|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Vita 34 preuzela Stellacure banku matičnih ćelija

Vita 34 - Bio Save, 7.3.2014
Strategija rasta i jačanja pozicije tržišnog lidera sigurnost je za porodice koje su pohranile matične ćelije u najvećoj njemačkoj banci Vita 34

image
/21


Početkom ove godine pionir u pohranjivanju matičnih ćelija u Evropi – Vita 34 preuzela je  75.24% dionica njemačke banke matičnih ćelija Stellacure, te time postala njen većinski vlasnik.  Vita 34 je na ovaj način utemeljila svoju lidersku poziciju u sektoru pohranjivanja pupčane krvi, te kroz mrežu Njemačkog crvenog krsta omogućila ekspanziju svojih aktivnosti u većem dijelu Evrope.

Kompanija Stellacure osovana je u Hamburgu i Frankfurtu 2005. godine u saradnji sa Službom za transfuziju  Njemačkog Crvenog krsta (DRK) i predstavlja jednu od najvećih njemačkih banaka matičnih ćelija.  Partnerstvo sa Crvenim krstom u kojem se  matične ćelije skladište po uzoru na javnu banku, osigurava porodicama koji se odluče na pohranjivanje matičnih ćelija najvišu razinu kvalitete i sigurnosti pripreme matičnih ćelija. Naučni, tehnički i ljudski resursi su izuzetno visoki, pa se matične ćelije iz krvi pupkovine pohranjuju po najkvalitetnijim sigurnosnim standardima u zgradi Službe za transfuziju Njemačkog crvenog krsta u Frankfurtu. Služba transfuziologije Crvenog krsta je jedna od najvažnijih transfuzijskih medicinskih ustanova ne samo u Njemačkoj, nego i cijeloj Evropi. Dugugodišnja iskustva i istraživanja ove ustanove čine ga sigurnim i vrijednim partnerom ove njemačke banke matičnih ćelija.

Direktor najveće njemačke banke matičnih ćelija i banke sa najdužim iskustvom u Evropi - Vita 34, Dr Andre Gerth: „ Mi smo tržišni lideru u svim zemljama njemačkog govornog područja. Naša ambicija je jačanje ove dominantne pozicije na održivi način.  Tendencija rasta na tržištu pohranjivanja pupčane krvi, omogućava nam kao tržišnom lideru da preuzmemo dodatne udjele u sektoru pohranjivanja pupčane krvi. Preuzimanjem većinskog udjela u Stellacuru, sada osim Leipziga imamo još jednu lokaciju u Njemačkoj  na temelju koje možemo napraviti regionalnu raspodjelu i pojačati kontakt sa našom ciljnom skupinom.“

Vita 34 zabilježila rast od 150%

Najveća njemačka banka matičnih ćelija Vita 34 je početkom ove godine zabilježila rast od 150%, čime je učvrstila svoj vodeći položaj u sektoru pohranjivanja pupčane krvi. Uspješno širenje tržišta, preuzimanje drugih banaka matičnih ćelija, saradnja sa vodećim istraživačkim institutima u oblasti primjene matičnih ćelija, te partnerstvo sa najvećoj ruskom biotehnološkom kompanijom Human Stem Cells Institutom, čine Vitu 34 premium porodičnom bankom matičnih ćelija.

 

 

Među 8 porodičnih banaka u svijetu

Pohranjivanje matičnih ćelija je od velike važnosti za porodice koje očekuju prinove. Njihova

buduća terapijska primjena u liječenjima raznih oboljenja uveliko ovisi o standardima

skladištenja kao i tehnologijama koje banke posjeduju. Važno je sačuvati matične ćelije, ali

je mnogo važnije da se te ćelije mogu koristiti za liječenje.

 

Vita 34 je jedina evropska banka matičnih ćelija koja se nalazi među 8 banaka

u svijetu kada su u pitanju konkretni primjeri korištenih uzoraka za liječenje. Uzorci sačuvani u Vita 34 koristili su se za liječenje različitih oboljenja, poput leukemije, anemije, cerebralne paralize, dijabetesa tipa 1 i mnogih drugih.

 

Vita 34 je izbor kraljevskih porodica

 

U cijelom svijetu postoji preko 450 porodičnih banaka matičnih ćelija, međutim Vita 34 se izdvaja od ostalih po visokim standardima pohranjivanja, jedinstvenim uslugama i sofisticiranoj tehnologiji skladištenja koju su prepoznale mnoge cijenjene svjetske ličnosti, među kojima su i mnoge kraljevske porodice.

 

 Iz Bio Save-a, ovlaštenog i ekskluzivnog partnera prve i vodeće banke matičnih ćelija Vita 34, kažu: „Veoma smo ponosni na činjenicu da su mnoge slavne svjetske ličnosti svoje povjerenje dali upravo Vita 34 i ovo je najbolja potvrda kvaliteta naše banke. Kraljevske porodice zasigurno imaju veliku mogućnost izbora i za sebe biraju samo ono najbolje. Izuzetna nam je čast što je Vita 34 bila izbor španske i belgijske kraljevske porodice ali i mnogih drugih svjetskih poznatih ličnosti. Od prošle godine, usluge ove prestižne evropske banke matičnih ćelija su dostupne i roditeljima u Bosni i Hercegovini.

 

Bio Save, ekskluzivni i ovlašteni partner Vita 34


www.biosave.ba 

www.vita34.com

+387 33 200 800

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Da li ste spremni za još jedno dijete?
Kako donijeti odluku kada biološki sat otkucava, a vi razmišljate o novoj bebi? Postavite si 10 pitanja?
5
7 razlika između trudnoće i PMS-a
Simptomi poput povećanog apetita, osjetljivih grudi i razdražljivosti često su povezani s PMS-om, no vrlo slični simptom...
4
Carski rez - Peti dan - GAK, Sarajevo
Sarajevo, GAK, carski rez, peti dan- POVRATAK KUĆI... Piše naša vortex RR
4
Carski rez - Treći i četvrti dan - GAK, Sa...
Sarajevo, GAK, carski rez, treći i četvrti dan- PORODILIŠTE... Piše naša vortex RR
4






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *