|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kako su se muževi ponašali prema vama poslije...
23.9.2008 8:54:38   
Enni
Želim da objavim ovu temu, jer smatram da je vrlo bitna. Poslije svake traume u životu , a posebno poslije gubitka bebe, bitna je podrška od najbliže osobe, muža. Kakvi su vam bili u tim trenucima prije, poslije spontanog, dok ste čuvali trudnoću? Jesu li razgovarali sa vama otvoreno o tome ili šutnjom rješavali probleme, samo prolaskom vremena?
Jeste li svom mužu na prvom mjestu i kakvi su odnosi s drugim članovima u obitelji, smeta li vas što?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
23.9.2008 8:57:26   
Enni
Ako je tema na krivom mjestu, molim moderatora da je premjesti.Hvala.

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
23.9.2008 9:37:49   
lida
Imala sam dva spontana,prvo moj muz a onda citava moja a i njegova familija su bili uz mene...jer svi su znali koliko ja zelim jos jednu bebu...ali kad svi odu ostane moja dusa,moja ljubav,topla rijec i ruka koja me je milovala po citavu noc.
Poslije toga sam imala rizicnu trudnocu i devet mjeseci je MM bio moja najveca podrska,vodao me  doktoru,trpio moje ispade jer sam bila jako nervozna.Devet mjeseci nismo vodili ljubav i MM mi to nikad nije prigovorio.

Amere volim te


_____________________________

Irhana 28.11.1999.

Mirza 26.04.2008.

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
23.9.2008 9:47:09   
Dinkica
Joj lido ti mene rasplaka na sabahu. Uh ,ne znam, hvala Bogu nisam imala spontani ali jedan period trudnoce sam bila prilicno zabrinuta, jer sam se onesvjestila i od silnog straha materica mi je imala veliku kontrakciju i stalno sam MM-u govorila da me strah da nesto ne bude bebici a on je rekao da sam ja vaznija i akobogda bice puno bebica. Mislim da bi svakom tako trebalo da bude pa kako je dosla jedna beba docice akobogda i druga.

(odgovor članu lida)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
23.9.2008 10:52:15   
Mika
Dobra tema Enni, a kakavu si ti imala podršku?

I meni je MM bio najveća podrška tokom i poslije spontanog. Bio je sa mnom cijelo vrijeme u rađaoni i gledao i ono što ja nisam vidjela, to mu u životu neću zaboraviti, jer da nije bilo njega ja bi pukla po pola!
Poslije spontanog smo bili jedno drugom podrška i utjeha. Ni prije spontanog a naročito sada, nikad ne idem doktoru sama, pa makar i onom opšte prakse. Ja boljeg muža nebi mogla ni poželjeti!

_____________________________

Borba je počela!

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
23.9.2008 11:58:59   
Enni
Neznam, nekad mi se čini da sam se stvarno previše povukla u sebe poslije toga, pa da me niko ne razumije pa ni MM.
Uglavnom, ne pričamo o tome što je bilo. Ja nekad spomenem, npr. sinoć da je jedna kolegica zatrudnila drugi mjesec poslije spontanog, i na tome uglavnom ostane, on ništa ne kaže.
Što se tiče pregleda, išla sam sama svaki put.
Ponekad mi se čini da ga više brine ako mu je mami nešto nego meni, možda mi se čini jer sam još osjetljiva.
Uglavnom, nemam neki poseban tretman poslije spontanog, a ni prije baš nisam imala dok sam ležala  kad mi je bila rizična trudnoća.
Možda je i bolje, ne znam, a nekada sam zbog toga tužna.

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
23.9.2008 12:11:30   
liebevoll
Draga Enni, mogu  zamisliti kako tije tesko, ali ipak, svako tugu prozivljava na razlicite nacine. Mozda je tvoj muz tip osobe koja sve skuplja u sebi, mozda vise misli o tome nego ti, ali jednostavno nema volje da o tome prica. Svi smo razliciti, i svako od nas ima svoj nacin da se izbori sa tugom i ruznim stvarima u zivotu.
Kada se meni desio spontani, mm je bio cijelo vrijeme sa mnom, sutra je uzeo slobodan dan, bio mi najveca podrska,kada sam ja plakala, on me je tjesio, iako znam da je i njemu bilo kao i meni.... kada su me poslije ciscenja doveli u sobu svo vrijem eme drzao za ruku i govorio kako sam mu ja najvaznija i da me ne bi dao ni za sta na svijetu...i danas, kada pozelim o tome da pricam, on je uvjek tu.
Stvarno boljeg muza ne bih mogla pozeljeti.user posted image

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
23.9.2008 12:27:19   
Mika
Draga Enni, ja to gledam ovako, muž bi trebao biti prva linija podrške jer su to i njegova djeca ili dijete. Ali, muški su ti jako čudni, pogotovo naši na Balkanu. Valjda ih čitav život odgajaju da budu "muškarci", šta god to značilo, i da ne plaču jer pravi "muškarci" to ne rade. Možda je TM isto tako teško ali to neće da pokaže da tebe nebi još više žalostio. Vrlo često okolina niti priča niti bilo čime pokazuje prema osobi u takvoj situaciji posebnu pažnju čisto da je nebi podsjetili na gubitak i time dodatno rastužili. Svi se ponašaju kao da se ništa nije desilo upravo iz tog razloga. I sama sam odjetila isto npr. kod radnih kolega. Mislim da trebaš otvoreno porazgovarati sa TM o tome a isto se tiče i njegove familije. Nemoj se zatvarati u sebe nego traži podršku od njega i njih. Reci im koliko ti je teško i koliko ti treba njihova podrška. Nemoj čekati da se muški sjete svega sami jer to ćeš teško dočekati. Reći TM da želiš da ide s tobom doktoru jer ti treba podrška jer ne možeš više to sama. To bi prvo moglo pobuditi "mušku" stranu da stane u zaštitu svoje žene a onda bi i vidio kroz šta si prošla pa bi te bolje razumio. Teško je nekome opisati sve to jer samo kad doživiš znaš koliko je to strašno. Dakle, nemoj se zatvarati u sebe i očekivati da ti drugi čitaju misli. Reci im da ti treba podrška i reci im tačno kakva ti podrška treba. Sretno!

_____________________________

Borba je počela!

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
23.9.2008 17:10:30   
fanamatik
Složila bih se s Mikom, da je kod nas to izražavanje emocija problematično. Ne mora značiti da i njemu nije teško, nego je jednostavno takav...To, po mom mišljenju nije najzdravije za njega samog i za vas brak.
Mozda bi zaista trebala razgovarati o tome, iskreno reći kako se osjećaš i šta te boli. Neka ovo bude prilika da ojačate vašu vezu i poboljšate komunikaciju.
Ni MM nije neki veliki emotivac, ali ga treniram svakodnevnouser posted image .Niko ne može nikoga promijeniti, ali možemo naučiti komunicirati, to je sigurno.
Puno sreće, Enni, bit će bebica ako Bog da. I meni se desilo i sad imam već dvije.
Svako dobro!

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
24.9.2008 10:20:01   
Malaja
Draga Enni
Kao sto je ovde vec receno svako svoj gubitak podnosi i prezivljava na svoj nacin. Ne bi bilo normalno da smo svi isti i da se svi ponasamo na isti nacin. Neko u takvim situacijama place, urla (izbacuje iz sebe) a neko se zatvara i cuva sve u sebi..
U mojoj situaciji MM je bio samnom kada je ustanovljeno da srce ploda vise ne kucauser posted image Plakali smo zajedno. On je brze od mene dosao sebi, tako da je on smogao snage da mene tjesi. Kada sam isla na ciscenje nije isao samnom. Ali je nakon toga bio u svakom momentu uz mene. Ako sam plakala - tjesio me je, ako sam urlala - razumio je, ako mi se pricalo - pricao je. Ali nikada sam nije poceo razgovor na tu temu. Cak je trpio i neke moje izjave, koje i ja sa ove distance smatram pomalo glupe, ali u tom momentu su bile toliko razumne user posted image
Nadam se da si ti sada ok i da vrijeme brze prolaziuser posted image



(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
24.9.2008 20:32:12   
amlatifa
Iskreno i naj iskrenije što može biti ja i moj muž smo zajedno plakali prošli utorak kad smo saznali da od moje trudnoće nema ništa ja sam se oporavila sutra moj život ponovo kreće svojim tokom za ovih 7 dana sam prošla sve i svašta a moj muž mi je bio najveća podrška

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
24.9.2008 21:35:53   
mamabb
Nekad mi čak i zasmeta to što se toliko brine, jer ako sam trudna nisam bolesna. Mislim da je takvo ponašanje baš rezultat spontanog koji sam imala u januaru ove godine. Sve je prošao samnom i bio tu, dok sam bila u bolnici dva puta mi je dnevno dolazio u bolnicu ( ja sam ostala u bolnici par dana ), jednostavno ne znam šta bih ja bez njega. Ja sam pričala i plakala dok, jednostavno, nisam otupila na tu bol a i on zajedno samnom.
Oni bližnji su bili tu a ostali...više su me boljeli komentari i riječi ''podrške'' ljudi koji nisu imali pravo bilo šta da kažu a kamo li da me tješe.
Hvala Bogu što mi ga je poslao i hvala njemu što je jednostavno takav, jer samo nas dvoje i naša četiri zida znamo kako smo to prbrodili.

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu amlatifa)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
24.9.2008 22:43:26   
jasmina_mm
MM je takav tip osobe da se odmah pomiri sa onim sto se desilo i ide dalje. Prije nekoliko godina izgubio je sestru koja je imala 18 god i ja ga nikada nisam vidjela da je pustio suzu ni pred kim osim jednom predamnom. Tako je bilo i kad smo izgubili prvu bebu. Bio je tu za mene, sve je radio za mene, nije mi dao da se maknem, ali kad bi vidio da sam zaplakala govorio mi je da placem nista ne mogu rijesiti da se pomirim sa tim i da idem dalje. ispocetka sam se ljutila sto me ne bi zagrlio i rekao da ce sve biti u redu, ali sad sam mu zahvalna jer znam da je govorio istinu, nikada nece biti u redu jer taj oziljak na srcu ostaje, i sto se ranije pomiris sa tim prije ces krenuti u nove pobjede. I hvala mu sto mi nije lagao i uvijek me suocavao sa istinom jer sam samo tako svoj zivot nastavila, ponovo ostala trudna i rodila nam nase najvrednije blago na svijetu.

_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
25.9.2008 10:36:04   
dzesika
Evo i mene rasplakaste.....i ja sam prošla kroz to prije nešto više od godinu dana....on je , ljubav moja, bio cijelo vrijeme uz mene, davao mi podršku i govorio da će biti kako je Bog odredio, ali da sam mu ja najvažnija jer je tražio mene tolike godine....da dobije dijete mogao je oženiti bilo koju, ali da nađe pravu osobu...e to je već teško.
A bol ostaje....ponekad plačem....kao kada je trebao biti termin porođaja, a on me tješi i trpi sve moje ispade.
Svakim danom sam sve svjesnija da je on čovjek mojih snova, da ono što je bilo apstrakno i nejasno sa njim dobiva stavrne oblike.
Ali iskreno, na početku se nije činilo tako....valjda mi je forma bila važnija od suštine...
Sad ponovo ganjamo bebaču.....ali nešto baš ne ide....
Pozdrav forumašicama

(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
25.9.2008 15:40:17   
Mika
Enni, kakva je situacija? Popravlja li se stanje? Poslije gubitka bebe/a život se sastoji od uspona i padova. Ja vjerujem da nam svima treba nova trudnoća da se konačno pomjerimo s mjesta.

_____________________________

Borba je počela!

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
25.9.2008 22:20:29   
Malaja
Slažem se sa tobom Mika. I treba nam svima nova trudnoća da prebolimo staru. Meni je doktorica rekla da poslije slijedeće user posted image  već mogu da se "bacim u akciju" a meni to nesto isuviše brzo. To bi mi bila 2 user posted image  nakon spontanog..
Uglavnom, svim ženama koje su nažalost doživjele to što jesu želim od sveeeg srca da što prije postanu sretne  user posted image  

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
25.9.2008 22:36:18   
lamama
Evo i ja da se uključim u ovu temu. Tri bebe sam izgubilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ali moj mužić mi ja bio najveća podrška u tome. Tješio me je i bio uz mene cijelo vrijeme. Muškarci su drugačiji od nas žena i svoje emocije ne izražavaju kroz suze, ali ja sam vidjela da je njemu svaki put bilo jako teško.
Svaki gubitak bebe me je skrhao totalno, poslije drugog jedva sam se povratila i psihički i fizički u normalu, i da nije njega bilo uz mene na znam šta bi bilo samnom. Ponekad sebe krivim i mislim da bi sa drugom ženom već odavno imao dječicu, ali kada pokrenem tu temu on neće ni da me sluša. Kaže da je izabrao samo mene i da mene samo voli, i da ćemo se zajedno boriti i u dobru i u zlu. Zlato moje.user posted image

_____________________________

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
26.9.2008 8:30:16   
Enni
Dobro jutro! Mika, hvala na pitanju situacija je kod mene kako kada , nekada se osjećam dobro, nekada malo manje, ali uglavnom je bolje kako vrijeme odmiče. Meni su danas puna 2 mjeseca od spontanog, i upravo mi je prošla druga user posted image , sve uredno obje na 28 dan, dobila sam sve nalaze, jučer i papa test , uglavnom mi je sve uredno, nema nikakvih upala. Nekad si razmišljam da odmah krenem u akciju, jer dobro ste rekle, da nam treba nova trudnoća da prebolimo staru.
Malaja , da je meni bar dr. rekao da mogu odmah u akciju,(još je u mene bila manja trudnoća od tvoje i ranije sam nekoliko dana imala spontani od tebe, jel tako9 nego je meni rekao da mogu nakon 6 mjeseci. Ali ja neću , nego ćun još pustiti dvije user posted image , pa u akciju u 11-om mjesecu. Mada bih najradije sada, ali da se ne opterećujem sa kojekavim mislima, pričekat ću još taj1,5 mjesec.
Malaja , Mika,  kad ćete  vi u nove pokušaje?Malaja,  hoćeš li poslušati doktora, pa da skupa idemo u trudilice?

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
26.9.2008 8:37:32   
Malaja
Ne znam šta bih ti rekla Enni.
Jesi upravu kada si rekla da si ti par dana prije mene imala čišćenje. Ja sam ga imala 05.08. u 10 sedmici.
Ne znam šta bih ti rekla vezano za "akciju" kada prodje slijedeća user posted image Pomješana su mi osjećanja. Nekada sam uvjerena 100% da hoću, nekada mi nije ni do čega a kamoli do toga (iz straha da mi se ne ponovi)
Ne znam, vjerovatno ću da se opustim, da ne razmišljam o plodnim, ne plodnim danima i ostalom.. Da sve ide svojim tokom.
A super bi bilo kada bi obje zajedno u trudilice user posted image

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
26.9.2008 8:56:22   
Enni
I meni se mješaju osjećaji, ali jedan prevlada - taj da želim ponovno trudnoću i da time "ispravim sve greške" iz prve, ako se to tako može nazvati. Nekad mi se vrti po glavi i to da nisam bila spremna za trudnoću još, pa kje to tako trebalo biti, jednostavno nisam se psihički ustabilila u novoj sredini ni u braku(zatrudnila sam mjesec dana nakon vjenčanj), jednostavno mi je sve bilo novo, i sada je još uvijek, ali niusam znala postaviti prioritete, staviti sebe na prvo mjesto i tu svoju bebicu, nego da svakome izlazi u susrtet,  a ja i moji osjećaji na zadnjem mjestu. Jednostavno, nisam bila miran u tom periodu, a mislim da je unutarnji mir  presudan za sve,a kamoli za trudnoću.
Sad sama se koliko toliko pronašla i u glavi posložiti neke stvari.
Osjećam se danas, 2 mjeseca nakon, potpuno spremnom da pokušam ponovno zatrudniti. Ali bojim se kad bi došla pred dr. da bi mi zamjerio što ga nisam poslušala, pa bi se još i tim opteretila da nisam dopustila tijelu da se obnovi. mTako sam odlučila uzeti zlatu sredinu 4 mjeseca iu pokušaj, jer sumnjam, (a možda i neća biti tako ), da  će se odmah primiti.Ali se u svakom slučaju nadam u Novu g. ući kao trudnica. Isto želim i tebi, i svima.
Jer ipak tada ću, kad opet zatrudnim , biti potpuno mirna, i neću se opterećivati prošlom izgubljenom trudnoćom, kao sada. a vrijeme  ipak prolazi, prije 2 mj. sam govorila kad će 26.9., a evo ga, a sad govorim kad će 26.11- , doći će, mislim i brže nego što mislim.Dotad još malo radit na sebi, fizički i psihički. Fizički sam se dotjerala, u red mislim, i imunitet, i opće stanje mi je ok, nalazi dobri, ja se osjećam dobro, pijem pregnital i od juče folacin 1/2 tbl i još c vitamin.  

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
26.9.2008 9:21:21   
Malaja
Tako i treba Enni user posted image
I treba da rasčistiš sama sa tobom i da poslažeš prioritete. I ja sam u veoma sličnoj situaciji bila. Iako mi je rečeno da mirujem - ja baš se baš i nisam pridržavala uputa.
Meni je doktorica rekla da pijem vitamin e- kaže da je jako dobar za plodnost. A i prije nego što sam ostala trudna pila sam ga. Trenutno sam na folacinu, vitaminima c i e i macinoj travi user posted image
Pa možeš i ti uključiti vitamin e. U svakom slučaju neće škoditi.
Malo smo skrenule sa teme, nadam se da nam neće zamjeritiuser posted image

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
26.9.2008 11:46:26   
Mika
Drage moje Enni i Malaja,

Meni je dr rekla da mogu raditi na bebi odmah poslije druge user posted image  ali mislim da je to prerano. Ona kaze da ako niste anoreksicni onda je to ok za organizam. Ipak, psihička strana je druga stvar. Ona mi je govorila da će me samo to "izvaditi" i do nekle je u pravu. Ja na to gledam ovako. Dva mjeseca je malo da se psihički oporavim od svega, sest mjeseci je već nešto. Kontam, šta ako opet bude spontani?! Nije da se ovim opterećujem jer mi to ne pada na pamet ali i to je jedna od opcija. Dva spontana u 6 mjeseci je malo previše! Zato si dajem fore do Nove i onda sve ispočetka.
Enni, super je poredati prioritete prvo. Unutrašnji mir je najvažniji. Iako sam ja dobra poslije svega što mi se desilo, svaki odlazak na GAK mi poremeti unutrašnji mir i onda MM i meni treba 7 dana da se vratimo u normalu. Svakako vam čast na nalazima, nadam se da će i moji konačno biti dobri!
Eto, možemo otvoriti takmičenje "velikih stomaka" u Novoj godini user posted image

_____________________________

Borba je počela!

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
26.9.2008 11:48:45   
Mika
Dobro nam došla lamama! user posted image

Pored tvog divnog muža i mi smo ovjde za tebe! Samo hrabro i sve će doći na svoje!

_____________________________

Borba je počela!

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
26.9.2008 12:20:40   
Malaja
Draga Mika

Potpuno te razumijem kada kažeš da ti nije dobro kada odeš na GAK. I ja sam prije svake kontrole i odlaska tamo preplakala. Ali sam se ja odmah nakon izlaska iz ordinacija osjećala bolje.
Nisam znala do sada da si ti imala 2 spontana u 6 mjeseci.user posted image Mozda sam i procitala na drugoj temi ali sam zaboravila. I pored toga jako pozitivno razmišljaš i svaka ti čast. Stvarno si jaka! Samo tako i nastavi i ne opterećuj se sa ružnim mislimauser posted image
A nadam se da ćemo zajedno u Novu godinu ući sa stomačičima.user posted image user posted image

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Kako su se muževi ponašali prema vama pos...
26.9.2008 12:28:18   
lida
IZVORNA PORUKA: Mika

Dobro nam došla lamama! user posted image

Pored tvog divnog muža i mi smo ovjde za tebe! Samo hrabro i sve će doći na svoje!
Potpisujem i molim te da te misli da bi tvoj muz vec imao djecu sa drugom izbacis iz glavice

Drage moje mislim da je rano nakon drugeuser posted image pokusavati....imala sam dva spontana i svaki put mi je doktor rekao da treba proci 6 mjeseci...razmisljala sam kao i vi 2mjeseca malo a 6 puno i pocela sam se truditi  poslije 4 mjeseca


_____________________________

Irhana 28.11.1999.

Mirza 26.04.2008.

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *