|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Alternativne metode lijecenja neplodnosti
21.5.2009 20:21:18   
tikica_69
Da li ste probale ista?

Akupunkuru, makrobiotiku, travarstvo, bijelu magiju?

Ja sam evo krenula akupunkturom mrsaviti i biti plodnija. Od danas imam tri iglice u lijevom uhu i treba ih mijenjati svaka dva tjedna.

Nadam se da ce bar malo pomoci user posted image


_____________________________

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
21.5.2009 21:01:15   
emy
Popila livade i livade macine trave i raznih mjesavina od poznatih i manje poznatih travara
Ali vrkutu sam pila 4 mjeseca prije user posted image a trudili smo se 2 i pol godine user posted image
Da li je ona bila presudna neznam, ali prije mene je od iste vrkute user posted image zena koja se trudila 10 godina
Zelim vam svima da sto prije docekate svoju zeljenu user posted image uz pomoc travkica ili bez njih

Mislim da travkice ne mogu biti na stetu ukoliko se ne kombinuju sa hormonalnom terapijom

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
21.5.2009 22:34:48   
alex_mo
Iskreno ne vjerujem u bjelu magiju i slicne stvari.U biljkama da.Pobornik sam da se sve ljeci prirodom.U mom slucaju sve nalaze su odlicne, imam i sina a nemogu dobiti drfuguuser posted image .Neznam u cemu je problem i zato sam uzela macinu travu ako nedaj boze nista nema u junu da pocnem piti.Samo jos biljke nisam probala, a se nadam da ce mi se juni usreciti i ugledacuuser posted image
Pozivam sve koje su nasle lek u trevama da pisu i podjele sa nama svoja iskustva,da se i mi osrecimo.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emy)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
21.5.2009 23:52:29   
brzamala
U bijelu magiju ne vjerujem iz vjerskih razloga ali sam popila mnogo,mnogo trava:vrkute svaki dan po pola litra,ocajnice-macine trave dnevno po litar i pol,mjesavine trava protiv cista:neven kopriva,kunica po pola litra i rezultat toga je da mi se lijevi jajnik ocistio a bio je i on policistican,i iz njega mi se uspostavila ovulacija ,a plodne sluzi ,ko u prici.Jednostavno su mi jajnici uz ove travke profunkcionisali a endometrij je normalno zadebljavao od vrkute.Inace mi je prije toga bio vrlo tanak,cak jednom nisam iz tog razloga mogla dobiti menstruaciju.Zato u travke zaista vjerujem.Ostale metode alternativne medicine nisam probala ali mislim da akupunktura,zdrava prehrana.masaze u predjelu jajnika i maternice nekim biljnim uljima mogu pomoci u lijecenju neplodnosti ali i pstalih problema vezano za bakterije,infekcije,upale, i opcenito za zenske reproduktivne organe.

(odgovor članu alex_mo)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
21.5.2009 23:54:31   
brzamala
e da.Koristila sam bijeli luk protiv kandide i to samo tri noci i poslije ni traga bijelom pranju a imala sam bas pojacano.

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
22.5.2009 9:03:21   
Zoe
Nešto sam pokupila sa nečijeg blogauser posted image

Prvu temu koju ćemo obraditi pod alternativnim rješenjima jesu biljke i njihov povoljan utjecaj na organizam a u svrhu liječenja neplodnosti. Saznanja smo da je svaki lijek koji danas konzumiramo u obliku tableta potekao od neke biljke. Cijela farmaceutska industrija krenula je od raznih biljnih mješavina. Još od naših baka smo učili kako neki čajevi povoljno utječu na zdravlje i pomažu kod ozdravljenja.


Evo nekoliko biljaka koje se preporučaju osobama sa problemom neplodnosti:




Marulja - biljka/macina trava (Marubii herba)
Sadrži gorke tvari i trjeslovine. Potiče izlučivanje sline, žuči te probavnih sokova. Marulja pomaže kod manjka apetita te kod upale želučane i crijevne sluznice. Poboljšava rad jajnika. Koristi se i kod bronhitisa jer djeluje kao ekspektorans.  


Vrkuta/Gospin plašt - biljka (Alchemillae herba)
Sadrži trjeslovine katehinskog tipa, flavonoide, gorke tvari i saponine. Djeluje kao adstringens i opušta grčeve (spazmolitik). Pomaže kod upala želučane i crijevne sluznice, a posebno kod proljeva. Preporuča se kod bolnih menstruacija s jakim krvarenjem. Kod liječenja neplodnosti u žena, često se pije čaj koji pomaže zadebljanju sluznice maternice.  Koristi se za grgljanje kod upala usne šupljini i ždrijela. Upotrebljava se kao kupka kod kožnih ekcema i upala rodnice.
  



Oman - korijen (Inulae radix)
Glavni sastojci su gorki seskviterpenski laktoni, eterična ulja, triterpeni i inulin. Pozitivno utječe na sluznicu dišnih puteva, ublažava kašalj. U "narodnoj medicini" koristi se kod želučanih tegoba, bolesti crijeva, jetre i žučnog mjehura. Uz razne ljekovite primjene, oman se koristi za jacanje plodnosti i sprijecavanje pobacaja. 






Zeleni čaj - nefermentirani listovi (Camelliae sinensis folium)
Sadrži flavonoide, polifenole (katehine), kofein, hlapiva ulja, vitamine, minerale,nešto trjeslovina. Ima antioksidativni učinak, osvježava. Jača imuni sistem, podiže koncentraciju, posjeduje antivirusni učinak. Snižava krvni tlak i kolesterol u krvi, pomaže kod glavobolje. Snizuje rizik od nastanka karijesa, pripisuju mu antitumorski učinak. Novija istrazivanja su pokazale da utjecu na polodnost. Zene koje redovito uzimaju samo jednu salicu zelenog cajana dan znatno povecavaju mogucnost da zatrudne.



Konopljika ili divlji papar (Vitex agnus - castus)
je do 2m visok primorski grm, duguljastih tamnozelenih listova i sitnih ljubičastih cvjetova, skupljenih u gosti vrsni cvat.
Biljka cvate ljeti, a u ljekovite svrhe se koriste cvjetovi i plodovi koji mirisu na papar.
Budući da uravnotežuje hormone estrogena i progesterona, konopljika djeluje na
ženski reproduktivni sustav i neplodnost.
Američko istraživanje je pokazalo da je oko 30% žena koje su uzimale kapsule ili tinkturu od konopljike zatrudnjelo za nekoliko mjeseci






Kadulja - list (Salviae folium) Sadrži eterična ulja, tanine, gorke tvari, triterpene (ursolična i ružmarinska kiselina) i flavonoide. Djeluje spazmolitično, adstringentno, antibakterijski, fungicidno, antivirusno, pospješuje želučanu sekreciju i smanjuje znojenje. Daje se kod grčeva u probavom sustavu, tegoba u menopauzi i amenoreje te kod pojačanog znojenja. Preporuča se za grgljanje kod upala sluznice usta i ždrijela (afte). Zbog antiinfektivnog učinka koristi se kao kupka kod kožnih bolesti. Ne preporuča se pijenje veće količine čaja u trudnoći i dojenju, a upotreba čistog eteričnog ulja i tinkture je zabranjena


Kadulji su se oduvijek pripisivala ljekovita svojstva, a osim sto pomaže protiv bolesti maternice, kadulja se preporuča i parovima kao pomoć protiv neplodnosti.  


CRNI KIM
Crni kim ili crnjika (Nigella sativa) od davnina na Dalekom istoku slovi kao dobar afrodizijak. Uz sirok spektar ljekovitog djelovanja, crnjika pomaze i kod nerazvijene ili spustene maternice, bolnih mjesecnica i neplodnosti  


PASTIRSKA IGLICA
Pastirska iglica (Geranium robertianum) je do 50cm visoka zeljasta biljka ciji listovi neugodno mirisu kada se protrljaju medu prstima. Cvate od travnja do rujna cvjetovima crvenoljubicaste boje, cesto sa svjetlijim prugama. Najcese raste na stjenovitim mjestima, u zivicama i uz rubove suma. Zeljasti nadzemni djelovi skupljaju se u vrijeme cvatnje te koriste za lijecenje razlicitih krvarenja i upala sluznice, a pomaze i kod neplodnosti. 



Rusomača - biljka (Bursae pastoris herba)
Sadrži biogene amine, peptid diozmin (ima antihemoragičko djelovanje), flavonske glikozide i trijeslovine. Rusomača sa svojim sastojcima jača stijenke krvnih žila i djeluje protuupalno. Tradicionalno se koristi za zaustavljanje krvarenja bez obzira na uzrok. Primjenjuje se kod krvarenje u probavnom traktu (erozivni gastritis, upalne bolesti crijeva), iz mokraćnih putova, maternice (metroragije raznih uzroka, pojačano menstrualno krvarenje), kod krvarećih hemoroida, krvarenja iz nosa i malih površinskih rana. Ne smije se primjenjivati tokom trudnoće niti kod osoba na antikoagulantnoj terapiji.





_____________________________

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
26.5.2009 20:02:39   
djevojčica
macina trava.................da li je istina da ako odlucimo piti macinu travu  kafu trebamo zaboraviti inace nema efekta? gdje kupujte macinu travu, koliko kosta i kako se priprema?

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
26.5.2009 20:37:27   
emy
Nisam nigdje procitala  to za kafu i macinu travu
Evo ti link za macu http://www.ringeraja.ba/forum/m_5256/mpage_11/key_/tm.htm
Puno se pisalo o njoj

(odgovor članu djevojčica)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
26.5.2009 23:09:46   
Leva
IZVORNA PORUKA: tikica 69

Ja sam evo krenula akupunkturom mrsaviti i biti plodnija. Od danas imam tri iglice u lijevom uhu i treba ih mijenjati svaka dva tjedna.




Tiki boli li te uho od tih iglica user posted image  Ja sam mislila da se one drze 20 tak min ili nesto slicno.
U svakom slucaju puno srece ako nista nadam se da ce te opustiti. I ja bih rado na akupunkturu ali nisam cula da se ona kod nas moze napraviti zato krecem sa masazama i vjezbicama kod fizijatra (u posljednje vrijeme me skolioza zeza pa trazim nacin da se opustim) user posted image

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
27.5.2009 9:01:51   
djevojčica
hvala emy user posted image

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
27.5.2009 16:20:45   
ljubičica 28
IZVORNA PORUKA: brzamala

U bijelu magiju ne vjerujem iz vjerskih razloga ali sam popila mnogo,mnogo trava:vrkute svaki dan po pola litra,ocajnice-macine trave dnevno po litar i pol,mjesavine trava protiv cista:neven kopriva,kunica po pola litra i rezultat
Jesi li pila sve ove čajeve u isto vrijeme, nekako mi puno čaja za jedan dan user posted image . I ja bih pila ako nema nikakvih posljedica od tolikog čaja.

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
31.5.2009 15:09:35   
dojbinica
kako si koristila bijeli luk brza mala

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
31.5.2009 16:18:26   
sanela22
IZVORNA PORUKA: djevojčica

gdje kupujte macinu travu, koliko kosta i kako se priprema?


Macinu travu uzimam u favedi (apoteka kod Begove dzamije) milsim da je oko 2-3 marke, tu uzimam i vrkutu koja je isto negdje oko 3 KM koju cesce pijem nego macinu travu, macinu travu ne mogu cesto jer mi se povraca koliko je gork...A na pakovanju pise kako se pripremaju

< Poruku je uredio sanela22 -- 31.5.2009 16:19:13 >

(odgovor članu djevojčica)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
31.5.2009 18:21:38   
plava72
Ja sam pila macu i vrkutu a trenutno pijem čaj od kore brekinje,
vjerujem da čajevi pomažu samo mora proći izvijesno vrijeme


_____________________________

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu sanela22)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
31.5.2009 19:02:26   
sanela22
IZVORNA PORUKA: plava72

Ja sam pila macu i vrkutu a trenutno pijem čaj od kore brekinje



Gdje si kupila taj caj?Kako se on pije?Jel on samo za plodnost ili za jos nesto???

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
31.5.2009 21:43:10   
plava72
čaj od brekinje (breke) mi je pripremila nana moje drugarice,bitno je naći drvo onda guliš njegove grančice ,ostaviš da se osuši i od toga kuhaš čaj,pije se koliko možeš na dan
40 dana minimum,može se kombinirati sa ostalim čajevima,namijenjen je za plodnost,mnoge žene su vrlo brzo zanijele poslije ovog čaja,(tako mi je rečeno).

_____________________________

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu sanela22)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
31.5.2009 23:22:05   
sanela22
Hvala plava72, bas cu onda vidjeti ima li taj caj u favedi jer tamo uzimam i vrkutu i macinu travu...A jesu li ti ista pomogle macina trava i vrkuta???Ja recimo od njih imam bas puno plodne sluzi i menstruacije su mi postale redovne...

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
1.6.2009 0:42:14   
tikica_69
Leva, puno sam smirenija a i izgubila sam 3 kg u 10 dana. U cetvrtak idem po nove iglice, sada za desno uho user posted image

_____________________________

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!


(odgovor članu sanela22)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
1.6.2009 9:03:56   
delfin
Tikice zavidim ti, ja svoje nikako da skinem (kilograme) čak sam dobila 3 kg, kad bi to bilo kod nas u Sa ( i da je već neko probao) otišla bih i ja

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
2.6.2009 11:45:42   
brzamala
IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

IZVORNA PORUKA: brzamala

U bijelu magiju ne vjerujem iz vjerskih razloga ali sam popila mnogo,mnogo trava:vrkute svaki dan po pola litra,ocajnice-macine trave dnevno po litar i pol,mjesavine trava protiv cista:neven kopriva,kunica po pola litra i rezultat
Jesi li pila sve ove čajeve u isto vrijeme, nekako mi puno čaja za jedan dan user posted image . I ja bih pila ako nema nikakvih posljedica od tolikog čaja.
   
jesam pila u isto vrijeme sve trave.Ma nema posljedica ,meni su jako pomogle.Ovo su mi savjtovali iskusni travari.

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
2.6.2009 11:50:33   
brzamala
IZVORNA PORUKA: dojbinica

kako si koristila bijeli luk brza mala
    
Bijeli luk sam koristila svaku noc pred spavanje,tako sto ogulim jedan cesanjzarezem ga nozem na nekoliko mjesta,provucem kroz njega konac i stavim kao vaginaletu,s tim da onaj konac visi vani,kao kod tampona da se moze izvaditi.Ovo  sigurno provjereno pomaze,barem je meni pomoglo.Koristi se 7-10 dana.

(odgovor članu dojbinica)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
2.6.2009 12:06:01   
plava72
sanela ,pila sam macinu travu kad sam htjela prvu trudnoću svaki dan umjesto vode i brzo sam ostala trudna,sada je isto pijem samo poslije menstruacije do
ovulacije jer su cure tako rekle da treba,mada je ova što ja pijem n.cataria a nije ona gorka marubi v.možda je najbolje smiješati obje mace pa ih tako piti
vrkuta mi ne godi (moram trčati na wc) pa sam je prestala piti

_____________________________

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
2.6.2009 12:27:46   
dojbinica
IZVORNA PORUKA: brzamala


Bijeli luk sam koristila svaku noc pred spavanje,tako sto ogulim jedan cesanjzarezem ga nozem na nekoliko mjesta,provucem kroz njega konac i stavim kao vaginaletu,s tim da onaj konac visi vani,kao kod tampona da se moze izvaditi.Ovo  sigurno provjereno pomaze,barem je meni pomoglo.Koristi se 7-10 dana.



hvala na odgovoru

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
2.6.2009 15:35:48   
sanela22
IZVORNA PORUKA: plava72

sanela ,pila sam macinu travu kad sam htjela prvu trudnoću svaki dan umjesto vode i brzo sam ostala trudna,sada je isto pijem samo poslije menstruacije do
ovulacije jer su cure tako rekle da treba,mada je ova što ja pijem n.cataria a nije ona gorka marubi v.možda je najbolje smiješati obje mace pa ih tako piti
vrkuta mi ne godi (moram trčati na wc) pa sam je prestala piti

Hvala na odgovoru...

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Alternativne metode lijecenja neplodnosti
2.6.2009 16:13:53   
tikica_69
Evo ja 4kg u minusu user posted image

_____________________________

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!


(odgovor članu sanela22)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *