|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kako pomoci i kome?
19.3.2013 0:46:41   
ena23
Da li nekome ili nekoj organizaciji redovno donirate, uplacujete, darujete? Na koji nacin mogu ja iz Holandije, pomoci, recimo, sirocadima u Bosni?
Pored toga sto cesto ubacujem u sanducice, pomazem gdje kome stignem, voljela bih da redovno, svaki mjesec, nekoj organizaciji ili nekome kome je potrebna pomoc (a najradije bi nekako pomogla djecici bez roditelja) uplacujem odredjeni iznos. Znate li neku taakvu organizaciju? ili da li mozda ima neki program kao sto ima unicef (cini mi se), ono ko fol adoptiras djete (tj. placas za njegovo izdrzavanje, skolu itd, ali ono ostaje sa roditeljima)...
ako znate nesto tako molim vas da me uputite.
evo istrazujem po netu i istrazujem ali nista konkretno jos nisam nasla.
hvala unaprijed.

_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Kako pomoci i kome?
19.3.2013 1:03:03   
sporty mamaa
a da probas sos selo ili tako nesto???

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Kako pomoci i kome?
19.3.2013 10:02:27   
veeseelaa
Da li nekome ili nekoj organizaciji redovno donirate, uplacujete, darujete? Na koji nacin mogu ja iz Holandije, pomoci, recimo, sirocadima u Bosni?


draga moja ja već 13-14 godina volontiram u organizaciji (jedno sam vrijeme radila u istoj profesionalno) koja okuplja djecu bez oba il jednog roditelja, naime od školskog pribora do stipendija i slično nastojim obezbijediti putem donacija il putem finansiranja odredjenih projekata s kojima apliciram prema Općini il Kantonu
ako te zanima ja te mogu spojiti sa jednom od porodica kojima bi pomoć dobro došla

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Kako pomoci i kome?
19.3.2013 10:04:03   
veeseelaa
ili novac možeš uplaćivati na račun organizacije a ja bi te uredno izvještavala kome je isti uručen, mislim da ne bude svaki mjesec isto dijete nego da miksamo
divno je čuti da neko misli na nemoćne, na djecu bez roditelja i slično

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Kako pomoci i kome?
19.3.2013 20:42:54   
sporty mamaa
Draga Ena evo vidim otvorila se tema na RR o djecaku ciji su roditelji bolesni, a nemaju mu skoro ni za kruha.... Ne znam mora li biti bas siroce, ali meni ovaj slucaj ako vec zelis pomoci vrijedi toga. Ljudi ce doci, pomoci i otici, a kad bi recimo svaki mjesec neko ga kao uzeo za kumce ili tako nesto to bi bio sevapuser posted image user posted image Ima toga masa, al posto procitah ovu pricu, sjetih se tvog posta, pa sam pomislila mozda bi te zanimalo...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Kako pomoci i kome?
20.3.2013 10:24:58   
veeseelaa
ja bi se zahvalila eni jer mi se javila putem pp-a
nadam se da ćemo planirano realizirati, što bi zaista bilo divno i veliki sevap
Bog nek te nagradi za tvoje dobro

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Kako pomoci i kome?
20.3.2013 10:36:00   
canim
Bas mi je drago da ovdje pricate na tu temu kome pomoci, ja sam bas ugledavsi jos jednu humantiarnu akciju predlozila da se svi organizujemo i mjesecno skupljamo novac koji ce biti udjeljen onima kojima je potrebno,vjerovatno veselaa posto ima vise iskustva mogla bi vise pomoci oko prijeloga kako organizovati ovaj projekat na RR naravno uz saglasnost odgovornih s RR a evo prenosim post s druge teme :

_____________________

Tema pitanja, sugestije...je zakljucana pa nadam se da nije problem da pitam ovdje.

S obzirom da su se kroz ringeraju uspjesno angazovale raznorazne humanitarne akcije bilo bi lijepo da se te akcije organizuju svakog mjeseca a ne samo namjenski za nekoga jer smo svjedoci da je nazalost jako puno osoba koje trebaju finansisku podrsku.

Danas RR ima 37424 registrovanih clanova da samo svako pojedinacno uplati mjesecno po 1 KM to je 37424 KM, naravno nece svako uplatiti 1KM, neko nece nikako ali neko ce uplatiti 1,2,5,10,15 pa i 50 KM ako moze da odvoji, sto bi na kraju mjeseca ja vjerujem iznosilo jako puno.

Dakle, svakog mjeseca bi se mogao organizovati neka humantirana akcija, npr uplata lijecenja za neku osobu, kupovina namirnica za neku familiju, finansiranje skolovanja i slicno.
Svako od nas bi mogao poslati poruku prijedloga kome da se pomogne i tako bi se na kraju svakog mjeseca ili pocetkom narednog mogao napraviti jedan izvjestaj, koliko je sakupljeno novca i kome je taj novac udjeljen.

Ukratko:

- da se otvori RR humantirani racun
- svako od nas ko zeli i moze uplati mjesecno neki simbolicni iznos nije bitno dali je 1km,5km,10km,50km ili vise jer ja vjerujem da zajedno mozemo jako puno skupiti pa cak i ako uplatimo samo 1km.
-svako od nas predlaze kome je potreban taj novac i zasto
-na kraju svakog mjeseca lijepo bi bilo da imamo izvjestaj kome je novac otisao a jos ljepse bi bilo kad bi se te porodice ili pojedinci posjetili pa bi imali i sliku i mali intervju od tih osoba.

Ima dosta onih koji bi pomogli drugima ali ne znaju kome je tacno pomoc potrebna, zatim ima nasih clanica i u inostranstvu a sigurna sam da bi i oni sa zadovoljstvom ucestvovali u ovoj akciji.

Mozda ovakav projekat od RR i postoji a da ja ne znam, znam da se je pisalo o nekoj kutiji na RR bazaru pa ko hoce da ubaci novac ali ima nas koji ne posjecujemo bazar i koji bi sa zadovoljstvom odvajali mjesecno neki iznos u humanitarne svrhe pa se nadam da ce RR pokrenuti ovakvu ili slicnu humanitarnu akciju.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 7
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *