|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Uređaj koji spašava dan: Znate li šta sve možete praviti u aparatu za supu?

Uredništvo Ringeraja.ba, 20.3.2024
S ovim praktičnim uređajem nikada nećete morati ponavljati jela. U njemu možete napraviti zdrav smoothie, ukusnu kašu pa čak i tijesto za palačinke.

image
Vaš lični kuhar i večera za cijelu porodicu! lični kuhar i večera za cijelu porodicu!
/21


Kad pomislimo na aparat za supu, prva asocijacija su nam razne tople i hranjive juhe, ali u današnje vrijeme, kada je multifunkcionalnost primarna, s radošću otkrivamo čitav niz ukusnih jela koja u ovom malenom kuhinjskom aparatu možemo pripremiti.

Za AENO blender i soup maker zasigurno možemo reći da je revolucionaran uređaj koji se ne boji izazova modernog života, a mi vam donosimo recepte za različita jela koja u njemu možete napraviti za cijeli dan.


Počet ćemo svakako od supe, odnosno juhe jer je prirodno to osnovni zadatak ovog uređaja. Osmišljen kao kombinacija blendera i aparata za supu, omogućava nam da u njemu kuhamo povrće ili meso, da na pari skuhamo riblje ili pileće filete, kao i da pripremamo razne umake, žitarice, ali i sojino ili druge vrste mlijeka, pire krompir ili bilo koje drugo povrće, toplu čokoladu, kremu, voćne napitke i kompote, tijesto za palačinke, pa čak i sladoled.


Sa modernim modelima ovog uređaja, kakvi su u AENO produktnoj liniji, sve što je potrebno da uradite je da dodate sastojke i odaberete odgovarajući automatski program.


Doručak uz AENO: Jeste li za palačinke ili kašu?

S ovim praktičnim uređajem nikada nećete morati ponavljati jela. U njemu možete napraviti zdrav smoothie, ukusnu kašu pa čak i tijesto za palačinke.

Priprema tijesta za palačinke vrlo je zgodna jer ne prljate dodatno posuđe i ubrzavate proces, a iz bokala uređaja možete direktno sipati smjesu u tavu.

Za veliku hrpu palačinaka trebat će vam: 750 ml mlijeka, 250 ml vode, 3 velika jaja, 5 kašika braška, 2 kašike šećera, 2 kašike ulja i malo soli. Sve smiksate na niskoj brzini, ostavite da stoji 15-ak minuta i pecite jednu po jednu palačinku u tavi ili aparatu za ovu slasticu.

Za jednostavnu kašu koja će postati vaše omiljeno jelo jer možete eksperimentisati sa njenim okusima, trebat će vam šoljica zobenih pahuljica, jedna banana, 1/4 šoljice oraha, čaša vode, i med po želji. Na AENO aparatu je nekoliko programa koje možete birati da dobijete ukusan obrok.


AENO


Šta ćemo za ručak?

Brojna su jela koja možete pripremiti u AENO blenderu i aparatu za supu, od supa, pirea, pa do mljevenog mesa i raznih umaka. Ako vas muči pitanje možete li kuhati meso u aparatu za kuhanje juha, odgovor je da! A u isto vrijeme to možete činiti na veoma raznolike načine.

Šnicle od mesa, naprimjer, mogu se savršeno pripremiti u ovom uređaju. Nasjeckajte meso i dodajte ostale sastojke u načinu rada "Grind", zatim oblikujte šnicle, stavite ih u posudu i kuhajte birajući opciju "Steam". Na ovaj način možete pripremiti i gotovo sve druge proizvode, uključujući piletinu i ribu. Samo ih prethodno isjeckajte na komade.

Za gustu juhu od gljiva ubacite 10 šampinjona, 4 mala krompira, luk koji volite, 200 ml vrhnja za kuhanje, začine i vodu po želji. Zatvorite poklopac, uključite opciju "Soup Puree" ili "Thick Soup" i sačekajte rezultat.


AENO


Vaš lični kuhar i večera za cijelu porodicu

Hajde da za večeru spremamo nešto laganije poput paštete, humusa, povrća ili ribe kuhane na pari? Natopite slanutak (leblebije) nekoliko sati prije pripreme da omekša, sastavite ga sa susamom, maslinovim ili sezamovim uljem, tahinom, češnjakom, sokom od limuna i začinima (paprika, kumin, korijander, crni mljeveni biber, sol i malo šafrana), sve smiksajte dok ne nastane fina, zdrava i ukusna pasta.

Za kuhanje povrća na pari recept nikad nije bio jednostavniji. Ubacite oprano povrće isjeckano na komade srednje veličine, ulijte vodu i uključite opciju "Steam". Na isti način dolazite do ukusne ribe, piletine ili druge vrste mesa koja će biti mekana i sočna, a vi ćete brzo doći do zdravih dijetalnih obroka.


AENO


Imamo i šlag na vrhu!

Iako je dosad postojalo pravilo da se samo obroci spremaju u aparatu za supu, AENO piše nova pravila igre. Deserti, džemovi, kreme, voćni pirei, pa čak i sladoled, sve to može nastati u ovom uređaju u vašoj kuhinji. Istražite detalje u e-knjizi recepata i uvjerite se zašto je AENO linija proizvoda najbolji prijatelj vaše kuhinje i zdravog načina života. S njima nema miješanja, ne morate paziti da hrana ne zagori, ne morate kontrolisati da li je jelo spremno - pametni uređaj će sve to učiniti za vas.


AENO blender i soup maker udaljen je samo na klik od vas u web shopovima Omega shop, Big Bang, eKupi.ba i Plus.ba.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Emocionalno vezivanje u djetinjstvu
Emocionalno vezivanje je primarna potreba, javlja se još na samom rođenju, već prvim kontaktom sa majkom, a ostvaruje sv...
2
Majčinstvo bez partnera!
Biti samohrana majka je izazov koji traži mnogo strpljenja, izdržljivosti, odricanja i hrabrosti.
2
Razvodite se! Kako reći djeci?
Znamo da je razvod stresan događaj za muškarca i ženu koji više ne mogu zajedno. Još je stresniji ukoliko je u braku bil...
2
25. novembar!
Dan državnosti BiH... Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama... Otvaranje bolnice Jezero!
2






Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *