|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Ima trudnoce, nema bebe
12.10.2008 10:29:48   
ada033
Pozdrav svima!  Ja sam ovdje nova, pa odmah dolazim s problemom... Naime, prema mom izracunu trudna sam 7, najvise 8 sedmica. Dva testa su bila pozitivna. Na prvom ultrazvuku prije 10 dana vidjela se gestacijska vrecica, ali bez zumanjacne vrecice i bez ploda. Dr. je savjetovao da ponovim ultrazvuk nakon 7 dana (prekjuce) sto sam i uradila i opet je bilo isto - GV je tu, u medjuvremenu narasla, ali ne vidi se nista drugo. Dr. je dao dijagnozu blighted ovum i preporucio kiretazu.
Citam razne price sa raznih foruma i sad se pitam - da li je jos uvijek moguce da se ne vidi plod a da je on u stvari tu? Ima li neko slicnih iskustava? Koliko smijem odgadjati kiretazu, a koliko dugo se jos mogu nadati? Milion pitanja... Hvala svima unaprijed!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
12.10.2008 13:26:07   
Aquarius
Savjetujem ti da poslušaš doktora i ne brineš puno. To se često dešava. Možda će ti ovo zvučati hladno ali prošla sam već kroz dva spontana, i znam kako se osjećaš. I ja sam se zadnji put, kad su mi tri doktora ustanovila da srce ne kuca, opet nadala čudu. To je normalno i ljudski. Želim ti da sve to što prije prebrodiš. Imaš na ovom forumu podforum "Spontani pobačaj" gdje ćeš sresti dosta nas sa sličnim iskustvima i uvidjeti da nisi sama. Za sve što te interesuje oko spontanog pobačaja obrati nam se na ovom podforumu.
I dobro nam došla.

(odgovor članu ada033)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
12.10.2008 13:32:02   
mnn
ja sam bila trudna 7 tjedana i nisu vidjeli ništa, tek u 8 su vidjeli.sve je super trudna si sto posto.to je jako mali plod tek 5 milimetara ili manje tako da se ne vidi još ultrazvukom.ja sam trudna 13 tjedana a do prije par tjedana mislili su da sam trudna 11 tjedana, to je jer nisu vidjeli prvi put bebu.ne brini sve če biti super vjeruj mi.

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
12.10.2008 16:53:51   
nikita
moj je slucaj slican tvom...
u 8tj sam gestacijska vrecica mi je 12 mm a plod se ne vidi nikako.na kiretazu cu prekosutra.nadala sam se nekom cudu,da ce se plod vidjeti i da cu cuti otkucaje ali nista.oplakala sam al sam prihvatila.
otidi u drugog gin,provjeri stanje i ako ti bude isto kao i u prvog onda si u situaciji kao i ja...doslo je do oplodnje ali se plod nije poceo razvijati,u startu je proces stao

oprosti sto sam ti ovo ovako rekla ali ja sam 7 dana zivjela u nadi i mucila se ...na kraju razocarenje.
nadam se da je u tebe drugacije stanje i da neces morati na kiretazu

(odgovor članu ada033)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
12.10.2008 19:14:27   
makana
nisam kompetentna za stručni odgovor i ovo je samo moje mišljenje
tačnije - pitanje
šta oni to mogu vidjeti na uz kad u tim prvim sedmicama nema ni zrna od fetusa, sjetih se nika jedne naše forumašice i objašnjenja zašto bezeleye (super jeuser posted image )
pojedine žene ne odu dr ni prva dva mjeseca, već kasnije da bi im potvrdili trudnoću odnosno da urade uz, ne kažem sad da tako treba, ali treba se malo zamisliti nad ovim
ne mogu da utvrde nekad tačan spol do poroda, nekad se rodi dvoje umjesto jedno dijete, nekad kažu dvojke, a ono rodi se jedno (živa istina, znam curu) znači to su stvari koje dr "vide" i govore majkama do kraja trudnoće
zato nikad ne bih pristala na kiretažu čak i kad bi mi preporučili
ne daj mi bože biti u toj situaciji, ali eto laički ovako razmišljam

_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
12.10.2008 19:50:17   
ada033
Cure, hvala na odgovorima :) Toliko covjek cuje razlicitih prica, sto sa pozitivnim sto sa negativnim ishodom, da stvarno vise ne zna sta da misli... Ja sam odlucila da cu sacekati jos nekih 7 dana, i onda prije nego uradim kiretazu jos jednom napraviti UZV. Pa sta bude. Sve sto sam do sad procitala upucuje na to da ako je zaista u pitanju blighted ovum, odnosno anembrionalna trudnoca, ona bi sama trebala i otici. Pa ako vec mora, vise bih voljela da ode tako... Ali ako bas bude i kiretaza, sta da se radi.  Prva mi je trudnoca nakon 3 godine pokusavanja pa se hvatam za svaki tracak nade, ali...
U svakom slucaju, hvala svima na odgovorima i dobrodoslici! Ako ima jos neko sa nekim iskustvom ili savjetom bicu vrlo zahvalna :)

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
12.10.2008 20:03:42   
ElmaB
Draga moja Ada!

Od sveg srca ti zelim da sve bude u najboljem redu i da nam se, ako Bog da, javis sa lijepim vijestima. Meni se slicna stvar desila prosle godine. U avgustu smo bili na moru i zakasnila mi je menstruacija, a test na trudnocu je bio pozitivan. Kako smo planirali drugo dijete ja sva sretna odem svom dr, da mi potvrdi trudnocu, a on kaze da ploda nema u materici, ali da kraj lijevog jajnika postoji slobodna tekucina sto ukazuje na vanmatericnu trudnocu i naravno posalje me u opcu bolnicu! Dr u bolnici u razgovoru sa mnom i mojim muzem kaze da moram ostati u bolnici i da ce mi svaki dan raditi nalaze, jer ako je trudnoca plod u materici bi se trebao pojaviti najkasnije za 10 dana. BHCG je svakim danom rastao, a ploda i dalje nije bilo u materici. Sedmi dan mog boravka u bolnici stave me na program operacije i urade sve potrebne nalaze pred odlazak u salu. Zadnja pretraga je bio kontrolni UZ na kojem ustanove da se gestacijska vrecica pojavila u materici. Naravno, skinu me sa programa operacije i vrate u sobu. Sutra dan opet UZ, kada vise nije jedan nego dva ploda. Nakon tri dana UZ pokaze trojke!!! Nakon toga su me pustili kuci sa "dijagnozom" trudnoce i to trostruke. Na zalost, jedan plod se nije razvio i ja sam rodila dvojke. Kada sam izasla iz bolnice na nalazu zadnjeg UZ je pisalo da sam trudna 11 sedmica. Kao razlog su mi naveli da mi je zakasnila ovulacija, tj. da se radilo o tzv skrivenoj trudnoci! Eto, da znas da je sve moguce i ja sam sada ponosna majka i blizanaca!

Od sveg srca ti jos jednom zelim da i tvoj slucaj se ovako lijepo zavrsi kao moj!

Veliki pozdrav!


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu ada033)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
12.10.2008 23:33:01   
stella
Ada samo cu da ti pozelim dobrodoslicu i srecu da budeuser posted image



_____________________________

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
13.10.2008 8:46:47   
Hannah
Prije godinu dana ista dijagnoza, čekala sam da krene prirodno, što se desilo krajem trećeg mjeseca trudnoće. nadala se do zadnjeg momenta.
Zatrudnila dvije menstruacije nakon kiretaže i sada imam bebu od 5 mjeseci.
Želim ti od sveg srca da je dijagnoza ipak pogrešna, a ako se ipak desi, želim ti da prođe bez kiretaže, pošto mi je ona bila jaaako teško iskustvo.

user posted image

(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
13.10.2008 13:39:34   
ada033
Hvala svima, divne ste user posted image
Hannah, znaci tebi je samo krenulo ali si ipak zavrsila na kiretazi? Je li to zato sto si vec bila usla u treci mjesec? Ako ti nije tesko, napisi mi na pp gdje si radila kiretazu i kako je proslo...
Ja sam evo zakazala kiretazu za petak, a to jutro cu napraviti jos jedan ultrazvuk pa kako bude...

(odgovor članu Hannah)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
13.10.2008 16:03:27   
bebbe RR
Draga ada033, nadam se s tobom da ce ujutro "naci" bebu i da neces morati na kiretazu. No, ukoliko se to i dogodi, ako je ikakva utjeha u tome, kazu da zene puno lakse ostanu trudne poslije spontanih pobacaja i abortusa. Meni se je na pocetku 2005. godine, dakle prije vise od 3,5 godine, dogodilo isto sto i tebi i zavrsila sam na kiretazi. Poslije toga sam bila bas nekako nesretna i cak jedno vrijeme nisam ni pokusavala ostati trudna. No, prica ElmeB me je cijelu raznjezila, i bas je divan primjer kako nadu ipak ne treba izgubiti do zadnjeg trenutka. Prije nego sto sam procitala njeno iskustvo, napisala bih ti da se jednostavno pomiris sa situacijom i pokusas cim prije preboljeti. Sada... Nadam se skupa s tobom. Javi nam i sretno, u svakom slucaju. 


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu ada033)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
13.10.2008 17:27:32   
nikita
ako te tjesi,nisi jedina,ja cu sutra na kiretazu...prestrasena sam
smjesna sam sama sebi...sredivam nokte,smisljam sta cu obuci...sve samo da ne mislim,pravim se jaka samo ne znam kome...
nada zadnja umire...tek kad budes 100% sigurna da se beba ne razvija -idi na kiretazu...
pusa,sretno

(odgovor članu ada033)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
14.10.2008 11:41:59   
valika
pozdrav svima..nova sam i oduševljena sam sa vašom stranicom..inace sam iz osijeka
18.1 ove godine mi je pravljena kiretaža....prestašno nikad se vise ponovilo...user posted image
moj prvi pregled je izgledao ovako...menza mi izostala..napravila test..test pozitivan nitko
sretniji od nas dvoje..išli smo na to i nije dugo ni trebalo...rekli mi čekaj tam da uđeš u 8 tjedan pa onda otidi ginekologu..a ono blagdani pa reko zasto ne dobro se osjecam pa cu čekati...otisla ginek.da potvrdi mi trudnocu...a ono....kaže mi po zadnjoj menzi 10 tj.ste trudni kad mi je pravila vaginalnim ultrazvukom pregled
kaze mi ploda nemate....molim sta..nerazumijem pa ja sam TRUdna pogledajte jos jednom..nije moguce
pa ja sam se dobro osjecala i pazila se....pa kao pa zasto....100 pitanja..plod mi se prestao razvijati u 6 tjednu znaci da sam ga nosila još 4 tjedna a da nisam ni znala da nije nesto u redu...u bolnici mi napravljen jos jedan ultrazvuk al nista...zaprimljena isti dan navecer napravljena kiretaza i drugi dan puštena....o kiretaži da nepricam...užasno me bolilo..dobila lokalnu ko da i nisam...doktorica se vise puta i izderala na mene da se nemicem jer moze doci do oštećenja maternice...kad me jako bolilo...poslije toga pila tablete protiv upale...doksicilin...receno da 6 mjeseci neidemo na trudnocu i da se pazimo...tih 6 mj.proslo trudna sam 10tj.bila na pregledu sve u redu za dva tjedan opet i nadam se da ce sve biti ok...još sam uvijek u strahu.....

(odgovor članu ada033)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
14.10.2008 12:35:00   
ada033
Draga valika, u potpunosti te razumijem, i strah i sve... Ja evo jos uvijek ocekujem da vidim sta ce biti samnom, ali ako bude i kiretaza pomirila sam se s tim. Iz ove koze se ne moze... Najvaznije je da ti sad ponovo cekas svoju bebicu i da je ovaj put sve u redu.  A cvrsto vjerujem da ce tako i ostati! Zelim ti puno srece, opusti se koliko mozes i uzivaj u trudnoci!

(odgovor članu valika)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
14.10.2008 13:21:50   
valika
Želim ti puno sreće i nadam se da u petak na ultrazvuku bude nešto i da kiretaže nebude...........
Sestrična mi je tako prošla...nista joj nije pokazivalo na ultrzvuku kod ginekologa pa kad je
dosla u bolnicu na trodimenzionalni pokazao joj se mali zametak.....i kiretaže nije bilo...Marko je sad tri godine i vrlo živahno dijete...hvala Bogu

(odgovor članu ada033)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
14.10.2008 17:05:35   
nikita
[Odgovori na poruku]
jutros sam bila na kiretazi,bilo je grozno al proslo je i pokusat cu zaboraviti,ne ponovilo se i ne daj boze ovo nikome

(odgovor članu valika)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
14.10.2008 17:08:39   
mamy Sabina
Nikita jedino što ti mogu reći da znam i razumijem
tvoju bol!Šaljem ti prijateljski zagrljajuser posted image

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
14.10.2008 17:12:20   
mamyca
Nikita zao mi je,zelim ti brz oporavak i ubrzo bebicu.

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
14.10.2008 19:28:01   
Aquarius
IZVORNA PORUKA: nikita

jutros sam bila na kiretazi,bilo je grozno al proslo je i pokusat cu zaboraviti,ne ponovilo se i ne daj boze ovo nikome

Znam draga, užasno iskustvo, ne samo psihički nego i fizički, ali izdrži se što se mora. Sad se odmaraj, pazi i mazi sebe, daj sebi oduška, a onda idemo u nove pobjede.
Šaljem ti veliki zagrljaj podrške.user posted image
Čuvaj se !!!

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
15.10.2008 7:25:01   
valika
cao....stvarno mi je žao i suosjećam se sa tobom....prošla sam i ja to u 1 mjesecu ove godine..
dugo mi trebalo da dodem sebi...iako sam imala potpunu podrsku i od supruga i od obitelji i
prijatelja ali nije to tako jednostavno.........sad sam ponovno trudna...10tj.i stalno sam u strahu
i jos se uvijek sjetim svoje prve bebice koja ce uvijek biti sa mnom.....
brz oporavak ti od srca zelim..........savjet;ako ti se place..placi -ako ti se suti ..suti-nemoj nikome
opravdavati svoje raspolozenje

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
15.10.2008 18:35:16   
ada033
Nikita, zao mi je user posted image   Izdrzi.

(odgovor članu valika)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
15.10.2008 18:43:30   
mamy Sabina
Ada na tebe mislim i šaljem ti pozitivne vibrice,da sve bude dobro!

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu ada033)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
19.10.2008 11:36:36   
ada033
Samo da javim da je ipak na kraju bila kiretaza... Ni treci ultrazvuk nije pokazao nikakve promjene tako da nije bilo izbora. Radila sam je u opcoj anesteziji tako da nista nisam osjetila, iako me je poslije boljelo.  Jos uvijek pomalo bolucka i probada ali nista strasno.
Hvala jos jednom svima na podrsci.  Bit ce valjda bolje drugi put!

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
19.10.2008 12:27:29   
bebbe RR
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ada033, uzasno mi je zao da se je tvoja trudnoća ipak tako okončala. Dobro je da nisi morala trpjeti bolove. I, sada se ti samo brzo oporavi.
Naravno da ce biti i drugi put! Milion zagrljaja, pozdrava, pusa...user posted image user posted image user posted image

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu ada033)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Ima trudnoce, nema bebe
19.10.2008 13:50:34   
Aquarius
IZVORNA PORUKA: ada033

Samo da javim da je ipak na kraju bila kiretaza... Ni treci ultrazvuk nije pokazao nikakve promjene tako da nije bilo izbora. Radila sam je u opcoj anesteziji tako da nista nisam osjetila, iako me je poslije boljelo.  Jos uvijek pomalo bolucka i probada ali nista strasno.
Hvala jos jednom svima na podrsci.  Bit ce valjda bolje drugi put!


Već sam ti rekla da na ovom forumu imaš podforum " Spontani pobačaj". Tu ćeš sresti dosta nas sa sličnim iskustvom. Za sve što te interesuje , za sve nedoumice ili da čisto rasteretiš dušu, tu smo da ti pomognemo koliko možemo.
Sad se odmaraj, čuvaj sebe, oporavi se, a onda zajedno sa nama u borbu za najveći stomak u 2009. godini.user posted image
user posted image

(odgovor članu ada033)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *