|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   LETZ ( CIN i HPV )
20.5.2009 13:26:37   
sarisari
Zeljela bih podjeliti svoje iskustvo vezano za CIN i LETZ metodu  jer mi je  mnogo znacilo bilo sta sto sam procitala kada sam se srela sa tim stvarim s obzirom da sam bila sokirana cinjenicom da imam CIN 2 i da mi se nesto desava, a nisam znala uopce sta to znaci.
 
Imam 24 godine i u februaru 2009 godine otisla sam na redovan godisnji ginekoloski pregled i sve je bilo u redu samo sam cekala nalaz Papa testa za koji sam vjerovala da je uredan medjutim nalaz je pokazao CIN 2 sto je znacilo da postoji neka promjena na grlicu maternice. Odmah je uradjen nalaz HPV koji je bio pozitivan visokorizican, zatim sam otisla na kolposkopiju kod jednog divnog ljekara Dr. Muminbašić Nermina koji je takodjer uocio promjene. Jako me bilo strah, ali poslije razgovora sa vec pomenutim ljekarom koji mi je sve objasnio shvatila sam da za to postoji lijek, a to je LETZ metoda koja je nova i tek se pocela primjenjivati u Bosni i Hercegovini. LETZ (  "Loop excision of transformation zone" ) je metoda kojom se odstrani dio bolesnog tkiva, ali ono sto je najvaznije nema klasicne operacije, lezanja u bolnici, problema poslije anestezije, ova metoda je jako jednostavna i zahvat ne traje dugo, poslije anestezije umjesto mucnine i kaslja odmah pijete sok i idete kuci, kod kuce lezite par dana odnosno odmarate. Ja sam nakon sedam dana pocela da izlazim i da se krecem. Mozda i najvaznije jeste da uopce nema bolova, apsolutno je bezbolno, prisutan je samo iscjedak dok rana zarasta, ali stavi se uložak i to je to.
 
„LETZ je oznaka za zahvat kojim se odstranjuje transformacijska zona vrata maternice niskovoltažnom "dijatermijskom petljom" - električnom omčicom, pri čemu istovremeno dolazi do rezanja i kogulacije duž crte reza. U svakodnevnoj uporabi "LETZ "označuje samu tehniku - uporabu električne omčice ne samo za odstranjivanje transformacijske zone, već i za uzimanje uzoraka vrata maternice s bilo kojeg njegovog dijela što se naziva "LETZ biopsija", kao i odstranjivanje dijela vrata maternice u obliku konusa - "LETZ konizacija".“ ..............vise o LETZ metodi mozete pronaci na www.poliklinika-harni.hr
 
Ovo pisem jer zelim da svi oni koji imaju problema znaju da se sve to radi u BiH, u Sarajevu i da je ovo odlicna metoda i sto je jako bitno uopce nije skupa, kosta 1000KM i biopsija 300KM  ne morate dakle ici nigdej vani  sve se radi u Sarajevu kod  Dr. Muminbašić Nermina koji je izvanredan ljekar, a to mogu da kažem iz licnog iskustva jer je mene operisao i prezadovoljna sam. Operaciju sam imal prije dvadesetak dana, a i nalaz koji se šalje na patologiju je stigao uredan sto znaci da je sve odlicno uradjeno i da je hvala Bogu dobro.
 
Na ovoj temi mozemo razgovarati o Hpv-u, CIN-u, LETZ-u...... i svemu ostalom sto nas zanima, meni je dosta pomoglo sve sto sam procitala pa sam mislila da je ok da ima jedna cijela tema o tome.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: LETZ ( CIN i HPV )
21.5.2009 13:28:14   
sarisari
 
E samo da se ispravim za gore vec pomenutih 300KM to se placa ja mislim Medicinskom fakultetu, ali one koje zanima bilo bi najbolje da se obrate dr. Muminbašiću, ja cu evo napisati broj pa možete da mu pošaljete poruku ukoliko neko ima problema kao sto sam imala ja, CIN, HPV... ( opisanih u prethodnom tekstu ) broj je : 061 208-858  

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: LETZ ( CIN i HPV )
6.10.2014 10:09:04   
Gynecologist
LLETZ, LETZ, LEEP su oznake za istu proceduru. Zahvat je moguce izvesti u Sarajevu u nekoliko privatnih poliklinika i ordinacija vec nekoliko godina. Posljednjih godina LETZ se izvodi radiotalasnim nozem. Krvarenje je dosta manje, a odstranjeni dio grlica koji je zahvacen CIN promjenom se lakse patohistoloski analizira, odnosno lakse se analiziraju rubovi resekcije.

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: LETZ ( CIN i HPV )
24.5.2018 23:33:29   
Miki87
Pozdrav,
Radila sam biopsiju i imam CIN2 i pozitivna sam na visokorizicni HPV 16. . Da li mi neko moze dati preporuku gdje da se uradi LETZ u Sarajevu i vasa iskustva?
Unaprijed hvala.

(odgovor članu Gynecologist)
Neposredna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *