|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i ostale...
8.11.2007 16:01:31   
Riba
Procitala sam na vise mjesta da su zene pile caj od macine trave i da im je to pomoglo da zatrudne.
Ne bude meni mrsko i odem ja do biljne apoteke, kupim caj, pripremim ga prema uputi i probam. Ja nista odvratnije nisam u zivotu popila. Toliko je gorak da se ne da piti.
Na uputstvu pise da se na 2dcl vode doda jedna supena kasika caja i ostavi da stoji dva sata. Nakon dva sata se zasladi sa kasikom meda. Dzaba taj med, caj je gorak i zaista se ne moze piti. Ja barem nisam mogla da ga popijem.
E sad me interesira da li je neka od vas pila taj caj i kako ga je pripremala, jer ja ga ne mogu piti ako je jedini nacin pripreme prema uputstvu koje sam ja pratila.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 1.7.2013 11:05:35 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Macina trava
8.11.2007 16:56:43   
sanja.sa
ja sam isto u biljnoj apoteci kupila macinu travu, ali moja je samo malo gorka! ismihana je vec objasnila razliku izmedju vrsta macine trave (pogledaj http://www.ringeraja.ba/forum/tm.asp?m=4976) pa ti idi u apoteku i trazi ovu blazu vrstu. sretnouser posted image

(odgovor članu Riba)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Macina trava
9.11.2007 8:35:48   
Cvrle
Zdravo riba! Meni su za macinu travu objasnili da je inace prejaka  i da cak moze izazvati povracanje ako se spravlja na taj nacin. Pa mi je receno da na litar vrele vode stavim saku (bogatiji prstohvat) trave i da to stoji 1 sat i onda piti u toku dana, samo taj litar, pa sutra napraviti novo.  Sto se ukusa tice, ne znam kakvoj je ukusa, jer taman kada sam kupila macinu travu i htjela poceti piti saznala sam da sam trudna (a prije toga sam imala problema PCOS i totalni haos sa hormonima). Malo sam samo pripazila na ishranu i ostvarila mi se zelja. Ima nade. Samo hrabro. Nova sam na forumu, pa nisam stigla sve procitati, pa ne znam da li je ko spominjao travu vrkutu ili gospin plast. Ona je izuzetno dobra za sve zenske organe i bolesti.  Pozdrav i sretno :)

_____________________________

No sikirli, be hairli!

(odgovor članu Riba)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Macina trava
9.11.2007 9:20:52   
Riba
Cvrle, kad kazes da si pazila na ishranu, sta to tacno znaci? Na sta treba obratiti posebnu paznju? Proteine, ugljikohidrate, neke odredjene vitamine?

(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Macina trava
9.11.2007 11:31:15   
Cvrle
Ne znam tačno kako to opisati. Jednostavno zdravo se hraniti. Ja inače zbog druge svoje bolesti, bez prestanka unosim vitamine (dodatke) naročito b-kompleks. Ali sam izbacila sva gazirana pica iz upotrebe (to su bukvalno pesticidi) pa cak i ove sokove u tetrapaku (doduse od njih imam zgaravicu, ali je i to hemija).  Bijeli šećer - katastrofa. Slatka mi je bilo najteze se odreći. Nije sada da ne jedem slatko, ali bas pazim sta i KOLIKO konzumiram. Jer sve su to prazni ugljihidrati (nista zdravo, a puuuno kalorija i puno secera koji pravi haos sa hormonima). Bolje je ugljikohidrate za energiju unositi kroz krompir, rizu, kukuruz,... Gledam da kada mi se jede slatko uzmem voće. Inace jedem dosta voca i povrca. Ne jedem puno masnu hranu (litar ulja mi bude dva i vise mjeseci u kuci), ne zacinjavam previse. Puuuuuno zelenog povrca (inace dobri antikarcenogeni, samim tim jako zdravi). Recimo, ne kupujem vise obicnu rizu, nego integralnu, jer su u njoj sacuvani svi vitamini, jeste skuplja (1kg=3,5km) ali se isplati. Pijem puno vode i nezasladjenih cajeva (radi prociscavanja organizma) i ponekad sokove od svjezeg voca i povrca (ima super recepata). Kafu konzumiram najvise dva puta mjesecno i to ako mi bas  treba energije a nemam kada odspavati. Doduse ja sam kafu izbacila radi fibroadenoma na grudima. Nekome kafa ne smeta (ali umjereno). Integralni hljeb. I tako to. Ima dosta odricanja, ali sta cu. Skontala sam da nacin ishrane utice na funkcionisanje mog organizma, pa se prilagodjavam. U pocetku je bilo tesko odreci se nekih stvari, ali sada su mi one gadne same od sebe i uopste nemam potrebu za njima. Jer u sustini, organizam je masina kao i svaka druga. Ako u auto sipas vode (auto ne zna sta si mu sipala - gorivo ili vodu- ali nece raditi kako treba. Tako isto i covjek, i otrov je sladak i prijatan pa ga ne unosimo u organizam, ili ako jedes samo kolace (i nista drugo) tebi je lijepo ali ces se razboljeti, jer organizam ne funkcionise na taj nacin.
Izvinite, ja vas utusi, ali o ovoj temi se moze pricati i pricati, ali opet sve je individualno.  
Pozdrav!

_____________________________

No sikirli, be hairli!

(odgovor članu Riba)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Macina trava
9.11.2007 12:43:38   
Riba
Moja sreca je sto nemam apetita za slatko, ali se zato ubijam cipsom i drugim grickalicama koje su katastrofalno nezdrave. Doduse, toga bih se mogla odreci, ali kafa je vec problem.
Ja dnevno popijem po cetri kafe, nekad i vise. Znam da je to pravo lose, al' sve kontam da ce mi se zgaditi kad, akbgda, zatrudnim pa da cu je tad prestati piti. Isto vrijedi i za cigarete.
Ja recimo pijem po solju zelenog caja svaki dan, pa se tjesim da je to jedan vid detoksikacije user posted image

(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Macina trava
9.11.2007 16:32:41   
Cvrle
jedna solja caja naspram 4-5 solja kafe user posted image  procijeni sama ucinak te jedne solje, narocito ako si pusac. I Zeleni caj sadrzi koefein, pazi. A kafa nije toksicna do dvije solje dnevno, sve preko toga je zaista štetno. Jos ako si gledala reportazu na kakvim se mjestima kafa skladisti u BiH, da samim tim otpusta vise toksina i da je prakticno otrov, mislim da je to cinjenica koja bi trebala da ti je ogadi. A ako zatrudnis (a nadam se da hoces) moraces ostaviti cigarete u svakom slucaju, radi svoje bebe. Pa zasto ne bi pocela ih ostavljati sada, radi sebe same. user posted image  Samo dobronamjeran savjet (koji i sama znas), a ti znas najbolje. Ionako su cigare puuuuno stetnije od kafe. U svakom slucaju sretno, koja god bila odluka. Ali sam misljena da je Bog dao covjeku volju, za razliku od drugih bica, i da mi, ljudi, treba da koristimo tu volju. Kad nesto odlucimo da se toga i drzimo :)  Btw, postoji bezkofeinska kafa, pa je mozes piti koliko hoces user posted image  (ja je imam u kuci kao i kafu od jecma ali ne pijem ni jednu, najdrazi mi je caj).
Pozdrav i sretno!

_____________________________

No sikirli, be hairli!

(odgovor članu Riba)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Macina trava
10.11.2007 10:56:10   
mela
posto sam i ja neki dan pitala za macinu travu malo sam se informisala pitala sam svog ginekologa i on mij je rekao da iskljucivo kupim kod matije ne znam da li ste cule za nju ali to je najbolja travarka cak poznata i u svijetu ima svoje apoteke "matija" ima apoteka na ilidzi pa sam i otisla tamo se malo informisala i dali su mi caj "caj za zenske bolesti"to je mjesavina caja u kome ima macine trave ali jos dodatnih trava, za stres za upale,za ciste, za neplodnost itd. nije jedini razlog neplodnost zbog kojih ne mozemo ostati trudne tu je stres neka psihicka blokada idt. zbog toga je ona napravila mjesavinu ovog caja ja sam ga kupila kosta 8 km na pola litra vode stavis 3 kasike caja i to sve zajedno prokuhas ostavis sat vremena da stane, moze se zasladiti sa medom znaci na dan pola litra popiti

(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Macina trava
13.11.2007 10:01:32   
ismihana
Drage moje,
Samo dodatak o Matiji... Kad sam imala upalu (papa test II), pila sam taj njen Čaj za ženske bolesti, plus koristila kantarionovo ulje (preko noći, nakapano na tamponu). Mislim da odomoći ne može nikako, kao ni bilo šta prirodno. Ali sam kod Matije kupila i kapi Eva, piju se ujutro i uveče po 10 kapi na kcki šećera (jer su gorke), i njih pijem i danas. Piše da su jako dobre za ženu, za sve ovo što je mela napisala, plus 'pomažu ženi da ostane mlada i lijepa' Pa zašto ne probati user posted image

(odgovor članu mela)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Macina trava
14.11.2007 20:39:22   
tikica_69
ja sam valjda popila nekoliko livada macine trave.....ne pomaze user posted image

(odgovor članu Riba)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Macina trava
16.11.2007 13:59:41   
vaga
Veliki pozdrav svima,

Ja sam vam savim nova ovdje, ali to ne znaci da ne citam redovno sta pisete.

Za moje prvo javljanje zelim samo reci da ja vec duze vremena pijem macinu travu i PRAVA macina trava nije gorka, bar ne u tolikoj mjeri kako je ti opisuješ.  
Prava macina trava ima dosta ugodan miris rekla bih cak lijep miris, pa pokusaj u nekoj dgugoj apoteci kupiti pod nazivom Marulja - biljka/macina trava (Marubii herba),  inace izgled biljke posjeca na žaru/koprivu. On što se prodaje na pijaci je vecino mjesavina drugih trava koje podsjecaju na macinu. Kada sam jednom konacno dosla do prave macine trave, tek sam vidjela kakve sam sve otpatke pila, ali ste moze sve za bebanu. 

Veliki pozdrav i jos cemo se svakao druziti ima ja sto sta da pitam vas drage moje..

Vaga



IZVORNA PORUKA: Riba

Procitala sam na vise mjesta da su zene pile caj od macine trave i da im je to pomoglo da zatrudne.
Ne bude meni mrsko i odem ja do biljne apoteke, kupim caj, pripremim ga prema uputi i probam. Ja nista odvratnije nisam u zivotu popila. Toliko je gorak da se ne da piti.
Na uputstvu pise da se na 2dcl vode doda jedna supena kasika caja i ostavi da stoji dva sata. Nakon dva sata se zasladi sa kasikom meda. Dzaba taj med, caj je gorak i zaista se ne moze piti. Ja barem nisam mogla da ga popijem.
E sad me interesira da li je neka od vas pila taj caj i kako ga je pripremala, jer ja ga ne mogu piti ako je jedini nacin pripreme prema uputstvu koje sam ja pratila.



(odgovor članu Riba)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Macina trava
16.11.2007 14:47:08   
Riba
Draga Vago,
i ova moja trava koju sam kupila je Marubii herba, ali je, ocito, tvoj nacin pripreme nesto drugaciji.
Ja sam pocela da je pravim tako sto na malo manje od jedne kafene kasike caja dodam oko pola litra kljucale vode i ne dozvolim joj da stoji vise od 5 min. Procjedim je i pijem bez zasladjivanja. Kad je tako pripremim moze se piti user posted image
Kako vi pripremate ovaj caj?

(odgovor članu vaga)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Macina trava
29.11.2007 10:04:27   
lavica
zdravo,

pitala si kako pripremamo macinu travu, ja stavim nepunu supenu kasiku caja i prelijem sa kljucalom vodom u jednu solju, ostavim da odstoji i onda pijem, i tako nekoliko puta dnevno.
Skoro sam pocela piti taj caj, cula sam mnogo o njemu, nadam se da ce pomoci.

pozdrav

(odgovor članu Riba)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Macina trava
29.11.2007 12:49:33   
aldi
ne znam da li je tacno ali kazu da macinu travu treba piti do otprilike vremena ovulacije a onda prestati. user posted image

(odgovor članu lavica)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Macina trava
29.11.2007 13:13:02   
lavica
za to nisam cula.
zna li neko da li treba prestati piti macinu travu kad je vrijeme ovulacije?
sad ste me zbunili!

(odgovor članu aldi)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Macina trava
29.11.2007 13:21:36   
ismihana
Macinu travu ne smiju piti trudnice. Znači, od momenta kad saznaš da si trudna, odmah prestani sa macinom travom. A kako mozeš biti trudna od dana ovulacije (ako imaš sreće), žene uglavnom tada i prestanu. Mada je meni dr. Sadiković rekla da to nema veze i da 15-ak dana pijenja macine trave čak i ako si ostala trudna ne može naškoditi i rekla mi je da ne prestajem. Po njoj je macina trava izvrsna za održavanje dobre širine endometrija i zato je treba redovno piti...

(odgovor članu lavica)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Macina trava
29.11.2007 13:24:32   
aldi
pravo da ti kazem i ja se slazem s tim, nekako mi je i logično da to bas ne moze naskoditi. Ali obzirom da sam je tek ovaj mjesec kupila i pila, ja sam ipak prestala oko ovulacije. Pa evo vidjet cemo...

(odgovor članu ismihana)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Macina trava
29.11.2007 13:27:06   
lavica
ok sad mi je jasno,
ali me zanima na koji nacin moze naskoditi bebi?

(odgovor članu ismihana)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Macina trava
29.11.2007 13:30:28   
aldi
kao ona ne skodi bebi, nego navodno otvara zenu. Ovo je vrlo nepouzdano ali su mi tako rekli, i to ne doktori...

(odgovor članu lavica)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Macina trava
29.11.2007 13:35:29   
lavica
sve u svemu ne treba je piti kad je ovulacija i naravno prestati cim saznas da si trudna!
Cula sam komentare nekih zena koje tvrde da im macina trava uopste nije pomogla, ali sam isto tako cula jos vise komentara o tome kako je pomogla.
kazu da je dobra za upale jajnika ali je zene izbjegavaju jer odmah zatrudne, naravno one koje ne zele bebu.

(odgovor članu aldi)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Macina trava
29.11.2007 13:48:49   
aldi
Ja sam je zaista pila otprilike do ovulacije, nisam nigdje pročitala da to tako treba ali nekako kad sam sve to šula prestala sam eto da ne bih nešto pogoršala, šta god to značilo. Ja sam isto čula da je nekim ženama pomogla a nekima ne. Pa to mi je nekako i ealni za očekivati. Nismo ni mi sve iste...

(odgovor članu lavica)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Macina trava
29.11.2007 13:51:50   
aldi
Jesi li se ti tek počela truditi Lavice? Ili?

(odgovor članu aldi)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Macina trava
29.11.2007 14:21:48   
lavica
ja planiram trudnocu nekih 6 mjeseci ali jos nista. to jos nije nista alarmantno ali ja za svaki slucaj pocinjem da pijem macinu travu, ne moze da skodi, moze samo da ubrza stvari.
jedva cekam...
a ti?

(odgovor članu aldi)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Macina trava
29.11.2007 15:02:45   
hana
Koga zanima vise o cajevima koji pospjesuju plodnost moze procitati na sljedecem sajtu http://www.freewebs.com/prijezaceca/index.htm

Ja sam tu procitala dosta o marulji i vrkuti, pila sam marulju 15-tak dana, a nakon toga sam se odlucila za vrkutu i pijem je vec drugi mjesec.

(odgovor članu lavica)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Macina trava, vrkuta, crveni zdravac i os...
30.11.2007 8:31:30   
aldi
Isto, otprilike od juni-juli. Ali mi kod mene nista. Pa sam i ja ovaj put pila macinu trava, i onako ne moze da omogne. Pa cemo vidjeti...Ne vidim te na spisku koji smo sastavile, ko ne ceka vjesticuovaj mjesec. Iskreno se nadam da cemo brzo biti user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 1.7.2013 11:06:01 >

(odgovor članu hana)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *