|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Platnene pelene
18.3.2008 0:25:39   
mamina cura
Da otvorimo novu temu. Da li iko razmislja o zdravom nacinu previjanja svojih beba? Da li imate iskustva sa platnenim pelenama? Mi ih koristimo od prvog mjeseca i jako smo zadovoljne...user posted image Sijemo ih same i to nam je jos sladje...

Sta su ustvari savremene platnene pelene?
To su pelene sivene od pamuka u obliku jednokratnih pelena. Kopcaju se pomocu cicka ili drikera. Ne bacaju se u smece vec se peru i ponovno koriste. Ne zahtjevaju peglanje i upotreba je jako jednostavna.

Vrste platnenih pelena:

1. Nepropusne pelene imaju sasiven vanjski nepropusni sloj za pelenu.
- AIO pelene (all in one) koje imaju sve u sebi (nepropusni sloj, umetak) i najlakse su za koristiti. Njihov umetak moze biti usiven u pelenu ili odvojiv.
- Pocket pelene koje imaju dzep u koji se umece umetak i tako se postize brze susenje pelene i samim tim i brze vracanje u ponovnu upotrebu..
2. Propusne pelene zahtjevaju cover (zastitne gacice) za koristenje pa postaju nepropusne. Takve pelene mogu biti
fitted (umetak usiven unutar pelene),
pocket (umetak se umece)
split (umetak je odvojen od pelene i stavlja se drikerima na pelenu)
Od tipova zavisi vrijeme susenja i jednostavnost upotrebe.

Velicine platnenih pelena i cover-a (zastitnih gacica)
OS = one size - beba ih koristi od rodjenja do odvikavanja
NB, S, M, L – beba ih koristi kad dostigne velicinu

Koliko je komada dovoljno?
Za koristenje samo platnenih pelena dovoljno je 20-25kom kako bi se prale svaki 3-4dan.
Za koristenje platnenih pelena i jednokratnih dovoljno je 10kom
Zastitnih gacica je dovoljno 3kom.

Koristenje pelena – bebu je potrebno premetati svakih 2-2,5 sata a nocu je mozete slobodno ostaviti u malo debljoj nocnoj varijanti. Pelene se lagano skidaju i stavljaju na bebu. Bebinu guzu nije potrebno tretirati bilo kakvim kremama. Mokre i prljave pelene nosite do kante za drzanje umjesto kante za smece. Ako ste presvukli bebu i osjetite da je kakila naravno da cete je odmah ponovo presvuci. Koristenje vlaznih maramica takodje nije potrebno. Beba se opere pamucnim krpicama i mlakom vodom ili pod mlazom vode. Ako je moguce ostaviti malo guzu da se vjetri.

Pranje i odrzavanje –Kupljene platnene pelene potrebno je namočiti u vodu 24 h kako bi prije prvog pranja postigle najveću moć upijanja. Nakon namakanja operite ih na ''0ºC koristeći jednu kasiku deterdženta za pranje vesa.
Prljave pelene se drze u plasticnoj kanti sa poklopcem u suhom ili mokrom drzanju. Mokro drzanje je da napunite kantu vode i u njoj potapate prljave pelene.
Suho drzanje je da prljave pelene stavite u kantu.
Ako su pelene ukakane potrebno je isprati kaku, baciti je u solju i onda pelenu staviti u kantu. Mogu se koristiti i papirici koji se stave na pelenu koji pomazu da se kakica lakse odstrani i baci. Dečiju stolicu bi i sa jednokratnih pelena trebalo isprazniti u WC šolju, ali roditelji to uglavnom ne rade. Fekalije su prema SZO-u biološki opasan otpad.
Kada se napuni kanta ubacite pelene u masinu sa pranje, peru se na ''0stepeni sa jako malo deterdzenta i bez omeksivaca. Umjesto omeksivaca mozete koristiti alkoholno sirce.
Poslije pranja pelene je potrebno prostrijeti da se suse i ovisno o vremenskim prilikama jako brzo ce biti spremne za novu upotrebu. Ne peglaju se. Dokazano je da se sve stetne bakterije ubijaju na ''0stepeni pa se pelene ne otkuhavaju. Mogu se susiti u susilici.

Materijali za izradu pelena – pamuk, pamucni velur u odnosu 80:20, PUL - poliuletan laminat, vuna – koristi se za izradu zastitnih pelena tkz socker-a

Ekonomska racunica - Sve vise roditelja se odlucuje za koristenje savremenih platnenih pelena. Pored zdravlja djeteta ipak je prva finansijska strana. Koristenjem platnenih pelena stedite novac jer i pored novca ulozenog u kupovinu, pranje, struju mnogo je manja investicija nego stalna kupovina jednokratnih pelena. Racunajuci paket platnenih pelena od 20kom*prosjecna cijena od 18-20KM = 3''0-400KM za cijeli pelenaski staz. Kupovinom jednokratnih trosi se mjesecno u prosjeku 2paketa = 70-80KM *24mj min (neka djeca nose pelene i do 3-4godine) = 1''80 – 1920KM a ta brojka raste ako se dijete nije odviklo sa 24mj. Razmislite da sav taj novac polozite na djetetovu knjizicu ili osiguranje. A da ne racunam jos drugu cinjenicu da iste pelene moze koristiti i drugo dijete.
Sta je sa zdravljem beba? Na mnogim reklamama za jednokratne pelene poticu da je suha guza = zdrava guza. Bebina guza u platnenim pelenama nije ni mokra ni suha vec blago vlazna. Pelena upija tekucinu i drzi je unutar slojeva. I to bebi ne smeta. Istraživanja su pokazala da je pojava pelenskog osipa neovisna o vrsti pelena, jednokratnima ili platnenima, ali je direktno ovisna o ucestalosti mijenjanja pelena. Jednokratne pelene upijaju veliku kolicinu tekucine sto uzrokuje da ih roditelji mjenjaju rjedje. Pošto dijete u jednokratnim pelenama nije svjesno svojih fizioloških funkcija, jer se tekucina odmah upije - djeca koja koriste jednokratne pelene puno kasnije se odviknu od pelena. Nekad je bilo nezamislivo da dijete troši XXL pelene do 3 i više godina, sad je to uobicajena pojava.
Pregrijavanje od 1° C koje se dogada u jednokratnim pelenama s plasticnim vanjskim slojem, u vrijeme kad se djecacima još razvijaju testisi, može utjecati na kasniju plodnost.
U platnenim pelenama koza dise.
Bebini intimni dijelovi su u kontaktu s pelenama 24 sata na dan, 2 i pol godine (majke, zamislite da morate jednokratne higijenske uloške nositi toliko dugo!). Jednokratne pelene sadrže niz hemikalija, od hidrogelova kojima se postižu visokoupijaju a svojstva, do nekih u tragovima koje su cak visokotoksicne. Dokazana je otrovnost jednokratne pelene ako dodje do njenog otvaranja i gutanja.
Platnene pelene omogucuju i bolji razvoj kukova od jednokratnih zbog svoje sirine i velicine.
Sta je sa prirodom?Zamislite samo gomilu odpada koje bacaju roditelji svaki dan koristeci jednokratne pelene. Koliko godina ce proci dok se ne raspadnu... Koliko je hemikalija iskoristeno pri njihovom pravljenju. Jednokratne pelene se ne mogu reciklirati niti ponovno koristiti.


< Poruku je uredio Hanady RR -- 2.6.2010 21:29:24 >
Revisions: 1 | Neposredna veza do poruke: 1
   RE: platnene pelene
18.3.2008 10:02:13   
lejlašh
Ne znam baš, ja sam probala ispočetka, beba bude mokra koliko god je često previjaš. Čest mi je bio osip guze, a sa pempaskama nemam nikakvih problema. To nije loše, zdravije je u svakom slučaju, ali nama i ovako odgovara.

_____________________________

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: platnene pelene
18.3.2008 10:45:22   
akica b
IZVORNA PORUKA: lejlašh

Ne znam baš, ja sam probala ispočetka, beba bude mokra koliko god je često previjaš. Čest mi je bio osip guze, a sa pempaskama nemam nikakvih problema. To nije loše, zdravije je u svakom slučaju, ali nama i ovako odgovara.

Ista stvar....user posted image

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: platnene pelene
18.3.2008 12:47:01   
triplemama
Kako ih šiješ i od kojeg materijala???  user posted image

_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu akica b)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: platnene pelene
18.3.2008 12:47:03   
mamina cura
Bojim se da ne pricamo o istim platnenim pelenama. Mi koristimo platnene koje su istog oblika kao Pampersice samo su sivane i 100% pamucne.
Guza je u njima suha i nema osipa, ja mazem guzu i perem mlakom vodom pri svakom presvlacenju. Ako idemo negdje na duze vrijeme van i navecer joj stavim pampersicu i odmah se vidi razlika na guzi.
Problem je najmanje u pranju - uvjek se nakupi vesa bijelog sa kojim ih perem i to ne tako cesto. Moja cura ne trosi vise od 4-5 kom dnevno.  A peglanje ne dolazi u obzir jer uopste nije potrebno...
Upravo se spremam da sijem drugu turu jer je vec prerasla postojece. Cinjenica da pelene koje je prerasla mogu dati drugoj bebi cini me jako sretnom.
Cini mi se da je vecina mama u to ne upucena i da grijese u izboru jednokratnih.

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: platnene pelene
18.3.2008 12:52:02   
triplemama
Može li odgovor dok si još na netu??

_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: platnene pelene
18.3.2008 23:32:00   
mamina cura
Izvini triplemama,
imala sam obaveza oko dojenja i rucka...

Ja sijem pelene od pamuka i to flanela sa unuternje strane i nekad i sa vanjske ili obicni pamuk.
Sad sam nabavila i ne propusni materijal koji namjeravam staviti u pelenu, nisam jos stigla ali se nadam da ce funkcionisati. Flanel je pamuk koji je sa jedne strane sa malim dlakicama, a ja sam nasla flanel koji je poput bebi dekice, pranjem lici na vatu. Jako su mekane pelene. A unutra naguram veliku krpu, takodjer od pamuka ali ona vise lici na peskir... Ona je malo grublja kad se opere i ne moze ici direktno na guzu. Meni su omiljene pelene sa umetkom koji se stavi u pelenu jer iste te umetke mogu stalno koristiti kako dijete raste... Na internetu imas i snitove i uputstva....

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: platnene pelene
20.3.2008 12:14:13   
lejlašh
Super izgledaju, ali ja ne znam šiti, a vidjela sam da u Fisu imaju nešto slično, ali su jako skupe - komad je 10KM, a s obzirom da ti treba bar 30 komada user posted image

_____________________________

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: platnene pelene
20.3.2008 14:23:53   
rozi
Ja sam jucer  slucajno naisla na tu temu, pa sam se bas zainteresovala i provela nekoliko sati trazeci informacije.  Meni je palo na pamet da odnesem krojacici , ako bude znala uraditi.  U Hrvatskoj su se  mame pravo zagrijale za njih i kazu da su zadovoljne.
''Mamina curo'' , gdje nalazis  platno i cicak i jos me zanima kako odredis jacinu gumice .
Evo vam snit , koji sam jucer nasla, mozda jos nekoga zanima:
http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/vaippa_en.pdf 
Pozdravuser posted image user posted image user posted image


(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: platnene pelene
20.3.2008 16:03:19   
almi
mamina cura,

čim budem imala bebu, javljam se po pelene, ne brini ...

bravo, drago mi je da se neko toga sjetio...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

trudimo se halternički ... hihihihihiiiiiiiii

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: platnene pelene
20.3.2008 16:07:22   
almi
molim te ostavi podatke na PP....  moja će bebica sigurno biti u najfinijem pamuku, a ne u PVC-u punom hemikalija

znate li drage moje da se bijela boja postiže izbjeljivanjem u raznoraznim hemijskim rastvorima?!?!?!? i naravno, nešto od svega toga ostaje i na materijalu, BLJAK!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

trudimo se halternički ... hihihihihiiiiiiiii

(odgovor članu almi)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: platnene pelene
20.3.2008 16:10:18   
ebru
Ma ovo je super ideja,i lijepo izgledaju,cine se stvarno udobne,ali koliko komada trebauser posted image user posted image user posted image user posted image i koliko uopste treba vremena da se sasije jedna pelena???A ima ih i kupit,
kazu da je isplatnije ove platnene pelene kupovat,nego one jednokratne!Ja sam samo tako culauser posted image


(odgovor članu almi)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: platnene pelene
20.3.2008 23:43:22   
triplemama
IZVORNA PORUKA: rozi

Ja sam jucer  slucajno naisla na tu temu, pa sam se bas zainteresovala i provela nekoliko sati trazeci informacije.  Meni je palo na pamet da odnesem krojacici , ako bude znala uraditi.  U Hrvatskoj su se  mame pravo zagrijale za njih i kazu da su zadovoljne.
''Mamina curo'' , gdje nalazis  platno i cicak i jos me zanima kako odredis jacinu gumice .
Evo vam snit , koji sam jucer nasla, mozda jos nekoga zanima:
http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/vaippa_en.pdf 
Pozdravuser posted image user posted image user posted image




Rozi pošto sam i ja iz TZ hajde da se udružimo pa da nađemo nekoga da nam sašije par komada da isprobamo. Šta misliš ???

_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: platnene pelene
21.3.2008 0:22:41   
rozi
Moze, nema problema, doduse ja sam iz Lukavca , al nije mi problem trknuti do Tuzle, ionako cu ici u skolicu za trudnice u aprilu u vas Dom zdravlja.
Inace do sada nisam isla nijednoj krojacici, da znam da je neka dobra, ali mogu se raspitati. Samo prvo moram naci nekoga da mi preveda ovaj snit, jer ja razumijem oko trecinu rijeci.
Ako ti znas nekoga reci, a ja sam kontala narucivati sling od onih teta, pa usput i koju pelenu , pa se i po tome moze vidjeti kako su radjene.  
Super ti je ideja user posted image

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: platnene pelene
21.3.2008 12:03:11   
almi
rozi, bitno je i da nađete pravi materijal, ima sad i sintetičkih materijala, ali prirodni pamuk je skuplji .... preporučujem da metrijal kupuješ direktno ti i to traži deklaraciju ili kopiju carinske deklaracije da vidiš šta ti to prodaju 

_____________________________

trudimo se halternički ... hihihihihiiiiiiiii

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: platnene pelene
21.3.2008 12:08:15   
mamina cura
U Fisu imaju pelene koje su jedne velicine za najmanje guze i 100% pamuk ali su vise za siroko povijanje. Ja sam tamo kupila 2 kom i nisu mi se pokazale kao dobre. Malo su krute i brzo se smoce jer su pravljene od najtanjeg pamuka. I ja ne mislim da vam treba 30 kom. Za prvu pomoc bilo bi dosta i 15 kom a mogu se kombinovati i sa pampersicama kad vam ponestane.. Tako ja radim. Ali mislim da necu jos zadugo jer sam uspjela sasiti nepromocivu pelenu...
Platna kupujem svuda po gradu i sve me tete znaju u prodavnicamauser posted image
A ottobre desing mi se pokazao totalno out. Preveliko i presiroko. Najbolje je sacekati bebaca i raditi pelenice bas po mjeri i malo vece da potraju.  Ako je neko zainteresovan slobodno neka se javi pa cemo se dogovoriti.  Mogu vam poslati i uzorak da probate...

_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: platnene pelene
21.3.2008 12:10:32   
aazra
Ja sam pravo zainteresirana za to, znate li ima li ih gdje za kupiti?
U Hrvatskoj su pravo popularne, i recite mi ako se mogu naci u Fisu. Koliko god da ih se kupi, opet je isplativije, nego stalno kupovati jednokratne.

Moja kuma ih je narucila dosta i sad uglavnom koristi njih, samo kupi jedno pakovanje jednokratnih mjesecno, ako negdje ide, i tako.
Cure, ako vidite da gdje ima, javite!

(odgovor članu almi)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: platnene pelene
21.3.2008 18:52:28   
mamina cura
Ja samo znam za te u Fis vitezu.. Neke mame narucuju preko interneta ali meni se cini to skupo. Ja imam nekoliko komada tih iz Fis-a i jako su mi kratko trajale - ni cijela dva mjeseca a jako se brzo smoce. Meni je ipak najbolja varijanta da se kupe prave pelene ko ih moze priustiti ili da se siju. Ja sam se brzo naucila i sila sam za bebaca kad sam bila sedmi mjesec trudnoce...user posted image

_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: platnene pelene
22.3.2008 14:03:26   
triplemama
Mamina cura, po kojem si ti kroju šila (naravno da ću uzeti mjeru moga djeteta) ako može link.
Pošto te pelene nikada nisam vidjela volila bi da mi detaljnije objasniš kako se to šije. 
Je li to više slojeva materijala unutra i koliko?
Da li se stavlja neki sloj nekog nepromočivog materijala i koji je to?
Kako staviš onu gumicu sastrane i pozada?
Volila bi sašiti 1-2 pelene da probam. Pa ako ti nije mrsko da mi odgovoriš.
Ako već tako dobro šiješ mogla bi sebi sašiti Mei Tai to je extra nosiljka.

_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: platnene pelene
22.3.2008 15:30:16   
mamina cura
Ovdje imas šnitove koje ja koristim a i uputstva kako... Tako sam ja gledala i sila. Bilo je malo teze u pocetku ali sad je OK. Evo ti link : http://www.thenappynetwork.org.nz/diy.php
Moras znati engleski ali mislim i da po slikama mozes da skontas.
Sto se tice slojeva sve je to po tvom izboru i po želji. Ja sam eksperimentisala i nadošla sam na svoj neki nacin. Unutra mi je ekstra mekani sloj tj. neki dekasti pamuk kojeg sam slucajno našla u Miteksu. A vanjski moze biti pamuk samo da nije krut. Najbolje ti je kupiti pola metra platna i operes na 60 bez omeksivaca i vidis kakav je jer na toj temp ja perem svoje pelene. Ja unutra stavim nepropustajuci sloj jer ionako treba preko pelene neki nepropusni sloj pa ga ja stavim unutra. A volim da šijem tkz pocket-ice, tj pelene koje imaju džep pa se umetne sloj za upijanje, tako da između guze i mog nepropusnog materijala ima dosta pamuka...
A sto se tice Mei Tai nosiljke voljela bih da probam kad budem imala vise vremena, i tu me je muž preduhitrio jer mi je kupio maramu za nošenje beba u Sloveniji pa ne nosam kao kakva ciganka... Ljudi me malo cudno gledaju i ne vjeruju da je unutra beba i da se jadna ne udusi a ona tako slatko zaspe.
Inace sasili smo i novu pelenu pa kad je slikam mogu vam slikati i moju kupljenu maramu.


_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: platnene pelene
23.3.2008 2:34:54   
triplemama
Kakav materijal kupiš za taj nepropuštajući sloj???
Ja imam maramu koju sam sama sašila i Mei Tai od jedne tete šivalice. Hvala bogu niko me negleda čudno, a i da gledaju šta me briga mi uživamouser posted image user posted image

_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: platnene pelene
23.3.2008 12:30:31   
mamina cura
Poslije skoro besmislenog trazenja i kupovine raznoraznih materijala koji su trebali biti nepropusni nasla sam u jednoj radnji nepropusni sloj. Ne znam tacno o kojem se radi a meni izgleda kao plastificirani materijal koji je malo deblji od pamuka. Ne vjerujem da je paropropusan kako bi trebalo ali posluzice svrsi. Najbolji materijali se nabavljaju iz Amerike. Ja imam tamo tetku ali mi se bas i ne isplati nabavljati za nekoliko pelena.... Mozda ipak porucim.

_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: platnene pelene
25.3.2008 0:15:02   
triplemama
Našla sam upustva sa slikama. To jedna mama iz BL šije svojoj kćerkici. Upute su super a nalaze se na njenom albumu pod pelanuške my way. Evo link za cijeli album.

http://public.fotki.com/vjesticica/

pogledajte super je!!!

_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: platnene pelene
25.3.2008 0:19:54   
triplemama
Evo linka sa uputama za šivenje u slikama. Nalazi se pod pelenuške my way

http://public.fotki.com/vjesticica/

pogledajte interesantno je!!!

_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: platnene pelene
25.3.2008 15:54:24   
rozi
Hvala , triplemama , bas je super .user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *