|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

U ALTA shopping centru održan Dan za reciklažu

Uredništvo Ringeraja.ba, 25.5.2013
Zahvaljujući ALTA shopping centru osnovci unaprijedili znanje o recikliranju...
Ključne riječi:

image
/41


Sarajevo, 25.05.2013. – S ciljem razvijanja ekološke svijesti kod naših najmlađih sugrađana te važnosti čuvanja i kontrolisanog korištenja prirodnih resursa s akcentom na smanjenje otpada, ponovno korištenje i reciklažu, shopping centar ALTA organizirao je Dan za reciklažu. Učenici sarajevskih osnovnih škola su na radionicama o ekologiji i recikliranju, od otpadnih materijala, u saradnji s profesorima likovne kulture, izradili kreativne odjevne i predmete za svakodnevnu upotrebu, nakon čega je organizirana zanimljiva aukcija. Prikupljena sredstva su donirana Dječijem domu Bjelave.

„Ekološkim projektom Dan za reciklažu pokušali smo probuditi svijest svih građana  i ukazati im na važnost reciklaže, jer se njome znatno smanjuje zagađenje naše  planete. ALTA shopping centar, kao i kompanija Confluence Property Management, koja upravlja centrom, će svojim aktivnostima svakodnevno nastojati da doprinesu napretku zajednice. Društvena odgovornost je dio korporativne kulture koja je utkana u sistem vrijednosti, poslovanja, ciljeva i aktivnosti naše kompanije, a samim tim i objekata kojima upravljamo. Smatramo da je neophodno sprovoditi stalne programe ekološke edukacije na svim nivoima i ohrabriti ljude da se uključe u aktivnosti usmjerene na zaštitu okoline što će oblikovati vrijednosti i ponašanje pojedinca u proekološkom pravcu. Vjerujemo da će ovakvih radionica u budućnosti biti sve više“, kazao je Fariz  Kulenović, centar menadžer kompanije Confluence Property Management, koja upravlja shopping centrom ALTA.

Ekološki problemi danas postaju jedna od najaktuelnijih tema, kako u svijetu tako i kod nas, stoga je informisanje i edukacija o ovom problemu od izuzetnog značaja.

„Značaj razvijanja ekološke kulture ne ogleda se samo u cilju usmjerenja ponašanja u lokalnoj sredini u kojoj se pojedinac svakodnevno kreće, već i s ciljem djelovanja u pravcu zaštite životne sredine na globalnom nivou, stoga su ovakve radionice izuzetno značajne za naše mališane koji su danas, osim što su unaprijedili svoje znanje o reciklaži, zaista proveli sjajne trenutke sa svojim vršnjacima. Drago nam je što je shopping centar ALTA prepoznao važnost recikliranja i u budućnosti ćemo rado podržati svaki sličan projekat“, istakla je Sanela Ljumanović, učiteljica Osnovne škole Osman Nakaš. 

Djeca koja su pripremila najbolje radove osvojila su prigodne nagrade, a sve škole koje su učestvovale u projektu dobile su zahvalnice i oznake Recycle Friendly School.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znate li šta sve možete praviti u aparatu ...
S ovim praktičnim uređajem nikada nećete morati ponavljati jela. U njemu možete napraviti zdrav smoothie, ukusnu kašu pa...
27
Scabies - svrab (šuga)
U prvim danima jeseni, sa toplijom garderobom i posteljinom, u ambulantama dermatovenorologije, javlja se veći broj paci...
4
Emocionalno vezivanje u djetinjstvu
Emocionalno vezivanje je primarna potreba, javlja se još na samom rođenju, već prvim kontaktom sa majkom, a ostvaruje sv...
2
Majčinstvo bez partnera!
Biti samohrana majka je izazov koji traži mnogo strpljenja, izdržljivosti, odricanja i hrabrosti.
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *