|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   O posvajanju djece
18.4.2007 13:21:21   
AIDA RR
Za neke od vas možda če biti moje sljedeče pitanje odpor na odgovor, a za neke možda želja, da se što više saznanimo o posvajanju djece odnosno problemom ne imanja vlastite djece i željom po djeci.

Zanima me, kakva su vaša mišljenja o posvajanju djece? Da li je koja od vas več posvojila djete, ako nije tajna ili da li koja od vas razmišlja o posvajanju djece?

Svima želim jedan prijatan dan i veliki pozdrav!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: O posvajanju djece
2.6.2007 21:53:14   
Amelaa RR
Drage moje...

Moje misljenje o posvajanju djece je vrlo pozitivno i cak smo razmisljali o tome ne
intenzivno al jesmo.Pa kad sam samo vidjela one bebice kad je bila ona tragedija na Bjelavama
ne do Bog nikad vise....pa srce ti se cijepa.Nevina mala bica bez igdje ikoga...
Znal iko kakava je procedura usvajanje bebe,,,jel ko u procesu kako to izgleda...

Javite..

(odgovor članu AIDA RR)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: O posvajanju djece
27.9.2007 15:31:15   
budućamama
slažem se s vama, posvajanje djece je jedna od nevjerovatnih stvari koje se čovjeku mogui desiti, dar s neba onda kada želiš dijete ali ga iz nekog razloga ne možeš sam imati (ili čak iz pustog altruizma kada posvojiš dijete jer mu želiš pružiti lijep život). Ja lično znam par parova koji su posvojili djecu i ta ljubav među njima je nevjerovatna.
Postupak usvajanja djeteta počinje zahtjevom bračnih i/ili vanbračnih partnera Službi socijalne zaštite. Tamo možete dobiti sve informacije o postupku, koji su uslovi i sl. Također, za ovo pitanje se možete obratiti i Udruženju "Vaša prava BiH" u Sarajevu u ul. Dolina br. 9.
Sretno 

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: O posvajanju djece
27.9.2007 15:44:37   
Mimoza
Kako je sa posvajanjem djece ako živiš u Sloveniji, a želeo bi posvojiti dijete u Bosni?
Ako koja zna, bila bi joj zahvalna. Hvala user posted image

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: O posvajanju djece
4.10.2007 11:05:12   
budućamama
U skladu sa Porodičnim zakonom F BiH usvojilac može biti i strani državljanin, ako je usvojenje u najboljem interesu djeteta i ako dijete ne može biti usvojeno u BiH. Ovo usvojenje se ne može zasnovati bez prethodnog odobrenja federalnog organa nadležnog za poslove socijalne zaštite. Uvjeti koji moraju postojati na strani usvojilaca (godine života, status i sl.) su propisani istim zakonom i njih moraju ispunjavati kako državljani BiH, tako i strani državljani. Eto, nadam se da sam pomogla. Ako trebate dodatnih informacija-slobodno pitajte. Pokušaću vam na sve odgovoriti jer sam po struci pravnica. Sretno

(odgovor članu Mimoza)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: O posvajanju djece
28.10.2007 22:16:23   
zeljka2306
Evo procitala sam sta Vi mislite o toj temi.Ako ce Vas nekako utjesiti prica JA SAM USVOJENA.Usvojena sam 1982 god u bolnici jezero,sa samo nekolko dana.Nisam nista znala samo su me uzeli moji divni roditelji i ponijeli nasoj kuci.Danas su to moji jedini roditelji koji su s amnom u dobru i zlu.To se ne moze rijecima opisati,ljubav i sve sto su mi pruzili.Sada mi je jasno da je zena samo inkubator nerodjenoj bebi,a zapravo sve pocinje onog trenutka kada beba biva rodjena tj.porodjena.Tek tada pocinje borba za zivot.Podizanjem,njegom,brigom,odricanjem i beskrajnom ljubavlju za to bice.Spasena sam od doma ko zna sta bi s amnom desili da nije sve tako bilo.Koliko znam moji roditelji su dugo cekali na bebu.I desilo im se da su predali za usvojenje,cekali i bili pozvani od strane socijalne radnice sa klinike.Ne moram Vam pricati kroz kakve su sve testove prosli.Ne znam da li je to danas tako,ali sigurno je da se djeca ne mogu bas svakome dati na odgovornost.Stoga necete pogrijesiti ako se odlucite na takvo sto.Ja i licim na svoje roditelje.user posted image user posted image

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: O posvajanju djece
29.10.2007 14:35:18   
Blue rose RR
Kada bih znala da ne mogu imati svoje biološke djece, sigurno bih se odlučila da usvojim jedno dijete.
Moja mama je usvojena kada se tek rodila, i zahvalna sam svojoj nani što je mamu otrgla iz tog zatvorenog kruga.
Ali bih voljela da upoznam pravu rodbinu moje mame.
Teška priča...user posted image

(odgovor članu zeljka2306)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: O posvajanju djece
3.11.2007 17:43:47   
Suncica*
Potpuno se slazem s tobom. Zasto nekom malom bicu ne pruziti utociste. Svako ima pravo na srecu, pa i ti malisani. Ali nikako mi ne idu u glavu te majke koje mogu da ostave svoje dete.
Ja kada ne bi imala mogucnost da rodim dete, posvojila bi, zasto da ne?

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: O posvajanju djece
5.11.2007 15:16:58   
ismihana
Ja mislim da je divna stvar prižiti ljubav i toplinu doma nekome ko j , ne svojom krivicom, uskraćen za to. Trenutno pokušavamo dobiti vlastitu bebu, a neovisno od toga da li ćemo uspjeti ili ne, mislim da ću (bar tako sad želim) pokušati ubijediti supruga da usvojimo dijete. Čak i ako budemo imali i vlastito, uvijek će biti mjesta za još jedno. On se malo 'boji' toga, kaže da to nosi puno rizika i potencijalnih problema i da bi poludio da se nakon 5-10-15 godina pojave biološki roditelji i zatraže dijete (a kažu da se to dešava). Ali ja sam spremna na taj rizik...

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: O posvajanju djece
19.11.2007 21:32:26   
xy
Kako da saznam prijatelju prave roditelje???

(odgovor članu AIDA RR)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: O posvajanju djece
13.12.2007 21:30:02   
Monia
Ja odnosno moja porodica,u tome ima sjajno iskustvo.Naime nekada davno,u gradu Sarajevu rodila se predivna djevojcica inazvana Ivana.Majka alkoholicarka,otac ne poznat.Zbog ne urednog zivota majke u trudnoci djete se rodilo sa srcanom manom.Majka ..ako je mogu tako nazvati,odluci da je da u sirotiste.Kako smo bili u komsiluku,i posmatrali i pomagali koliko se to moglo...moji odluce usvojiti Ivanuuu.Da napomenem,tada je moja sestra imala 23. a ja 15. godina.I nikada je nismo posmatrali ili dozivljavali vec kao sestru i kcer.

(odgovor članu xy)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: O posvajanju djece
13.12.2007 21:39:12   
laracroft
Oduševljena sam.Svaka cast svim ljudima koji urade tako plemenito djelo. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Adian 01.02.2007

(odgovor članu Monia)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: O posvajanju djece
14.12.2007 8:54:06   
budućamama
Svaka častuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: O posvajanju djece
14.12.2007 11:09:18   
Okarica
IZVORNA PORUKA: laracroft

Oduševljena sam.Svaka cast svim ljudima koji urade tako plemenito djelo. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: O posvajanju djece
14.12.2007 11:48:11   
Monia
mALO MI JE GLUPO ZAHVALITI,JER JE TO MENI...NESTO LJUDSKI,NORMALNO I PREDIVNO.

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: O posvajanju djece
14.12.2007 11:49:41   
makana
user posted image user posted image
pridružujem se
ne bih dugo čekala, da mi bog nije darovao almedinu zaista ne bih dugo čekala i vjerovatno bih odmah pomislila na posvajanje
volim djecu, bukvalno sam "slaba" na njih, rastuži me svaka nepravda koja se desi dječici, zadavila bih svaku ženu koja ostavi svoju bebu jer za to nema opravdanja i razloga, plakala bih danima zbog vijesti o smrti djeteta...
da ne duljim
svaka čast svakom ko se odluči da djetetu pruži dom, sigurnost i ljubav

_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: O posvajanju djece
14.12.2007 12:02:58   
tidza
Pozdrav svima. Meni je Bog podario prekrasnu djevojčicu i neizmjerno sam mu zahvalma. Međutim, ima mnogo roditelja koji žele dobiti djete, ali ne mogu, odnosno nemogubiti biološki roditelji, ali mogu biti divni roditelji jednom malenom biću koje ostavljeno iz bilo kog razloga. Nema veće radosti od ječijeg osmjeha, pružiti nekome dom, ljubav, sigurnost je više od plamenitosti.
Moj muž mi je nedavno predložio da posvojimo djete, naravno ja planiram još rađati, ali kako kažu "gdje čeljad nije bjesna kuća nije tjesna". Možda jednog dana i usvojimo jednog slatkiša, a svima koji se odluče na taj korak čestitam.

(odgovor članu AIDA RR)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: O posvajanju djece
14.12.2007 12:14:00   
Blue rose RR
Moja mama je usvojeno dijete.

Nikada nisam imala nikako drugačije mišljenje,nego, da kada ne bih mogla da imam svoje biološko dijete, sigurno bih ga usvojila.
Ali na današnjem vaktu, naravno u većini slučajeva je finansijska situacja ta koja diktira takve odluke, a da ne govorim onu silnu birokratsku zavrzlamu kroz koju su prisiljeni prolaziti potencijalni usvojitelji.

(odgovor članu tidza)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: O posvajanju djece
14.12.2007 12:21:20   
Okarica
IZVORNA PORUKA: maryam amina

Ali na današnjem vaktu, naravno u većini slučajeva je finansijska situacja ta koja diktira takve odluke, a da ne govorim onu silnu birokratsku zavrzlamu kroz koju su prisiljeni prolaziti potencijalni usvojitelji.


Upravo ovo je najveća prerpeka mnogim parovima koji žele djecu. Vjerujem da ima mnogo ljudi koji bi htjeli usvojiti dijete, ali ih ovo što je navela maryam amina, onemogućava u tim nastojanjima. Pozdravuser posted image

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: O posvajanju djece
14.12.2007 13:42:03   
Bosanka
Usvajanje djece je prije svega jedna velika humana stvar.Na zalost,to vecinom rade samo osobe koje ne mogu imati "svoje"potomstvo.,ali treba imati u vidu i da je finansijska situacija prepreka istom.Ako bi se moja popravila,ja bih akobogda usvojila jedno malo,slatko djetesce.Zasto da i ono ne osjeti ljubav majke,jer sam sigurna da u svakoj zeni lezi majka.

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: O posvajanju djece
14.12.2007 13:56:23   
Azure
Ja sam definitivno ZA usvajanje djece ukoliko ne mozes imati svoje, pa cak i ako si materijalno situiran i pored svoje djece mozes usvojiti jos jedno. Toliko je male djece zeljno ljubavlju i topline. Svaki put se rasplacem kad u novinama vidim slike male djece koja vire iz svojih krevetica ili procitam da je jos jedna majka ostavila dijete na ulici. Za mene je to tragedija. Prije pola godine pricala mi je prijateljica kako su muzev prijatelj i njegova zena posvojili djevojcicu od 2,5 godine. Kaze sve zivo su joj pruzili, pa cak je i previse razmazili. Ali dusa mi se stegnula kad mi je rekla da su druga djeca vukla za rukav usvajateljicu i govorila teto mene usvojiuser posted image user posted image user posted image . Sta dalje reci...


_____________________________

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu Bosanka)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: O posvajanju djece
14.12.2007 18:30:43   
laracroft
Pa to je ociti dokaz koliko su ta djeca gladna ljubavi i paznje.Ne mogu a da se ne zapitam kakvi su to ljudi spremni dati vlastito dijete u dom????????Nikakvo siromastvo meni nije opravdanje,pa ima toliko siromasnih obitelji koji bez obzira na to sto nemaju osnovnih stvari za zivot pruze svojoj djeci emotivnu stabilnost.user posted image user posted image Naucnici su dokazali da ukoliko dijete nema osobu koja mu je posvecena u prvih šest mjeseci zivota ono izrasta u osobu cije su emotivne veze u buducnosti trajno narusene.

_____________________________

Adian 01.02.2007

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: O posvajanju djece
15.12.2007 12:45:39   
Monia
Slazem se sa konstatacijom da ne postoji siromastvo koje treba odvojiti majku od djeteta,ali postoje i druge stvari,u kojima je ta solucija ispravna.Kazem ti,jer majka moje Ivane je bila alkoholicarka,apsolutno ne moralna i ne brizna kao roditelj,tako da je varijanta davanja djeteta odlicno rjesenje.Pa,pokusaj zamisliti kakav zivot bi imalo to ili slicno djete da ostane u tom okruzenju.

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: O posvajanju djece
15.12.2007 14:50:09   
laracroft
Iskrena da budem nisam razmisljala o tim stvarima.Realno gledajuci onda je i dom bolje rjesenje od zivota sa takvom majkom.Kako neko moze biti toliki neprijatelj sebi,a onda i svom djetetu????Kako neko moze svjesno unistavati sebe,a onda jos vidis da dozivi duboku starost???A na drugoj strani mladi umiru.Nije moje da se miješam u Božije,ali to je nepravda...

_____________________________

Adian 01.02.2007

(odgovor članu Monia)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: O posvajanju djece
22.12.2007 21:49:10   
Amelaa RR
Usvojiti jedno malo nevino bice koje nije krivo nista je nesto veliko ...nesto sto se rijecima ne moze opisat...Ja sam ZA usvajanje i danas sutra uvijek bi usvojila dijete.Jeste da ima malo bojaznosti od kasnijega kad dijete sazna ...pa mozda ga zatraze njegovi pravi roditelji,ali sta je sudeno to ce i biti.

_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *