|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Gripa!
7.3.2009 16:21:42   
belmac
vrijeme je gripa. školsku djecu je zahvatila epidemije. moje dvoje školaraca su totalno zalegli. trudim se da se pazim što je moguče više s obzirom da sam 38. nedelja. preventive radi sam uvela velike količine vitamina c , čajeva, meda, voća.. ali sve me hvata panika. ova gripa je baš grozna, a svi preparati koje farmaceuti preporučuju za gripu nisu predviđeni za trudnice. user posted image hajde da čujemo savjete onih kone su možda već preležale gripu, ili znaju..šta u koliko se razbolimo. koji preparati se smiju uzimati i koji su efikasni.user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 14.1.2011 11:30:10 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: gripa!
7.3.2009 18:43:04   
mamyca
Kao prvo,nadam se da te gripa nece uhvatiti.user posted image
A ako kojim slucajem je dobijes,ja na tvom mjestu bih otisla kod doktora,jer je rizicno uzimati bilo kakve lijekove u trudnoci.Znam da u slucaju temperature mozes uzeti paracetamol,to bi ti i bilo najpametnije,i cajeve s limunom,ali ne previse.Volila bih da ti mogu vise pomoci,ali nisam imala gripu dok sam bila trudna.
Vidim da su ti djeca bolesna,i bas mi je zaouser posted image ,sad ti je bas tesko oduprijeti se gripi,ali ako mozes ikako nemoj dolaziti bas u blizak kontakt s njima,kad pricas s njima,stavi maramicu preko usta,i provjetravaj prostorije sto cesce.I umalo da zaboram,ni vitamin C ne valja uzimati u prevelikim kolicinama,najbolje ti je sto vise voca i povrca,i tecnosti sto vise.Sretno draga.user posted image


_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu belmac)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: gripa!
8.3.2009 10:55:21   
poetesa
limunada je dobar izbor. Trudnice mogu piti paracetamol ako dođe do toga da treba

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: gripa!
9.3.2009 16:41:47   
taze_mlada
posto gripu uvijek prati visoka temperatura ne zaboraviti piti puno, puno tecnosti jer i to pomaze pri snizavanju iste.... nadam se da je neces fasovati... moji roditelji i sestra je imali-imaju, i evo vec 7 dana ih nisam vidjela a zive 2 min..moramo se paziti.... i da peri ruke sto vise!!! ili bar nastoj :)

(odgovor članu poetesa)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: gripa!
9.3.2009 18:02:59   
belmac
a joj! stvarno se trudim!user posted image provjetravam stalno, zračim im posteljinu, trudim se biti na pristojnoj udaljenosti od njih, a ako baš moram koristim masku preko lica.user posted image pijem dosta toplih napitaka, c vitamina, meda...user posted image danas bila na kontroli i prićala sa dr., pa ona kaže da smo mi trudnice prilično otporne, ali eto da vodim računa..preventiva! sad za sad se super osječam, a oni su jedno od drugog dan poslije fasovali. ovo im je već 4-5 dan, pa se nekako nadam da će me ipak mimoići.

(odgovor članu taze_mlada)
Neposredna veza do poruke: 5
   Gripa!
10.3.2009 0:43:00   
nita
Ja sam imala nekakvu virozu više puta u prva tri mjeseca trudnoće. Cijelu trudnoću sam provela u strahu da to nije naškodilo mojoj bebi. Hvala Bogu rodila sam zdravu djevojčicu. Ljekari su mi tada savjetovali da pijem paracetamol ukoliko temperatura pređe 37.5 stepeni C i da će beba bolje podnijeti paracetamol nego povišenu temperaturu. Skidanje temperature tuširanjem mlakom vodom nije preporučljivo trudnici - rekao mi je ljekar. Uzimala sam i vitamin C od 500 mg i nikako više od toga, a najbolje je da se unosi voćem. Kako je viroza bila uporna i temperatura se stalno vraćala, ljekar mi je preporučio da uzimam matičnu mliječ - jednu kašičicu dnevno.
Iskreno se nadam da ćeš uspjeti da izbjegneš gripu. I da, doktor mi je rekao da virus gripe ne prolazi posteljicu.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 14.1.2011 11:30:22 >

(odgovor članu belmac)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Gripa!
6.10.2014 19:20:11   
Almasa_T
Joj drage moje forumasice mene izgleda hvata gripa. Malo me strah jer je ovo prva trudnoca. Smijem li piti antibiotike ili da se lijecim ipak ovim prirodnim lijekovima? Jel neko imao iskustva?

< Poruku je uredio Almasa_T -- 6.10.2014 19:22:10 >

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Gripa!
9.10.2014 18:51:34   
hadzimustra

IZVORNA PORUKA: Almasa_T

Joj drage moje forumasice mene izgleda hvata gripa. Malo me strah jer je ovo prva trudnoca. Smijem li piti antibiotike ili da se lijecim ipak ovim prirodnim lijekovima? Jel neko imao iskustva?



Na tvom mjestu ja bi ipak posjetila doktora i provjerila s njima. Jel te popustilo?

(odgovor članu Almasa_T)
Neposredna veza do poruke: 8
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *