|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Klomifen/Clomid
10.9.2007 13:27:18   
STUHA
Zanima me dali je neka od vas trošila Klomifen zbog neredne mensuser posted image  i policističnih jajevoda i dali je spomoč pilula zatrudnjela?

< Poruku je uredio malena27 RR -- 5.2.2010 18:52:40 >


_____________________________

Ti si sreča moja največa
ALVIN 04. avgust
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
28.9.2007 15:58:43   
ismihana
18 mjeseci smo u braku, svi nalazi su nam uredni, ali ne uspijevam ostati u drugom stanju. moji jajnici nisu policisticni, a ciklusi su mi sasvim redovni. medjutim, ginekolog je zelio pokusati i sa klomifenom. klomifen stimulise ovulaciju, tako da se kod mene desilo da umjesto jedne jajne celije budu po 2 ili 3. koristila sam klomifen 4 mjeseca, sva je bilo spuer, jajnih celija 'k'o u prici', ali meni nije pomoglo user posted image  nadam se da ce tebi biti bolje. sretno!

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
3.10.2007 22:47:39   
STUHA
ismihana

pokušaj ne misliti na -user posted image  možda se desi ako su vam svi nalazi ok! Kažuz d aima dosta toga na psihičkoj bazi.

Ja naime imam policistične jajnike, i pitanje je dal bi mogla zanijeti bez klomifema-  i na sve to ostala sam bez jednog jajevoda zbog vanmaternicne trudnoće, koju sam čak imala 2 put ali eto treči put je uspijelo i imamo jednu user posted image   od 14 mjeseci.

pošto sam bila kod ginekologa taj me nije baš obradovo sa vjestima ali ipak se nadam da če nam ponovo uspijeti ma da opet sa klomifenom ali moram prvo prestati dojiti i tek onda nakon dužeg  vremena čekanja moje menstruacije moći čemo da počnemo s a akcijom ako je ne dobijem prvo čemo je stimulisati vjerovatno sa Dabrostonom i onda na klomifen... user posted image user posted image   

_____________________________

Ti si sreča moja največa
ALVIN 04. avgust

(odgovor članu ismihana)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
5.10.2007 9:36:41   
ismihana
Joj, kad čujem nešto tako, baš se obradujem i lakne mi. Mislim, ako si uz sve te probleme (vanmaterična trudnoća, policistični jajnici, jedan jajovod) uspjela da danas imaš bebu... pa onda zaista ima nade za sve nas user posted image Moja kolegica na poslu ima strašne probleme zbog policističnih jajnika i ona npr. ima cikluse jednom ili dva puta godišnje, i nikad ne zna kad će joj se desiti. Ima i hormonalni poremećaj, i pojačanu maljavost, i debljinu... I uz sve to je prije 5 godina ostala trudna, doktor joj rekao da je medicinsko čudo, imala najnormalniju trudnoću i porođaj, i sad se nada da će joj se desiti ponovo i za drugo dijete...
Ja očekujem ciklus iduće sedmice, ako se ne desi - idemo na inseminaciju, odlučili smo. Imamo već dosta godina, i ne želimo rizikovati da bude prekasno (meni je 35, njemu 45)
Sretno nam objema. A i svima ostalima koje se nadaju da će postatiuser posted image

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
28.10.2007 14:15:05   
AMYY
Ja sam 2 i po godine u braku i nemamo jos bebaca.Imam neredovne cikluse, policisticne jajnike i sada trosim klomifen.Kad dobijem menstruaciju, 15Dc koristim Utrogestan 10 dana, ujutro i navecer po jednu tabletu.Kad to ispijem nakon 3 dana dobijem menstruaciju, i 3DC pocinjem koristiti Klomifen, 10 dana ujutro i navecer 10 dana po jednu tabletu.Moja dr. Azra Dzerzic kaze da su mi se sad jajnici poboljsali i nadam se da cu i ja ubrzo postati mamauser posted image user posted image  

< Poruku je uredio Vedica RR -- 23.6.2009 16:50:29 >

(odgovor članu ismihana)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
30.10.2007 15:48:33   
Monia
user posted image Policisticni jajnici,nisu razlog zasto se ne bi ostalo u drugom stanju.Imala sam ih i sama u kombinaciji sa hormonalnim poremecajem.Uradili su mi u narodu znano;propuhivanje jajovoda; koristila jednu dozu Klomifena i pila macinu travu.I,eto sve je bilo dobro...eno ga,sad ima jedanaest godina.Nedavno sam ostala u drugom stanju,no na zalost trudnoca se nije mogla iznijeti.Ne zbog jajnika vec nekih drugih stvari...tj. imala sam operaciju grlica materice...No,ni to nije razlog da se ne bude sretan i vjerujem da cu u narednom periodu ostati u drugom stanju.svako dobro.user posted image

(odgovor članu AMYY)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
1.11.2007 15:06:14   
moja malena
Ja imam djevojčicu od 18 mjeseci.
Trošila sam Klomifen prije trudnoće. Koliko znam on se ne smije koristiti duže od tri puta za redom.
Nakon toga treba prekinuti. Njegovo dejstvo se nastavlja jer "uredi" rad jajnika, tj. ne prestaje kad prekinete uzimati lijekove. Ja sam zatrudnila 3 mjeseca nakon korištenja.

Sretno

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
5.11.2007 17:03:50   
Riba
ja sam pocela koristiti klomifen (u kombinaciji sa dabrostenom) prije dva ciklusa. prvo sam pocela sa manjom dozom, jedna tableta dnevno od 5 do 10 dana ciklusa. Za vrijeme ovog ciklusa mi je doktor povecao dozu na dvije tablete dnevno + dabroston, uz dnevnu dozu aspirina 100 i folacin tableta. Vidjecemo sta ce biti. Ja se nadam da cemo uspjeti.
Ali cinjenica jeste da je ovo vrlo traumaticno i stresno iskustvo. Svi kazu da se opustim, ali to nije bas tako jednostavno.
U svakom slucaju treba misliti pozitivno i ne gubiti zelju, nadu i strpljenje!

(odgovor članu moja malena)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
12.11.2007 14:48:28   
zizi
Nemojte biti nesretne jer ja sam se borila sa neplodnoscu.Pila sam razne tablete ( dabroston, klomifen ) i nisu mi pomogle.Imala sam problem sa ovulacijom.Dr mi preporuci poslije klomifena injekcije Menopur.Nakon  te terapije ostanem trudna i sad sam 10 nedjelja.Nosim blizance.Samo budite uporni.
Ja bih vam preporucila dr. Godinjaka koji je stvarno strucnjak i idem samo kod njega.Promijenila sam prije toga doktora i doktora koji su me pogresno lijecili.
Sretno i pozdrav.

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
13.11.2007 9:55:58   
ismihana
Drage moje,
Pila sam Klomifen u 4 ciklusa, ali bez krajnjeg rezultata (bebe) user posted image  U principu je namjera bila 'povećati ponudu', odnosno broj jajnih stanica (jer inače imam normalne cikluse i redovnu ovulaciju) i Klomifen je to stvarno i uradio, u sva 4 ciklusa sam imala više od 1 jajne stanice.
Ovaj mjesce radimo inseminaciju, tako da sam ponovo pila Klomifen, a nakon toga evo već dva dana primala Menopur injekcije, vjerovatno ću i sutra. Pa se nadam da će to pomoći...
Zizi, baš je lijepo čitati postove poput tvog, sa sretnim krajem user posted image

(odgovor članu zizi)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
3.2.2008 23:48:27   
aazra
U vezi klomifena, ja sam ga trosila tek jedan mjesec,
za sad bez efekata, ali s obzirom da nisam isla na folikulometriju,
pokusat cu opet. malo me zbunjuje da li bi trebala uzimati i dabroston, jer imam
neredovite ciklusei i to traju preko mjesec dana.
ne znam kako nema bas niakkvih efekata od klomifena, osim sto me malo boli stomak kod odnosauser posted image
A te inekcije "menopura" - da li se placaju?
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
4.2.2008 1:57:10   
Lilly
Kod mene je isti slucaj kao kod Ismihane...Nalazi uredni, ciklusi tacni u sat...Htjeli smo povecati sanse sa klomifenom (+dabroston)7mj user posted image ...Na folikumetriji ovulacija za plus, dr. svaki put pre-pre zadovoljna. Ulila mi je toliku nadu da sam sebi umislila da sam vec trudnica i da umjesto tih jajnih celija nosim bebeuser posted image ... Na kraju jedno veliko nista user posted image

< Poruku je uredio Lilly -- 4.2.2008 2:02:12 >

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
4.2.2008 23:31:41   
aazra
Lilly,

Mnogo mi je zao sto nije imalo efekta, da li ti je muz uradio "spermatogram"?
Kod tebe moze biti razlog zacepljenje jajnika, mozda.
Ja sam danas bila kod doktorice da mi da recept za novu kutiju,
ali mi ona rece da uradim test koji je pokazaouser posted image .
Ne znam sta da mislim, nemam nikakvih simptoma, kontam ga uraditi kod kuce.
Jedino osjecam pritisak prilikom odnosa...
Godinu dana smo pokusavali, ne mogu vjerovati da je uspjelo od samo jedne kutije Klomifena.

I bojala sam se zacepljenih jajnika, pa sam pila macinu travu koja odcepljuje jajovode,
pa ne znam da nije i to pomoglo...?
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
4.2.2008 23:51:24   
Lilly
Azra, pa ti si trudna user posted image user posted image user posted image
Test ne pokazuje tek tako user posted image . Eh,...koliko sam ja testova naprvila i uvjek samo jedna crtica. Cestitam! user posted image
Moguce da je tebi uspjelo ako si imala anovulacijske cikluse pa ti je sam to bio problem. Samim tabl. izazvala si ovulaciju, imali ciljane i to je to...Hm, jednostavno zvuciuser posted image , ali kod mene ne paliuser posted image
Sto se tice klomifena ja sam jednom dobila recept i uvijek sam na taj jedan te isti recept kupovala sledecu dozu...
Macinu travu sam jednom probala ali tada mi se ciklus poremetio i kasnilo 10dana a inace ciklusi jako uredni.
Hsg sam vec radila kod dr. Divanovica. Oba jajovoda su prohodna, mada je jedan malo izvijugan a drugi odlican i uredna prolaznost kontrasta. Ipak nema razloga da se 4g ne desi zacece. Muzev nalaz je normospermia. Sve ostalo ok...Kontam samo da nisu neke podmukle bakterije ili nesto slicno....Ne znamuser posted image Testovi na chlamidiju, mikro i ureoplazmu negativni, bar to nemamuser posted image



_____________________________



...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
5.2.2008 12:38:33   
aazra
 
LillY,

Koliko vidim kod tebe su svi nalazi OK.
Mozes jedino ako zelis da mi ostavis mail, da ti preporucim svoju doktoricu,
ne bi ovako "javno" da je eksponiram.
Ona je iz Zavoda za zaštitu zdravlja zena i materinstva, (Skerlica),
i nisam je nikad poznavala, niti me je neko preporucio, ali se toliko trudila da mi pomogne.
A u vezi klomifena, ja sam preskocila tu folikulometriju,
ali koliko znam ide se svaki dan onda se dobije inekcija kad su najplodniji dani.
Ne znam taj menopur, neke cure kazu da je to pomoglo.
A ja sam "macu" pila samo u plodnim danima, znaci nepunu sedmicu toliko je dovoljno da "djeluje".

Kazu i da je puno toga do "psihe", te ono kako "Bog" da ali ja sam ipak pristalica toga da se moramo
pouzdati najvise u sebe i biti uporne, a tek onda se osloniti na Bogu.
Znam sta sam prosla ovih godinu dana i da rijeci "opusti se sve ce biti OK" ne pomazu puno..
Inace, ja jos uvijek ne vjerujem u oveuser posted image , mislim sokirala sam se kad mi je doktorica rekla da
je test pozitivan, a ja nemam nikavih simptoma...

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
6.2.2008 0:45:14   
aazra
Cure,

Hvala Vam puno...user posted image
Evo sutra cu uraditi jos jedan test pa da se uvjerim.
Ne znam iskreno kako bi podnijela razocarenje, ali test je kod doktorice pokazao user posted image , vidjela sam
svojim ocima.
Sto se tice "macine trave" ja sam je pila vise mjeseci povremeno. Cula sam da u trudnoci nije
preporucljiva, pa me bilo strah ako se sta "primi" da bi moglo "izletiti" zbog mace.
Ipak, ona je najbolji lijek za otcepljenje jajovoda.
Zadnji put, proslog mjeseca, uzimala sam je par dana nakon terapije "klomifenom", nisam istovremeno.
Onda me nakon par dana poceo hvatati grc u stomaku od te "mace2, pa sam odmah prestala.
Moguce da je i tada nastupila trudnoca.

Ovo kod mene izgleda jednostavno, "rezlultat" nakon jedne ture klomifena,
ali imala sam nekad cistu, koju sam izljecila tabletama,
onda poremecaje cilkusa, probleme s hormonima.
Ja bi stvarno svima savjetovala izbjegavanje alkohola i cigareta to puno smanjuje mogucnost za zacece, posebno
kod muskih. Javim vam sutra, od pon. sam u soku kad su mi rekli da sam trudna,
bit ce gori "sok" ako se ispostavi da nije tako...user posted image
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
7.2.2008 1:14:14   
aazra
Hvala svima sto su me podrzavale, danas sam uradila test iuser posted image ,
i to u sekundi,
a nekad sam i po sat cekala da se nesto pojavi.
zelim vam svimauser posted image user posted image  i hvala jos jednom...
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
8.2.2008 8:37:20   
goldina
Drage curice:)))))
Nije me nilo par dana i kako vidim ima lijepih vijeti ,svima  vam cestitam od srcauser posted image user posted image user posted image  zelim vam prelijepih 9mjeseci,uzivaj te i pazite se.
A svim ostalima koje se trudimo, zelim da jedno jutro ugledamo te divne user posted image .
Ja vec drugi mjesec koristim Clomid a ako se nista ne desi i ovaj mjesec imam jos jedan,mozda bude treca sreca:)))) nadam se, a vec 3mj pijem prenatal to mi je ginekolog preporucio svaki dan jednu tabletu.
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
9.2.2008 18:23:33   
Monia
KLOMIFEN !!! URAA!
Pila,jednom,pa jos jednom(sa pauzom),jedno ima 12 a drugo 11 godina...od tad ga ni ne gledam,kontam,mozda su mu pojacali mirodije pa djeluje i na pogled.Zato,ne brini se,opusteno..i eto bebe..
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
13.2.2008 2:00:00   
ivka
cim sam procitala o klomifenu morala sam da se uclanim i podjelim s vama svoje iskustvo,moj gin mi je to preporucio,ja pristala i 10 dana nakom zavrsila na operacijskom stolu,doduse mozda ja sam jedna od rijetkih s losim iskustvom,al drage mojenemojte se zurut,opustite se i bit ce ok.ja sam 3 mj.poslije teske operacije pri kojoj mi je ostalo manje od pola jajnika zatrudnjela i dobila zivu i zdravu curicu kojoj su tri god i to bez klomifena,a mislila sam da majka nikad necu postati pogotovo poslije te operacije,eto vidite!cak mi ni dr nisu davali lijepe prognoze,nego ocu vam rec to se desi kad se ne nadas i o tom ne mislis previse,zato manje se opterecujte zene moje,pijte brusnicu meni je puno pomogla
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
13.2.2008 10:20:45   
ismihana
na svoju ruku ne treba piti ništa pa ni Klomifen. Šta ćeš dobiti ako ga popiješ a ne budeš išla ljekaru da pratiš dobijaš li više folikula, kolike su, kako se razvijaju, kad bi trebale popucati...? I konačno, ljekar ti da 'stop' injekciju pred ovulaciju, da ti održi folikule dovoljno zrelim prije pucanja. Znači, kod dr. pa se posavjetuj. Mada se Klomifen pije od 3.dana ciklusa pa zaključno sa 7. i 8. se ide na prvu folikulometriju...

< Poruku je uredio Vedica RR -- 23.6.2009 17:07:41 >
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
14.2.2008 15:26:14   
tikica_69
zene, jeste vi imale kakve nuspojave dok ste bile na Klomifenu? user posted image ...mene bole ledja, dole kod trtice....trbuh mi napuhnut...a jutros kad sam kihnula, kao da mi je nesto prsnulo u lijevom jajniku user posted image user posted image user posted image . danas mi je 5 dan Klomifena

_____________________________

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!

Neposredna veza do poruke: 22
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
15.2.2008 1:30:31   
aazra
Meni je 5. sedmica trudnoce.
Zatrudnila sam uz pomoc klomifena, godinu dana prije toga nista,
i onda nakon samo jedne kutije user posted image .
Ali prije toga sam vadila hormonske nalaze, doktorica mi je dala uputnicu za vadjenje
krvi 3 puta u toku mjeseca - nakon menstr, u vrijeme ovulacije i pred iducu menstr.
Nivo estrogena i progesterona mi je bio nizak u vrijeme ovulacije.

Znam da ima negativnih efekata od klomifena, na drugim forumima sam citala da moze doci
do "visetruke" trudnoce, deset i vise oplodjenih jajsaca, koje moraju vaditi..
Ali, meni je pomoglo. Kada se uzima uz nadzor ljekara, i nakon obavljenih pretraga,
to je Ok.
Odgovor Tikici: i ja sam osjecala neku "nadustost" ali brzo je proslo, ipak se to pije samo 5
dana.
Ismihana, ti si nesto koliko sam vidjela napisala da je kod tebe bila "trudnoca bez razvijanja ploda".
Sta ti to znaci, bas mi je zao, sta su ti rekli doktori?
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
21.2.2008 12:03:39   
ivka
draga amela...ja sam iz hercegovine,a ti?ja ti ne pokusavam jer imam jednu curicu od 3g.sad za sad ne bih vise,jer sam imala velikih problema bas radi klomifena pa mi se neda...imala sam vanmatericnu,ostala bez lijevog jajnika i jajovoda,sad imam samo1/4desnog i desni jajovod,inakon operacije problemi,policistican jajnik,svasta nesto...!jedva ziva ostala mislila da nikad necu imat dijece,i 3mj,nakon toga svega zanesem i rodim curicu.A sto...molila Boga i prestala se opterecivat s tim i eto ga!Drzim ti palceve,a jel ti muz isao na pretrage slucajno ikakve,mislim spermiogram?
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
24.2.2008 20:10:32   
sweetbaby
pozdrav svimauser posted image ja sam nova
ja pokusavam doci do bebe 3 god.bezuspjesno koristila sam progesteronske injekcije i radila IUI i nista poslije toga sam pila klomifen u kombinaciji ma Metforminom10 mjeseci ,menstruacija se stabilizovala ali su se pocele javljati ciste prosli mjesec mi je kasnilo 25 dana ali ne zbog trudnoce nego zbog ciste koja je narasla 10 cm,i ovaj mjesec mi kasni 24 dana sigurno nisam trudna nego je cista ali nedam se i neodustajem inace imam PCO toliko o mom iskustvu sa klomifenom
pozdrav

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *