|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Znakovi da će ON biti dobar TATA

Uredništvo Ringeraja.ba, 17.5.2022
Uloga oca je da pruži ljubav a ne samo da plaća račune.Dobri očevi se ne rađaju, oni se stvaraju vremenom...
Ključne riječi:

image
Foto: Freepik.com
/11


Postoji mnogo primjera kada muškarac nije bio najspremniji da postane otac, ali dolazak bebe na svijet je njegovo ponašanje promijenio iz korijena.

  1. Rad na sebi: ukoliko vaš muškarac konstantno radi na sebi, razvija se, uči i usavršava se to povećava šanse da će sa jednako pažnje da se odnosi i prema roditeljstvu.
  2. Emocionalna inteligencija: djeca su potpuno drugačija od odraslih, čak i realnost vide drugačije od nas. Ukoliko kod svog partnera primjetite visok nivo emocionalne inteligencije to je dobar znak koji pokazuje da će moći da se suoči sa problemima koje donosi život roditelja. 
  3. Sposobnost preuzimanja odgovornosti: ovo se osnosi na sve oblasti života. Ako je navikao da bude odgovoran za nekoga ili nešto, onda možete očekivati isti ili još viši nivo odgovornosti u njegovoj ulozi roditelja. Ako je u stanju da upravlja timom na poslu, objezbjeđuje porodicu, pomaže roditeljima, to znači da on na svim poljima pokazuje svoju odgovornost i u skladu sa tim će da razvija odnos prema djetetu.
  4. Spremnost za promjene: rođenje bebe je veliki korak za cijelu porodicu. Ovaj događaj može da otkrije razne probleme koje partneri imaju u vezi. Ukoliko se muškarac dobro nosi sa poteškoćama i lako dolazite do kompromisa – on je taj.
  5. Želja da provodi vrijeme sa porodicom: ako je uvijek tu za porodicu, nije mu teško da pomogne u kući i uživa u vremenu sa vama velike su šanse da će tako da se ponaša i u budućnosti. Ovo je jako važno za dijete, naročito u najranijem uzrastu dijete treba oba roditelja.
  6. Pokazuje interesovanje za djecu: ne mora da se „otopi“ kada vidi dijete, dovoljno je važno da je u stanju da ostvari kontakt sa djecom, da nađe prave riječi ili ih smiri.
  7. Ljubazan je: ovo je podjednako važno i za vas i za dijete. On mora biti u stanju da bude iskren i da pokaže brigu i ljubav.
  8. Želja da postane otac: ako vam izjavi ovako nešto, to je već veliki znak i jedan od najvažnijih kriterijuma za oca vašeg djeteta.
  9. Voli vas i pokazuje da mu mnogo značite: ukoliko ne njeguje odnos pun pažnje i poštovanja prema vama, onda on nikako nije za vas. Najvažnija je ljubav, pa onda možete da razgovarate o potomstvu.

 

Pročitaj i ovo > Najćešći strahovi muškaraca

 

Zapamtite, uvijek o svemu iskreno razgovarajte sa partnerom, a naročito o mogućnosti budućeg roditeljstva!

 

 

 

ZANIMLJIVO ZA TATE NA RINGERAJI

Imamo i OČEV FORUM

 I članci o TATAMA

 

 I ne zaboravit nas zapratiti na Instagramu @ringeraja_ba

Postoji mnogo primjera kada muškarac nije bio najspremniji da postane otac, ali dolazak bebe na svijet je njegovo ponašanje promijenio iz korijena.

1.      Rad na sebi: ukoliko vaš muškarac konstantno radi na sebi, razvija se, uči i usavršava se to povećava šanse da će sa jednako pažnje da se odnosi i prema roditeljstvu.

2.      Emocionalna inteligencija: djeca su potpuno drugačija od odraslih, čak i realnost vide drugačije od nas. Ukoliko kod svog partnera primjetite visok nivo emocionalne inteligencije to je dobar znak koji pokazuje da će moći da se suoči sa problemima koje donosi život roditelja. 

3.      Sposobnost preuzimanja odgovornosti: ovo se osnosi na sve oblasti života. Ako je navikao da bude odgovoran za nekoga ili nešto, onda možete očekivati isti ili još viši nivo odgovornosti u njegovoj ulozi roditelja. Ako je u stanju da upravlja timom na poslu, objezbjeđuje porodicu, pomaže roditeljima, to znači da on na svim poljima pokazuje svoju odgovornost i u skladu sa tim će da razvija odnos prema djetetu.

4.      Spremnost za promjene: rođenje bebe je veliki korak za cijelu porodicu. Ovaj događaj može da otkrije razne probleme koje partneri imaju u vezi. Ukoliko se muškarac dobro nosi sa poteškoćama i lako dolazite do kompromisa – on je taj.

5.      Želja da provodi vrijeme sa porodicom: ako je uvijek tu za porodicu, nije mu teško da pomogne u kući i uživa u vremenu sa vama velike su šanse da će tako da se ponaša i u budućnosti. Ovo je jako važno za dijete, naročito u najranijem uzrastu dijete treba oba roditelja.

6.      Pokazuje interesovanje za djecu: ne mora da se „otopi“ kada vidi dijete, dovoljno je važno da je u stanju da ostvari kontakt sa djecom, da nađe prave riječi ili ih smiri.

7.      Ljubazan je: ovo je podjednako važno i za vas i za dijete. On mora biti u stanju da bude iskren i da pokaže brigu i ljubav.

8.      Želja da postane otac: ako vam izjavi ovako nešto, to je već veliki znak i jedan od najvažnijih kriterijuma za oca vašeg djeteta.

9.      Voli vas i pokazuje da mu mnogo značite: ukoliko ne njeguje odnos pun pažnje i poštovanja prema vama, onda on nikako nije za vas. Najvažnija je ljubav, pa onda možete da razgovarate o potomstvu.

Zapamtite, uvijek o svemu iskreno razgovarajte sa partnerom, a naročito o mogućnosti budućeg roditeljstva!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Da li beba u stomaku osjeća očev stres?
Ukoliko je budući otac prije rođenja djeteta izuzetno napet, uplašen ili anksiozan, dijete će kasnije biti sklonije agre...
2
Samo za tate!
Sada, ako budući tatica ne skače od sreće jer će biti prisutan pri porođaju i nije na vrijeme obavio sve pripreme za por...
2
Zašto očevi žele sina?
Priznali to javno, ili se potajno nadali, očevi naječešće žele da im se rodi sin. Jednim dijelom ovo je svakako uslovlje...
2
"Tata" je titula koju moraš da zas...
Nije svaki otac tata. Tata je titula koju moraš da zaslužiš. Ako si otac velika je šteta da ne pokušaš da budeš tata.
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *