ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću putovati i odlaziti u brojne zemlje širom svijeta kako bih upoznao obožavatelje ili pak da će drugi slastičari prepoznati moj rad i mene i da će taj isti rad pomoći u razvijanju slastičarske industrije. Ljudi mi prilaze i govore kako sam ih potaknuo da postanu slastičari, kako sam potaknuo porodice da sjednu pola sata svake sedmice i uživaju u serijalu, te kako im je upravo moj serijal pomogao da prođu kroz teška razdoblja. Dakle, moj se fokus promijenio od onoga što je izvorno bio i onoga što je sada; želim napraviti dobar porodični sadržaj u kojem ljudi mogu uživati i biti inspirisani.

 

http://www.dodaj.rs/f/P/XR/3oxZEWFS/34069ep706025.jpgQ:        Imate li želju otvoriti slastičarne u Europi? 

Buddy Valastro:      Mogu vam odmah reći kako imamo u planu otvoriti slastičarnu u Europi. Nedavno sam bio u Parizu i Beogradu u Srbiji i moram vam reći kako su obožavatelji bili nevjerovatni, kako prema meni tako i prema mojoj supruzi! Takođe, bio sam na puno različitih mjesta u Europi i ponovno dolazim u oktobru. Želio bih napraviti turneju po istočnoj Europi u idućih godinu ili dvije. Definitivno ćemo otvoriti slastičarnice u Europi, jer trenutno imamo deset otvorenih slastičarnica u SAD-u i pet u izgradnji, a onda imamo nekoliko njih u planu na međunarodnoj razini. Definitivno mi je cilj imati slastičarnicu na svim kontinentima osim Antarktike – iako nikad se ne zna, možda jednoga dana otvorimo i na Antarktiku.

 

 

Q:        Radili ste torte za brojne poznate osobe, postoji li poznata osoba za koju niste radili tortu, a voljeli biste?

Buddy Valastro:      Trenutno, ako bih imao priliku napraviti tortu za jednu osobu, onda bi to najvjerovatnije bio Papa.

 

Q:        O kakvoj je torti riječ? 

Buddy Valastro: Svakako bih potražio inspiraciju iz samog Vatikana, mislim da tamo postoji toliko blaga i ljepote, stvari koje čovjeka mogu nadahnuti. Smatram kako Papa radi nevjerovatan posao približavanja novije generacije starijoj i obrnuto, te sam uistinu ponosan na sve što je učinio za Crkvu, a što niko nije učinilo jako dugo vremena. To je oduvijek bio moj san, napraviti tortu za Papu, ali i za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/2X/12J/3lUiozkb/1/34069ep707010.jpgQ:        Postoji li slavna osoba za koju ste napravili tortu, a da se toj osobi istovremeno divite, te kako je bilo raditi s takvom osobom? 

Buddy Valastro:      Vjerojatno Oprah Winfrey, za nju sam radio tortu na početku svoje karijere i na samom početku svoga serijala, a kada sam otišao u Oprah Winfrey show kako bih joj dostavio tortu Oprah je prije samog početka showa došla iza pozornice i moram vam reći kako je ona ista osoba iza pozornice kao što je ispred kamera. To je bila važna pouka za mene, jer sam  poučen njenim primjerom i sam želio biti takav. Znate, nije bitno da li sam sa svojim obožavateljima, ili me vidite na ulici ili naiđete na mene u slastičarni, uvijek ću odvojiti trenutak za fotografisanje, uvijek ću pozdraviti ili  potpisati autogram. Tokom godina, susreo sam slavne osobe za koje nikada ne bih dao ni dinara, koji su jedna osoba pred kamerama, a zatim iza pozornice i u privatnom životu potpuno druga osoba. Oprah nije bila takva. Bila je uljudna i otvorena za komunikaciju i razgovor sa svima. Ona se ne pretvara da je neko drugi, a svojim je primjerom mene potaknula da na svom putovanju u svijet slavnih ostanem vjeran sebi samome i onom ko sam ja. Moji su me roditelji odgojili na određeni način, tako da moram i njima odati priznanje, te zbog toga nikada neću zaboraviti otkuda dolazim.

 

Q:        Većina slavnih osoba, ali i običnih ljudi, pazi što i koliko jede. Postoji li neka torta koja ne deblja toliko?

Buddy Valastro:      Možda pola torte. Da budem iskren, ne znam koliko torte uistinu jedu, ali opet znam da se sve svodi na umjerenost. Možete staviti zamjene za šećer, ali meni se osobno ne sviđa stavljanjem previše prerađenih stvari u torte. Volim torte zadržati što prirodnijima, pa onda ako ništa drugo barem znate da jedete pravi maslac. Ako su sastojci prirodni barem znate što jedete, ali svakako je bitno pripaziti koliko jedete jer jedino tako kalorije neće biti "strašan" pojam.

 

http://www.dodaj.rs/f/G/oA/2URkHVx7/34069ep703032.jpgQ:        U sedmoj sezoni spominjete "golu" tortu. Možete li nam objasniti o kakvoj je torti riječ?

Buddy Valastro:      "Gola" torta je noviji trend u SAD-u, rekao bih da je star otprilike oko godinu i pol, možda dvije godine i da vam budem iskren to je jedan od trendova koji mi se nikad nije svidio i od početka sam apsolutno protiv ovog trenda. U osnovi "gola" torta znači da ćete ispeći tortu, razrezati biskvit i napuniniti ga kremom, ali nećete staviti glazuru izvana već ćete takvu tortu bez glazure ukrasiti s voćem ili cvijećem. Razlog zašto mi se nije svidjela leži u mojoj teoriji kako je ovu tortu i ovaj trend započela osoba koja nije znala napraviti glazuru, te je s toga ovo bio jednostavan izlaz. S druge strane, kada sam lično napravio ovu vrstu torte moram priznati da sam uživao, pogotovo kada sam na kraju ukrašavao tortu cvijećem i kada su sve te boje došle do izražaja, dakle mogu priznati kada sam u krivu ili dati priliku trendu koji se meni lično ne sviđa. Smatram kako je to savršena torta za početnike, jer imaju priliku vježbati umjetnost dekoriranja bez stavljanja glazure na tortu.

 

http://www.dodaj.rs/f/s/Kz/2OAFbX5g/34069ep707023.jpg

 

 

Q:        Želite li staviti naglasak na neke dijelove sedme sezone serijala "Šef slastičarnice"? 

Buddy Valastro:      Trenutno smo otprilike na 20. epizodi sedme sezone, a ove sezone se fokusiramo na širenje. Prošle smo sezone imali tri slastičarnice otvorene, a sada ih imamo deset. U ovoj će sezoni torte i kolači biti naprosto nevjerovatni, ali istovremeno radimo korak unatrag i pripremamo neke "normalne" torte. Upravo je zbog te raznolikosti, gdje danas radimo divovsku tortu na temu Transformera, a sutradan klasičnu rođendansku tortu, sedma sezona  specifična po mješavini nevjerojatnih i ekstravagantnih torti s klasičnim tortama. To je zdrava mješavina jednostavnih torti, lijepih torti, ali i onih ludih torti; vrlo sam ponosan na ono što smo snimili i što će gledatelji imati prilike vidjeti ove sezone i nadam se kako će svijet uživati gledajući novu sezonu.

 

 

U sedmoj sezoni, porodica Valastro će vratiti svoje poslovanje na početak i prisjetiti se kako njihove korijene čine upravo torte i porodica. Bez obzira na izazove i teške situacije, ova slastičarska porodica dokazuje kako ih nijedna škakljiva situacija neće odvojiti. Dok se Buddy i njegov tim nose s narudžbama koje se samo nižu jedna za drugom, hoće li ih neobični oblici i sve zahtjevniji dizajni konačno nadvladati? Provjerite na TLC-u od 16.09. u 21.00

 


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znate li šta sve možete praviti u aparatu ...
S ovim praktičnim uređajem nikada nećete morati ponavljati jela. U njemu možete napraviti zdrav smoothie, ukusnu kašu pa...
7
Emocionalno vezivanje u djetinjstvu
Emocionalno vezivanje je primarna potreba, javlja se još na samom rođenju, već prvim kontaktom sa majkom, a ostvaruje sv...
2
Majčinstvo bez partnera!
Biti samohrana majka je izazov koji traži mnogo strpljenja, izdržljivosti, odricanja i hrabrosti.
2
Razvodite se! Kako reći djeci?
Znamo da je razvod stresan događaj za muškarca i ženu koji više ne mogu zajedno. Još je stresniji ukoliko je u braku bil...
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *