
- Krema:2 pudinga od jagode i 9 kasika secera skuhati na litar mlijeka.U ohladjen puding dodati 150 grama maslaca i ostaviti kremu da odmara.Predlazem da se krema napravi sat vremena prije pravljenja kora.
- 4 vece banane,2 slag pjene
- Kore: 5 jaja
- 9 kasika secera
- 9 kasika ulja
- 9 kasika mlijeka
- 9 kasika brasna
- prasak za pecivo
- 3 kasike kakaa

- Pjenasto umutiti jaja sa secerom,zatim dodati ulje,mlijeko,brasno i prasak za pecivo.Dobro ujednacenu smjesu istresti u pleh za torte i peci u prethodno zagrijanoj pecnici na 150 stepeni.
- Sljedecu koru napravite na isti nacin,samo dodajte kakao na kraju.
- Ohladjene kore presjeci na pola,umutiti slag i banane isjeci na kolutice.U pleh stavite podmetac za tortu (nije nuzno).
- Ja sam s premazivanjem krenula od zute kore,svaku koru poskropite mlijekom,a kremu podijelite na 4 dijela. Na kremu prve kore poredajte banane
- user posted image
- Zatim stavite crnu koru i premazite kremom,zatim zutu,pa krem i na krem trece kore ponovo banane.
- Ovako izgleda torta kada se premazu sve kore.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2