|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Treniranje spavanja djeteta

Pampers.ba, 14.8.2017
Dovoljna količina sna je ključna za zdrav razvoj vašeg djeteta, da ne spominjemo vaš vlastiti mir. Evo kako možete pomoći djetetu da se umiri, promijeni brzine i zaputi se u zemlju drijemanja.
Ključne riječi:

image
/11


 

 

Napravite rutinu

Započnite svaku noć sa opuštajućom rutinom. Presvlačenje u pidžamu, pranje zuba i pranje lica svake noći će pomoći da se podrazumijeva kako su ovo aktivnosti koje se događaju prije spavanja. Druge umirujuće aktivnosti uključuju slušanje tihe muzike, čitanje priča ili kupanje. Oduprite se potrebi da se igrate sa vašim djetetom jer će ga to učiniti prije uzbuđenim nego smirenim.

 

Budite dosljedni

Držite se iste rutine svake noći. Kada dođe vrijeme spavanja, dijete će znati šta se očekuje od njega.

 

Učinite vrijeme za spavanje udobnim

Dozvolite da vaše dijete sa sobom u krevet odnese medvjedića ili deku. Dopustite da se jednom napije vode i uključite noćno svjetlo prije nego što zatvorite vrata.

 

Pauzirajte prije nego što se odazovete

Djeca u ovom dobu će vas vjerovatno dozivati nakon što izađete iz sobe. Sa svakim ulaskom čekajte nekoliko sekundi duže. Kada odgovorite, podsjetite ga da je vrijeme za spavanje. Ukoliko uđete u sobu, ostavite svjetlo ugašeno i učinite to brzo.

 

Budite strpljivi

Učenje djeteta da stekne dobre navike kod spavanja se ne dešava preko noći. Nastavite raditi istu stvar kod vremena za spavanja i vaše dijete će napokon naučiti kako da se ponaša prema planu.

Kako se beba razvija i raste, ritam spavanja i slabost se pomjera prema noći i faktori koji utječu na to su sljedeći:

  1. Percepcija svjetla
  2. Hrana i glad bebe
  3. Temperatura prostorije
  4. Buka
  5. Mijenjanje pelena i suhoća

“Djecu bi iz tog razloga trebalo hraniti i koristiti pelene koje dugo mogu održati suhoću. Beba koja je sita i suha će imati miran san sa svim neophodnim funkcijama spavanja, što je posebno značajno za razvoj mozga i lučenje hormona rasta.”, rekla je pedijatrica dr.sci.med. Verica Mišanović.

Pampers je otkrio nove i poboljšanje Baby-Dry pelene koje sada uključuju tri Apsorbirajuća kanala dizajnirana da bebe budu suhe ujutro baš kao i noć prije, sa manje tog vlažnog noćnog tereta. Novi Pampers Baby-Dry ima tri revolucionaran apsorbirajuća kanala za do 12 sati suhoće tokom noći.

 

 

O kompaniji Procter & Gamble

P&G sa svojim brendovima služi gotovo pet miliona ljudi širom svijeta. Kompanija ima jedan od najsnažnijih portfolija provjerenih, kvalitetnih, vodećih brendova, uključujući Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks®, i Whisper®.  P&G zajednica obuhvata djelovanje u približno 70 zemalja širom svijeta. Za najnovije vijesti i detaljne informacije o P&G i njegovim brendovima, molimo vas da posjetite stranicu http://www.pg.com.

 

 

 

Još zanimljivih tekstova možete pročitati na Pampers zajednici roditelja

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
10
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2
Priprema na život sa bebom
Dolazak bebe će zasigurno unijeti i nešto nemira u vaš život. Na dolazak djeteta se pripremite već prije poroda.
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *