|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Koliko placate bebine igracke
24.8.2008 10:38:07   
jasmina_mm
Drage mame,
Interesuje me da li svojoj djeci cesto kupujete igracke i da li ih skupo placate? Ja sam misljenja da treba kupiti bar jednu ali vrijednu i provjerenu jer ove danasnje igracke mogu i nastetiti djetetu zato treba paziti. Nedavno sam sinu kupila TOMY-jevuigracku Wackey stick i kako god beba je okrene ona svira i to mu je bas zanimljivo. Platila sam je 28KMi neke prijateljice (koje su vec mame ili to trebaju da postanu) rekle su mi da nisam normalna sto sam toliko dala da one ne bi dale vise od 5KM za nesto takvo.Znam da u svemu tome imaju veliku ulogu finansije i ja isto ne mogu mu priustiti deset__ kvalitenih igracaka ali ipak mislim da treba uzimati kvalitetne stvari pa jednu ako nista. Veliki pozzz

user posted image

< Poruku je uredio Visnja RR -- 23.1.2013 17:18:49 >


_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....
Revisions: 1 | Neposredna veza do poruke: 1
   RE: koliko placate bebine igracke
24.8.2008 10:51:50   
Mrka
Mi imamo previse igracki! Jednostavno mali ih stalno dobija i obicno su neke markirane i skupe. Mi mu takodjer cesto znamo kupiti igracku koja je bila skupa, a trenutno na snizenju, mada nekad i ne gledamo na snizenja, kupimo. A ima i nekih jeftinih igracki koje mu kupimo. Mi ne zalimo platiti nesto skupo, ako je dobro, a isto tako kupimo i jeftino ako se malom svidi.

_____________________________

Adin 12.01.2007.

(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: koliko placate bebine igracke
24.8.2008 11:04:48   
Romali
Mi nismo imali previše igračaka pa smo ih malo-pomalo kupovali. Svi su mi rekli da sam luda kad sam za vrtuljak u krevecu dala 50 KM u TL. Nisam znala kako se kreću cijene toga, ali kad pomislim kako nam je valjao, ne žalim ništa. Stvarno nam je mnogo pomogla ta igračka, i sad je voli. Više volim kupiti kvalitetnu igračku, kojoj neće , ne daj Bože, otpasti dio pa da ga dijete stavi u usta. Bolje je da ima manje kvalitetnih igračaka, koje će mu razvijati maštu i motoriku, nego puno besmislenih. Naravo da neću svaku platiti 50 KMuser posted image .

_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: koliko placate bebine igracke
24.8.2008 12:10:19   
nikka
Ja kupujem sinu vrlo malo igračaka ali negledam na cijenu,a  dobije ih puno kao i svako dijete i neupotrebljivih(jer su za djecu od 5 god) i opasnih(jer smrde na plastiku i gumu)to odmah bacam.
Nisu mi jasne osobe koje takvo nešto poklanjaju djeci,niodkoga neočekujem skupe igračke više volim da mu donesu malu čokoladicu kao znak pažnje.
U TL. sam mu kupila za Božić Tomy kružiće koji se slažu po veličini, još uvijek se igra snjima i ništa im nefali,za imendan je dobio željeznicu i vlakove od Tomyja takođe(Tomica,Jurica i ostali),kojima se nadovezuju lokomotive tako da ću mu ubuduće kupovati samo po jednu lokomotivu.
Inače gledam da mu kupujem i didaktičke igračke a ne samo za zabavu,razne slagalice i slikovnice primjerene njegovoj dobi.
Takođe kada poklanjam drugoj djeci biram kvalitetne igračke, više se obraduju jednoj igrački nego da mu donesem odjeću i slatkiše.

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: koliko placate bebine igracke
24.8.2008 15:19:15   
lamka
mi imamo i onih kvalitetnih skupih igracaka a i onih jeftinih
mada je puno dobila na poklon takoda vise n znam gdje da ih smjestim.kada vidim da joj se neka igracka svida ne obracam previse paznje na cijewnu iako ima i onih  koje nisu kvalitetne a skupe su.a te tvoje kolegice koje nemaju djecu misle da nece dati vise od 5 kM za igracku I sama sam takva bila ali kada vidim onaj sjaj u okicama svoje curice onda mi nista nije skupo.barem ja tako mislim.iqako priznajem da ponekad znam i pretjerati


_____________________________

Lamija duša duše moje
21.08.2006

(odgovor članu nikka)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: koliko placate bebine igracke
24.8.2008 17:25:14   
kana
To je sve individualno.Ako kupim skuplju igracku ne smatram se boljom mamom od one koja to ne uradi.Toliko!

_____________________________

"ako ne znaš voliti sebe,nećeš znati voljeti ni druge.."
TARIK 03.03.2008. mamina ribica:)

(odgovor članu lamka)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: koliko placate bebine igracke
24.8.2008 21:03:15   
Blue rose RR
Svojoj kikici kupujem igračku koja se njoj svidi, ili za koju znam (ipak je ona moje dijete, i ja je najbolje poznajem) da bi je obradovala.
Na cijenu ne gledam, ali istu takođe i ne prezentiram nikome, jer smatram da neko može (kao što naši stari kažu) "uzdahnuti" na to.
Sve u svemu moj/naš zarađen novac, moje/naše dijete i naši prohtjevi, svako sa strane u ovoj priči je suvišan.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu kana)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: koliko placate bebine igracke
25.8.2008 1:27:16   
stella
Imamo i skupih i jeftinih igracki.Al najbitnije mi je da se dijete nemoze povrijediti.Kupujemo ono sto joj se svidja.

_____________________________

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: koliko placate bebine igracke
25.8.2008 8:25:35   
ElmaB
Kada je Tea bila mala, pravila sam razne gluposti. Nakupovala sam masu skupih beskorisnih igracaka koje je samo jedanput pogledala i to je to! Isto su to radili i moji roditelji, jer je ona prvo unuce u porodici. A, sada dobro vodim racuna da kupujem korisne igracke u skladu sa njenim uzrastom, a ne one na koje ona samo pokaze prstom. Tako cu raditi, ako Bog da, i blizancima!

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: koliko placate bebine igracke
26.8.2008 23:21:48   
ja
nije mi bas toliko do cijene koliko mi je do njegove zelje za tom nekom igrackom,ima igracke koje kostaju od 1km do 100 km ali njemu ni jedna ni druga nisu interesantne kao recimo moje kutljace u kuhinji,olovke,mobiteli,daljinski user posted image ali opet kazem bitno mi je da se dijete njoj obraduje pa koliko ona kostala....

_____________________________

emman 17.5.2007

(odgovor članu lamka)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: koliko placate bebine igracke
28.8.2008 11:10:13   
lu
trudim se da ne pretjerujemo, kupujem u skladu sa uzrastom. u krevetcu je muzicki medo koji se veze, kao i chiccova muzicka "kutija" na koju moze majka snimiti svoj glas koji se aktivira kada beba zaplace. uzeli smo podlogu za igranje i duo gym, dobio je i zvecku a izgubili smo par dok smo se vozili kolicima user posted image . svidjela mi se i ona na koju se dijete moze oslanjati kada je spremno za prve korake, vidjela sam je na chiccovoj web stranici. proizvodi je i Fisher, ne znam za ostale proizvodjace. uzivajte!

(odgovor članu ja)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: koliko placate bebine igracke
29.8.2008 15:24:20   
boogy woogy
Ovo me podsjeca na onu reklamu za MasterCard....kad se samo sjetim kako se moj maleni satima zna igrati pored svih silnih igracaka sa kutijom ili serpamauser posted image user posted image

(odgovor članu lu)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: koliko placate bebine igracke
29.8.2008 15:30:53   
makana
ako mi se nešto svidi od igračaka, pogledam cijenu, pa ako mi je nerealno samo frknem i idem dalje, uglavnom se povodim za tim da ne pretjerujem sa količinom, odnosno nismo tako često u kupovini igračaka, ne mora sve da ima, a sretna okolnost je što je još i mala za "zahtjeve"



_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: koliko placate bebine igracke
30.8.2008 7:02:22   
ebru
Mi nemamo puno igracki!Imamo i onih skupljih a i onih jeftinijih.Trenutno se igra sa krugovima koji se slazu(9 eura),posudicama plasticnim koje idu jedna u drugu(poklon),lopta platnena(poklon)i jedna lagana zvecka(4-5 eura)...sad planiram da uzmem neku igracku tipa sto svira, sa dugmicima i to je to...
Jednu zvecku sam kupila,chiccovu kostala je nekih 5-6 eura neznam tacno a pise made in china.Na njoj stoji da je za bebe 3m+ a teska katastrofa,tako da sam joj to izbacila iz upotrebe.Sta sam htjela da kazem,da skupe igracke ne znace i kvalitetne igracke.
Jos ima pacice 5 komada(1 eur)i sa njima se igra i ovako,a i kad se kupa...user posted image

_____________________________

MONIKA 11.12.2007
Jeder Mensch begegnet einmal dem Menschen seines lebens,aber nur wenige erkennen ihn rechzeitg!
http://www.youtube.com/watch?v=P6WlXmHrnyU

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: koliko placate bebine igracke
8.9.2008 12:40:16   
ziki
Ja sam moju bebu zatrpala igračkama, ja sam ih imala puno i volim ihuser posted image . Kad mu kupujem igračke gledam da su kvalitetne, cijenu ne baš. Kupovala sam i skupe i jeftine, npr. u Azelu sam mu kupovala igračke od 3-5km a super su, krabu koja svira i koju puno voli, one igračkice za male bebe, samo glavica od životinjice a dole krpica, nisu teske....ali sam glodalicu platila 15 km u apoteci. Dekicu sa igranje smo dobili i na njoj ima baš raznih dodataka. A sad ono glavno, dok sam bila u Sandžaku muž mu je napravio nebo nad kravetcom, pravo je zanimljivo i lijepo( slikaću ga tamo) a ja sam došla na ideju da mu par igračkica sašijem...kupila sam materijale a i od kako znam za sebe pravim po nešto pa što se onda ne bi igrali zajedno....

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu ebru)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: koliko placate bebine igracke
13.9.2008 17:10:58   
bebacha
jesil sasilqa sta.hajdi daj nam neke ideja

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: koliko placate bebine igracke
13.9.2008 17:15:32   
ziki
Pocela sam da mu sijem sunce, danas kupila olovne kuglice da ubacim u kutijicu da zvecka, nisam zavrsila malo samo oko papiroligije ovih dana gubili vrijeme.Kad bude gotovo hvalicu se.

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: koliko placate bebine igracke
13.9.2008 18:08:26   
bebacha
a gdje si nasla kuglice.mogla bi ja napravit sta za ovu moju srecicu.jeli sijes rucno ili na masinu

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: koliko placate bebine igracke
13.9.2008 21:08:14   
boogy woogy
IZVORNA PORUKA: ziki

ja sam došla na ideju da mu par igračkica sašijem...kupila sam materijale a i od kako znam za sebe pravim po nešto pa što se onda ne bi igrali zajedno....


user posted image user posted image user posted image user posted image Bravo!! I mi smo pravili neke igrackice.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: koliko placate bebine igracke
13.9.2008 21:21:14   
Amrino
Jedino sto smo mu od igracaka kupili je lopta u TL od nekih 2-3 KM. Neke igracke je dobio...a ionako se najmanje igra s njima.
Najvise voli daljinske, kablove, sudje...user posted image
Kupovina igracaka u ovom uzrastu- za mene je bacanje para. On sada otkriva svijet i zanimljivo mu je sve...od tanjira, stolice pa do moje papuce...user posted image .
Bice vremena za kupovinu...a jos kad sam pocne da trazi...


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: koliko placate bebine igracke
13.9.2008 21:36:26   
Anoniman
samo kad je rodendan platim malo skuplje,a inace jeftinije alii stalno kupujem.svaka igracka im bude 1 dan interesantna i ostave.tako da im ja uvijek sakrijem neke igracke dok ih ne pozele 

(odgovor članu Amrino)
  Neposredna veza do poruke: 21
   RE: koliko placate bebine igracke
13.9.2008 21:39:13   
Lulu_
IZVORNA PORUKA: nikka

Ja kupujem sinu vrlo malo igračaka ali negledam na cijenu,a  dobije ih puno kao i svako dijete i neupotrebljivih(jer su za djecu od 5 god) i opasnih(jer smrde na plastiku i gumu)to odmah bacam.
Nisu mi jasne osobe koje takvo nešto poklanjaju djeci,niodkoga neočekujem skupe igračke više volim da mu donesu malu čokoladicu kao znak pažnje.


user posted image user posted image user posted image
totalno si u pravu kako neko nekad zna donjet igracke tacno smrde.ni ja to ne volim

_____________________________

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu nikka)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: koliko placate bebine igracke
13.9.2008 21:54:42   
bebacha
pa hajdi mamice koje pravite igracke dajte koju ideju i slikicu

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: koliko placate bebine igracke
13.9.2008 22:02:56   
mamyca
Ja sam mu nedavno kupila chicovog zeku i otad se ne odvaja od njega,kostao je nekih 25km.A druge igracke je vecinom dobio,ali nesto ih bas i ne gotivi zeko mu je najdraziuser posted image .

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: koliko placate bebine igracke
15.9.2008 13:15:24   
ziki
U albumu laku noc sam ubacila sliku neba koje mu je muz napravio. Kuglice sam kupila  cvjecarso-ribolovackom pet shop-u u Bingum mada mogu da posluze i dogmici, perlice... u malu kutijicu od nakita npr.

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *