|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringerajin kuvar: Hanady RR
Ključne riječi:

image
/11


  • 200 g svježih gljiva ili 30 g suhih
  • 2 žlice maslaca
  • manji luk
  • žlica oštrog brašna
  • zdjelica vrhnja
  • zeleni peršin
  • crvena paprika
  • papar
  • sol


  1. Svježe gljive očistimo, operemo i izrežemo na tanke listiće.
  2. Luk malko prepržimo na maslacu, dodamo gljive, više puta promiješamo i pirjamo da bude meko.
  3. Kad gljive omekšaju, pržimo ih da sok provre, a zatim pospemo oštrim brašnom, posolimo i popaprimo.
  4. Promiješamo i zalijemo s toliko vode da umak ostane dovoljno gust.
  5. Provremo.
  6. Dodamo još vrhnje i sitno isjeckan zeleni, peršin.
  7. Možemo dodati i šećer.
  8. Ako umak pripremamo od suhih gljiva, onda ih najprije skuhamo i tek onda pirjamo.


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Krem čorba od špinata
Ringerajin kuvar: Mya_81 RR
6
Gitin kolač
Ringerajin kuvar: Hanady RR
6
Savici od paštete
Ringerajin kuvar: Hanady RR
4
Recept za tikvice sa piletinom
Ringerajin kuvar: Visnja RR
4






Anketa

Mlijeko.
Admin

Koje je mlijeko zdravije davati djetetu nakon godinu dana:

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *